Şimdi Ara

Maddi Durumu Kotu Olanlarin Cocuk Yapmasi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
52
Cevap
2
Favori
1.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam ben butun insanlarin guzel sartlarda yetismesini istiyorum.Yani kendi acimdan soylemek istiyorum;yilda 1 kere 1 haftaliginada olsa tatile goturebilecek,guzel bir evde yasatabilecek,ozel okula gonderecek,cebine gunluk en az 10 lira koyabilecek duruma gelmeden cocuk yapmam

Yasim 20

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kartal_Kastamonu

Hocam ben su an univetsitedeyim.Ortaokul ve liseyi ozel okulda okudum.Oyle gunluk 20 lira alan yoktu.Kantinde veletlerden harac kesende vardi.Aileler genelde butceyi zorlayip gonderirdi.Ayda 1 ayakkabi almak ne onu anlamadim.Ben yilda 3 ayakkabi alirdim mesela 1 basketbol ayakkabisi,1 bot,1 gunluk.Bunun sebebide ayak gelisimimin lise sona kadar devam etmesi.Ayda 1 ayakkabi alan psikolojik olarak sorunludur

Özel lise ve ortaokula gidenler bizim burda tarif ettiğim gibi zaten aylık geliri 10kyı geçen kişiler gönderiyor onun dışında gereksiz özel ders dershane daha mantıklı bence.

• 5000 lira gelir altındakiler çocuk yapmayacakmış, kafaya bak.. O zaman ülke de kimsenin çocuğu olmayacak. Demesi ne kadar kolay dimi ?
  • quote:

Henuz evlilik yasinda degilim 20 yasindayim universite ogrencisiyim.

Hocam baba olmak hem maddi hem manevi olarak zor.Ben kardesime dogru durust abilik yapamadim nasil babalik yaparim diye dusunuyorum bazen.Ama maddi olarak daha zor ozellikle istanbulda.

illaki zor yani hayatta zaten kolay bişey yok bende abilik yapamadım kardeşime ama az olumlu olmak lazım
  • böyle bir uygulama yapıldığında sonuç ne olacak 50 yıl sonra bütün fakirler ölüp herkes zengin mi olacak?
  • quote:

Hocam ben butun insanlarin guzel sartlarda yetismesini istiyorum.Yani kendi acimdan soylemek istiyorum;yilda 1 kere 1 haftaliginada olsa tatile goturebilecek,guzel bir evde yasatabilecek,ozel okula gonderecek,cebine gunluk en az 10 lira koyabilecek duruma gelmeden cocuk yapmam

Yasim 20

Hani keşke herkes iyi şartlarda yaşasada işte malesef bazıları zengin bazıları fakir oluyor insanların.
    Özel okula o kadar gerek yok bu konuya niye bu kadar takıldınız ki ?
    Hani sırf özel okula gönderiyorum diyip akrabalar arasında hava atanları anımsatıyor bu iş bana.
    Ki özel okulda yılda 15kyı geçen bir meblağ eğer çocukta okuma isteği varsa hiç gerek yok o para çok daha güzel değerlendirilir çocuk üzerinde
    Mesela 5 yıl ilk okul 3yıl ortaokul 4 yıl lise
    Hepsini yıllık 15den hesaplayalım hadi 12 yılda 180 bin tl yapar bu paraya en basitinden bi 10 yıl sonra revaçta olacak arsa al 10-15 yıl sonra çocuğuna bırakırsın.

Edit:Kardeşim inşallah Allah her erkeğe baba olmayı nasip eder bence sen baba olunca burda yazılanları daha iyi anlayacaksın.
    Bende evli değilim daha ama senin bakış açın çok farklı dünyaya yaşın ilerledikçe hak vereceksin burada yazılanlara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 20 Ağustos 2015; 0:57:13 >

• reodentreomantik R kullanıcısına yanıt
    Hocam benim okudugum bolumden dolayi bir cocuga bakacak maddi duruma gelmem zor degil ama manevi olarak yapamam.Evlenip cocuk yapmak yerine 10 lira kazaniyorsam 3 lirasini kendim harcarim 2 lirasini kenara koyarim 5 lirasini derneklere cocuk yurtlarina bagislarim diye dusunuyorum

• Ne diyim kardesim.Memnunsan ne mutlu sana.Ama sen annenin babanin yaptigini yapma artik hayat cok zor.

• insani kamcilayan budur zaten yokluk, elde etme tutkusu bugun dunyanin en basirili insanlarindan cok azinin aileden kalan serveti vardir

• Oncelikle maddi durumumuz cok iyi degil zengin degilim yani.

Bu soylediklerim su an belki cok birsey ifade etmiyor gunumuz sartlarinda ama birkac yil sonra anlayacak herkes

• quote:

Yapmayin kardesim yapmayin.Maddi durumun iyi degilse yapmayacaksin.Durex cok pahali birsey degil.Senin 1 anlik zevkin icin o cocuk duzgun beslenemiyor,iyi egitim alamiyor,iyi saglik hizmeti alamiyor,cebinde parasi olmadigi icin sosyal hayati olmuyor,tatile gidemiyor,bunlarin sonucunda ya sokak serserisi ya da icine kapanik bir insan oluyorlar.

Senin ne hakkin var bir canliya bunlari yasatmaya.O cocuk hergun hayata kufur edecek,surekli diger cocuklarin bisikletlerine,konsollarina ozenecek.Okul gezilerine gidemeyecek.

Devletin bu duruma el atmasi lazim.5000 ile 10.000 lira arasi geliri olan 1 cocuk yapabilecek,10.000-15.000 arasi 2 cocuk.5000 lira altindakiler ise yapmayacak o cocuk kotu bir hayat yasamayi hak etmiyor cunku

Bakış açın farklı ve anlamlı fakat rakamlar vererek olayı saptırmışsın hele ki bir çocuk için asgari ücretin beş katını minimum seviye belirlemen daniska olmuş.

• Benim bir arkadasim var babasi ogretmen bildigim 6 7 tane kardesi var ve hepsi okumus biri doktor adayi bazilari muhendis bi tanesi İTU de akademisyen inssat muhendisliginde birisi genetikle ugrasiyor suan amerikadaymis biri eczacilik okuyor kendisi bu sene capa yi kazandi bir ogretmen maasiyla adam bunlari yapmis demekki oluyor kardes bence bu tamamen dunya gorusuyle alakali

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.