Şimdi Ara

İYTE MEZUNU İŞ İMKANLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İYTE bilgisayardayım (1. sınıf). Pek bilgim yok ama bildiklerimi yazayım.

Öncelikle İYTE bilgisayarın kendi sitesinde yazan bilgiler bu.
    İYTE MEZUNU İŞ İMKANLARI

2017'de iş bulma oranı %92 idi. 2018 ortalarına doğru %98 oldu. Şimdi %100 olmuş. Ama hangi maaşla işe başladılar bilinmez.

Benim odamdaki abi İYTE elektronik haberleşmeden mezun oldu bu sene. 2.5 ortalaması vardı. Staj yapmadı bildiğim kadarıyla.(Erasmus staji çıktı, her şeyi ayarlanmıştı ama vizede sıkıntı çıktı. ) 3.500'e sabah 8 akşam 7 iş buldu mezun olunca ama çalışma saati çok geldiği için kabul etmedi. Ayrıca 2500'e de yanlış hatırlamıyorsam haftada 25 saat çalışmalı bir iş bulmuştu. ( 2500 maaşlı işin saati 30 saatten azdı ama kesin olarak kaç saat olduğunu hatırlamıyorum. )
    Ales'e girdi. Yüksek lisans yapmayı düşünüyor.

Daha iyi ortalamaya sahip, staj yapmış biri daha uygun saatli 3.5-4K arası iş bulacaktır. Ek olarak Türkiye'de elektronik haberleşme pek revaçta olan bir bölüm de değildir. Bilindik bölümden mezun olanlar ( bilgisayar, makine vs ) daha iyi şartlarda iş bulabilir.

Ek olarak okul son 2-3 senedir tanınmaya başladı ve 4-5 sene sonra mezun olacak kişiler piyasads daha rahat iş bulacaklar. O zamana kadar okul daha da tanınacak ve İzmir Teknoloji Üssü'nün de neredeyse yarısı bitmiş olacak. Teknoloji Üssü hem okulun ismini hem de sıralamasını daha iyi yerlere getirecek büyük bir proje gerçekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artyom A. C. -- 14 Temmuz 2018; 22:24:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• iyte ve gebzeteknik en f/p okullardır şuanda bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artyom A. C. -- 14 Temmuz 2018; 23:18:53 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenasi Bey -- 14 Temmuz 2018; 23:26:24 >
  • Fenasi Bey kullanıcısına yanıt
    Hocam benim bildiğim yazılım mühendisliği ile bilgisayara mühendisliği nasılsa ehm ve elektrik elektronik de aynı.

Ehm, elektrik elektroniğin 4 ana dalından biri. İlk 2 sene aynı eğitim ama 3 ve 4'te ehm farklı , ee farklı eğitim alıyor bildiğim kadarıyla.

Orijinalden alıntı: Artyom A. C.

Hocam benim bildiğim yazılım mühendisliği ile bilgisayara mühendisliği nasılsa ehm ve elektrik elektronik de aynı.

Ehm, elektrik elektroniğin 4 ana dalından biri. İlk 2 sene aynı eğitim ama 3 ve 4'te ehm farklı , ee farklı eğitim alıyor bildiğim kadarıyla.
    Az önce internetten okudum haklısın
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.