Şimdi Ara

Güvenlik Sistemi Projesi Mesafe Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar Güvenlik Projesinde Kırmızı Yıldızla Belirttiğim Yerlere Kamera Konuşlandıracak Sorun İse Kameralara Yakın Ortak Noktaya DVR Cihazı Koymak ve Görüntülerü Yönetim Binasında Bir Arada Toplamak. ve Görüntülemek. Projede Her Ayrı Binaya En Az 8 Tane Kamera Çekilecek Bunun İçin Alt Yapı Elektirik Tesisatı Sistemi İle Birlikte Çekilecek. Sorun Burada Başlamakta Malumunuz Güvenlik Kamerası Kabloları 80 Metreden Sonra Görüntü Vermemektedir. Kamera Çekilecek Binalar Yönetim Binasına Uzaklık Mesafeleri Değişmekle Birlikte En Uzak Nokta 300 - 350 Metre Uzakta Nasıl Bir Yöntemle Görüntüleri Yönetim Binasında Toplayabilirim.

    Dvr Cihazından Cat6 İle Yönetim Binasına Götürsem Olurmu ?
    RGB 6 Kablosu İle mi Ayrı Ayrı Gitmeliyim ?
    Fiber Kablo Kullanarak mı Bir Araya Toplamalıyım

    Acilen Yardım Arkadaşlar. Hangi Noktaya Hangi Cihaz Koysam Daha Verimli Olur. Bütçede Sıkıntı Yok Her Türlü Öneriye Açığım.

     Güvenlik Sistemi Projesi Mesafe Sorunu







  • Merhaba,
    Sorunu kolay yoldan cozmeniz mümkün. Öncelikle her bölgeyi 8 kamera olarak ayırın ve o noktalara kayıt cihazların koyun. Hepsi aynı model olsun. En son da merkeze bir pc koyup o cihazların programı ile hepsini tek bir ekranda görebilirsiniz. 120 kameralı bir iş yapmıştık aynı bu şekilde yaptik
    Saygılar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dj_citax

    Merhaba,
    Sorunu kolay yoldan cozmeniz mümkün. Öncelikle her bölgeyi 8 kamera olarak ayırın ve o noktalara kayıt cihazların koyun. Hepsi aynı model olsun. En son da merkeze bir pc koyup o cihazların programı ile hepsini tek bir ekranda görebilirsiniz. 120 kameralı bir iş yapmıştık aynı bu şekilde yaptik
    Saygılar...

    Aktif video balun kullanma olasılığı düşünülebilirmi düşünülürse sorun yaşama olasılığımız varmı ?
  • Sistem analog olsa çalışma olasılığı yüksek ancak analog hd de bakın çalışmaz bilginize

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dj_citax

    Sistem analog olsa çalışma olasılığı yüksek ancak analog hd de bakın çalışmaz bilginize

     Güvenlik Sistemi Projesi Mesafe Sorunu

    Üstat Kısaca Böyle Olması gerekiyor. İdari Bina İle Kameraların Bulunduğu Binanın Mesafesi 300 Metre Yani Kısaca A Binasındaki Kameralar İle B Kamerasındaki Kameraların Görüntüsünü C Binasına Aktarıp DVR 'a Bağlayıp Kayıt ve Görüntüleme Yapılması Gerekiyor.




  • 2. mesajdaki arkadaşın dediği gibi sen her binaya 8 lik dvr koy kardeşim güzelce ayarlarını yap. kamera markaları bullwark neutron vb gibi alt yapı ve yazılım problemi olmayan markalardan oluşması çok önemli tabi.

    sistemi kurduk çalıştırdık şimdi geldi yönetim binasından izlemeye tabiki bunu dvr başında yapmak mümkün değil. network üzerinden yapmak dışındada başka bir şansımız yok. her cihazdan yönetim binasına rg6 cat çekiyorsun mümkünse kabloları toprak altına alıp bi güzel spiral den de gecirebilirsin ne kadar koruma o akdar uzun ömür.


    diyelim ki 6 cihaz kurdun her birine 2 şer tb disk taktın. bu 6 cat kabloyu adam akıllı bir 10/100/1000 ethernet switche bağlıyoruz. 6 tane portumuzu doldurduk. 7. portumuza pc nin ethernet kartından cıkan ethernet kabloyu bağlıyoruz. pc nin 10/100/1000 esteği olması gerekiyor. adam akıllı bir işlemci adam akıllı bir anakartımız olamsı lazım. pc mizde sistemin kurulacağı akdar bir ssd olması gerekiyor. ekan akrtımızda orta ayar. r7-r9 serisi vb. ssd olmazsa o kadar karenin okuma hızına 7200 rpm li sabi diskimiz yetişemez.

    network bağlantısını sağlayan tüm cihazların 10/100/1000 olamsı lazım bir tanesi bile olmazsa olmaz. switch/pc vb vb.

    pc mize dvrlarımızın pc yazılımını kuruyoruz. tabiki tüm dvr ve kameralarımız aynı marka. aynı seri. kameralar istediğiniz görüntüye bağlı ama cihazların hepsi aynı marka ve mdoel olmak zorunda. hatta hdd kaparsiteleri ve marka modelleride aynı olursa probllem çıkmaz.


    pc yazılımımız muhtemelen ağdaki tüm takılı dvr ları otomatik olarak görecektik. cihazları secip ekraımızın kaça bölünmesini istiyorsak sececeğiz ve hangi kameranın ekranın neresinde oynatılmasını istediğimizi ayarlayacağız sonrası basit.

    ekranımıza bağlayacağımız monitorumuz bu kadar kamera ile tabiki 17 '' fln olmayacaktır heralde. isteğimiz doğrultusunda 32'' 42''- 55'' bakıyoruz görüntümüze keyfimizi yaşıyoruz ;)


    bir beton fabrikası dediğim sistem ile 65 inç bir plazmada beton harclarını oluşturan makineleri izliyorlardı her şey otomatik sistem olduğu için cihazlardan cıkacak en ufacık bir duman vb vb onlar için hayati önemdeydi. gayet güzel çalışıyordu gerisi sizin hayal gücünüze ve isteğinize kalmış.


    bunu yapacak bilgisayar ve kamera firması bunu bilir zaten sizin düşünmenize gerek yok. eğer bilmiyorsa hemen uzaklaşın oradan. çnkü eski tv tamircileri bile kameracı olmuş artık.




  • Resmi detaylı inceledim

    Kantar yanı=6*2 taraf=12 kamera =1 DVR aynı binada

    Küçük baş..=5*2 taraf=10 kamera=1 DVR aynı yerde

    Küçükbaş Otel=3*2 taraf=6 kamera=1 DVR

    Otopark=4 kamera=1 DVR

    Yem depo=2 kamera=1 DVR gerekli

    Toplam 5 cihaz bu cihazlar merkeze Cat6 kablo ile (cat 5 değil) görüntü kaybı olmadan çekilir

    Ana cihaz 6-8 li kaliteli ethernet hub ile (gigabit 10/100/1000 yazar) bağlanır monitör gerekli arkadaşın dediği gibi veya full hd 102 ekran da olur PC den HDMI kablo ile baglarsiniz



    Bir ihtimal daha var

    Tüm binada internet olacak her cihaza farklı DNS port ayarlar ana binaya 300 metre kablo çekmeden kullanabilirsiniz bunun için bağlantı en az 35 megabit tercihen 50 bölgede varsa Superonline fibernet ile 100-150 megabit kullanın derim her binada sadece kendi içinde kablo cekersiniz ayarlardan bağlantı portu seçilecek 6 adet bunu modeme bağlı cihaz dan en son ayarlayın geniş ekranda rahatça izleyin tek sıkıntı kablo çekmeden modem port DNS ayarlarsanız 34 kamerayı aynı anda izleme işiniz mümkün olmayabilir i3 işlemcili 3 bilgisayar gerekebilir şuan her yerde 8 kamera+500gb harddisk +DVR 1000-1500 TL diye afişler var iş kamera markası adı belli birşeyler alın 1 sefer yatırım yapın

    Yani izleme olarak 2 seçenek olacak

    1)5 dvr-ana binaya cat 6 kablo

    2)5 DVR DNS port ile uzaktan izleme aktif Edip ana binadan izleme işlemi olabilir web Tarayıcı veya kendi programı ile

    *Çoklu kameralar için 16 kanallı DVR cihaz diğerleri için 8 kanallı DVR yeterli

    ##Bir ihtimal 4+2 kameralar tek cihaza bağlanabilir buda kablo DVR tasarruf demek
    4 cihaz ile hal olur (2 si 16 kanal+2 si 8 kanallı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 28 Mart 2017; 11:44:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.