Şimdi Ara

Macun+temizlik sonrası ısınma sorununa devam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba beyler. öncelikle belirteyim ki dizüstü bilgiyasarıma 6 ayda bir bakım yaparım. bu zamana dek defalarca içini açıp temizliğini ve macununu sürdüm. Bilgisayarımın marka ve modeli Asus x550VX 2016 yılının başında almıştım. Bir tane SSD taktım yıllar önce, gerçekten çok hızlı çalışıyor hâlâ da çok hızlı ilk gününden ödün vermiyor. Çok memnunum bu elimdeki yaşlı kurttan hâlâ piyasaya yeni çıkan oyunları bir şekilde oynatıyor tatmin ettiriyor.


    Ancak şöyle bir sorunla karşılaştım, 15 gündür İzmirde havalar çok sıcaklaşmaya başladı ve haklı olarak bilgisayar da bu sıcaklıktan etkilendi. Başta uğraşmak istemedim ama ısınma dolayısıyla kapanınca artık vaktinin geldiğini anladım. Her zaman ki gibi içini açtım, fanını ve kasasını ustalıkla söküp bal dök yala yaptım, hele fanda tek bir toz parçası bulamazsınız. Macununu yine her zamanki gibi sürdüm. Daha sonra bilgisayarı açtığımda mount blade bannerlord diye sistem katili bi oyun var, bunda multiplayerde takılırken yine kapandı ( çok ısındı). işlemci gücünü %70 e yaptım bu sefer yine kapandı ama biraz daha geç kapandı.


    Sorum şu beyler, ben bu makinenin temizliğini ve macununu kusursuz yaptım,vidalarını sıktım bu bilgisayar nasıl oluyor da hala kapanıyor? Yeni temizlenmiş ve macunu yeni sürülmüş bir bilgisayarın yaz sıcağında da olsa sıcaklığa dayanması gerekmez mi? yoksa soğutucu kullanmadığım için gayet doğal mıdır?


    Ya da ben temizlik sırasında bir hata yapmış olabilir miyim acaba? aklınıza neler geliyor?


    Şimdiden teşekkür ederim.


    Edit: izmirde yaşıyorum hava şu an 32 derece

    Edit2: Msi Afterburner uygulamasına göre ben chromede takılırken sıcaklık derecem tam 50 derece, boşta bıraktığımda ise 45 derece.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz350 -- 18 Haziran 2022; 16:28:36 >







  • Şu linkteki makineyse kapanması çok doğal. Tek fanla, sadece 2 bakır blokla, altındaki züğürt havalandırma delikleriyle bu bilgisayarı soğutamazsın. İşlemci çarpanlarını azaltmayı ve turbo frekanslarını Throttlestop ile kapatmayı dene. Bu arada ekran kartın kaç derece oluyor hiç bahsetmemişsin? Hangi macunu kullandın ve macunu nereden aldın? Bu cihaza bu haldeyken ağır oyunlarla yüklenmeni önermiyorum anakart zarar görebilir.


    Macun+temizlik sonrası ısınma sorununa devamS48_elektrikliPOMPAyoutube
    KÖTÜ VİDEO OLDU FARKINDAYIM . ASUS X550V TERMAL MACUN DEĞİŞİMİ TERMAL MACUN TEMİZLEM asus x550vx fan temizleme
    https://www.youtube.com/watch?v=cil46Y1fshE
  • sreylare kullanıcısına yanıt

    Hocam tesekkur ederim cevabiniz icin. Eve dondugumde detayli olarak sorularinizi yanitlayacagim :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sreylare kullanıcısına yanıt

    macunum arctic mx-4

    iyi yorumlar okudum ve internetten sipariş verdim

    tam şu anda ekran kartım ve işlemcimin ısı değerleri birbirine çok yakın. 47-48 derecedeler.

    işlemci frekanslarını azaltmak derken o dediğiniz şey güç seçeneklerinde işlemci maximum gücü %70 e çektim aynı işi görüyor olabilir mi? değilse biraz daha açabilir misiniz?

    "turbo frekanslarını Throttlestop ile kapatmayı dene" demişsiniz bunu muhtemelen programı indirip bi şekilde çözerek kapatırım ama bilgisayara olan etkileri ne olacak mesela? basit haliyle işlemciyi daha az çalıştırıp dolayısıyla hem ısınmayı hem de verilen performansı mı düşerecektir?

  • sreylare kullanıcısına yanıt

    şimdi dikkat ettim de, macunum attıgınız videodaki macun ile aynı

  • oguz350 kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar, bannerlord oynarken bilgisayarın mı kapanıyor yoksa oyun mu kapanıyor?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • oguz350 kullanıcısına yanıt

    Sadece oyunda yaparsan sorun olmaz. "Disable Turbo" yapacaksın. İşe yaramazsa max gücü 60-50 diye aşağılara çek. İşlemci durumlu kapanmaların önüne böyle geçersin. Ancak macun konusunda mx4 diyeceğini tahmin etmiştim; eğer "teknobiyotik.com" veya diğer mağazaların "Teknobiyotik" satıcısından almadıysan o macun kesinlikle sahtedir. Sahte macun da fayda etmez.

  • Tamamdir teşekurler yanitlariniz için :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SamRhyme kullanıcısına yanıt

    Bilgisayar sicaktan kapaniyor hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanla bakır borular içerisindeki saf su bozulabiliyor, bakır borular içindeki kılcal bakır teller arası tıkanıp fan ve temas yeri arasındaki devirdaim işlemi bozulabiliyor.

    Böyle durumlarda soğutma bloğunun değişmesi gerekiyor. Size küçük bir tavsiyede bulunacağım ancak biraz riskli, yapıp yapmamak sizin mesuliyetiniz.

    Aşağıda işaretlediğim vidalama saclarını biraz yukarı kaldırın (20 derece açı olacak kadar kaldırmanız yeterli), bu şekilde vidalama işlemi sonrası temas yüzeyi GPU ve CPU ya daha iyi baskı yapacaktır.

    Çok kaldırırsanız dibindeki perçinlerden kopma ya da kırılma gibi riskler mevcut, eliniz yatkınsa yapabilirsiniz.


    Macun+temizlik sonrası ısınma sorununa devam




  • oguz350 kullanıcısına yanıt
    Hocam, ekran soğutucusunu kontrol ettin mi? Vidalarından biri eksik olduğu zaman bilgisayar ısındığında kapanabiliyor yakın süreçte bu durumu yaşadım ve sorunun kaynağının vidasının eksik olmasından dolayı olduğunu öğrendim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SamRhyme -- 21 Haziran 2022; 18:32:10 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.