Şimdi Ara

Macbook Pro Ekran Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar 10 gündür bir sorunla başbaşayım ekranım birden bire gidip gelmeye başlıyor bozuk tv gibi ve imleç işareti sürekli dönüyor..Bunun nedenini bilemiyorum ama umarım bunun hakkında bir fikri olan vardır..Bugün bu durumu en az 5 kere yaptı bende daha iyi bir fikir olması açısından iphone ile bilgisayarımın ekranının videosunu çektim..Videonun kısa sürmesine bakmayın.Bir kere başladımı bunu sürekli yapıyor ve kapatma tuşundan başka çıkış yolu kalmıyor benim için..Lütfen videoyu izleyip bu konuda yardımcı olabilirmisiniz? Sorun neden kaynaklanmakta. .Ayrıca bilgisayarımda BOOT CAMP yüklü ve Windows kısmına geçtiğimde bu sorunlar olmuyor ne kilitlenme ne ekranda hareketlilik..

İlk olarak ekran kartından şüphe etmekteyim ama madem öyle bir sorun var neden o zaman windows kısmında bunlar olmuyor??

Ekran kartım GeForce 8600M GT.. Ve duyduğum kadarı ile bu chipsetlerde bir sorun varmış ve garanti süresine bakılmaksızın 4 yıl içerisinde bu sorunla karşılaşıldığında servise yollayın demişlerdi..Ama işte yollamadan öncesi sizlerinde fikrini almak istiyorum.Diyarbakırda yaşıyorum ve istanbula göndericem nereye göndericem ne yapıcam onuda bilmiyorum

http://qik.com/video/ec3a9113b1624e18a3f1f06d7b90a1d4

Buda farklı bir şekilde çekim..Karanlık ta.

http://qik.com/video/7ed571bf18b54ba5a3cf1a2ed7e0221b

Buda şimdi çektiğim görüntü burada dahada berbat bir hal almakta ekran

http://qik.ly/B1zqasWcD5T5CSJwZmRUM6b

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tutankhamon -- 1 Şubat 2011; 1:26:53 >

• Direk servise ,bence hiç bekletmeyin en iyi çözüm bu, neden olduğu hakkında bişey diyemem ekran kartı gibi değil sanki bide windows da olmuyor diyosunuz baska bir sorun olsa da widowsda olmaması ilginç.Bilmiyorum belki başka arkadaşlar daha net bişey söyliyebilir ama en iyisi servise goturmek veya yaşadığınız şehirde varsa satıcı fırma vs onlara bır danışı.Yani update'leride yapıyorsunuzudur acaba onla ılgılımı bır sey bılmıyorum. İstanbula yolıycaksanız da bu linkten bakın arayın yardımcı olurlar.http://www.bilkom.com.tr/apple/apr

Geçmiş olsun umarım en kısa surede çözülür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dozdoz -- 1 Şubat 2011; 1:42:57 >
  • dozdoz dediğiniz gibi hemen bilkomla irtibata geçtim onlarda beni ofis iletişime yönlendirdiler.Konuştum macbook pro'ların bazı modellerinde grafik kartlarında sorun oluyormuş.Benimkisi yurt dışı alımlı bir cihazdı zaten 1 yıllık uluslararası garantisi vardı..Bu grafik kartı garantisi 4 yıl içerisini kapsıyormuş.İstanbula yollayın inceleyelim eğerki o kapsama giriyorsa elimizden geleni yaparız dediler.Bende en kısa sürede göndereceğim hayırlısıyla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tutankhamon

dozdoz dediğiniz gibi hemen bilkomla irtibata geçtim onlarda beni ofis iletişime yönlendirdiler.Konuştum macbook pro'ların bazı modellerinde grafik kartlarında sorun oluyormuş.Benimkisi yurt dışı alımlı bir cihazdı zaten 1 yıllık uluslararası garantisi vardı..Bu grafik kartı garantisi 4 yıl içerisini kapsıyormuş.İstanbula yollayın inceleyelim eğerki o kapsama giriyorsa elimizden geleni yaparız dediler.Bende en kısa sürede göndereceğim hayırlısıyla.

Peki widows kullanımın da olmamasına ne dediler onu merak ettim
  • Benim şom ağızlığımdan sonra Windows'ta da oldu sorun genelmişte oraya yansıması sanırım biraz zaman almış
  • quote:

Benim şom ağızlığımdan sonra Windows'ta da oldu sorun genelmişte oraya yansıması sanırım biraz zaman almış

Iyı olmuş en azından dusunmeye gerek kalmadı en yakın zamanda sorunun çozulmesını dılerım
  • Teşekkür ederim,umarım sorun çözülür.Komple ana kartın değişmesi gerekiyormuş..Bununda maliyeti garantisiz 2500 tl civarıymış.Eğerki garanti kapsamında dğeişmezse benim laptop bir enkaz artık.. Netbook alıcaz napalım attan inipte eşşeğe binilmez ama maddiyat işte
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Teşekkür ederim,umarım sorun çözülür.Komple ana kartın değişmesi gerekiyormuş..Bununda maliyeti garantisiz 2500 tl civarıymış.Eğerki garanti kapsamında dğeişmezse benim laptop bir enkaz artık.. Netbook alıcaz napalım attan inipte eşşeğe binilmez ama maddiyat işte

2500 TL Mİ! kim verdi bu fiyatı
  • başka bir forumda aynı sorundan muzdarip olan bir macbook pro kullanıcısı..Ona bu fiyatı vermişler tahmini olarak.Komple anakart fiyatıymış sanırım.
  • quote:

Teşekkür ederim,umarım sorun çözülür.Komple ana kartın değişmesi gerekiyormuş..Bununda maliyeti garantisiz 2500 tl civarıymış.Eğerki garanti kapsamında dğeişmezse benim laptop bir enkaz artık.. Netbook alıcaz napalım attan inipte eşşeğe binilmez ama maddiyat işte

o nasıl fiyat ya yeni al daha iyi
  • Nihayet bugün macbookuma kavuştum tekrardan :) Logic boardı değiştirilmiş..Şu anda çok stabil çalışıyor aman nazar değmesin

Bu sevincimi paylaşmak istedim
  • Hadi hayırlı olsun gözün aydın
  • teşekkür ederim dozdoz

Bu arada mac os x lion çıkmak üzere sanırım..Ben ücretlisini almadan evvel denemek istiyorum şu anda snow leopard kullanıyorum zaten.. bu sürümü indirsem bir sorun olurmu acaba?

Mac OS X (OSX) Lion VM for VMware Fusion Bu sürüm 5.21 Gb boyutunda
    birde 3.35 gb lik bu sürüm var.. Mac OS X 10.7.11A390 Lion Developer Seed |
  • Bu sorunun aynısından sabah banada oldu bana yardımcı olabilirmisin ????
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.