magneti marelli ile ricambi originali arasında fiyattan başka ne gibi farklar var?

-
-
Ricambi Ferrari ve Maserati gibi markalara ve büyük çekicilere daha geniş yelpaze'de yedek parça üretir...
ama bazı kilit parçalar common dedikleri ortak banttan çıkar... Türkiye ithalatcısı yanılmıyorsam Ostim Ankara'da...
maserati için üretilen selespeed şanzıman türü 1200€ iken benzerini üreten Magnetti Alfa için 120€ 'ya satabiliyor...
ve ikisi aynı benzer işi yapıyorlar
burada biraz akılcı davranıp nerede kullanılacak, hayati bir parça mı diye bakmak lazım...
magnetti Bursa'da ve üretimi ülkemizde yapan bir firma, ürün kalitesi olarak her iki ürünü karşılaştırmak gerekir...
parça ne, hangisi ?
_____________________________ -
termostat aldım citroen nemo 1.4 hdi arabaya magneti marelli marka 1000 tl ye. yan sanayi oes termostatlar 600-700 civarındaydı. 300 daha koyup magneti almak daha mantıklı geldi.
muadil parça listenin dibi sonu yok...gayet iyi yapmışsın...
6-11 euro arası fiyata satılan bir parça...
vergisi küreği getiri götürü 20-30€ aralığında satılıyor...
araç fiat grubu sanırsam :)
ricambi originali italyanca orijinal yedek parça demek. beyaz kutuda üzerinde açık gri yazılarla yazan, etiketinde ricambi originali yazılı ve lancia fiat ve alfa romeo logosu olan parça fabrikanın montaj sırasında taktığı tam orijinal yedek parçadır.
opar ise: türkiye'de tofaş'ın servislerde kullandığı orijinal kabul edilen parçadır. bazı parçalarda opar çok ucuz olabilir. opar yerli bir üretici ile anlaşmış olabilir. bu parçalar ucuzdur. örn: amortisör grubu opar'da yerli üretim olabilir. zf sachs fabrikasına yaptırırlar genelde. fiyatları da çok mâkuldür.
magneti marelli ise, genelde fiat grubunun elektroniklerinden sorumludur. aynı zamanda orijinale yakın kalitede yedek parça da alabilirsiniz.
kendi aracımdan örnek vermek gerekirse ricambi originali kutusunda termostat 1900 tl (kutunun içinden behr çıkar) behr kutusunda termostat 1000 tl, opar kutusunda termostat 1200 tl (yine behr çıkar) gibi...