Şimdi Ara

Mağazacılık Yapanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
17.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet beyler satış danışmanı olur müdür olur bu işi yapanlar burada toplanalım calıştığımız firmalarıda yazalım belki yardımlaşma olur :)

Batik Firması Satış Danışmanı

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mağazacılık Yapanlar İçin Kapsamlı Bir Kılavuz

Mağazacılık, perakende sektörünün ayrılmaz bir parçasıdır ve müşterilere ihtiyaç duydukları ürünleri bulmalarında yardımcı olmaktan sorumlu kişileri ifade eder. Mağazacılık yapanlar, müşteri hizmetleri, ürün bilgisi ve satış teknikleri konusunda uzmanlaşmış kişilerdir.

Mağazacılık Yapanların Görevleri

Mağazacılık yapanların tipik görevleri şunları içerir:

• Müşterilere ürünler hakkında bilgi vermek ve satışları tamamlamaya yardımcı olmak
    • Mağazanın temiz ve düzenli olmasını sağlamak
    • Envanteri yönetmek ve ürün stoklarını takip etmek
    • Promosyonları ve indirimleri tanıtmak
    • Müşteri şikayetlerini ele almak ve çözmek

Mağazacılık Yapanların Maaşları

Mağazacılık yapanların maaşları, iş deneyimine, becerilere, mağazanın büyüklüğüne ve konumuna bağlı olarak değişmektedir. Glassdoor'a göre, Türkiye'de mağazacılık yapanların ortalama maaşı aylık 5.000 TL civarındadır. Ancak bazı mağazalar daha yüksek maaşlar sunarken, bazıları daha düşük maaşlar sunabilir.

Örneğin, büyük ulusal perakende zincirleri genellikle daha küçük yerel mağazalara göre daha yüksek maaşlar sunma eğilimindedir. Ayrıca, satış deneyimi ve yönetim becerileri gibi ek becerilere sahip olan mağazacılık yapanlar daha yüksek maaşlar alabilir.

Mağazacılık Yapanlar İçin İşe Alım Süreci

Mağazacılık yapanlar için iş başvuru süreci genellikle aşağıdaki adımları içerir:

• Online başvuru
    • Telefon görüşmesi
    • Yüz yüze görüşme

Görüşme sürecinde, işe alım yöneticileri genellikle adayın müşteri hizmetleri becerilerini, ürün bilgisini ve satış geçmişini değerlendirir.

Mağazacılık Yapanlar İçin Kariyer Yolu

Mağazacılık yapanlar, perakende sektöründe çeşitli kariyer yollarına sahip olabilirler. Bazıları mağazada kalarak yönetici pozisyonlarına yükselebilirken, diğerleri satın alma, merchandising veya pazarlama gibi perakendenin diğer alanlarına geçebilir. Hatta bazıları kendi mağazalarını açabilir.

Mağazacılık, müşterilerle çalışmaktan ve onların ihtiyaçlarına yardımcı olmaktan hoşlanan kişiler için tatmin edici bir kariyer yolu olabilir. Ayrıca, perakende sektöründe ilerlemek için çeşitli fırsatlar sunar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • herkes yazarsa bende yazarım. Şuan kendimi deşifre etmek istemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: KükenmezTalem

herkes yazarsa bende yazarım. Şuan kendimi deşifre etmek istemiyorum

ben başladım bunda deşifre edicek bişi yoki
  • Batikde erkek calisiyor mu ben hep bayan goruyordum bayan magzasi oldugu icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batikte bay çalıştırıyorlarmi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JeanCarlo

Batikde erkek calisiyor mu ben hep bayan goruyordum bayan magzasi oldugu icin

evet erkek satış personelleri var ama cok az benim calıştığım mağzada tek erkek benim
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem1907

quote:

evet erkek satış personelleri var ama cok az benim calıştığım mağzada tek erkek benim

Aslinda magazacilk sektoru hep beni cezbetmistir. Sizde mudur yada mudur yardimcilari nasil seciliyor?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Baykar'da Staj yapan var mı?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mağazacılıkta pazar tatili diye bir seçenek yoktur, bunu biliyorum
  • Başlayalı 15 gün oldu, günde ortalama 10 saat bilfiil ayakta dikiliyorum. Oturmak yasak. Daha maaş almadım o yüzden para mevzuuna girmicem. Allah'a şükürler olsun.

Sistemin kölesi olmak istemezdim ama ekmeğimizin peşindeyiz. Kendim için günde 10 saat ayakta dikilecek bi iş yapsam belki daha çok kazanabilirim ama sermaye yok. Mağazaya girince kendimi matrixe girmiş gibi hissediyorum. Herşey Hakk'tan, Elhamdülillah.

Not: Bir karikatür vardı, herkes işe girerken yüzüne tel gibi bişey takıyordu gülümsemek için. Zorla gülümsetiyolardı kendilerini o telle. Onu koyarsanız seviniriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serhat K. -- 28 Aralık 2012; 23:06:17 >
  • quote:

quote:

quote:

Aslinda magazacilk sektoru hep beni cezbetmistir. Sizde mudur yada mudur yardimcilari nasil seciliyor?

ben batik firmasında yeniyim fakat içerden seciliyor bir coğu performansa göre kademe kademe 3-5 sene içinde yönetici olunur mağazacılık yapılmaz bu kadar söyliyim insanlarla uğraşması cok zor binbir türlü insan gördüm dünyanın her yerinden

• defacto da çalışıyorum 4 ay olucak, aslında iş kolay ama ben 4 gün üniversiteye 3 gün işe gidince çok yoruluyorum.
    Maaşı bir öğrenciyi tatmin edecek seviye de ama asla full olarak çalışmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serhat K.

Başlayalı 15 gün oldu, günde ortalama 10 saat bilfiil ayakta dikiliyorum. Oturmak yasak. Daha maaş almadım o yüzden para mevzuuna girmicem. Allah'a şükürler olsun.

Sistemin kölesi olmak istemezdim ama ekmeğimizin peşindeyiz. Kendim için günde 10 saat ayakta dikilecek bi iş yapsam belki daha çok kazanabilirim ama sermaye yok. Mağazaya girince kendimi matrixe girmiş gibi hissediyorum. Herşey Hakk'tan, Elhamdülillah.

Not: Bir karikatür vardı, herkes işe girerken yüzüne tel gibi bişey takıyordu gülümsemek için. Zorla gülümsetiyolardı kendilerini o telle. Onu koyarsanız seviniriz.

ilk iş deneyimimi yoksa tecrübelimiydin bide hangi firma
  • Satış danışmanı da bu son zamanlarda çıktı. Bildiğin tezgahtar işte. İşi yüceltmek için ismini değiştirmişler
  • Bende başvuru yapiyorum satis danismanligi olarak nereyi tavsiye edersiniz? Bir iki yer ile gorustum adamlar yol parasi vermiyor 800 maas diyor yemek veriyor sapıtmışlar resmen.
    Adam gibi yol+yemek+primi veren firma lazım acilen...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shape Of My Heart

Bende başvuru yapiyorum satis danismanligi olarak nereyi tavsiye edersiniz? Bir iki yer ile gorustum adamlar yol parasi vermiyor 800 maas diyor yemek veriyor sapıtmışlar resmen.

ben 3 senelik elemanım daha öyle bi yer bulamadım :d bu işin öncüleri zara mango h8m guess vakko beymen tarzı yerlerdir bunlar iyi para verirler ama buralara gelmekde cok zor benim önerim arkadaşlara neresi olursa olsun başlasınlar mümkünse marka değeri olan bi yer olsun cv yazarken firmana göre muamele yapılır
  • quote:

quote:

Bende başvuru yapiyorum satis danismanligi olarak nereyi tavsiye edersiniz? Bir iki yer ile gorustum adamlar yol parasi vermiyor 800 maas diyor yemek veriyor sapıtmışlar resmen.

ben 3 senelik elemanım daha öyle bi yer bulamadım :d bu işin öncüleri zara mango h8m guess vakko beymen tarzı yerlerdir bunlar iyi para verirler ama buralara gelmekde cok zor benim önerim arkadaşlara neresi olursa olsun başlasınlar mümkünse marka değeri olan bi yer olsun cv yazarken firmana göre muamele yapılır

yandık desene.. referansları sallasank nolur peki arıyolarmı kesin şimdiye kadar bu tarz iş yapmadıgımız için başlamada referans vermek sıkıntı...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Serhat K.

Başlayalı 15 gün oldu, günde ortalama 10 saat bilfiil ayakta dikiliyorum. Oturmak yasak. Daha maaş almadım o yüzden para mevzuuna girmicem. Allah'a şükürler olsun.

ilk iş deneyimimi yoksa tecrübelimiydin bide hangi firma

Mağazacılıkta ilk iş deneyimim. Arkadaşın biri de tezgahtar demiş, bizim dükkanda tezgah yok, reyon var. Reyonların satıcıları ve yöneticileri var. Bildiğin tezgahtar değil yani. Olay değişiyor mağaza işine girince. Kişisel firmalar para konusunda sıkıntılı olabilir ama kurumsal firmalar, şirket olan büyük firmalar tıkır tıkır paranızı yolunuzu yemeğinizi verir diye düşünüyorum. Ben de şahsen problem yok bu konularda. İnşAllah olmaz da.

Firma adı vermek istemiyorum fakat kurumsal bir firmada çalışıyorum. Büyük bir şirket mağazası. Ayakkabı üzerine. Deichmann değil bu arada (:

Mağaza işi zor fakat gayet iyi bence. Parası güzel, AVM'desiniz. Allah yardımcıları olsun buz gibi havada inşaatlarda çalışan arkadaşlar var siz sıcacık yerdesiniz. Yazın klimalı ortamdasınız. Çalıştığınız yer size kesinlikle kişisel gelişim sağlayacaktır. Eğer mağazada çalışmayı düşünüyorsan bi arkadaşımızında dediği gibi herhangi bir yerden başla, isterse 500 tl versin başla işe. Yeter ki deneyimin olsun, mağazacılıkta çok önem veriyorlar bu konuya.

• quote:

quote:

quote:

yandık desene.. referansları sallasank nolur peki arıyolarmı kesin şimdiye kadar bu tarz iş yapmadıgımız için başlamada referans vermek sıkıntı...

yani aralar büyük ihtimal diyelim ali görüşmeye gitdi sende salladın hasan arkadaşım tomide satış danışmanı falan ararlar elbete fikrini alırlar sorarlar ama ilk iş deneyimi olduğunu anlatırsan bişey çıkmaz bide herkesden bişey kapmaya bak ne derlerse yap yapmaya çalışma YAP ben 7 katlı bi mağazada çalışıyordum ilk iş tecrübemdi bide düşün istiklal caddesindesin tüm dünyadan gelen insanlar onun bende bana bi katkısı oldu kasa biliyorum az cok yabancı dilim var müşteriyi ayırt edebiliyorum ama en önemlisi bir çok markayı satmışlığım var :) hem ayakkabıda hem tekstilde

• Rodi Mood part olarak çalışıyorum. Işyerindeki makara ortamı olmasa beş para etmez bi meslek bana göre

• Bim'de çalışıyorum. Günde yaklaşık 10 saat ayaktayız. Hafta tatilinde, maaş ve sigortada sorun yok. Çalıştığım mağazanın cirosuna göre 940 ile bin lira arası maaş var. Çalışan herkes her işi yapıyor. Gelen ürünlerin yerlerine yerleştirilmesi, tuvalet temizliği, para işleri vs. kasiyerlik yaparken açık varsa(yanlış para üstü vermeden doğan açıklardan bahsediyorum yada ona benzer hatalardan doğan açıklardan) aynı gün tahsil ediliyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.