Şimdi Ara

makarna mı alırsınız ekmek mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
5.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • makarnayı severim ama ekmeksiz de (yanında) doyulmuyor be kardeşım
  • evet işte makarnamız hazır, koca bir tabak, buyrun arkadaşlar gelin birlikte yiyelim
  • bildiğim kadarıyla standart sağlıklı beslenme programlarında makarna haftada en az 3 öğün kadar öneriliyor.
    öğrencilik hayatında vazgeçemediğimiz sayılı yemeklerden.
  • Makarna benim de çok sevdiğim yemeklerden. Ekmekten ve hamur işinden daha faydalı olduğunu öğrendikten sonra daha korkusuzca yiyebileceğim

Yalnız bu arada ekmekle makarna yemek kadar dengesiz bir beslenme çeşidi de ekmek arası patates kızartması. Malum patates tam bir nişasta deposu ayrıca kızartılınca yağ deposuna sönüşüyor. Bir de ekmek arasında yersek ne oluruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfiz -- 27 Mayıs 2006; 16:12:29 >
  • hiç ekmek yemiyorum diyen varmı...
  • ölüler. Ekmek yemiyor sandığımız bir çok ülke vatandaşının masasında ne dense hiç hamur işi börekler eksik olmuyor ne fark eder ha ekmek ha hamur işi ikiside hamurdan sonuçta, ben onların ülkelerinde onların sofralarında çok bulundum

quote:

Orjinalden alıntı: computeron

hiç ekmek yemiyorum diyen varmı...
  • ramazan ayında sanki fazmış gibi sahurda adamın önüne börekleri dayanırlar. neymiş efendim tok tutarmış. neyi tok tutuyor? yiyorsun börekleri gecenin bir yarısı, sonra midede böreklerle doğru yatağa. sonuçlarını anlatmaya gerek yok.
  • quote:

dünyada kişi başına en çok ekmek tüketen ülke biziz zaten. ikinciye de açık ara fark atmışız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacrima -- 27 Mayıs 2006; 22:07:23 >
  • kaynak nerde hani,

quote:

Orjinalden alıntı: Lacrima

quote:

dünyada kişi başına en çok ekmek tüketen ülke biziz zaten. ikinciye de açık ara fark atmışız.
  • ülkemizde bolca üretilen ama halkımızın fazla tanımadığı mucizevi bir üründe soya. soyayı ihraç ediyoruz kendimiz pek kullanmıyoruz. soya, fasülye olarak yada un şeklinde tüketilir.

100 gr üründe ortalama protein miktarı (gr)
    Patates 2
    Süt 5
    Pirinç 8
    Ekmek 10
    Unlu mamuller 12
    Yumurta 12
    Et 18
    Balık 25
    Peynir 25
    Soya unu 50

Yarım fincan pişirilmiş
    soya fasulyesinin içeriği
    Kalori 149
    Protein (gr) 14.3
    Toplam yağ (gr) 7.7
    Doymuş yağ (gr) 1.1
    Doymamış yağ (gr) 6.6
    Karbonhidrat (gr) 8.5
    Ham fiber (gr) 1.8
    Kalsiyum (gr) 88.0
    Demir (mg) 4.4
    Çinko (mg) 1.0
    Thiamine (mg) 0.1
    Riboflavin (mg) 0.3
    Niasin (mg) 0.3
    Vitamin B (mg) 0.2
    Folacin (mg) 46.2
  • quote:

Orjinalden alıntı: kara_eylül

kaynak nerde hani,

quote:

Orjinalden alıntı: Lacrima

quote:

kaynak salonda sanırım ya da çöpe gitmiş olabilir. geçen sene bi dergide böyle tablo vardı, ordan aklımda kalmış.. sıralama da ikinci sırbıstan bu arada.
  • Başlık için teşekkürler ben makarnayı dometes salçası(pişirirken) pul biber ve mayonez sosuyla siler süpürürüm tencere dayanmaz. Bir de haşlanmış lapa edilmiş patates üstüne sarımsaklı az bulamaçlı yoğurt ve yağda yakılmış biber tavsiye ederim. Tadı mükkemmel olmasa niye yazayımki?..
  • bi de makarnayı ekmekle yiyenler var
  • Makarna ekmeksiz de yenmez be yahu! Yatılı okuldayken bazı arkadaşlarımız ekmek arası pirinç pilavı,burma tatlı yiyorlardı,hem de nasıl!
  • quote:

Orjinalden alıntı: vese

bi de makarnayı ekmekle yiyenler var

Ben hayatta ekmekesiz yiyemem. Ne makrnayı ne bulguru ne de yeryüzünde yiyecek kısmına giren başka bir şeyi.
  • işte budur....
    ekmek+makarna= mutlu son......
    quote:

Orjinalden alıntı: zengin_47

quote:

Orjinalden alıntı: vese

bi de makarnayı ekmekle yiyenler var

Ben hayatta ekmekesiz yiyemem. Ne makrnayı ne bulguru ne de yeryüzünde yiyecek kısmına giren başka bir şeyi.

• Arkadaşlar hepinize merhaba yeni üye oldum ve ilk yorum yaptığım konu makarna benim için hayatımı kolaylaştıran bir yanı var makarnanın eve misafir geldiğinde sadece onları muhteşem soslu bir makarnayla karşılamak onları sevinçten çıldırtıyo benim durumum nedir? Bir sürü çeşit ve yemekten yırtmama sebep. Onu bunu bilmem zor akşamlarımın koruyucu prensi MAKARNA onu seviyorum
    Bu arada tarifi hem çok kolay hemde acaip lezzetli deneyin
    SOSU
    6 TANE DOMATES
    4 DİŞ SARIMSAK
    ZEYTİNYAĞI
    SİVRİ BİBER
    FESLEĞEN (BAZALİKA)
    TONBALIĞI
    BAHARAT TUZ
    İlk önce biberi yağda kavur sarımsakları at küp küp doğranmış domatesler vs sos kıvamına gelince 10_12 dk haşlanmış makarnayı sosla karıştır afiyet olsun valla deneyin süper

• makarnaaaaa
  • valla etsiz makarna lezzetsiz olur
  • Şimdi ekmek dediniz de aklıma geldi. 1789 Fransız ihtilalindeki slogan neymiş biliyor musunuz? Fransız ihtilalinin perde arkasında birçok neden olmasına rağmen halkın ağzındaki slogan şu imiş.

"Biz de beyaz ekmek yemek istiyoruz"

Zenginler rafine edilmemiş undan ekmekler yerken fakir halk, kırılmış buğdaydan yapılmış esmer ekmekleri yiyormuş. Bu ekmekler kepekli ekmek bile değilmiş, kırılmış buğdaydan yapılan hammaddesi un bile sayılmazmış.

Kaderin cilvesi, yememek uğruna ihtilaller çıkan aynı ekmekler, yıllar sonra marketlerde "entegre ekmek" adı altında paketi beş milyondan satılıyor. Oysa beyaz ekmek 300 bin lira.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.