Şimdi Ara

Mafia 2 Physx FPS ve Kasma Problemi (Samsung Notebook)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
13.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bende Samsung R580 - JS02tr (Nvdia GT 330M ekran kartı - i5 520M işlemcili ) modeli var ve Abimde Samsung R522 - FS03tr( p8700 işlemcili , 4650 ekran kartlı) modeli var.Mafia 2 çıktı çıkalı moralim bozuldu.İki Bilgisayarda da oyun grafiklerini aa kapalı şekilde HİGH yapıyoruz Physx açık halde , Benim R580'de oyunda sürekli takılmalar oluyor ama diğer bilgisayarda sıfır kasma ile oynayabiliyorsunuz.Ben R580 i alırken abimin bilgisayarından donanım olarak üstün olduğunu zannederek almıştım. Kartımın Nvidia olduğu içinde bu oyunda kendimi avantajlı görüyordum fakat hiç beklediğim gibi olmadı...

Benchmark testinde Benim bilgisayarım 16 FPS değer verdi , Abimin bilgisayarı ise 29 FPS değer verdi . 29 FPS düşük değer olabilir fakat Notebooku güzel bir şekilde soğuttumuz sürece uzun süre kasma olmadan oynayabiliyoruz , Benim PC de böyle bir durum söz konusu olmuyor...

Mafia 2 nin istediği ve içinde bulundurduğu Physx dosyasını yüklerkende şöyle bir hata mesajı aldım ve yüklemeyi gerçekleştiremedim..

Error 1316.A network error occured while attepting to read from the file C:\Program Files\Common Files\Wise Installation Wizard\PhysX_9.10.0513_SystemSoftware.msi

Acaba kasma sorunum bundan kaynaklanabiliyor olabilir mi ? Bu sorunu nasıl çözebilirm ? Kartımla ilgili bilmediğim bir kaç ayar yardımıyla bu sorunu çözebilirmiyim ? Yardımcı olursanız çok sevinirim...

• Program ekle kaldıran önceden var olan PhsyX driverini kaldırın oyundakini kursun direkt olarak.

Ekran kartınızın driveri da güncellemediyseniz güncelleyin.

Ati kart kullanmama rağmen bende de kurulum sırasında phsyXte sorun vermişti önceden yüklü olanı silip oyunla geleni yükledim herhangi bir sorun olmadı sonrasında
  • Hayırlı akşamlar, Mafia 2 Benchmark testi değerlerim:

FPS:27.2

Rank:D

Not:AA kapalı.
  • Arkada?lar Physx kurulumundaki hata çözüldü fakat dü?ük FPS sorunu hala devam ediyor , herhangi bir önerisi olan varmy ?

Te?ekkürker

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onnibus -- 31 Ağustos 2010; 4:54:08 >
  • Physx açık mı oynuyorsun oyunu?
  • @Physicist_

Evet arkada?ym 2 bilgisayarda da Physx açyk durumda
  • Galiba physx i şuan işlemcin yapıyor onu gpu ya yaptırırsan belki biraz düzelir performans ama physx açıkken ati kartı olan r522 nin oyunu kasmamasına şaşırdım doğrusu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dostum CPU ya yaptyrdym FPS 14 , GPU ya yaptyrdym 18 çykty , otomatik yaparsam 16 FPS te kalyyor . Her ?ekilde rezil durumda yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onnibus -- 31 Ağustos 2010; 5:25:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Physicist_

Galiba physx i şuan işlemcin yapıyor onu gpu ya yaptırırsan belki biraz düzelir performans ama physx açıkken ati kartı olan r522 nin oyunu kasmamasına şaşırdım doğrusu

Evet Physx açıkken kasmaması hatta oyunu akıcı seviyede tutması şaşırtıcı.Ben paneldeki sistemle Physx açıkken oyunu oynayamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alirezzak

quote:

Galiba physx i şuan işlemcin yapıyor onu gpu ya yaptırırsan belki biraz düzelir performans ama physx açıkken ati kartı olan r522 nin oyunu kasmamasına şaşırdım doğrusu

Evet Physx açıkken kasmaması hatta oyunu akıcı seviyede tutması şaşırtıcı.Ben paneldeki sistemle Physx açıkken oyunu oynayamıyorum.

Kardeşimin dediği gibi benchmark testinden çok iyi skor aldım konfügrasyon ayarları High ve Apex falan açıkken. Ancak bir stabil olma sıkıntısı çıkıyor 15 - 20dk sonra. Yinede onun işlemcisini ve Nvdia ekran kartının olduğu düşünülünce üzücü bir durum ortaya çıkıyor. P8700 Cpu ve Ati Hd 4650'ye sahip bir sistem ondan tam 1.5yıl sonra çıkan ve yeni teknoloji olan İ5 520m ve GT330 ekran kartına sahip bir sistemi nasıl oluyorda geçebiliyor! Çünkü uzunca bir süre T9600'lü ve HD4650 olan bir sistem alması için çok ısrar ettim fakat o i5'li Gt330'lu R580'i tercih etti.

Şundan eminim artık T9600 işlemci kim nederse desin i5 520'den kat be kat daha güçlü...

• quote:

Orijinalden alıntı: OcEloTT

quote:

Orijinalden alıntı: alirezzak

quote:

Kardeşimin dediği gibi benchmark testinden çok iyi skor aldım konfügrasyon ayarları High ve Apex falan açıkken. Ancak bir stabil olma sıkıntısı çıkıyor 15 - 20dk sonra. Yinede onun işlemcisini ve Nvdia ekran kartının olduğu düşünülünce üzücü bir durum ortaya çıkıyor. P8700 Cpu ve Ati Hd 4650'ye sahip bir sistem ondan tam 1.5yıl sonra çıkan ve yeni teknoloji olan İ5 520m ve GT330 ekran kartına sahip bir sistemi nasıl oluyorda geçebiliyor! Çünkü uzunca bir süre T9600'lü ve HD4650 olan bir sistem alması için çok ısrar ettim fakat o i5'li Gt330'lu R580'i tercih etti.

Şundan eminim artık T9600 işlemci kim nederse desin i5 520'den kat be kat daha güçlü...

Hocam zaten 4650 de 330m den daha iyi.
    İşlemcilerinde oyunlarda çok farkı olmaz mesela benim notebookta t6600 var p8700 den mafia 2 de 0.4 fps daha az alıyor.

• muhtemelen bir hata vardır.4650 nin physx açıkken gt330m den daha iyi performans vermesi imkansız oglu imkansız.bence notebook şarjda olduğu için felandır.(r580)
  • bendece imkansız physx i açıtıktan sonra oyunu kapatıp açtınızmı ekran kartı en yüksek ati ekran kartı olsun physx açıkken 29 fps vermez kesinlikle
  • quote:

Orijinalden alıntı: mico66

bendece imkansız physx i açıtıktan sonra oyunu kapatıp açtınızmı ekran kartı en yüksek ati ekran kartı olsun physx açıkken 29 fps vermez kesinlikle

27 Fps veriyor ve imkansız değil. SS koymakla uğraşmak istemiyorum... Neyse, nvdia kart sahiplerinin morali bozulmasın daha da.

• Benim anlamadığım bildiğim kadarıyla ati kartlarda physx desteği yok.Sadece nvidia larda var diye biliyorum.Bence 27 fps almasının sebebi physx desteği olmadığından physx açık ama çalışmıyor.Ondan yüksek bir değer alıyor diye düşünüyorum?.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ussuz -- 1 Eylül 2010; 13:28:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: armodillo

Benim anlamadığım bildiğim kadarıyla ati kartlarda physx desteği yok.Sadece nvidia larda var diye biliyorum.Bence 27 fps almasının sebebi physx desteği olmadığından physx açık ama çalışmıyor.Ondan yüksek bir değer alıyor diye düşünüyorum?.

Physx i cpu yapıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GwynBlade -- 1 Eylül 2010; 14:25:04 >
  • quote:

quote:

Benim anlamadığım bildiğim kadarıyla ati kartlarda physx desteği yok.Sadece nvidia larda var diye biliyorum.Bence 27 fps almasının sebebi physx desteği olmadığından physx açık ama çalışmıyor.Ondan yüksek bir değer alıyor diye düşünüyorum?.

Physx i cpu yapıyor

cpu yapıyorsa olabilirde.Az önce gördüm dh de sizinlede paylaşayım.Dediğim kısmen doğru yani

quote:

Orijinalden alıntı: ftrzk

Bir hortlatalım konuyu :)

PhysX kullanacağım diyorsanız ya hocamın dediği gibi Ati+Nvidia(PhysX için) kart kullanmanız lazım yada gidip başlı başına GTX260 ve üstünde bir Nvidia kart almanız lazım. Elimdeki Ati kartta PyhsX çalıştırdım Cpu üzerinden ve inanılmaz performans düşüşleri yaşanıyor. O yüzden PhysX kullanacağım diyorsanız tek Nvidia kart yada Ati+Nvidia

• quote:

quote:

quote:

Physx i cpu yapıyor

cpu yapıyorsa olabilirde.Az önce gördüm dh de sizinlede paylaşayım.Dediğim kısmen doğru yani

quote:

PhysX kullanacağım diyorsanız ya hocamın dediği gibi Ati+Nvidia(PhysX için) kart kullanmanız lazım yada gidip başlı başına GTX260 ve üstünde bir Nvidia kart almanız lazım. Elimdeki Ati kartta PyhsX çalıştırdım Cpu üzerinden ve inanılmaz performans düşüşleri yaşanıyor. O yüzden PhysX kullanacağım diyorsanız tek Nvidia kart yada Ati+Nvidia

Performanslı bir şekilde çalıştırılamayacağını biliyorum ama açılabiliyor.Zaten mafia 2 deki physx en güçlü gpuları bile ağlatabiliyor
    Apex cpu üzerinden çok kastırmadan yapılabiliyor ama

• quote:

quote:

quote:

quote:

Physx i cpu yapıyor

quote:

Performanslı bir şekilde çalıştırılamayacağını biliyorum ama açılabiliyor.Zaten mafia 2 deki physx en güçlü gpuları bile ağlatabiliyor

Dedikleriniz doğru benim burda anlatmak istediğim şu aslında yukardaki arkadaş ati ekran kartı ile fizik açıkken 27 fps almış diğer nvidia kart ise 15 fps felan almış.Yani bu değeri alması zor demek istiyorum.Yanlışmıyım?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Physx i cpu yapıyor

quote:

Dedikleriniz doğru benim burda anlatmak istediğim şu aslında yukardaki arkadaş ati ekran kartı ile fizik açıkken 27 fps almış diğer nvidia kart ise 15 fps felan almış.Yani bu değeri alması zor demek istiyorum.Yanlışmıyım?

Var bi tuhaflık, herhalde arkadaş physx i açmış ama oyunu yeniden başlatması gerektiğinibilmiyordu physx in çalışması için, ayarlardan hemen açıp benchmark yapmış ama çıkıp yeniden girmeliydi

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.