Şimdi Ara

Maden mühendisliği iş olanakları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son zamanlarda açılan konuları görünce bunu paylaşmak istedim.Ayrıca İtü ve Maden mühendisliği hakkında merak ettikleriniz varsa cevaplarım.

Maden mühendisliği iş olanakları

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de maden mühendisliği öğrencisiyim, yardımda bulunabilirim düşünenlere

• Aynı bölüm olmasa da çok sevmeme rağmen Türkiye'de iş bulamayacağım bulsam bile vasıfsız bir eleman ile aynı parayı alacağım korkusundan İTÜ Jeoloji Mühendisliği bölümünü yazamadığım doğrudur. İTÜ Maden Fakültesi dünya çapında prestijli olsa bile her zaman aileni ikna edemiyorsun... İş olanağı çok olsa da cebin yeteri kadar bile dolmuyor diye düşünüyorum. Maaşlarını söyleyebilir misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece1insanım -- 8 Ağustos 2020; 10:1:12 >
  • Sadece1insanım kullanıcısına yanıt
    Maden mühendisliği için konuşayım maaşlar çok değişken,3 bine başlayanda var 8 bine başlayanda. 5 senelik tecrübeyle 15 bin alanda var 4 bin alanda.Hatta dolar kuru üzerinden maaş alıp, aylık 30bin kazanan bile var.Herşey sana ve çevrene bağlı.Jeoloji için durum nedir bilmiylrum ama itü çıkışlı olup hemde kendini geliştirmişsen maaş konusunda bir sıkıntı yasamazsın diye düşünüyorum.Eğer ilgin varsa ve araştırmacı bir ruha sahipsen jeoloji mühendisliğinde çok iyi yerlere gelirsin hocam.Zira fakültede dünya çapında proflar var sana çok yardımcı olurlar zaten başarılı kişiler direk yurtdışına çıkıyor.

• çalışma ortamı/şartları yüzünden vazgeçtim ben, şantiye, yeraltı falan bilemedim açıkçası
  • quote:

Orijinalden alıntı: hanıncipsi

çalışma ortamı/şartları yüzünden vazgeçtim ben, şantiye, yeraltı falan bilemedim açıkçası
    Hocam sahada olmak istemezseniz yine bircok çalışma fırsatı var yani sadece sahada olmak zorunlu değil,mesela satış mühendisliği yapabilirsiniz veya fabrikalarda,bankalarda çalışabilirsiniz.Yeraltı zorunluluğu yok sadece sahada olursan maaşın daha yüksek oluyor

• Noek kullanıcısına yanıt
    Merhabalar hocam. Hangi üniversitede okuyorsunuz? Ben ODTÜ yazmayı düşünüyorum. Yurtdışı olanakları nasıl acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Calismasi cok zormus acikcasi ben yapamam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eskişehirde okuyan biri madende çalışırsan para var masa başı çalışırsan aldığın paraya değmez diyordu. Yani madene girebilceksen iyi meslek bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: ösymdekituvaletpompası

Eskişehirde okuyan biri madende çalışırsan para var masa başı çalışırsan aldığın paraya değmez diyordu. Yani madene girebilceksen iyi meslek bence
    Aynen öyle yer altında çalışırsan çok fazla para kazanma şansın var,açık işletmelerde aşağı yukarı öyle.Ama masabaşı maaşlar az oluyor sonra yükseltirsin ama zor.Zaten masabaşı iş yapmak isteyen maden müh. seçmesin bence

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.