Şimdi Ara

MacBook Pro - MacBook Pro with Retina Display[Kullanıcıları Kulubü] (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6.675
Cevap
127
Favori
293.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kötü bbir haber var. retina ekran da ram direk anakarta monteymiş. bu durumda değiştirme şansımız olmuyor rami.
    PSN: Benjo-Franklin
  • quote:

Orijinalden alıntı: _CHARLOTTE_

Ya şimdi bu retina ekran standart mı yoksa ekstra para ile mi tercih ediyoruz? Ekstraysa ne kadar artı para vermemiz gerekiyor bilen var mı ?

standart ekstra bir para vermiyon
    2.3 8gb ram 256gb flash yani ssd retina ekranlı macbook pro 2200 dolar
    işlemci ram ssd upgrade edilebiliyor fiyat ona göre artıyor

Orijinalden alıntı: ertanunver

kötü bbir haber var. retina ekran da ram direk anakarta monteymiş. bu durumda değiştirme şansımız olmuyor rami.

nesi kötü hocam 8 gb hayli hayli yeter içiniz rahat olsun

Orijinalden alıntı: owin

quote:

Orijinalden alıntı: oray

ben amerikadan aldim yeni macbook pro retinalı, ogrenci indirimi var, ustune bir indirim daha var %5+%3 gibi bir uyelik gerektiren bir indirim baska bir site araciligiyla... 2-3 hafta sonra anca gelecekmis ama bilginiz olsun... yani kisaca daha amerikada bile cikmadi -.-

hangi sitede acaba

100$ ogrenci indirimi artl 5% indirim (o da 50$ eder)

150 dolar ediyor

5gbli modeli 1000$ ve altina gelir

amerika ogrenci indirimi 200$... Herhangi bir universiteyi gostermeniz yeterli, yani ogrenci epostasi vs gibi seyler istemiyorlar, rasgele okul secin 200$ indirim geliyor otomatik zaten education uzerinden,

Education - Apple
    Education Pricing and Student Discounts
    http://store.apple.com/us_edu_231994

Onun disinda amerikada ikamet ediyorsaniz,http://shop.upromise.com/ adresine kayit olup ekstra indirim de alabilirsiniz, bi addonu var firefox a vs ekliyorsunuz alirken vs vs :) bi inceleyin... 8%`e kadar indirim alabiliyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: treko

quote:

Orijinalden alıntı: _CHARLOTTE_

Ya şimdi bu retina ekran standart mı yoksa ekstra para ile mi tercih ediyoruz? Ekstraysa ne kadar artı para vermemiz gerekiyor bilen var mı ?

standart ekstra bir para vermiyon
    2.3 8gb ram 256gb flash yani ssd retina ekranlı macbook pro 2200 dolar
    işlemci ram ssd upgrade edilebiliyor fiyat ona göre artıyor

Üstad vergi ile 2400 dolara vuruyor yahu... Çok para valla.

quote:

Orijinalden alıntı: mert97s

Acaba yani pronun oyun performansı iyimidir. Alırsam bootcample windows yüklicem oyun oynicam , mac os lada internet vb kullanıcamda

Sadece oyun ve internet icin alicaksan daha uyguna oyun bilgisayarlarından birini alabilirsin konuya gelirsek eski nesiller bile bf3 ü falan rahatlıkla oynatıyor oyun konusunda sıkıntı çekmezsin

zaten bigisayarda fazla oyun oynamam ancak tatil. vb yer gittiğimde oyun oynarım. genelde internet vb...
  • Merhabalar.Ben gemilerde çalışıyorum.Yakın zamanda çıkacam gemiye.Herhangi bir ülkeye gittiğimde vergi ödüyormuyum yoksa sadece amerikada mı oluyor öyle? Ve aldığımız yeremi ödüyoruz vergiyi yoksa havaalanındamı çünkü ben havaalanına değil gemiye döneceğim için bilmek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -tayfun- -- 13 Haziran 2012; 21:57:51 >

Orijinalden alıntı: -tayfun-

Bu arada farka bakın :) http://www.youtube.com/watch?v=1F0kEHlY9Zs&feature=related

Velede bak ya ne zaman ingilizce öğrenmiş,ne ara gidip almışta incelemiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

Orijinalden alıntı: -tayfun-

Bu arada farka bakın :) http://www.youtube.com/watch?v=1F0kEHlY9Zs&feature=related

Velede bak ya ne zaman ingilizce öğrenmiş,ne ara gidip almışta incelemiş

Mukemmel yorum ortak!!!:)))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Kodu imzanıza şöyle atın :

• Veled Stiv amcasini cok izlemis olacak ki "emeeeeyyziingg" lafini agzindan eksik etmiyor

Orijinalden alıntı: tekno_user

quote:

Orijinalden alıntı: a.f.y.

hiç bir şey demeden küçük bir test öneriyim: Öncelikle mac book pronun çözünürlüğünü bir kademe düşür. ne gördün, evet kalite düştü değil mi? Daha da düşür, git gide kalite düşecektir. En keskin görüntüyü panelin desteklediği 1440 - 900 çözünürlüğünde alacaksın. doğal 1024 - 768 ekranı destekleyen ekranların 1024 -768 çözünürlüğünde ki ve doğal olarak 1280-1024 çözünürlüğü destekleyen monitörler düşürülmüş çözünürlüklere göre kendi doğal çözünürlüklerinde daha iyi sonuçlar verir. Bu nedenle full hd tv ler sd yayınları kötü gösterir. Aynı şekilde real hd panellerde full hd leri kötü gösterir. Bu panellerin piksel yoğunluklarıyla ilgili bir durum.

kısaca panel ne kadar yüksek çözünürlük vaad ederse o çözünürlükte max kalite verir. O nedenle monitörü o çözünürlükte kullanmak zorundasın. O çözünürlükte kullanınca da standartların dışına çıklmış olursun veya standartlar ekranında daha küçük ve yoğun gözükür. Tam ekran bir dizayn yaptığında bu ürünün diğer ekranlarda ya ekranın dışına taşacak veya sen daha küçük ekranlarda çalışmaya alışacaksın. ister istemez karakterler, ikonlar küçülecek. Şu anda bile 15,4 macbook prolarda bu nedenle ikonlar küçük, çözünürlüğü düşürünce kaliteden taviz veriyorsun, karaklerler-ikonlar büyüyor diğer şekilde en yüksek çözünürlükte de ikonlar karakterler küçülüyor ama gerçek ekran perf. alıyorsun.

şu anda kullandığım macbook pro bile standart web sayfalarında karakterleri küçültüyorken retinayı düşünemiyorum bile.

evet teknoloji çok iyi ama gelecekte kullanım için.

1.5 - 2 sene sonra retina standartlarının tüm web aleminde otorduğunu görürsem geçebileceğim bir sistem. Ama şimdilik erken

dediğim gibi bu teknoloji piyasa standartlarının üzerinde ama bir fotoğraf sanatçısıysanız hiç durmayın alın veya full hd den daha yüksek video edding işleri yapıyorsanız. Hiç durmayın alın.

0

geleceğe göz kırpış ama günümüz için bu ekran fazla. Standartlar oturmadan kullanmak işkence olur.

AFY üstadın dediği gibi standartlar bu cihazın kullanımını sınırlar günümüzde.

ama fotoğrafcı ve yoğun çözünürlüklerle uğraşan videocular için biçilmiş kaftan.

zaten oyunla veya iş uygulamalarıyla derdi olan adamlar mac kullanmaz. mac bir oyun bilgisayarı değildir. hiçbir exe li programı çalıştırmaz, directx uygulamalarını çalıştırmaz, directx in hiç bir sürümünü desteklemez. dll kullanmaz.

yani kısaca yukarıdaki saydığım şekildeki programlara, oyunlara ihtiyacı olan mac kullanmaz.

kimisi windowsta ne yaparsam mac te de yaparım zannediyor, alıyor ve sonuç hayal kırıklığı.

Yorumun için teşekkürler fakat bir ilave yapmakta fayda var. Ben mac kullandıktan sonra işim gereği windows programları, serverle entegreli iş programlarını, otomasyon programlarını kullanmak zorunda olduğumdan bootcamp la macproma ikinci bir işletim sistemi olarak win7 kurdum. O şekilde hallediyorum işimi. her şeyi mac os içinden perf. kaybı olmadan doğal olarak çalıştırmak isterdim ( paralel gibi sanallaştırma sürücülerinden hoşlanmıyorum) ama şimdilik bu şekilde çözüm buldum.

diğer şekilde asıl beni rahatsız eden kısmı cihazın çok ısınması. mecburen altına soğutucu bir table aldım. özellikle flash içeren veya performans gerektiren uygulamalarda hararet tavan yapıyor cihazda. Ben bunu birazda özürlü lion a bağlıyorum. eski sürüm snow leopard hem daha performanslı çalışıyordu, hemde daha serin tutuyordu makinayı. Ben mac os nin ios laştırılmasına karşıyım açıkcası. mac os nin yeri ayrı olmalı, ios un yeri ayrı olmalı. bir çok kullanıcı bu nedenle şu anda snow leo kullanıyor.

Dediğin gibi bir hayal kırıklığı yaşmadım mac kullanmaya başlayınca, benim için tek sorun sıcaklık ve sıcaklığa bağlı performans düşüşü şu anda. başka bir sıkıntım yok.

• elimde 13" 15" yeni model macbook pro lar mevcut istanbulda . ilgililer mesaj atabilir .
    retinalar USA da bile satisa sunulmadi . apple.com bile shipping tarihini 3-4 hafta veriyor . bu yuzden retinalarla ilgili satis tarihi veremiyoruz .

15" 2.7GHz MD546LL/A
    Quad-core Intel Core i7,
    Turbo Boost up to 3.7GHz
    8GB 1600MHz DDR3 SDRAM - 2x4GB
    1TB Serial ATA Drive @ 5400 rpm
    SuperDrive 8x (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)
    MacBook Pro 15-inch Hi-Res Antiglare 1680 X 1050
    Apple.com da 2649 usd olan model istedigim rakam 2800usd

15-inç 2.3 GHz MD103LL/A
    2.3GHz dual-core Intel Core i7
    Turbo Boost up to 3.3GHz
    4 GB 1600MHz memory
    500GB 5400 rpm HD
    Intel HD Graphics 4000
    NVIDIA GeForce GT 650M 512MB
    1999 USD (1799 apple.com fiyati)

13-inç 2.9 GHz MD102LL/A
    2.9GHz dual-core Intel Core i7
    Turbo Boost up to 3.6GHz
    8 GB 1600MHz memory
    750GB 5400 rpm HD
    Intel HD Graphics 4000
    1799 USD (1499 apple.com fiyati )

ilgililer ucuz@mac.com a mail atabilir
    veyawww.turkeymac.com dan ulasabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iselchuk -- 14 Haziran 2012; 16:37:14 >

• Arkadaşlar kafam karmakarışık..
    Bir kere Retina olayını rafa kaldırdım..O kadar para verecem dvd rom u olamayacak ethernet i olmayacak bir de bir sürü site ve oyunda çözünürlük problemi yaşayacam..

Şimdi aklımda 2 seçenek var

Ya 1799 luk 15 lik pro nun ekran kartı 2199 luk 15 lik pro nun kartından daha kötü..Şu an 11 lik c2d air kullanıyorum ve bu ssd olayı beni hasta ediyor..Bu saatten sonra hdd ye dönmek istemem açıkçası ama ssd ler den 256 gb lık taktırsam dünya para tutuyor..(extra 400 dolar) bu tamamen saçmalık olurdu..Hadi diyelim 100 dolar fazla verip daha hızlı olsun diye 7200 rpm lik 750gb hard disk taktırdım..Şu an aklıma en çok yatan konfigrasyın bu..

İşin bir de öteki tarafı var..1499 luk 13 lük air alıp ona 512 lik ssd takmak o zaman 2000 dolara geliyor..Ama alette tabii gene dvd yok alet ince olabilir ama 13 ince ineceğimiz icin pek düşünmüyorum..

Değerli yorumlarınızı bekliyorum..Siz olsanız ne yapardınız arkadaşlar? Gerçekten retina ekran almaya değmez diye düşünüyorum çünkü hem gereksiz para hem bir sürü eksiklikleri var..

Ben 2199 luk 1gb ekran kartlı 15 lik pro ya 750gb 7200 rpm li hdd taktırmaktan yanayım..

Bu cihaz 5 sene beni idare eder..Getirtebilen varsa pm atsın makul bir fark verip alabilirim..

• quote:

Orijinalden alıntı: besiktas

Arkadaşlar kafam karmakarışık..
    Bir kere Retina olayını rafa kaldırdım..O kadar para verecem dvd rom u olamayacak ethernet i olmayacak bir de bir sürü site ve oyunda çözünürlük problemi yaşayacam..

Ya 1799 luk 15 lik pro nun ekran kartı 2199 luk 15 lik pro nun kartından daha kötü..Şu an 11 lik c2d air kullanıyorum ve bu ssd olayı beni hasta ediyor..Bu saatten sonra hdd ye dönmek istemem açıkçası ama ssd ler den 256 gb lık taktırsam dünya para tutuyor..(extra 400 dolar) bu tamamen saçmalık olurdu..Hadi diyelim 100 dolar fazla verip daha hızlı olsun diye 7200 rpm lik 750gb hard disk taktırdım..Şu an aklıma en çok yatan konfigrasyın bu..

İşin bir de öteki tarafı var..1499 luk 13 lük air alıp ona 512 lik ssd takmak o zaman 2000 dolara geliyor..Ama alette tabii gene dvd yok alet ince olabilir ama 13 ince ineceğimiz icin pek düşünmüyorum..

Değerli yorumlarınızı bekliyorum..Siz olsanız ne yapardınız arkadaşlar? Gerçekten retina ekran almaya değmez diye düşünüyorum çünkü hem gereksiz para hem bir sürü eksiklikleri var..

Ben 2199 luk 1gb ekran kartlı 15 lik pro ya 750gb 7200 rpm li hdd taktırmaktan yanayım..

Bu cihaz 5 sene beni idare eder..Getirtebilen varsa pm atsın makul bir fark verip alabilirim..

2199 dolar verebilirsen retina alman daha mantıklı retina lazım değil diyorsun ama ssd yeter her ne kadar işlemci farkı olsada ssd bu farkı fazlasıyla kapatırsın dvd ve etherneti ebaydan 40-50 dolar arasına rahatlıkla alabilirsin

• quote:

quote:

2199 dolar verebilirsen retina alman daha mantıklı retina lazım değil diyorsun ama ssd yeter her ne kadar işlemci farkı olsada ssd bu farkı fazlasıyla kapatırsın dvd ve etherneti ebaydan 40-50 dolar arasına rahatlıkla alabilirsin

Hocam iyi de burda bir sürü değerli üye diyor ki retina ekrana yani o çözünürlüğe uyarlı olmayacak bir sürü oyun ve site var..Full hd filmi full screen izleyebilecek mitim? Hadi onu geçtim,aletin hard diski çok az 256 gb..Rutin işlemler için windows ta kurmam gerekecek..Aletin dvd si olmaması benim için sıkıntı..Super drive ım var ama onu da taşıdıktan sonra yemişim cihazın inceliğini..

Sırf ekranın çözünürlüğü daha iyi diye retina alınır mı? Bir sürü zaafı var bence..2 thunderbolt koymuşlar sanki çok işe yarıyor..

• Bu yeni nesil macbook pro lar hayalimdeki laptop para olsada alsak.Alanlar çok iyi baksınlar cihazlarına gerçekten çok şanslılar çünkü :)

quote:

quote:

Hocam iyi de burda bir sürü değerli üye diyor ki retina ekrana yani o çözünürlüğe uyarlı olmayacak bir sürü oyun ve site var..Full hd filmi full screen izleyebilecek mitim? Hadi onu geçtim,aletin hard diski çok az 256 gb..Rutin işlemler için windows ta kurmam gerekecek..Aletin dvd si olmaması benim için sıkıntı..Super drive ım var ama onu da taşıdıktan sonra yemişim cihazın inceliğini..

Sırf ekranın çözünürlüğü daha iyi diye retina alınır mı? Bir sürü zaafı var bence..2 thunderbolt koymuşlar sanki çok işe yarıyor..

2013 itibari ile intelde yüksek çözünürlüğü zorunlu kılıyor en fazla 1 sene sonra yüksek çözünürlük standart olucak siteler oyunlar vs sorunu ortadan kalkacak ama diğer konularda kendi kullanım ve ihtiyaçlarına göre senin karar vermen gerekir

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.