Şimdi Ara

MacBook Pro - MacBook Pro with Retina Display[Kullanıcıları Kulubü] (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.675
Cevap
127
Favori
293.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ingiltere'de yasiyorum. Kisa zamanda ben de alacagim Retina Display olan modeli. Bugun Apple Store'a gittim fakat ne zaman magazaya gelecegini onlar da bilmiyor. Tahminim ay sonu gibi almis olurum cihazi. Cok buyuk ihtimalle 16GB bellek ile beraber satin alacagim.

Son uc yildir HP HDX 16 uzerinde Mac OSX kullaniyorum ama artik gercegine gecmenin vakti geldi sanirim :)
    HDX 16'da Full HD cozunurluge alistigim icin yeni yeni modelin cozunurlugu beni cok rahatsiz etmeyecektir. Yeni modelin Ingiltere fiyati £1800. Ogrenci indirimi ve Back to School kampayansindan sonra ~1460 gibi birsey oluyor fiyati.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı arkadaslar bu macbooku alırsam 5 sene 10 sene kullanırım demiş. Apple bu pazarlama taktıği, bizde de bu tüketici çılgınlığı varken hepimizin önümüzdeki seneki modeller icin ağzının suyu akar. Teknoloji bu kadar hızlı ilerlerken bir MacBook 5 sene kullanılmaz. Ben bu gercegi biliyorken sırf retina ekran icin su anki macbookumu kullanmaya devam edeceğim. Gaza gelmeyin gaza getirmeyin arkadaslar :-))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: oksit

Bazı arkadaslar bu macbooku alırsam 5 sene 10 sene kullanırım demiş. Apple bu pazarlama taktıği, bizde de bu tüketici çılgınlığı varken hepimizin önümüzdeki seneki modeller icin ağzının suyu akar. Teknoloji bu kadar hızlı ilerlerken bir MacBook 5 sene kullanılmaz. Ben bu gercegi biliyorken sırf retina ekran icin su anki macbookumu kullanmaya devam edeceğim. Gaza gelmeyin gaza getirmeyin arkadaslar :-))

2008 yılında 13" aluminyum kasa macbook aldım ve hala kullanıyorum. hiç bir problem yaşamadım. hatta ram ve hdd upgrade'i yaptım. uzun süre dahada kullanırım diye tahmin ediyorum.
  • 13 inç yeni macbook air alıcam 1199 dolar olan model den de birşey sormak istiyorum i7 li macbook air ivy biridge işlemcimi ve i7 li air cok ısınırmı. pro almayı dusunmuyorum retina ekranlılar cok pahalı malesef..

Orijinalden alıntı: Educ

13 inç yeni macbook air alıcam 1199 dolar olan model den de birşey sormak istiyorum i7 li macbook air ivy biridge işlemcimi ve i7 li air cok ısınırmı. pro almayı dusunmuyorum retina ekranlılar cok pahalı malesef..

Evet ivy bridge ısınma konusunda pek bir bilgim yok

Orijinalden alıntı: treko

quote:

13 inç yeni macbook air alıcam 1199 dolar olan model den de birşey sormak istiyorum i7 li macbook air ivy biridge işlemcimi ve i7 li air cok ısınırmı. pro almayı dusunmuyorum retina ekranlılar cok pahalı malesef..

amerikadan alıcam urunu. teshirde varsa ısınıp ısınmadıgını kontrol ederim ozmn :)

quote:

quote:

amerikadan alıcam urunu. teshirde varsa ısınıp ısınmadıgını kontrol ederim ozmn :)

O sekilde anlaman çok zor birkaç güne testleri çıkar ama eskilerinde bir sorun yoksa bundada sorun olacağını zannetmem

• quote:

quote:

quote:

quote:

O sekilde anlaman çok zor birkaç güne testleri çıkar ama eskilerinde bir sorun yoksa bundada sorun olacağını zannetmem

Zaten ben ozelliklere bakarken 1499 dolar olan modelin i7 ve 256 gb ssd saniyordum megerse olay suymus. 1499 dolar olan model i7 ye yukseltilebiliyormus :) yani arti para demek :)

• quote:

Orijinalden alıntı: TheChatlaq

Ingiltere'de yasiyorum. Kisa zamanda ben de alacagim Retina Display olan modeli. Bugun Apple Store'a gittim fakat ne zaman magazaya gelecegini onlar da bilmiyor. Tahminim ay sonu gibi almis olurum cihazi. Cok buyuk ihtimalle 16GB bellek ile beraber satin alacagim.

Son uc yildir HP HDX 16 uzerinde Mac OSX kullaniyorum ama artik gercegine gecmenin vakti geldi sanirim :)
    HDX 16'da Full HD cozunurluge alistigim icin yeni yeni modelin cozunurlugu beni cok rahatsiz etmeyecektir. Yeni modelin Ingiltere fiyati £1800. Ogrenci indirimi ve Back to School kampayansindan sonra ~1460 gibi birsey oluyor fiyati.

Ogrenci indirimi amerikadada varmi ve mba da da gecerlimi
    Edit: macbook pro larda 200 dolar macbooc air de 50 dolar bi indirim oluyormus :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.safa.s -- 13 Haziran 2012; 1:12:29 >
  • ben amerikadan aldim yeni macbook pro retinalı, ogrenci indirimi var, ustune bir indirim daha var %5+%3 gibi bir uyelik gerektiren bir indirim baska bir site araciligiyla... 2-3 hafta sonra anca gelecekmis ama bilginiz olsun... yani kisaca daha amerikada bile cikmadi -.-
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Zaten ben ozelliklere bakarken 1499 dolar olan modelin i7 ve 256 gb ssd saniyordum megerse olay suymus. 1499 dolar olan model i7 ye yukseltilebiliyormus :) yani arti para demek :)

1499$ i veren 2199 uda verir bence iyi duşun :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: oray

ben amerikadan aldim yeni macbook pro retinalı, ogrenci indirimi var, ustune bir indirim daha var %5+%3 gibi bir uyelik gerektiren bir indirim baska bir site araciligiyla... 2-3 hafta sonra anca gelecekmis ama bilginiz olsun... yani kisaca daha amerikada bile cikmadi -.-

Biraz detay verebilir misiniz rica etsem? Sipariş vermek üzereyim de :)

Orijinalden alıntı: oray

ben amerikadan aldim yeni macbook pro retinalı, ogrenci indirimi var, ustune bir indirim daha var %5+%3 gibi bir uyelik gerektiren bir indirim baska bir site araciligiyla... 2-3 hafta sonra anca gelecekmis ama bilginiz olsun... yani kisaca daha amerikada bile cikmadi -.-

hangi sitede acaba

100$ ogrenci indirimi artl 5% indirim (o da 50$ eder)

150 dolar ediyor

5gbli modeli 1000$ ve altina gelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

quote:

Orijinalden alıntı: dievas

quote:

Orijinalden alıntı: visiotech.gen.tr

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CagdasyavasTR1

quote:

17'' olanı geldiğinde ben de alırım. Isınma sorunumu ortadan kaldırıyorsa saniyesinde alırım. gt330M den gt650M e geçmek çok daha mantıklı olur. Ayrıca 8gb ram den 16gb ram e 1300 den de 1600mhz ram e geçmek benim gibi tasarım ile uğraşan herkes için çok rahatlatıcı bir şey olucak. Ama 17'' versionunu göremedim. bir de 2 tane usb girişi olması beni rahatsız etti. Umarım 17'' de o minimum 3 dür diye umut ediyorum.

17ler üretimden kalktı diye biliyorum

17'' üretimden kalkmamıştır da gene her zamanki gibi 13 ve 15 den sonra tanıtılır ve satışı yapılır diye düşünüyorum. Ben görmedim öyle bir yazı ayrıca da sunumda 17 nin resmi vardı

hangi resim

Bu resimdeki göreceğiniz üzere 3 tane macbook pro var 3 ayrı modeli konmuş 13 15 17 olur. Ayrıca 17'' modeli hep daha geç tanıtılır ve satışa sunulur ama nedenini bilmiyorum.
    http://www.google.com.tr/imgres?um=1&hl=tr&biw=1920&bih=955&tbm=isch&tbnid=LfyHnBna0cNjeM:&imgrefurl=http://www.telegraph.co.uk/technology/apple/5480088/Apple-launches-new-MacBook-Pros.html&docid=wFcafh-FaguupM&imgurl=http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01419/apple-macbook_1419759c.jpg&w=460&h=288&ei=NVXXT5_AF8zIswb0v5mcDw&zoom=1&iact=hc&vpx=1211&vpy=474&dur=562&hovh=178&hovw=284&tx=163&ty=126&sig=109325204666190879633&page=1&tbnh=141&tbnw=199&start=0&ndsp=43&ved=1t:429,r:23,s:0,i:158

bu 17lil retinali 17 değil. bir önceki seride olan 17liğin donanımsal olarak güncellenmiş hali.

şu asamada retina ekranlı ve yeni kasa tasarımlı 17lik yok. haberleri de yok.

bende buradanhttp://www.appleinsider.com/articles/12/06/11/apple_officially_axes_17_inch_macbook_pro_from_notebook_lineup.html takip ediyorum. Burada da belirtilmiş 17'' olmayacağı şimdilik. Ben biraz daha bekleyeceğim. Açıkçası 15'' ekran benim için çok küçük. neden böyle bir uygulamaya gidilmiş anlamadım.

• gezinirken bir yazı buldum, ingilizcesi iyi olan arkadaşlar burdan okuyup bir çok şey öğrenebilir diye düşünüyorum. Yeni macbook ları almak isteyen arkadaşları da aydınlatacağını düşünüyorum. Ayrıca benim gibi 17'' ini bekleyen arakdaşlar için de altta satışlara yer verilmiş. 17'' lik modelin tüm macbook satışlarının %2 sini kapsadığını, profesyonellerin hepsinin monitöre bağlı çalıştığını bu yüzden 13 ve 15'' lik modeller çıktığını belirtmiş. Ayrıca yazının ana konusu özellikle burda forumda görüyorum sadece hava olsun diye macbook pro almak isteyen arkadaşlara yeni macbook proların kendileri için olmadığını anlatıyor nedenleri ile.

Link:
    ZDNet
    Apple's new Macbook Pro with Retina display is (probably) not for you | ZDNet
    http://www.zdnet.com/blog/btl/apples-new-macbook-pro-with-retina-display-is-probably-not-for-you/79751

• quote:

Orijinalden alıntı: musfasa

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

1499$ i veren 2199 uda verir bence iyi duşun :)

mumkun degğil okadar para vermem i5 128 gb olanı alıcam ogrenci indirimi ile 1150 dolar oluyor :)

• Acaba yani pronun oyun performansı iyimidir. Alırsam bootcample windows yüklicem oyun oynicam , mac os lada internet vb kullanıcamda

Orijinalden alıntı: mert97s

Acaba yani pronun oyun performansı iyimidir. Alırsam bootcample windows yüklicem oyun oynicam , mac os lada internet vb kullanıcamda

Sadece oyun ve internet icin alicaksan daha uyguna oyun bilgisayarlarından birini alabilirsin konuya gelirsek eski nesiller bile bf3 ü falan rahatlıkla oynatıyor oyun konusunda sıkıntı çekmezsin

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.