Şimdi Ara

İNŞAAT MÜHENDİSİ HAYATI MAAŞLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
2
Favori
9.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler ODTÜ İNŞAAT’ı bitiren okurken Rusça İngilizce öğrenmiş ve okulu güzel bir sıralamada bitiren Şantiyelerde çalışıp yaz aylarında falan da yani Diğer mezunlara göre olaya hakim olan Bir İnşaat mühendisi istediği maaşları alabilir mi? Ben fiziğe aşırı yatkınım statik konularına falan da İnşaat Mühendisliğini de çok seviyorum.Ailemde istediğin yeri bitir 2-3 k maaş alırsın git TIP yaz falan diyorlar biraz bilgilendirir misiniz Bu konuda beni bir arkadaşımızı Odtü İnşaat bitiren 1.sırada bitirmiş Enka Almış direk böyle şeyler duyuyorum.Yurtdışı Yurtiçi Maaşlar,hayat,genel İnşaat Mühendisliği hakkında bilgi verir misiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yine umut tacircileri ve beş bin on bin dolarcilar gelmiş. Herkesin de masallah mutlaka otuz bin alan tanıdığı var. Yuz elli bin mezun var kimsenin haberi yok, rusya turkiyeden isci alimini kapatti kimsenin haberi yok. Dubaide yazin 60derece sıcaktan derisi iki kere atmis insanlardan yine kimsenin haberi yok :) okuyun okuyun inşaat okuyun :))
  • kardeşim 2 dil ile mezun olup kendinde şantiye tozu yutarsan havada kapılırsın bu iş yok, maaşlar düşük diye cavılayanlar ünide avel avel gezip karı kızla iş bitirip 20 günlük şantiye stajını bile naylon yapan insanlardır benim gözümde. ülke olarak yetişkin mühendislerimiz yok. necmettin erbakandan lisans olarak mezun olcam bu dönem aynı anda konya teknik üniversitesinde 2 yıllık önlisans okuyorum bu sene dgs ile odtü mimarlığıda okumak istiyorum ingilizce orta düzeyde rusça öğreniyorum. evet hakedilen maaşları vermiyorlar mezun olduğunda 2020 tl ile işbaşı yapıyorsun ama bunlar iş bilmeyen avellere verilen maaşlar. bak konyada necmettin erbakandan mezun arkadaşım daha mezun olmadan sigorta girişi başlamıştı bile. maaş almıyordu harçlık alıyordu fakat öğrenciyken sigorta girişinin olması bi ayrı güzel
  • mhmmd.ozkan kullanıcısına yanıt
    Hocam Siz demi İnşaat mühendisliği bitireceksiniz

• mhmmd.ozkan kullanıcısına yanıt
    Hocam ben Fen lisesinde başarısı iyi olan biriyim 10-20 k sıralamada tıpa gidebilcekken
    ODTÜ İnşaat yazacağım kuzenim maraşta doktor 14 bin yatiyor karısıda doktor 27 yaşında daha elime geçen net 14 dedi maaş.Bizimkilerde Doktor ol doktor bir karın olur 30 k parayla geçinirsiniz harcayamazsınız bile diyor düşününce gayet hoş ama Tıp bana göre değil ben İnşaat a gidip Ordan Rusya-Dubai gidip yaklaşık 600 bin falan parayla geri dönsem ordan sonra hayatımı kurarım diye düşünüyorum.Yani Dediğim gibi kaliteli bir mezun türkiyede Enka,rönesans gibi yerlerde 10 k üstü alabilir mi ? Meslekle ilgili başka diyebileceğiniz birşeyler var mı?

• Türkiye'de sosyoloji yurt dışında inşaat mühendisligi bitirdim.
    Global meslek secmelisin. İngilizce her yerde geçerli mesleğinde böyle olmali. Ülkenin geleceği belirsiz. Hukuk okursan o diploma sadece Türkiye de geçer. Tip okursan dünyanın her yerinde iş bulursun. Mühendislik aynı şekilde.
    Yurt dışında çalıştım. enerji sektöründeyim, şantiyecilik. bu iş yapılır mi, o bu şu dediler. Hayallerinde ki hayatı yaşadım. Onlar Antalya'ya tatile zor giderken, ben o ülke senin bu ülke benim gezdim. İngilizce biliyordum, ana dilim gibi yaptım, yanına da ek dil koydum. Yaptığım birikim de yaninda guzel oldu. Cv de dolu oldu.
    Bir kaç firmaya ( büyükbas firmaları) cv atmıştım
    Geri dönmeyen olmadı. Mutlaka ariyorlar görüşmek istiyorlar. Bazıları Skype, bazıları yüz yüze görüşmek istiyorlar. En son cuma günü görüşme yaptım. Klasik görüşme oldu. Bir kaç saat sonra geri aradilar, aradığımız kriterlere siz uyuyorsunuz ancak istemiş olduğunuz maaş skalanizin bizim skalamizin ustunde, bu konuda anlaşırsak sizi bunyemizde görmek isteriz dediler, kendi skilalari da bana uymadı. Bu sefer yurt dışında çalışmak istermisiniz dediler, eşimden dolayı şuanda yurt dışı düşünmüyorum dedim.
    Türkiye'de maaş skalası çok düşük. Firmamı değiştirme gibi bir niyetim yok onlardan daha iyi maaş ve sosyal imkan veren yok gibi. Benim tecrübem gereği, iki üç firma dışında iyi para veren şirket yok.
    Dediğim gibi dostum, gönlün ne istiyorsa onu oku ve o mesleği yap. Ailen okumayacak, ailen çalışmayacak. benim esimde doktor, uzmanlık kasıyor suanda. Sınava girdi ama ümitsiz. acil bölümünde şuanda, onu görünce mesleğimin gözünü seveyim diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birgarip2019 -- 10 Mart 2019; 23:35:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yurtdışı işlere kapak atabilirsen min 3 bin dolardan başlarsın.
  • Rasim Özer R kullanıcısına yanıt
    15bin dolar maaş alanları biliyorum.onların tüm giderleri de şirketten.kira araba herşey hatta şirket kredi kartı bile verir misafirleri ağırlaması için vs. yani 15binin temiz 13binini kenara atar bu adamlar. yılda 150bin dolar faize atsan yüzde 3desek 5bin dolarda faizden gelir. 6yılda 1milyon dolar biriktirirsin.
    12yılda 2milyon doları geçersin bence fena değil.

işveren olursan süper günler yaşamış olsan bile kara bir günde sıfırlama ihtimalin var.öyle kolay değil o işler. dışardan gözüktüğü gibi değildir.süper iş yaparsın ama paraları alamazsın.

günümüzde çoğu işyeri kredi ile çalışır. iş yaparsın ama paranı öyle kolay alamazsın. şirket iflas ettim der tabelasını indirir yeni tabela asar işine devam eder.sen hadi bana borcunu ver dediğinde o şirket battı ama borcunu ödeyecek mahkemeye başvur der. sen mahkemeye gider gelirsin bi cacık çıkmaz

sonunda paranı alamaz nalları dikersin. dışarısı yamyam dolu öyle kolay sanma o işleri.çıkan tabiki var iyi para kazanan var. ona bakarsan zidane'da futboldan iyi para kazandı. fakat hiçkimse zidane gibi olmaya çalışan 100lerce ülkedeki milyonlarca gencin hayatını heba ettiğini bilmez herkes zidane örneğine bakar sadece.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mühendis Maaşları
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • pakaji kullanıcısına yanıt
    Hocam 15 bin dolara gelmekte zordur baya ya

• birgarip2019 kullanıcısına yanıt
    Hocam eşiniz sizden çok kazaniyor mu

• zor tabi.
    hatta imkansız bile olabilir.
    birader o kadar yüksekte gözün olmasın 40yaşında 1milyon dolara ulaş yeter bence. napıcan para para para..paraya kavuşursun ama çoğu şeyi de anlamadan kaybedersin. para herşey değil. 1milyon dolar adam olana yeter. daha fazla kazanmaya hırslanırsan onu yemeye fırsatın olmaz büyük ihtimal.

• Rasim Özer R kullanıcısına yanıt
    bende aynı görüşteyim. sadece mühendislik yapma kendi işini yap lafına cevaben yazdım. kendi işini yapmak da çok kolay değil benim etrafımda çok örnek var. yazdıklarım tamamen yaşanmış hayatlar.

• Tıp yaz git tıpta 1 verip 5 alacaksan inşaat mühendisliğinde 5 verip 5 alacaksın tıp her türlü daha garanti.

• Benim çalıştığım şantiye şefleri yaşını başını almış insanlardı 50-60 yaş arasıydı. Birisi 10 bin tl alıyordu diğeri 9 bin tl alıyordu emekli olan bir şantiye şefiyle çalıştım 7 bin tl alıyordu. Yeni mezun olmuş bir arkadaşım var beraber çalışıyorduk 1700 tl alıyordu şu an iş arıyor ama yok daha bulamadı. Bir başka mezun şantiye şefi 4 bin tl'ye yakın alıyordu. Firmasına işin büüyklüğüne göre değişiyor çalıştığım şantiye şeflerinde dil falan bakmıyorlardı, sadece metraj çıkartıp, zamanında hakedişi eksiksiz yapıp, projeyi olabildiğince sorunsuz götürmeleri isteniyordu. Müşavirlikte çalışan bir tanıdık vardı o da 4 bin tl'ye yakın alıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 11 Mart 2019; 2:14:1 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.