Şimdi Ara

Mail Sistemi ve Güvenlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni üyeyim.Bir kaç donanım ile ilgili forumlara üyeyim ama içerik olarak bu forum'u yeni gördüğüm için kayıt oldum.Konu bu yere uygun mu bilemedim.

İlk önce aranıza katıldığım için memnun oldum.Yeni yılınızı kutlarım ve soruma geçeyim.

Mail sistemi diye bir başlık ile konuyu açtım ama bakalım konuyu anlatabilecekmiyim !

Hotmail hesaplarında ve diğer mail hesaplarının güvenlik konusunu bir türlü kimse cevaplayamıyor.

Mail kullanacak normal bir birey hangi tarz mail hesaplarını kullanmalı?

Hotmail veya gmail yada diğer büyük internet sitelerin kendi mail hesaplarından bir hesap açarak mı kullanmalı?
    Yoksa sunucu ve hosting firmalarından kendine ait bir mail hesabı alarak mı mail kullanmalı?

2'si arasında kullanıcının maillerinin güvenliği açısından hangi daha güvenlidir.

Ortalıklarda şöyle söylentiler var;

Hotmail ve gmail alırsan bu büyük firmalar senin maillerine bakabilirler hatta microsoft maillerine bile bakıyordur diyen bir kesim var.
    Birde sunucu-hosting firmadan alırsan oranın güvenilir olması lazım deniliyor.Diğer türlü orada çalışan kişiler sizin hesabınıza girip maillerinize bakabilirler diyenlerde çok...

Açıkcası ne yapacağımı nasıl bir mail kullanacağımı şaşırdım...
    Sizlerin bu konuda tavsiyesi ne olur sizler ne tarz mail sistemi kullanıyorsunuz?

Teşekkürler.

• 7 senedir hotmail kullnıyorum ;)

güvenlik olayı tamamen seninle alakalı birşey bence kullandığın ortak bilgisayarlar internette gezindiğin yerler kişisel bilgilerinin gizliliği vb..
  • nekadar güvenlik istediğine göre değişir cevap
    maille;
    bir şirket gizli bilgilerini gönderilecekse hotmail gibi hesaplar sakıncalı olabilir.
    hosting şirketinden alacağın hostingde bireysel bir hosting şirketinden alınmışsa yani vps gibi kiralık sunucu üzerinden alınmışsa satan kişinin insafına kalmıştır.
    godaddy gibi büyük firmalardan alınmış bir hostingse daha güvenli olabilir, tabi hacklenme olasılığı herzaman vardır,
    ensağlamı bu tarz mailleri gönderen bir şirketin kendi imkanlarıyla bilgi işlemdepartmanı kurup, kendi exchange servereni kurması olabilir, tabi bu durumda bunun da kendi içinde güvenlik sorunları olabilir, mesela iyibir yapılandırma yoksa hacklenme olasılığı artar
    sanırım en iyisi bu durumda yanlızca işi mail olan şirketlerden mail hesabı almak olabilir, bu yöntemi hiç kullanmadım ama "secure mail" diye internette arattırırsan ciddi şirketler bulabilirsin, kullanmadığım için referans şirkette veremiycem

ama diyorsanki ben bireysel kullanacam... hotmail hesabı iyidir. en fazla yeni hesap alırsın; patlarsa mail hesabın ki bende 10 -12 senedir aynı mail adresi kullanıp dururum

• Mustifyy ve reflex ilginize ve yorumlarınıza teşekkür ederim.
    Kısaca şunuda söylemek istiyorum.Demek istediğim maillerimizi hotmail sistemide olsa hosting sunucu firmasıda olsa maillerimizi okuyabilirmi yada içeriğini görebilir mi?

Ayrı ayrı ele alalım şu olayı;

Hotmail : Bu microsoft'a ait bir firma.Bazı kişilerin mail içeriklerine belli zümrelerce bakabilir mi?

Sunucu firma : Firmada çalışan art niyetli kişi barındırdığı kendi bireysel müşterilerinin maillerini içeriğini görebilir mi? Kötü niyetli olduğunda ve müşterinin diyelim banka hesap bilgileri de olsa bunları rahatlıkla görebilir mi? Görebilmesi için şifresini bilmesi gerekir.Şifreyi yada bilgileri ele geçirebiliyor mu?

Bu konuda gerçekten soru işareti kısımları benim kafamı kurcalıyor.Meraktan değil ama sıkı bir mail almayı planlıyorum.Başıma bir olay gelmedi de sadece güvenlik anlamında kafamda ki bir takım soruları sormak istedim.
    Bu konuda bilgisi olan bütün dostları bekleriz.
    Teşekkürler.

• hotmail: bakabilen bakar ama milyonlarca kullanıcı içinden senin mailine bakmaya karar verirlermi bilemem :)
    sunucu firma: isterse görebilir, bildiğim kadarıyla mailboxlar için şifreleme kullanılan birşey değil 3. parti yazılımlarla okunabilir.
  • Reflex son bir soru.
    Şuan ücretsiz posta sağlayıcılardan hangisi tavsiye edersin peki?
    Gmail,hotmail,windowslive... ? Yada haber sitelerin mail adresleri= mynet,ekolay,superonline vb...?
  • yahoo spam engelleme konusunda çok başarılı bence
    kullanımı pratik ve hızlı
    yahoo derim
    mail.yahoo.com
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.