Şimdi Ara

Maden Mühendisliği?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
22.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ÖSS 2009 benim için faciaydı ve ufukta Maden Müh. kazanabileceğim görünüyor. Aynı stresi tekrar yaşamak istemiyorum(evde sinir harbi yaşanıyordu her gün). Ama Maden Müh. hakkında da hiçbir bilgim yok.

    Dokuz Eylül, Hacettepe, İstanbul, İTÜ de rahat yazabileceğim üni.ler Maden için.

    Mesleğin durumu nedir? Bu 4 üniversiteden hangisinin kampüs ortamı ve eğitimi daha çekici?



  • orasını bilmiyorum ama bildiğim şu.... türkiye olan madenlerini çıkartamıyor zaten.. gerek izinler gerek teknoloji ve yöntemler.... ama maden mühendisi şu konumda geleceğe yönelik çok güzel bir meslek... bor minerallerinin rezervi bakımından oldukça yüksek bi ülkedeyiz... bu konuda yapılan yatırımlarla daha iyi olur herhal..


    neyse lafı uzatmadan :D sana eğer az çok istersen biraz araştırma yaptıysan... maden bulma , çıkarma , işleme hakkında.... ol derim... ama ikinci seneyide göze al ...


    ______________
    bu arada benim 2009 facia değil ... yaratanın tokatıydı... haddini bil deyyüs dendi.. manevi nasıl deniyorsa..
    _____________

    selametle hiç ama hiç birşeyi kafana takıp canını sıkma.... ;)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cagann

    ÖSS 2009 benim için faciaydı ve ufukta Maden Müh. kazanabileceğim görünüyor. Aynı stresi tekrar yaşamak istemiyorum(evde sinir harbi yaşanıyordu her gün). Ama Maden Müh. hakkında da hiçbir bilgim yok.

    Dokuz Eylül, Hacettepe, İstanbul, İTÜ de rahat yazabileceğim üni.ler Maden için.

    Mesleğin durumu nedir? Bu 4 üniversiteden hangisinin kampüs ortamı ve eğitimi daha çekici?


    İTÜ Maden Fakültesi binası hakkında bilgi verebilirim sadece.. ÖSS' ye burada girmiştim çünkü.. Tuvaletlerinde saç kurutma makinası bile var.. Gerisini sen düşün.. İmkanları geniş olsa gerek..
  • Türkiyenin yıllık made mühendisi ihtiyacı 4-5 kişiydi sanırım..Bi araştırma yapmışlardı..Ama bugün maden müh. liğenie nerden baksan her yıl en az 700-800 kişi giriyor..Sen düşün,sence iş imkanı nasıl..
  • Türkiye'de yapılan öyle araştırmalara hiç güvenmem. O tür araştırmalara kaldıysak TR'nin yıllık E-E Müh. ihtiyacı da 100 kişi diyen bir anket görmüştüm ki şaka gibiydi. Okuyanlardan, mezun olanlardan ya da detaylı da bilenlerin yorumu daha sağlıklı olur.
  • İlk olarak Türkiye'de hangi iş dalı olursa olsun hepsinde sorun yaşayacaksınız bu sadece maden mühendisliği için değil.Kampüs durumlarını sormuşsunuz;bu üçüncü kişi ve kişilerin size söylediğiyle sizin gidip yerinde görmeniz arasında dağlar kadar fark oluşturacaktır.İmkanınız olursa gidip görün ona göre karar verin.Maden mühendisliğinde size verilen derslerin hepsine göz atın olur da sadece derslere bakarak bile kararınızı değiştirebilirsiniz.Fazladan bir sene daha ÖSS'ye çalışmak zor kendimden biliyorum ama sıkı bir araştırmaya girmelisiniz üniversite ve bölüm seçerken yoksa üniversite hayatınızınz birinci veya ikinci yılında o bölüme keşke girmeseydim diyerek hayıflanır üniversiteyi bırakma aşamasına bile gelebilirsiniz.Bu durum çok daha fazla can sıkacatır öss'ye tekrar girmekten.Seçimleriniz de kolay gelsin diyor,inşa ALLAH gönlünüze göre bir yere gidersiniz temennisinde bulunuyorum.

    Bu konuda sorularınız olursa fazladan çekinmeden sorabilirsiniz bana




  • Kendine güveniyor, çalışır ortalama yaparım diyorsan İTÜ Maden'i yaz. İTÜ'de ilk yılın sonunda başka bölümlere geçiş yapmak oldukça kolay. Tek yapman gereken ortalama yapmak, başka şart şurt yok. Maden mühendisliğinden her sene 10-15 kişi başka bölümlere geçiş yapıyor. Ayrıntılı bilgi içinwww.teknikforum.com .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    inşaat mühendisliği
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cevaplayayım hemen..

    Maden yazıcagına JEOLOJI yaz bende senın gıbı çok kararsızdım..Jeolojı yazdım cok mutluyum aılemdede jeolojı Muh var gayet guzel paralarla çalısıyorlar..

    jeolojı muhendıslerıne yavas yavas ıhtıyac duyulmaya baslandı 2007de yeni yasa çıktı Jeolojı muhendıslerı ıle ılgılı ıs ımkanları dahada acıldı hele hele yurtdısına gıtme ımkanında varsa tadından yenmez..


    Jeolojı muhendıslerı maden muhendıslerının ıslerını ve jeofızık muhendıslerının islerını yapabılırler cunku bu derslerı alıyoruz biz..
    şuda varkı kendını gelıstırmekte cok onemli..benım kuzenım benı jeolojıye yonlendıren kuzenım Hacettepe jeolojı Mezunu ıdı..ingilizceside gayet iyi idi..

    1500tl ile ise basladı suan 26 yasında 2800 maas alıyor cok kısa surede yukseldı işinde..zemin etüdü ve sondaj yapıyorlar..


    baska soruların olursa cevaplayabilirim..
  • Jeoloji Müh. hakkında da pek bir bilgim yok. Sadece sözlüklerde görüğüm ezber manyağı olacaksınız ibarelerinden başka.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cagann

    Jeoloji Müh. hakkında da pek bir bilgim yok. Sadece sözlüklerde görüğüm ezber manyağı olacaksınız ibarelerinden başka.



    sözlüge bakma sen fikir sahibi olmayan kişiler atıp tutuyor..ezber herbolumde var tabıkı..
  • zerzavatçı öve öve bitirememişsin kardeşim ya.

    1.si jeoloji en çok ezber yapılan bölümlerin başında geliyor. Hayatın ezberle geçiyor.

    2.si en çok mezunu olan bölümlerin başında geliyor ve senin dediğin maaşları almak gerçekten çok zor.

    Aslında işi iyi bilmek gerekiyor. Bu bölüme gidenlerin çoğu diplomam olsun diye gidiyor. İşini severek yapana gerçekten işsizlik sorunu olmaz. Kazananlardan iyi para alanlar da var ama bu meslek bu değil.

    Eğer illa yazmak zorundayım diyorsanız yazın jeolojiyi. Aksi taktirde bir daha deneyin. Türkiye'de bu mesleğin önemi anlaşılıncaya kadar hala işsizlik sorunu devam edecek.
  • Metalurji ve malzeme mühendisliği de iyidir.

    İyidir; ama çok pis bir iştir. Sürekli kirli atölyelerde çalışıyorlarmış. Sıcak ortamlarda metallerle uğraşıyorlarmış.

    Bir de alanı çok geniş. İşin içine mekanikten, statikten, termodinamikten, makineden, kimyaya, malzeme bilimine kadar her şey giriyor.


    Düzenleme: Vallahi konuyu açan arkadaştan özür diliyorum. Jeoloji mühendisliği gibi diğer mesleklerin önerilişi başlayınca ben de tutamadım, bunu söyledim. Kafayı dağıtmayalım.


    Bir arkadaşın söylemiş. Maden mühendisi ihtiyacı Türkiye'de az. Zaten Türkiye kendi madenlerini maalesef çıkartmıyor. Ama şu bor rezervi meselesi çözülürse ileride parlayabilir belki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 28 Haziran 2009; 12:57:01 >




  • yapmayın gozunuzu seveyim maden mühendisine ne kadar ihtiyacımız var?..bugun endüstricisi elektronikcisi bilgisayarcısı iş bulmada zorlanırken madenle nasıl bir işyerine başvurcaksın:S
  • Maden mühendisliğinin o kadar kötü iş imkanlarına sahip olduğunu düşünmüyorum ben.Son yapılan değişiklerle biraz madencilere hak tanıdılar,yavaş yavaş bişeyler çıkmayada başladı.Türkiye'de petrol çıkmıyodu ama şimdi hergün yeni rezerv buluyolar.Madenin önü tıkalı sadece yoksa memleketin heryeri maden.

    Ayrıca delme-patlatma,cevher hazırlama gibi bölümlerde kendini geliştiren iş sıkıntısı çekmez diye düşünüyorum.Tabi herşey insanın kendinde bitiyo.
  • Maden mühendisliği şuan günümüzün mesleği haline geldi. Özellikle ODTÜ ve İTÜ mezunları kaliteli maden mühendisleri açıkta kalmıyor ve çok iyi paralara çalışıyorlar.
  • Puanları da düşükmüş.
  • Bencede hocam tavsiye ederim maden mühendisliğini.Ülkemizin maden zenginliği çok büyük.Bunu hem Türk hemde yabancı bilim adamları söylüyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cagann

    Durumuma yardımın olmadığı gibi kinayeden de anlamıyorsun. Vay Maşallah.

  • maden mühendisi olun Ülkemiz yeraltı kaynakları bakımından dünya sıralamasının üzerinde bir ülke jeoloji , maden, jeofizik gibi meslekleri okuyun
    ülkemizdeki BOR madenini çıkarın
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cagann

    Durumuma yardımın olmadığı gibi kinayeden de anlamıyorsun. Vay Maşallah.


    Biraz daha yukarılara bak istersen. Maden mühendisliği hakkımdaki görüşlerimi yazdım.

    Sanki buraya yazanların "yardım" anlayışı benim yazdıklarımdan çok farklı da.

    Ayrıca puanınla ilgili bir şey de demedim. Sadece puanlarının düşük olduğunu söyledim. Bu kısa cümlemde sana dair bir şey var mı, hayır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 28 Haziran 2009; 21:48:10 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.