Şimdi Ara

Magandalara Motorcu Ayarı Geliyor (Sonunda)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
1
Favori
2.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ÖZELLİKLE KAMERA TAKIP HATALI HAREKETLER SERGİLEYEN 299 İBREYİ GÖRÜP VİDEOSUNU YÜKLEYEN ARTİST ARTİST KAMERAYA GÜVENİP İNSANLARI TEHLİKEYE ATAN MOTORCU GEÇİNEN MAGANDALARA OLMAK ÜZERE :

Sonunda Meclis Gündemine Girmeyi Başardık Hali Hazırda Yüzlerce ihlal İçeren videolarımızla hazırda bekliyoruz.

Kask takmayan motorcu geçinenler
    Plakasız motorcu geçinenler
    Trafikte ihlal üstüne ihlal yapıp şeritinde dahi seyretmeyen Motorcu Geçinenler.(Bunlar yüzünden şeritimizde gidemez olduk insanlar motoru trafikte yok sayıyor)

Alınma gücenme yok ilk çuvaldız bize girsin diye başa motorcuyu koydum.

Arabayla giderken telefonla konuşanlar.
    Sis olmayan havada sis farı açanlar.
    Canımıza hiçe sayıp gerçekten öldürmeye çalışanlar (GTAdayız sanıyorlar)
    Yaya geçidinde durduğumuz için arkamızdan kornaya basanlar.
    Kırmızı ışıkta geçenler.
    Motorun yeri şerit değil kaldırım diyenler. Sinyalsiz şerit değiştirenler.
    Son ses müzik açıp açık egsozla takılanlar.
    Sırf şekil olsun diye üzerimize kıranlar
    Takip mesafesini Koruyamayanlar arkadan devamlı taciz edenler.
    Karşıdan Gelen motoru hiçe sayıp HATALI sollama yapanlar.

Bizim gibi insanlar sizler yüzünden hep ölüme mahkumdu inşallah bu gerçekleşirde biraz olsun trafik düzelir umuduyla..

Motosiklet ve otomobil kullanan her bireyi kamera kullanmaya davet ediyorum. başlığa bu şekilde yazma sebebim benim gibi birçok motosiklet kullanıcısının araç şoförlerinden daha fazla video çektiğini görmemdir. yanlış anlaşılma olmasın kendi penceremden baktım ekşisözlükte kamera takmamızın yasaklanmasını isteyeb zihniyetede kapak olacak bir gelişme olduğunu düşünüyorum :)

HABER Linki :http://www.milliyet.com.tr/magandayi-cek-gonder-hatti--gundem-2591507/

Magandayı çek gönder hattı!

TBMM Trafik Alt Komisyonu, trafikte kural ihlali yapan trafik magandalarına karşı vatandaşın görüntü çekip gönderebileceği ihbar hattı kurulmasını önerdi. Komisyon üniversitelerde trafik dersi konulmasını da tavsiye etti...

TBMM Trafik Sorunlarını Araştırma Alt Komisyonu’nun hazırladığı taslak raporda, trafik magandalarına karşı öneriler de yer aldı. Komisyon WhatsApp benzeri bir ihbar sistemi önerisinde bulundu. Sistem trafik kurallarını hiçe sayarak insanların hayatını riske atan magandalara karşı vatandaş ve polisin el ele çalışacağı bir sistem olacak. ‘WhatsApp benzeri’ bu sistemle vatandaş trafikte seyir halindeyken kural ihlali yapan şahsın görüntüsünü plakası açık olacak şekilde bu hatta gönderecek. Polis, görüntü kendisine ulaşır ulaşmaz anında harekete geçerek, trafik magandasının hangi güzergâhta olduğunu tespit edecek ve aracını durduracak. Sistemden hiçbir maganda yakasını kurtaramayacak.

Plakadan yakalanacak

Öneriye göre eğer trafik magandası kısa sürede yakalanamazsa plakası sayesinde yaşadığı yer tespit edilecek. Kimlik tespitinin ardından kişi hakkında tutuklama kararına varana kadar bir dizi cezai işlem uygulanacak. Maganda işlediği suçun türü ve eyleminde bir kasıt bulunması hallerine göre tutuklamadan para cezasına kadar pek çok cezai yaptırıma maruz kalacak.

Görüntü yoksa MOBESE var

Vatandaş, trafik magandasının görüntüsünü o an çekemese de bu hattı arayarak kişinin plakasını ve işlediği trafik kuralı ihlalini aktarabilecek. Bu durumda devreye MOBESE kayıtları girecek. İhbarda bulunan kişinin iddiası doğrulanırsa, aynı cezai yaptırımlar yeniden devreye alınacak.

YÖK’e trafik dersi önerisi

Komisyon raporunda Yüksek Öğretim Kurulu’na yönelik bir öneride de bulundu. Buna göre üniversitelerdeki tüm bölümlere trafik kuralları ve adabına ilişkin derslerin eklenmesi ve üniversite gençlerinin bu konuda eğitilmesi önerisi getirildi.

‘AVM’ler ve hastaneler şehir dışına taşınmalı’

Komisyonun diğer önerileri ise şöyle:

- Kamu kurumları, cazibe merkezleri, AVM’ler şehir dışına taşınsın, araç yoğunluğu ve şehir içi park sorunu hafiflesin.

- Belediyeler kalıcı yeraltı otoparkları yapsın.

- Kaza risk haritası oluşturulsun.

- Özellikle okul, hastane ve alışveriş merkezlerinin yoğun olduğu yerlerde güvenli hız sınırlarına uyulması sağlansın.

- Toplu taşıma araçlarına duraklar dışında yolcu indirme ve bindirme yapmasın.

- Trafik denetimlerinde şehir içinde ve şehirlerarası yollarda elektronik ve mobil denetimler yaygınlaştırılsın.

- Trafiğe ilişkin her türlü veri, bilgi, belge ve görüntünün toplandığı ve kayıt altına alındığı tek bir birim oluşturulsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İhbar hattı dışında dişe dokunur hiç bir şey yok. Şu yukarıdaki önerilere bakın. Bunları önermek için bir de mecliste trafik komisyonu kurmuşlar. Toplu taşıma araçları durak dışında indirme bindirme yapmasınmış! Gülsem mi ağlasam mı bilemedim. meclis trafik komisyonunun bunun zaten zorunlu olduğundan haberi yok!

Şu kıytırık önerileri yapmak için komisyon kurmaya ne hacet, çevir yoldan 100 kişi, 70'i bunları söyler zaten. Kalan 30'u da çok daha orijinal fikirler üretir. Komisyon kuracağına anket yapsan daha etkili sonuç alırsın.

Adamlar hesap kitap da bilmiyor. Her biri yüz milyonlarca dolar değerindeki AVM'leri şehir dışına taşıtacak. Sanki İstanbul'da şehir dışı diye bir yer kaldı! Aloo komisyon üyeleri, o dev avm'lerin bir kısmına AKP'nin ağır topları ortak, haberiniz var mı huu?

Ama en komiği üniversitelere trafik dersi koyma önerisi. İşte Türkiye'de üniversitelerin hali. Adam üniversiteyi lise gibi bir okul sanıyor. Sanki üniversitelerin asli işi edepli vatandaş yetiştirmek! Daha üniversitenin ne olduğunu anlamamış adam, gelmiş mecliste trafik komisyonu üyesi olmuş, trafiği kurtaracak ha? Hadi ordan be!..
  • Geç kalmış bir çalışma. herşeye eyvallah ama şu arkadan korna çalanları her seferinde indirip dovesim geliyor

• Şu İnstagram da fonda müzik elinde tesbih diziyle direksiyon kontrol eden makasçı artistlerede dokunur umarım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoctorEconomy

Şu İnstagram da fonda müzik elinde tesbih diziyle direksiyon kontrol eden makasçı artistlerede dokunur umarım.

Yav vallahi billahi ben bu adamları anlamıyorum.
    Elde tesbih arka cama bi go pro yapıştırıyolar kendilerini çekiyorlar.
    Çalan müzikte aracın hoparlöründen gelen müzik değil sonradan arkaplana kendileri müzik koyuyorlar.

Şimdi bu tarz bir video çekip yayınlayınca ne oluyor çok acaaayip merak ediyorum?
    Amaç ne yani?
  • Bu uygulama yokmuydu zaten ? Whatsapp ihbar hatti vardi diye biliyorum ben

• quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

quote:

Şu İnstagram da fonda müzik elinde tesbih diziyle direksiyon kontrol eden makasçı artistlerede dokunur umarım.

Çalan müzikte aracın hoparlöründen gelen müzik değil sonradan arkaplana kendileri müzik koyuyorlar.

Şimdi bu tarz bir video çekip yayınlayınca ne oluyor çok acaaayip merak ediyorum?
    Amaç ne yani?

Zenginliğini, rahatlığını, sürdüğü arabanin markasini vurgulamak istiyen tipler hocam genelde, o değil onlari beğenenleri de anlamıyorum ki :) asgari ücretin bilmem kaç kuruşun üstünde çalışan insansin, en ufak ceza gelse ay sonunu düşünebilecek insanken onu izleyipte kendi avutmak çok saçma geliyor bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: 9FiestaM6

quote:

quote:

Amaç ne yani?

Zenginliğini, rahatlığını, sürdüğü arabanin markasini vurgulamak istiyen tipler hocam genelde, o değil onlari beğenenleri de anlamıyorum ki :) asgari ücretin bilmem kaç kuruşun üstünde çalışan insansin, en ufak ceza gelse ay sonunu düşünebilecek insanken onu izleyipte kendi avutmak çok saçma geliyor bana.

Sonradan gören, dağdan inen hesabı...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok güzel gelişmeler bunlar. Aslında trafikte herkes birbirine saygı gösterse bunlar zaten olmayacak ama nerde bizim insanımızda o düşünce.
  • Hepsi masal. Önce Doğancılar polis karakolunun (üsküdar) önünden her gün kasksız ve ters yönden geçen motorları durdursunlar da gerisine sonra bakarlar. Günde en az 50-60 motor geçiyor kasksız ve ters yönden. Ve burası karakol.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9FiestaM6

quote:

quote:

Amaç ne yani?

O tür video çekenlere edilebilecek en ağır küfürleri etmekten başka bir yorum yapamayacağım için, içimden geçenleri yazmıyorum. Dileğim hepsinin maceralarının bir elektrik direği olur, köprü ayağı olur, kimsenin canını yakmadan temiz bir şekilde bitmesidir.

Bunları beğenen, alkışlayan aptallara da benzer duygular besliyorum; düşünmekten aciz mahluklar o serserilerin bu hareketleri yaparken bir gün kendilerine, bir yakınlarına, bir tanıdıklarına çarparak hayatlarına mal olabileceğini düşünemeyecek kadar yetersiz zekaya sahipler. Kaldı ki, bir yakınınıza zarar vermesine de gerek yok, o videoları izleyen ve iq'su bir maymundan fazla olan her canlı o hareketlerin masum birilerinin canına, malına kast edebileceğini görür ve desteklemez.

Başlarına geldiği zaman da "nerde bu devlet" diye ağlarlar.

Konu başlığında dönersek; böyle bir tasarının bu ülkede kanunlaşacağını, kanunlaşsa bile uygulanacağını sanmıyorum. Biz kabile devleti gibi ilkel yaşamayı tercih eden, seven bir milletiz. Herkes trafikte istediğini yapar, istediğini döver, istediğine küfreder. Biz toplum olarak maalesef buna alışığız ve seviyoruz. Bu tasarı kanunlaşsa bile gönderdiğimiz videolar muhtemelen göz ardı edilir. Polislerin gözleri önünde kırmızıda geçenleri, makas atanları görüyorum; polis kılını bile kıpırdatmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 16 Ocak 2018; 10:16:30 >

• Bu olayda biraz komik olmus,seridinde tasit gibi giden motorcuya daha rastlamadim,sinyal verip serit degistirenede.70cm bosluk bulup en sagdan gidene zaten allah selamet versin diyorum.En sol seritte giderken benim solumdan beni sollayan kac tane motosiklet kullanana rastladim.Daha yazsam dolar tasar buralari.

Kendi canini hice sayan kisilere benim soyleyecegimde yapacagimda birsey yok.Sadece onu seven ailesine icim burulur.

He birde o kameralarla kendi kuralsizliklarini cekseler cok iyi ederler.Net o yaptiklari ile dolu.

Iyi forumlar.

• Motor tamamen yasaklanmalı
  • Araç otopark ve kullanımına kökten ayar gelmeli, bir yere yoğunlaşıp diğer tüm trafiğe sıkıntı olan olayları görmeyeceksen bu göstermelik hareket olur, zaten işleme sıkıntısı da var ülkede

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Motor tamamen yasaklanmalı

Otomobil sürenlerde öldürecek motorcu bulamayıp kendilerini öldürsünler.. mantıklı bir yaklaşım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Blgrçoban

quote:

Otomobil sürenlerde öldürecek motorcu bulamayıp kendilerini öldürsünler.. mantıklı bir yaklaşım.

Zaten sıkışık trafik stresinde bir de aynamıza kapımıza sürtecek mi diye motorcu korkusu yaşamayız en azından
  • quote:

Orijinalden alıntı: ONUR_345241

Bu uygulama yokmuydu zaten ? Whatsapp ihbar hatti vardi diye biliyorum ben

istanbulda yaşayanlar için mevcut ancak bize işlemiyor şahsen 15 dakikalık turlama amaçlı trafiğe çıktığımızda dahi en az 2 magandaya denk gelir hale geldik uygulama tüm türkiyeyi kapsayacak.

• quote:

quote:

quote:

Zaten sıkışık trafik stresinde bir de aynamıza kapımıza sürtecek mi diye motorcu korkusu yaşamayız en azından

aynana sürterse onun hatasıdır takarsın kameranı yaparsın şikayetini.. insan hayatını arabada kullanmaya üşendiğin aynandan değerli görmende pskolojini gözle4 önüne sermiş.. demekki magandalara ayar daha yürürlüğe bu uygulama girmeden verilmeye başlamış.

• quote:

quote:

quote:

quote:

aynana sürterse onun hatasıdır takarsın kameranı yaparsın şikayetini.. insan hayatını arabada kullanmaya üşendiğin aynandan değerli görmende pskolojini gözle4 önüne sermiş.. demekki magandalara ayar daha yürürlüğe bu uygulama girmeden verilmeye başlamış.

Sen rahat ol Türkiye'de B sınıfı ehliyeti olanların %98 inden çok daha fazla kurallara uyuyorum bunu da çok açık söyleyebilirim.

Motorcuların %90 ı magandadır. Hiç öyle kurye murye demeyin Racing kullanan da öyle çakma chopper kullanan da öyle. Ha 3-4 tane iyisi de vardır motovlog kanallarına bak hepsi saçma sapan şeylerden kaskına güvenip artislik yapan adamlar.

Bu ülkede kim mağdur edebiyatı yapıyorsa bilin ki en çok onlar kural tanımıyordur

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    şahsen kurallar çerçevesinden dışarı çıkmamış çıkmayan 12 senelik motor 8 yıl aktif araç kullanmış trafiğin içinden birisi olarak size verecek cevap olsada vermemeyi tercih ediyorum. bu kanunla birlikte ceza yemesi gerekenler arasındaysanız bir görüntünüz varsa zaten kaçamayacaksınız boşa konuşmanın anlamı yok. şahsen benim arşivim çok fazla geniş bu konuda belkide sizde yer alıyorsunuzdur bellimi olur belkide benim değilde başka bir motorcuda görüntüleriniz vardır..

kurallara uyuyorsanız zaten sıkıntı yok iy günler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

şahsen kurallar çerçevesinden dışarı çıkmamış çıkmayan 12 senelik motor 8 yıl aktif araç kullanmış trafiğin içinden birisi olarak size verecek cevap olsada vermemeyi tercih ediyorum. bu kanunla birlikte ceza yemesi gerekenler arasındaysanız bir görüntünüz varsa zaten kaçamayacaksınız boşa konuşmanın anlamı yok. şahsen benim arşivim çok fazla geniş bu konuda belkide sizde yer alıyorsunuzdur bellimi olur belkide benim değilde başka bir motorcuda görüntüleriniz vardır..

kurallara uyuyorsanız zaten sıkıntı yok iy günler

Arac ici kameramda senin cok dostun vardir. Avrupa'da olsak o arkadaslarinin cogunun ehliyeti giderdi ama dua etsinler Turkiye'deyiz.

Uzatmanin alemi yok zamaninda magdur durumdaydiniz ama go prolar ciktigindan beri motovlog icin olay olsa da takipci kassak diye dua eder hale geldiniz

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.