Şimdi Ara

Mafia: The Old Country | PC ANA KONU | #Türkçe İçin Kampanyaya Sen de Destek Ol (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
253
Cevap
14
Favori
11.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben Mafia Game Videos kanalını oldukça severek takip ederdim, Mustafa Kadir'e yaptıkları ukalaca eleştiriden sonra direk olarak takipten çıktım. Kesinlikle kendisini bu şekilde eleştirmeye hakları yok, adam oyunları türkçeleştirmek için bütün verimliliği ile canla başla çalışarak emek sarf ediyor. Mafia Game Videos kanalını savunarak Mustafa Kadir ile dalga geçen türk oyuncu kitlesinin de kafa yapısına yazık gerçekten, aslında hiç bir şeyi hak etmiyoruz ama neyse.

Biz türk oyuncuları için gece gündüz uğraşan bir adam böyle bir muameleyi kesinlikle hak etmiyor, gerçekten çok üzücü bu duruma düşürülmesi.

Mafia: The Old Country | PC ANA KONU | #Türkçe İçin Kampanyaya Sen de Destek Ol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Servetpanpa37 -- 4 Mayıs 2025; 20:23:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Servetpanpa37

Ben Mafia Game Videos kanalını oldukça severek takip ederdim, Mustafa Kadir'e yaptıkları ukalaca eleştiriden sonra direk olarak takipten çıktım. Kesinlikle kendisini bu şekilde eleştirmeye hakları yok, adam oyunları türkçeleştirmek için bütün verimliliği ile canla başla çalışarak emek sarf ediyor. Mafia Game Videos kanalını savunarak Mustafa Kadir ile dalga geçen türk oyuncu kitlesinin de kafa yapısına yazık gerçekten, aslında hiç bir şeyi hak etmiyoruz ama neyse.

Biz türk oyuncuları için gece gündüz uğraşan bir adam böyle bir muameleyi kesinlikle hak etmiyor, gerçekten çok üzücü bu duruma düşürülmesi.

Burada kesinlikle Mustafa haksız hocam. Çok fazla flood yaparsan tepki yersin. Burada da bir arkadaş var sürekli flood atıp atıp duruyor. Bir kaç kez uyardım hala devam ettiriyor. Flood atmak yasak. Resmi Türkçe gelmesini herkes ister ama zorla kimseye bir şey yaptıramazsın. Bence arkadaş salsın bu tip mevzuları kimse için kendini yormasına gerek yok. Zaten PC kullanıcıları çıktığı haftasında Türkçe oynayacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Jakkoba kullanıcısına yanıt
    Aferin Mustafa

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Gündemi takip etmek için arada Twitter girerim. Ana sayfam Martı Adam ile MustafaKadir arasında paylaşılıyor.Mafia: The Old Country | PC ANA KONU | #Türkçe İçin Kampanyaya Sen de Destek Ol 

• winepsycologist kullanıcısına yanıt

Bilip bilmeden atıp tutmak serbest nasıl olsa. 2k ekibi bizzat mesaj atmaya devam edin gibisinden cevap yazmıştı, ayrıca bu yabancı eleman Türk düşmanı bir ırkçının teki. Eski postlarında gördü millet, hemen sildi sonra o postları, videosuna gelen yorumları da sildi hep. Türkçe isteyen insanlara bot diyor. Bir şey bildiğiniz yok bir de biliyormuş gibi atıp tutuyorsunuz sağda solda.

Mustafa isimli arkadaşın yaptıkları ve emekleri yadsınamaz bir gerçek ve kendisinin sayesinde Türkçe oyun konusunda bir ses oldu, yeni doom oyunu az bir vakit kalmasına rağmen Türkçe dil desteği açıklandı. Mustafa'dan önce hangi youtuber bu işler için uğraştı da bir şey yaptı. Daha adama bunlara tahammül ettiği için moral vereceğinize siz de taş atıyorsunuz, bravo gerçekten.

• Ömer Hayyam12 kullanıcısına yanıt

Öncelikle Mustafa, Türkçe çalışmalarına sözüm yok, kimseye de taş attığım yok merak etmeyin keşke her oyun resmi Türkçe gelse ama böyle yaparak karşı tarafında ister istemez sözlü olarak hakaret ettirebilir. Israrla flood yaparak, her yere Türkçe yapın, şöyle yapın yazarak bunun iyimser durumundan çok negatif algılanıyor sen o gözle bakmıyorsun, ama karşı taraf öyle algılamıyor olabilir, itici gözükebilir. Belli bir süre sonra yorucu gözükebilir, firmalar yapacaksa bile yapmayabilir. 2K bunu demiş olabilir ama sorun 2K bu işe bakmaması. 2K'nın üst kuruluşu Take Two sonuçta. Ne kadar olumlu veya olumsuz olucak bunu ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

Mustafa'nın en büyük hatası bana göre; Kendi başından yapmaksa herkese oraya buraya yazın demesi. Keşke en baştan böyle şeyler yapılmasaydı, kendi başına veya bu işi daha iyi bilenlerle beraber ortak bir hareket etseydiler. Mustafa, Disket Kutusu'nda ki Sinan Akkol kadar sözünü geçiremez mesela. Sinan Akkol'un uslubu ve konuşma tarzı bile çok farklı mesela. Umuyorum anlatabilmişimdir.

Yav kendinizi haklı çıkarmak için bahane uydurmayın, haksızsınız işte. Neymiş efendim 2k bu işe bakmıyormuş, he canım civcivler yesin bu dediğini. Bu oyunun yayıncısı 2K. Steam'e de baksan, oyun fragmanlarına da baksan 2K var bu işin başında anladın mı güzel kardeşim? Hadi bunları görmedin diyelim (ki bunu görmemek için çabalamak lazım) 2k bu işe biz bakmıyoruz deyip, take two'ya yönlendirirdi insanları, e tabi siz 2k'nın işini onlardan daha biliyorsunuz o ayrı konu canım.

İşte sizin gibi bir şey bilmezler başka konularda da bizim kaderimizi belirliyor ona üzülüyorum ben.

Gölge etmeseniz yeter aslında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer Hayyam12 -- 4 Mayıs 2025; 18:23:6 >
  • Jakkoba kullanıcısına yanıt
    Videoyu izlerken utancımdan yerin dibine girdim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Öncelikle sakin ol, flood atarak koskoca firmaları dinletemezsiniz. Öncelikle flood atmayı bırakacaksınız. Bu işe gönlünü vermiş Sercan Sülün gibi insanları dinlemenizi tavsiye ederim.

Bu arada; Size kanıtlı SS atıyorum. Siz benden daha iyi biliyormuşsunuz ya. Bu konuyu da daha fazla uzatmanın hiç kimseye olumlu bir faydası olmayacak. İyi günler diliyorum.

Şu an daha sakinim biraz ileri gitmiş olabilirim ama siz de insanı yoruyorsunuz. Bizzat firma kendisi diyor mesaj atmaya devam edin diye. Başka firmalar da aynı şeyi söylediler. Bu işin olmasını istiyorsan sesini çok çıkaracaksın. Ayrıca siz değil miydiniz "bu işe 2k bakmıyor" diyen? Mafia serisi ile ilgilenen her zaman 2k oldu ve olacak. Take two üst kuruluş olabilir ancak bu tür kararları verecek yetki 2k'da bulunmaktadır eğer olmasa dediğim gibi biz bakmıyoruz der yönlendirme yaparlardı.

Bu işin iyi olmasına istiyorsan, ses çıkarmana gerek yok işini ehli insanlara bırakacaksın onlar zaten yapar. Mustafa sürekli abone kasıyor, etkileşim bağımlısı bir arkadaş kusura bakma ama gerçekler bunlar. Türkçe olsun desteğini bir kenara bırakırsak (o konuda altını çiziyorum lafım yok) kendini çok ön plana çıkaran birisi böyle insanlar çabuk söner ben size söyleyeyim.

Bugün Bethesda'nın Doom: The Dark Ages örneğini verirsem; Bu tamamen Microsoft'un bize olan kıyağı, yoksa Bethesda yani ZeniMax onun üstü. Satın alımı olmasaydı muhtemelen Türkçe olmayacaktı.

Bir başka örnek verirsem; Geçenlerde Remedy, Max Payne 1-2 Remake reklam çalışması ve tanıtımı bizimle alakası yok bütün iş Rockstar'da dedi. Çünkü dağıtımını o üstleniyor. Kendileri kafasına göre hareket edemez, çünkü bir anlaşma yapılmış.

Şimdi diyeceksin ki; 2K'yı Mafia dağıtıyor. Ama 2K'nın üstü Take Two işte. 2K size devam edin, demişse iyi niyetinden yazmıştır. Burada 2K da suçlu konumda değil, sonuç olarak onların üstü var hesap vermek zorunda.

Bu tarz mevzuları Mustafa ile değil de ülkemizde çeviri ile ilgilenen 23 Studios vb işinin ehli insanlarla konuşmak gerekir. Zamanında Sercan Sülün de çok defa bu konuları söyledi. Geçen yine yayında söylemişti sanırım Batuhan Bozkan ile yaptığı yayın sırasında.

Lütfen beni artık alıntılama, DM den yazabilirsin anlamadığın yerleri tekrardan söylerim. İyi akşamlar.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.