Şimdi Ara

Macbook pro çay döküldü çalışıyo ama tuşlar yapışkan ne yapmalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
6.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • geçenlerde 15" macbook pro late 2013 modeline şekerli çay döküldü. çay az olduğundan hemen kurudu gitti ama ertesi gün açtığımda tuşlar yapış yapıştı şekerden dolayı. aradan 4-5 gün daha geçti şimdi tuşların altında şeker kristalleşti ve tuşlar çatır çutur basıyo ve zorlanıyo. 2 yeri aradık biri 80dolar+kdv ye temizleriz dedi. biri komple parçaları değiştiririz 900dolar+kdv dedi. alet sağasağlam, tek sorun tuşların altındaki şeker. bunun çözümü nedir. nereye, hangi servise vermem gerekir. başına daha önce gelen bilen var mı?
    internette herkes şeker oksitlenme yapar yazmış ama servisi arayınca hiçbişey olmaz diyo onuda çözemedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: [__Zahid__]

geçenlerde 15" macbook pro late 2013 modeline şekerli çay döküldü. çay az olduğundan hemen kurudu gitti ama ertesi gün açtığımda tuşlar yapış yapıştı şekerden dolayı. aradan 4-5 gün daha geçti şimdi tuşların altında şeker kristalleşti ve tuşlar çatır çutur basıyo ve zorlanıyo. 2 yeri aradık biri 80dolar+kdv ye temizleriz dedi. biri komple parçaları değiştiririz 900dolar+kdv dedi. alet sağasağlam, tek sorun tuşların altındaki şeker. bunun çözümü nedir. nereye, hangi servise vermem gerekir. başına daha önce gelen bilen var mı?
    internette herkes şeker oksitlenme yapar yazmış ama servisi arayınca hiçbişey olmaz diyo onuda çözemedim.

Hocam sen en iyisi ver 80dolara temizlesinler iyice konuş ama ona göre temizlenirse sorun olmaz diye düşünüyorum

• Macbook'un tuşlarını çıkarıp temizlemek zor değil aslında.İnternetten videolara bakarak yapabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mogosan

Macbook'un tuşlarını çıkarıp temizlemek zor değil aslında.İnternetten videolara bakarak yapabilirsiniz.

Denedim 5-6 tuşu çıkardım ama şeker klavyenin sadece tusunda değil alttaki mekanizmada da var. Yani tuşu temizlesem.orası şekerli kalacak. Mekanizmayı söküp takmakta zor. Bide touchpadin altında da şeker var ve onu temizlemek mümkün değil benim için. Eğer ben dokseydim çayı kendim ettim kendim bulayim deyip aleti tamamen parçalarına ayırıp temizlerdim. Ama başka biri yaptigindan en temiz ve garanti çözüm neyse o şekilde yapmak istiyorum. Hangi servise vereceğimi bilmiyorum yalniz. Çünkü arayıp sorunca çok amatörce cevap verenler cikiyo guvenemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mogosan

Macbook'un tuşlarını çıkarıp temizlemek zor değil aslında.İnternetten videolara bakarak yapabilirsiniz.

Denedim 5-6 tuşu çıkardım ama şeker klavyenin sadece tusunda değil alttaki mekanizmada da var. Yani tuşu temizlesem.orası şekerli kalacak. Mekanizmayı söküp takmakta zor. Bide touchpadin altında da şeker var ve onu temizlemek mümkün değil benim için. Eğer ben dokseydim çayı kendim ettim kendim bulayim deyip aleti tamamen parçalarına ayırıp temizlerdim. Ama başka biri yaptigindan en temiz ve garanti çözüm neyse o şekilde yapmak istiyorum. Hangi servise vereceğimi bilmiyorum yalniz. Çünkü arayıp sorunca çok amatörce cevap verenler cikiyo guvenemiyorum.

İstanbul'da oturuyorsanız bulabilmeniz daha kolay ama başka iller için bir yorum yapamayacağım.

• [__Zahid__] kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Aynı sorun bendede var. Dün akşam kolayi pcnin yanina döktüm çok az bir kısmı enter tuşunun oradan girdi hemen ters çevirdim. Bir süre sonra açtım örneğin noktaya basıyorum ses kısıyor, i ye basiyorum başka harfler çıkıyor. Böyle birkaç tuş var. Ama çalışmada herhangi bir sorun olmadı. Fanlar,travkpad vs her zamnki gibi çalıştı. Bende kapadım bugün servise götürdüm. Mecidiyeköyde Mecidiyeköy iş merkezinde. Verdim herhalde bugun arayıp söyleyecekler ne yapacaklarını ve fiyatı. Yetkili servisleri aradım 950 tl arti kdv diyor klavye değişimine. Bende burayı buldum bakalım umarım sorun çıkmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: -tayfun-

Merhabalar. Aynı sorun bendede var. Dün akşam kolayi pcnin yanina döktüm çok az bir kısmı enter tuşunun oradan girdi hemen ters çevirdim. Bir süre sonra açtım örneğin noktaya basıyorum ses kısıyor, i ye basiyorum başka harfler çıkıyor. Böyle birkaç tuş var. Ama çalışmada herhangi bir sorun olmadı. Fanlar,travkpad vs her zamnki gibi çalıştı. Bende kapadım bugün servise götürdüm. Mecidiyeköyde Mecidiyeköy iş merkezinde. Verdim herhalde bugun arayıp söyleyecekler ne yapacaklarını ve fiyatı. Yetkili servisleri aradım 950 tl arti kdv diyor klavye değişimine. Bende burayı buldum bakalım umarım sorun çıkmaz.

Bizde kadikoyde bi servis bulduk. Yetkili değil ama işten anliyo gibi. Müşteri memnuniyeti iyi. Temizliğe 150 tl, klavye değişimine 350tl istedi. Klavyemde hicbi sorun olmadığı için 150 tl ye temizletebilirim. Yetkili satıcıya 950tl yi vermeyin. Mutlaka basit bi çözümü cikiyo. En kötü klavyeyi degistirirsiniz. O da 350 tl tutuyomus

Buarada yetkili servis kasayida degistiriyo ondan yüksek fiyat istiyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [__Zahid__] -- 8 Kasım 2014; 13:27:13 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Evet aynen dediğiniz gibi. Yetkili servis değil zaten benim verdiğim yerde. Özellikle orjinal parçami kullanıyorsunuz diye 2 defa sordum evet dediler. Ne yapılacak ve fiyatı buradan yazarım. Sizinkide sorunsuz hallolur umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -tayfun- -- 8 Kasım 2014; 13:38:30 >
  • -tayfun- - kullanıcısına yanıt
    Sağolun, sizede geçmiş olsun. Sizinkide hallolur sorunsuz inşallah

Teşekkürler.

• Yıl 2014 oldu hala sıvılara dayanıklı klavye üretmediler
  • Bu sabah aradılar ve içinin temizlenmesi ve orjinal klavye değişimi için 450 tl dediler. Hafta sonuna kadar alabilirmişim.

• -tayfun- - kullanıcısına yanıt
    günlerce servis dolaştım ve son olarak apple store a gittim. aldığım bilgilere göre temizlik çözüm değilmiş, tekrar oksitlenme başlarmış. buyüzden apple store temizlik yapmadıklarını söyledi. yetkili ve yetkisiz diğer servisler ise temizlik yapmayı kabul etmişti ilginçtirki.
    anakart artı üstkasa değişimi için 2000tl + kdv istediler. vermedik. o şekilde geri aldık macbooku
    Yüksek ücret sahiden ama yetkililer böyle malesef çok pahalı. Temizlemekle geçmiyorsa değiştirmek gerek herhalde illaki. Benimkininde klavye değişecek hala bekliyorum. Yurtdışından sipariş etmişler onun için sürdü baya gelmesi. Bu aralar gelir sanırım. Uzun süre pcsiz kaldım ufacık bir hatadan malesef.

• Eğer eliniz tornavida tutuyorsa ve kendinize güveniyorsanız klavyeyi kendiniz değiştirebilirsiniz. iFixIt gibi sitelerde bol bol talimatlar mevcut. Arkadaşın MacBook Pro'suna çay dökülmüştü. Ebay'den klavye sipariş edip değiştirdik. 80TL'ye maloldu. Boş yere servislere 350-500TL vermeyin bence. İşlemin tek zor yanı çok fazla küçük vida var klavyeyi tutan. Sökmesi takması uğraştırıyor biraz.
  • Ustune renkli koruma kiliflarindan alsan olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: leqvar

quote:

geçenlerde 15" macbook pro late 2013 modeline şekerli çay döküldü. çay az olduğundan hemen kurudu gitti ama ertesi gün açtığımda tuşlar yapış yapıştı şekerden dolayı. aradan 4-5 gün daha geçti şimdi tuşların altında şeker kristalleşti ve tuşlar çatır çutur basıyo ve zorlanıyo. 2 yeri aradık biri 80dolar+kdv ye temizleriz dedi. biri komple parçaları değiştiririz 900dolar+kdv dedi. alet sağasağlam, tek sorun tuşların altındaki şeker. bunun çözümü nedir. nereye, hangi servise vermem gerekir. başına daha önce gelen bilen var mı?

Hocam sen en iyisi ver 80dolara temizlesinler iyice konuş ama ona göre temizlenirse sorun olmaz diye düşünüyorum

Bence de çünkü çayın tamamının kuruyup kurumadığı da belli değil zaman içinde anakarta kadar nufüs ederse olacak sana 1000 dolar masraf bu sakıncalı bir durum ben senin yerinde olsam cihazımı çay döküldüğünde ters koyar servise götürüne kadar kullanmazdım bile.

• Sıvı teması anında değil belli bir süre sonra sıkıntı yaratmaya başlar genelde. İşte bu yüzden sıvı teması olduğu gibi en yakın ve güvendiğiniz bir servise gidip temizletmeniz gerekir. Geçen 1 dk bile aleyhinize olabilir. Ben parasını fazla önemsemeden bu pahalı cihazları yetkili genel servise götürme taraftarıyım ancak macbooklardan gerçekten iyi anladığına inandığınız servislerede götürülebilir aslında. O servislerde arıza garantisi alarak yaptırabilirsiniz. Sıvı temesı tamirinden sonra iş görmeyecek cihazlara tamiri yapan servis arıza garantisi vermez zaten. Eğer arıza garantisi verirse bilinki iyi bir tamir yapılmıştır. Yinede arıza çıkma ihtimali var ama sonuçta arıza garantisi almış oluyorsunuz. Ne olursa olsun işten anlayan bir servisin görmesi gerek. Sizin baya olmuş gibi ama sıvı temasından sonra 3-4 saatin geçmesi bile sıkıntı aslında. Sıvı temasından sonra cihazın kesinlikle hava almayacak bir poşete koyup doğruca servise gitmek gerekir. O sıvı temasından bir şey olmaz diyen servis elemanları baya sallamış aslında. Tek sorunun tuşlarındaki kristalleşmiş şeker olduğunu bilemezsiniz (inşallah öyledir ama sanmıyorum). Sıvı teması çok büyük problemdir ve nerelere zarar verdiğini anlayamazsınız çoğu zaman, bu yüzden pek zaman geçirmeden işlem yapmak gerekir. 4-5 sene önce sony vaio laptop'a bende meyve suyu dökmüştüm, bende hemen ters çevirdim ve 1 gün sonra yine kullanmaya başladım. 2-3 ay sonra cihaz tamamen gitti. Tanıdık bir bilgisayarcıya götürdüm "şanslısın sadece chipsetin değişmesi gerekiyor" demişti. Servisin "1000 dolardan fazla tutma ihtimali yüksek" dediği sorunu 350 liraya yeni klavyede alarak çözmüştüm ama sizin bu kadar şanslı olacağınızı kimse söylemez.

• bana gönderim yapayım anakart temizliğide gerekiyor 100 liraya kargo size ait
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.