Şimdi Ara

macbook pro 13' sarj olmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
18.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyi gunler arkadaslar gecen yazin amerikadan macbook pro 13" aldim simdiye kadar memnundum hic sorun cikarmadi ancak dun bilgisayar koltugun ustunde acik bir sekilde bekliyordu sonra bilgisayari kucagima aldim ve bilgisayar kapandi hani kapatma tusuna uzun basinca bi cit sesi cikarir oyle kapanirdi ama bunda sesde cikmadi ve simdide sarj olmuyor adaptorum magsafe 60w orjinal apple'in adaptoru butun uclarini(kablolu-kablosuz) olanlari denedim ancak sarj olmuyor 2-3 ay oncesine kadarda bilgisayar sarj oluyor ancak magsafenin ucundaki isik bazen sonuyordu simdi ne isik yaniyor ne bilgisayar sarj oluyor cozumu nedir simdiden tesekkurler

• eğer geçen yaz aldıysan ve üzerinden 1 yıl henüz geçmediyse vakit kaybetmeden garantiye gönder, mekanik bir arıza gibi duruyor
  • ustunden 1yil gecmedi ancak amerikadan alindigi icin ne fisi var ne kutu garantisi nasil olacakki
  • Başka bir adaptörle denediniz mi?
  • başka bi adaptorle deneme şansım olmadı çünkü cevremde sadece bende apple var baska yok birazdan apple'in servisine götüreceğim bakalım orada varsa deneriz yoksa artık ne yaparız bilmiyorum
  • yetkili satıcıya göturdum adaptörüm bozulmus ve bir adaptor fıyatı 270tl
  • bilkoma mesaj attıp cevap geldi bizden 140 tl ye temin edebilirsiniz diyor ancak bilkomun sitesinde stok yok diyor ne iş anladım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • elektronikciye goturdum adaptoru acmış(kırarak) bana dediki bu amerika için üretilen 110v lik adaptor bu sana patlamadan nasıl 1 yıl dayanmıs hayret dedi ve 110 220 cevirici aldırdı bana dediki adaptoru kırdıgıma acıdım

• quote:

Orijinalden alıntı: qabdkq

elektronikciye goturdum adaptoru acmış(kırarak) bana dediki bu amerika için üretilen 110v lik adaptor bu sana patlamadan nasıl 1 yıl dayanmıs hayret dedi ve 110 220 cevirici aldırdı bana dediki adaptoru kırdıgıma acıdım

Lan hıyar nasıl kırdın demedin mi?
    Nasıl elektronikçiymiş o üstünde voltajı filan yazmıyor muydu?
  • arkadaşlar sorun o voltaj değilmiş neyse içinde bi çeviri zımbırtısı varmış sorun bu bilgisayara takılan ucundaki kablo kısa devre yapmış ve adaptorün çıkışını yakmış neyse birtane broos un aynı watt ve voltajdaki adaptorune magsafenin ucunu takmıs uc kısmın metal kısmını kesip içini çıkarıp kısa devre yapan yeri düzeltmiş en son bitane metal fanlı soğutucu ve adaptorle birlikte 100 tl ödedim
  • Merhabalar, bende aynı sorundan şikayetçiyim. Tam 20 dakika önce bu sorunla karşılaştım. Bugüne kadar böyle birşey yoktu. Şimdi çıktı napıcam bilemiyorum. İstanbul Şişli taraflarında oturuyorum ve Çağlayan'da Apple teknik servis var oraya götüreyim bi baktırayım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: f4urminutes

Merhabalar, bende aynı sorundan şikayetçiyim. Tam 20 dakika önce bu sorunla karşılaştım. Bugüne kadar böyle birşey yoktu. Şimdi çıktı napıcam bilemiyorum. İstanbul Şişli taraflarında oturuyorum ve Çağlayan'da Apple teknik servis var oraya götüreyim bi baktırayım...

Şişli'de yetkili Apple servisi burasıhttp://arti.net.tr/v2/Sayfa.php?Git=Subeler&Sayfa=Detay&id=3
  • oncelikle kablonun ucuyla oynadigin zaman sarj ediyor veya sarj kesiliyorsa umidini kes ve yeni sarj aletini ucuz alma yoluna dus
    yok ben becerikliyim diyorsan git birtane ucuz 16 vattlik sarz aleti al apple'in sarj aletinin basindaki metal kismi kes icini ac kisa devre yapan baglanti kablosunu kes kopar ve yeni sarj aletinin kablosunu bagla ben bu sekilde 3 ay idare ettim sonunda oda bozuldu bende 120 tlye orjinal adaptor aldim
  • apple support
    How to reset the SMC of your Mac
    http://support.apple.com/kb/HT3964

Bu prosedürü sırası ile yapmanızı tavsiye ederim. Benim de bir kere başıma gelmişti. Macbook şarj olmuyordu pili bitmeden bu çözümü yapmıştım düzelmişti şarj. Bir daha da olmadı çok şükür :)

• yanliz ustanin dedigine takildim ben abd sarjlarinin burda sorun cikarma ihtimali var mi yok mu?kesin bisey bilen paylasabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dhemir

yanliz ustanin dedigine takildim ben abd sarjlarinin burda sorun cikarma ihtimali var mi yok mu?kesin bisey bilen paylasabilir mi?

usta yanlis biliyormus o adaptorler 110-220 voltta calisiyormus
  • yani alinan amerikan sarjinin ucuna takilan standart aparatla calismasinda herhangi bi sikinti yok,kisa ve uzun vadede?
  • Buna benzer bir sorun ben yaşamıştım. Adaptörde sorun olduğunu sölediler ve değiştirmişlerdi. Adaptör takılı olmasına rağmen ışık yanmıyordu ve şarj etmiyordu. 1-2 kere takıp çıkardıktan sonra oluyordu. Adaptörde sorun dediler ve değiştirdiler. Bir apple bayisine gidin makinanızla ve deneyin. Çalışıyorsa kendinize yeni adaptör alın sorun çözülür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dhemir

yani alinan amerikan sarjinin ucuna takilan standart aparatla calismasinda herhangi bi sikinti yok,kisa ve uzun vadede?

sorun cikarmaz

bu arada apple sarj aletinin kablosunu cok sert yapmis bu nedenle kablo zor donuyor-egiliyor bu sefer mac'e takilan kismina yuk biniyor ve bir sure sonr kisa devre olusuyor
  • gecenlerde benimde basima geldi ,onceden bazen yanip bazen yanmayan sarz ucunda hic isik yanmiyor vede sarj etmiyordu. elektironik ten anliyorum biraz sorunun adaptorun ucundaki jaktan geldigini tespit ettim jaka giren kaplo azbi cektim geldi zaten, sonra kaployu azbirsey kesip yuvalara oturmasi icin kaplonun icini oydum , daha sonra taktim tekrar jaka ,ama surekli cikiyordu kaplo yerinden bende tekrar kaployu jaka takip etrafina japon yapistirici surdum bir aydir sorunsuz kullaniyorum . bu riskli bir is eger anlamiyorsaniz sakin kendiniz yapmayin. sonra gelip senin dedigini yaptim cihaz yandi demeyin:)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.