Şimdi Ara

Maddi Durumu Kotu Olanlarin Cocuk Yapmasi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
1.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sehirden sehire degisebilir.Mesela karabukte 3000 liraya 1 cocuk yetistirebilir ama istanbulda 5000 bile az

Zaten dedigin meslek gruplari(memurlar) genelde memurlarla evleniyor.Bir polusle ogretmen evlense mesela eve 5500 lira para girer en az.Daha bunun ozel dersi,kursu,etkinligi var.Polis rutbe aldikca dahada artiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla çocuk yapıp da fakirim, zor durumdayım vs. diyenler hak ediyor bence. Madem zor durumdasın yapma çocuğu. Ya da illa yapıyorsan da ağlama. Sen kendi kendini bu duruma düşürmüşsün, en büyük sorumlu sensin.
  • Hayatın her şeyi zenginlere zaten.

• Bende boyle dusunuyorum hocam.Bende bilkentte muhendislik okuyorum.Gelirim 5000 lirayi gecene kadar evlenmeyi dusunmuyorum hatta hic dusunmuyorum.Onun yerine yetimhanelerdeki cocuklara yardim ederim

• Hocam o cocuk ne olacak.Su an hayat cok pahali etin kilosu olmus 40 lira,sebze meyve pahali.Maddi durumun kotuyse dogru durust beslenemezsin bile.Sosyal hayata hic girmiyorum.20 yasina gelip deniz gormeyen insanlar var

• Okumayın akşam yemeği yiyemedi diye babasına kızan çocuk
  • aylık gelirim 5bin lira olsun 4 er yıl arayla 4 çocuk yaparım.
    ilk çocuk büyüdükçe giydiği kıyafetler saklanır, giyen çocuğun bile unuttuğu vakitte 2. çocuk o kıyafetleri giymeye başlar. 3. çocuk için önceki kıyafetler eskiyeceği için aynı sisteme baştan geçilir ve 4 çocuğu 2 çocukluk kıyafetle büyütürsün. 5 bin lira ile çocuklar çok rahat bir şekilde üniversite çağına kadar büyütülür. ilk çocuk üniversiteden mezun olana kadar biraz diş sıkılır ve masrafları karşılanır. 2. çocuk üniversiteye başladığında ilk çocuğun masrafları oraya kayar ve ilk çocuğu en hızlı şekilde evden def edersin (kendi ayakları üzerinde durması için, tamamen onun iyiliğine) 3. çocuk çok ballı, her şeyin yenisine konuyor. 3. çocuk üniversiteye giderken masraflarının yarısını ilk çocuğa yüklersin ve ona ayıracağın masrafıda biriktirmeye başlarsın. 4. çocuğun üniversite masraflarını ilk 2 çocuk karşılar ve onun masraflarının tamamını biriktirmeye devam edersin. bütün çocuklar mezun olup iş sahibi olduktan sonra her birini haraca bağlar bir 4 yıl daha o şekilde devam eder, kendi maaşından da hatrı sayılır bir miktarı kenara atarak 20 yıl sonunda istediğin kadar parayı biriktirmiş olup emekli priminide doldurduğundan yaşı beklemek amacıyla sahil kesiminde 45 yaşlarında emeklilik tadı çıkartılmaya başlanır ve hatta çocuklarıda borçlandırıp avrupa seyahatine çıkılır. 45 yaş dünyayı gezip görmek için geç bir yaş değil, hatta eşinide 18 yaşında alırsan 20 yıl sonra 38 yaşında dinç bir hatun kalmış olur (kendine bakıp, spor yapması şart tabi ki) 20 yıl sonunda o ülke senin bu ülke benim, yanında sevdiğin hatun (az deformeli) ohh daha ne olsun.

• Is yetistirende biter.

• muskeder kullanıcısına yanıt
    Emeklilik yasi 65 diye biliyorum.Ama dediginiz sistemde bazi aciklar var.Hazirlik okuma ihtimalleri var lise ve universitede,sinif tekrari olabilir.Cocuklariniz vefasiz cikabilir.Hayaliniz guzel ama uygulanmasi zor

• Katılıyorum ama para konusuna değil bunun bir sınırı olmalı yada ingilterede ki sistem olmalı çocuk yaptığında bir ev verilmeli.Bu ev satılamaz kiralanamaz yani bir tek çocuk düzgün bi hayat yaşasın diye.İngilterede de bu şekilde işler zaten sistem.Ve çocuk yapmanın bir sınırı olmalı 3 ten sonra vergi ödenmeli.Bu fikir en iyisi bence.Öyle 5.000 tl bir çocuk dersen milletin soyu tükenir ve sistem batar o yüzden senin fikir çöp haklı olsanda çöp.Fakir işçi sınıfı olmalı ki üretimi yapacak insan olsun yani senin fikrin pek yaşamaz.Ha bir yerde haklısın benim de pek güzel bir hayat yaşadığım söylenemez ama insanların çocuğa sahip olma hakları var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7C61C29A4 -- 19 Ağustos 2015; 21:06:22 >
  • NedenAllahım kullanıcısına yanıt
    Neden 5000 liraya bir cocuk dedim aciklamak istiyorum.

Ayda 1 ailecek sinemaya gitse:30 lira

Haftada 1 cafeye gitseler:100 lira

Cocuk ozel ozel okulda okusa:1200 lira aylik taksit,300 lira yemek servis

Gunde 5 lira harclik versen 100 lira aylik.

Haftada 1 arkadaslariyla disari ciksa 80 lira

150 lira benzin parasi

1000 lira ev kirasi/kredisi

500 lira fatura

100 lira aidat

700 lira gida

300 lira taksit

100 lira giyim

Kirtasiye 50 lira

Diger ihtiyaclar 200 lira desen

4800 liraya yakin bir para yapiyor ve bu fiyatlar karabuk icin istanbul icin cok daha fazla

• quote:

Orijinalden alıntı: Kartal_Kastamonu

Sehirden sehire degisebilir.Mesela karabukte 3000 liraya 1 cocuk yetistirebilir ama istanbulda 5000 bile az

Zaten dedigin meslek gruplari(memurlar) genelde memurlarla evleniyor.Bir polusle ogretmen evlense mesela eve 5500 lira para girer en az.Daha bunun ozel dersi,kursu,etkinligi var.Polis rutbe aldikca dahada artiyor.

ozaman çalışanla evlenen çocuk yapar ev hanımıyla evlenen yapamaz ? samçalık ötesi. polislerdede 5000-10 000 arası alan çok değildir.İstanbulda kira vermeyen ise o para kral gibi yaşar.İlla bi düzenleme yapılcaksa maaşa göre değil normal giderler hariç çocuga aylık şu kadar ayır der devlet.Bu arada bende karabüktenim.
  • ieyegosubu İ kullanıcısına yanıt
    Hocam bu ulkede zaten uretim olmayacak.Hep tuketecegiz bundan emin olabilirsin.Bu nedenle bizim cin gibi yuksek nufusa ihtiyacimiz yok.5000 lira siniri ise esentilebilir.Ya da baska bir engelfe koyulabilir.Ama asgari ucretle calisiyorum 3 cocugum var gecinemiyorum diyen adamlara cok sinirleniyorum.Madem asgari ucretlisin niye 3 cocuk yapiyorsun.Bu ulkede hala korunmayi bilmeyen insanlar var...

Bu arada neresinden karabugun

• quote:

Her cocuk en iyisini hakeder.Tamam kucuk sehirlerde belki 3 bin liraylada ortalama sartlarlada 1 cocuk buyutebilir ama istanbulda 5 bin lira bile az geliyor insanlara.

En iyisi çok farklı bir kavram neye göre kime göre en iyi ?
    önceki yorumdada yazdım ben 4 4luk büyüdümde noldu bir yerim mi eksildi aksine o zengin çocukları gibi elimdeki parayı boş yere harcamamayı öğrendim onlar gibi 20-25 yaşına kadar baba arabasıyla gezip baba parası yemedim.
    Bakın ben asgari ücretle çalışıp 3-4 çocuk yapanları desteklemiyorum.
    Ama en az 1 çocuk herkesin hakkı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 19 Ağustos 2015; 23:26:42 >
  • reodentreomantik R kullanıcısına yanıt
    Asgari ucretli 1 cocuga nasil bakacak?

• quote:

Asgari ucretli 1 cocuga nasil bakacak?

İkiside çalışarak bakabilir küçük şehirlerde 2000-2500tlye geçinirsin.
    Bizi bu duruma getirenlerin inşallah bir gün daha beterini görürler.
    Benim demek istediğim en az 1 çocukta olsa herkesin hakkı anne baba olmak kadar güzel bir duygu var mı ?
    Yaşın kaç bilmiyorum ama çok merak ettim.
    Önemli olan her zaman sağlıktır 200tllik ayakkabı yerine 50-60tl ayakkabı giyince bir şey olmuyor yani.
    Şükretmesini bilmek kadar güzel birşey yok kendi durumumuzdan çok iyileri olduğu gibi çok çok kötüleride var bu hayatta.
    Ayrıca sosyalleşme olayına gelince zaten oturduğun mahallede seninle aynı maddi gücü olanlar olur onlarında çocukları olacağı için sosyalleşmeme gibi bir durum olmaz.
    Ayrıca devlet lisesine ortaokula gideceği için ordada çok zengin çocuklar olmadığına göre yani sosyalleşme olayınla hiç alakası yok.
    İnsanın sosyalleşmesi demek bir kafeye oturup 20tlye kahve içmesi değildir.
    Yada sana şöyle diyim
    Düşün çok zengin bir ailenin çocuğusun villada oturuyorsunuz garajınızda 2-3 adet bmw mercedes var ama sen tedavisi olmayan bir hastalığa sahipsin mesela hemofili yada camkemik hastalığı.
    Birde şunu düşün sıradan bir mahallede oturuyorsunuz annen baban asgari ücretle çalışıyor ama senin sağlığın yerinde hiç bir hastalığın yok.
    Hangisini tercih edersin ?

• quote:

Neden 5000 liraya bir cocuk dedim aciklamak istiyorum.

Ayda 1 ailecek sinemaya gitse:30 lira

Haftada 1 cafeye gitseler:100 lira

Cocuk ozel ozel okulda okusa:1200 lira aylik taksit,300 lira yemek servis

Gunde 5 lira harclik versen 100 lira aylik.

Haftada 1 arkadaslariyla disari ciksa 80 lira

150 lira benzin parasi

1000 lira ev kirasi/kredisi

500 lira fatura

100 lira aidat

700 lira gida

300 lira taksit

100 lira giyim

Kirtasiye 50 lira

Diger ihtiyaclar 200 lira desen

4800 liraya yakin bir para yapiyor ve bu fiyatlar karabuk icin istanbul icin cok daha fazla

Ayrıca yaptığın hesabın hiç bir tutarlılığı yok.
    Çocuğunu özel okula gönderiyorsun ama günlük 5 tl veriyorsun en az 20 vermen lazım.
    Yine özel okula yolluyorsun ama aylık giyim için 100tl diyorsun aylık ayakkbası zaten 200tl o nasıl olacak ?
    Özel okula giden çocukların hepsi bu şekilde genelde.
    Sırf akrabaların yanında özel okula gönderiyorum diyebilmek için gönderen aileleri anımsattı bana bu yazı.

Edit:Kesinlikle asgari ücretin yeterli olduğunu savunmuyorum ben sadece empati yapıyorum herkes okuyacak diye bir şey yok mecburen bazı kişiler bu işleri yapmak zorunda anne baba olmak onlarında hakkı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 20 Ağustos 2015; 0:36:26 >

• arkadaşlar evli değilim cocuğumda yok ama belliki yaşınız küçük sanırım keşke evlensem ve bi cocuğum olsa diyorum hani zenginde değilim ama elimden gelenide yapmaya çalışırım hayatın düzeni bu saçmalamayın
  • reodentreomantik R kullanıcısına yanıt
    Hocam ben su an univetsitedeyim.Ortaokul ve liseyi ozel okulda okudum.Oyle gunluk 20 lira alan yoktu.Kantinde veletlerden harac kesende vardi.Aileler genelde butceyi zorlayip gonderirdi.Ayda 1 ayakkabi almak ne onu anlamadim.Ben yilda 3 ayakkabi alirdim mesela 1 basketbol ayakkabisi,1 bot,1 gunluk.Bunun sebebide ayak gelisimimin lise sona kadar devam etmesi.Ayda 1 ayakkabi alan psikolojik olarak sorunludur

• *GameOver* kullanıcısına yanıt
    Henuz evlilik yasinda degilim 20 yasindayim universite ogrencisiyim.

Hocam baba olmak hem maddi hem manevi olarak zor.Ben kardesime dogru durust abilik yapamadim nasil babalik yaparim diye dusunuyorum bazen.Ama maddi olarak daha zor ozellikle istanbulda.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.