Şimdi Ara

Maden Mühendisliği? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
22.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: zerzavatçı

istersen endustri bitir istersen pc istersen maden jeoloji kaliten yoksa kendini geliştirememişsen rakiplerine fark atacak kadar artın yoksa bölümünün anlamı yoktur..

bu konuda hemfikiriz zaten bu sözünüze kimsenin aksi bişey söylemesine imkan yok ok.
    ayrıca evet hayal demiyelimde planlarım kendi adıma konusmak gerekirse okul olarakta mühendislik olarakta okuduğum okuldu.Okulu tutturdum ama istediğim dalı tutturamadım.Ama açıkçası olaya biraz bireysel yani branşsal baktığımda zaten inşaat makine veya herhangi elektrik-elektronik alanında benim okulumdan çıkan adamlar yerine teknik üniversitelerden çıkan adamların tercih edildiğini varsayıyorum ki burdada okul kalitesi değil kişinin kendini yetiştirmesi derseniz gayette haklısınız istisnalar mevcuttur.Halbuki okulum bu konustuğumuz yerbilimleri konusunda cidden 1 numara olduğu için bu iş bulma bulamama muabbetini pek önemsemiyorumda.Arkadaşın dediği gibi arayan değilde aranan adam olduğunuzda okuduğun bölümün anlamı pek olmuyor..

• açıköğretim işletme bence odtü madenden değerli..bunu bilin..o kadar..madenciler boşta..
  • @ Dewil senin okul hangisiydi ?
  • Önemli olan okulda okurken mesleğinle ilgili bir yerde çalışmak.Yaz tatilinde veya ne zaman boş kalırsanız mesleğinizle ilgili bir yerde çalışın.4 yıl sonra mezun olduğunuzda diğer yeni mezunlara görer iş bulmada çok avantajlı olacaksınız.Her yeni mezun acemi olarak işe başlar tecrübe kazandıkça maaşı artar,işi öğrenir.Okurken çalışın dediysemde cafe,barda part time olarak çalışmayın.Önemli olan mesleğinizle ilgili olması çalışırken ne öğrenseniz kardır.
  • bence hiç girme bilgisayar mühendislerinin bile boşta kaldığı bi ülkede madem mühendisinin iş bulma olanaklarını bi de sen düşün
  • quote:

Orjinalden alıntı: efe585

açıköğretim işletme bence odtü madenden değerli..bunu bilin..o kadar..madenciler boşta..

dediklerini takmayın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cagann

Peki Meteoroloji Mühendisliği nedir yahu?

Bu soruma da net cevaplar gelirse sevineceğim.

kuantum21 340 altında hiçbir taban puanın olmaması gerek o zaman memlekette. Sırf okula gidip derslere girerse, mesleği hakkında herhangi bi' girişimde bulunmazsa açıkta kalır tabii. Abim Seyahat İşletmeciliği okuyor ama adam aynı zamanda bi' yazılım firmasında çalışıyor ve o firmanın işe aldığı herhangi bir bilg. müh.inden daha yetkin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 30 Haziran 2009; 18:30:28 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: efe585

açıköğretim işletme bence odtü madenden değerli..bunu bilin..o kadar..madenciler boşta..

daha evel dediğim gibi össye giren ve belirli bi zekanın üstünde olan her birey bunun ne kadar doğru bi önerme olduğunu bilir.

quote:

Orjinalden alıntı: HyperXCrossfire

@ Dewil senin okul hangisiydi ?

istanbul üniversitesi mühendislik fakültesi
  • Kapsamlı bir araştırma yapmanı tavsiye ederim.Sonradan pişman olma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender53

Kendine güveniyor, çalışır ortalama yaparım diyorsan İTÜ Maden'i yaz. İTÜ'de ilk yılın sonunda başka bölümlere geçiş yapmak oldukça kolay. Tek yapman gereken ortalama yapmak, başka şart şurt yok. Maden mühendisliğinden her sene 10-15 kişi başka bölümlere geçiş yapıyor. Ayrıntılı bilgi içinwww.teknikforum.com .

YANİ ATLAMALIK BİR İTÜ YAZIYOSUN. VE ORADAN PUANI ÇOKKKKKKKK YÜKSEK OLAN ELEK. GEÇİYORSUN ÖYLEMİ...

bunun şartları çok ağır olur sanırsam.... ne gibi bir ortalama istiyorlar. okul 5 sene mi oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Odinn#21

ÖSS 2009 benim için faciaydı ve ufukta Maden Müh. kazanabileceğim görünüyor. Aynı stresi tekrar yaşamak istemiyorum(evde sinir harbi yaşanıyordu her gün). Ama Maden Müh. hakkında da hiçbir bilgim yok.

Dokuz Eylül, Hacettepe, İstanbul, İTÜ de rahat yazabileceğim üni.ler Maden için.

Mesleğin durumu nedir? Bu 4 üniversiteden hangisinin kampüs ortamı ve eğitimi daha çekici?

Yazdın mı maden ?
  • Harita Mühendisliği'ndeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ñolofinwë

ÖSS 2009 benim için faciaydı ve ufukta Maden Müh. kazanabileceğim görünüyor. Aynı stresi tekrar yaşamak istemiyorum(evde sinir harbi yaşanıyordu her gün). Ama Maden Müh. hakkında da hiçbir bilgim yok.

Dokuz Eylül, Hacettepe, İstanbul, İTÜ de rahat yazabileceğim üni.ler Maden için.

Mesleğin durumu nedir? Bu 4 üniversiteden hangisinin kampüs ortamı ve eğitimi daha çekici?

sonuç ne oldu hocam
  • Hortlatıyorum fakat affedin. İTÜ ve ODTÜ Maden Mühendisliği hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim. Kampüs, dersler iş olanakları vb.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alperenkursad

Hortlatıyorum fakat affedin. İTÜ ve ODTÜ Maden Mühendisliği hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim. Kampüs, dersler iş olanakları vb.

tekrar sınava gir, itü maden mezunu arkadaşım zonguldakta 1750 ye çalışıyor 6 gün, maden şehrin dışında.

ne bekliyorsunuz ki? barajı birazcık geçip maden kazandın ama itüde diye trilyoner mi olacaksın? boşuna mı düşük puanları.
  • dOmi D kullanıcısına yanıt
    s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alperenkursad -- 14 Haziran 2018; 7:49:55 >
  • dOmi D kullanıcısına yanıt
    s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alperenkursad -- 14 Haziran 2018; 7:49:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alperenkursad

Istersen en iyi mühendisliği oku kendini geliştirmedikten sonra mesleği sevmedikten sonra asgari ücrete talimsin. Arkadaşın ile benim aramada dağlar kadar fark var. Dil eğitimi (en az 2 ) , mesleğin tüm inceliklerini araştırma vb. Şeyler sana başarı getirir okulu bitirmek değil. 2 yabancı dil ile yurtdışında çok rahat en az 3000 dolar ile işe başlanıyor ki başlayan çok tanıdığım var. Ilk burda bir yıl en fazla asgari ile çalışmak mecburi tecrübe açısından zaten ömür boyu asgari ile çalışmak ise kendini geliştirmeyenlerin genel sorunu. Dil her mesleğe lazım Türkiye'de çalışmayı da zaten düşünmüyorum tecrübe için çalışacağım. Işini iyi yapan insanların söylediği şey şu; iyi bir üniversitenin kötü bir bölümü bile olsa kötü üniversitenin iyi bölümlerinden iyidir. Beni tanımadan da bu tarz yorum yapman garip dostum.

hocam özel sektör tecrüben var mı?

maden mühendisi neden alınır? yasalar gereği orada duran birisi olsun diye alınır, bir ton hata yanlış gözlerin göre göre onay verirsin. madendeki ustalar senden kat kat daha çok bilgiye sahiptir yeraltı hakkında.

2 dil bilmen, endüstri mühendisi olsan işe yarar, madende kürtçe bilmen daha çok işe yarar. yanlış yerdesin.

kurumsal bir maden firmasını bırak mimarlık firması bile yok ülkede, bu yüzden sabahlara kadar çalışıyor mimarlar. yani sorumlu oldugun kişi patron işletme sahibi olacak, onlar da "ya bir odtülü madenci gelsin koltuğumuzu kapsın kuzene verdiğimiz müdürlüğü alsın" diye düşünmez.

kendini avutabilirsin, bir şey diyemem. mezun ol gör o zaman kardeş. anadoluda 500 binincinin girdiği bir bölüm bu bölüm, ve istenilen şey imzasını atsın madende bir mühendis görünsün yeter.
    şimdi neden seni alsın? kendin düşün. çok zeki adama ihtiyaç yok yani sektörde.

ha illa %5 lik kesim bir yerlere gelecektir ama genele bakacaksın her zaman. maden mezunlarının GENELi ne durumda? sadece yürüyüp giden bir kişiyi görmeyeceksin, ben genel olarak çok iyi şartlarda çalışan, ki çok iyiden kastım düzgün bir şehirde düzgün bir maaş ile, görmedim.

eğer sen lise döneminde biri olarak gördüğüne inanıyorsan buyur seç.

madem dilin var git istanbula yakın bir yerlerde endüstri oku almancan varsa mercedese rahat girersin. yani odtülü itülü olacağım ordan voleyi vururum olayı yok artık.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.