Şimdi Ara

MacBook Pro Ram Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MacBook Pro 7.1 (Mid 2010) sahibiyim. Onerebilicegini z ram markalari nelerdir? Ben Corsair baktim. Internette ki arastirmalarim sonucunda OWC markasini kesfettim birde. OWC yi ilk defa duydum ben. Corsair yillarin markasi. Performans, kalite, dayaniklilik acisindan degerlendiricek olursak hangisini tavsiye edersiniz siz?
    http://eshop.macsales.com/item/Other%20World%20Computing/8566DDR3S8GP/
    http://www.corsair.com/memory/mac-memory-upgrades/corsair-mac-memory-4gb-dual-channel-ddr3-sodimm-memory-kit-cmsa4gx3m1a106c7.html

OWC kit halinde. Corsair tek, fakat kit haline donusturulebilir.

• corsair alınabilir.birde bu varhttp://www.hepsiburada.com/Liste/kingston-4gb-1333mhz-ddr3-notebook-ram-kvr1333d3s94g/productDetails.aspx?productId=bd190055&categoryId=47 senin önerdiğin corsairin daha yeni çıkan modeli alınabilir.
  • Onerdiginiz ram maalesef benim mac'e uymuyor. 1066 mhz destekliyor. Yeni cikan mac ler 1333 mhz destekliyor.
  • Bende de 7.1 var. Geçen hafta 2x4 gb Kingston 1066 - CL7 ram aldım Vatan Bilgisayar'dan. Herhangi bir problem yok şimdilik, memnunum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fenerbahçe SK

Bende de 7.1 var. Geçen hafta 2x4 gb Kingston 1066 - CL7 ram aldım Vatan Bilgisayar'dan. Herhangi bir problem yok şimdilik, memnunum..

Performans i nasil etkiledi peki? Belirgin fark var mi? Ben Corsair alicam sanirim, onda karar kildim.
  • 2gb ramden 4gb rame yükseltmek normal kullanıcılar için yeterlidir performansa katkısı olur tabiki. daha çok uygulama çalıştırabilirsin ama aşırı ram kullanımı bazısı 8gb yapmak ister bi performans katkısı sağlamaz sağlaması için 8gb ram kullanacak uygulamalar çalıştırdığın zaman kendini gösterir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 19 Ekim 2011; 20:20:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: eScapeeXc

quote:

Orijinalden alıntı: Fenerbahçe SK

Bende de 7.1 var. Geçen hafta 2x4 gb Kingston 1066 - CL7 ram aldım Vatan Bilgisayar'dan. Herhangi bir problem yok şimdilik, memnunum..

Performans i nasil etkiledi peki? Belirgin fark var mi? Ben Corsair alicam sanirim, onda karar kildim.

vercenik53'in dediği gibi normal kullanımda öyle aman aman bir fark hissedemiyorsun. Ama bir yandan SL, bir yandanda Parallels ile Windows çalıştırınca ram'in farkı ortaya çıkıyor..

Eğer makinanın performansını artırmak istiyorsan tavsiyem ram yerine ssd upgrade yapman.
  • Arada ucurum fark olmasa oyle dusunuyorum bende ama ram 40 euro, ssd 300 euro. Oda ihtiyacimi karsiliyacak kapasitede degil maalesef. Ssd lerin fiyatlarinin dusmesini bekliyorum. Simdilik ram ile idare edicem o yuzden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eScapeeXc

Arada ucurum fark olmasa oyle dusunuyorum bende ama ram 40 euro, ssd 300 euro. Oda ihtiyacimi karsiliyacak kapasitede degil maalesef. Ssd lerin fiyatlarinin dusmesini bekliyorum. Simdilik ram ile idare edicem o yuzden.

Ben 60 gb ssd taktım(forumda 170-180 tl'ye bulunabiliyor Corsair SataII'ler), dvd-rw yerinede ikinci bir hdd taktım 750 gb'lık. Sistem dosyaları ve app'ler ssd'de, diğer ıvır zıvırlar hdd'de. Yoksa dediğin gibi en az 240 gb'lık ssd almak lazım, onlarda aşırı pahalı..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.