Bildirim
iPad Pro 10.5 mi yoksa üzerine 2000₺’ya iPad Pro 11 inç mi?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Performans bâbında her iki tablet arasında uçurum bir fark yok arka kamerası ve ön kamerası geliştirilmiş ve tasarım olarak
tamamen yenilenmiş bir yapıya bürünmüş iPad Pro 9.7’den 11 olarak geçiş çok farketti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joven -- 8 Aralık 2018; 18:08:28 >
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
9.7’den 11’e geçiş farkeder hiç şüphesiz. 10.5’e de geçseniz farkedecekti. Lâkin 10.5’ten 11’e geçiş beklenen etkiyi yaratır mı, bilmiyorum. 3. nesil ipad’ler ciddi anlada pahalı.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
ipad pronun inceleme videolarını hiç izlemediniz galiba?Kağıt gibi bükülüyor cihaz. _____________________________ -
İzledim, o kadar kuvvet uygulamayız, kılıfla kullanacağız zaten. Kıyas konumuz bu değil.
Amazon’dan 2 gün önce 3400 e 2017 pro aldım. İnanılmaz memnunum. 11 inç pro şüphesiz çok güzel cihaz ama arada 2000 liralık bir fark kesinlikle yok. 2018 ipad almayı da düşündüm ama o ekran gerçekten günümüz standartlarının çok altında.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Aynı fikirdeyim sizinle hocam. 120 hz ekran beni en çok cezbeden kısım iPad 6’ya göre. 3400’e harika almışsınız ben bulamadım 1 haftadır bakınıyorum hep 3800 bandında fiyatlar. :/
quote:
Orijinalden alıntı: shkoksal
Aynı fikirdeyim sizinle hocam. 120 hz ekran beni en çok cezbeden kısım iPad 6’ya göre. 3400’e harika almışsınız ben bulamadım 1 haftadır bakınıyorum hep 3800 bandında fiyatlar. :/
120 Hertz olmamasından ziyade ekran ile cam arasında boşluk var. Fazla olmamasına rağmen rahatsız edici. Ayrıca çok yansıma yapıyor. 2018 pro'nun 2017 pro'en ayırt edici özelliği ekran kasa oranının iyileştirişmesiydi ama onda da sadece yüzde 4 lük bir fark var 10.5 inç iPad Pro ile 11 inç arasında. Apple 2018 pro larda çerçeveyi simetrik yapmış. Alt ve üstten 2018 pronun tıraşlanmasana rağmen 2018 iPad proların yan çerçeveleri 2017 den daha kalın. Yani 2018 e pro ya o farkı verecek bir sebep göremedim.
Ben Amazon’da şans eseri gördüm 3400 e normalde 3800 falandı dediğiniz gibi. Sadece roze altın rengi için bu fiyattan 1 tane kalmıştı ben de aldım. Siz de takip edin Amazon ve diğer siteleri. Bana kalırsa Amazon’da tekrar diğer renkler için böyle bir indirim olacak.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
Amazonu takip edeyim ben de. Ayrıca bir detay vereyim farkettiğim kadarıyla cimri ve akakce’de amazon fiyatları gözükmüyor.
Renk kesinlikle space grey arıyorum, bedava olsa dahi içim rahat etmez diğer renklerde. :)
11 inç proların en büyük özelliği işlemci bence. Antutu’da tam 2 kat fazla puan alıyor A12X işlemci. Bu sayı A12 işlemcinin yaklaşık 1.5 katı fazla. Bu da benim gibi uzun yıllar elektronik cihazını kullanan kişiler için tercih sebebi ve kıyas faktörü olabilir.
Fazladan 2-3 sene daha tam performans kullanılacak bir cihaz ipad pro 3. nesil cihazlar. Ekran kasa oranı da çağı takip eder cinsten. Fakat yine de Türkiye’de yaşadığımız için 2000₺’mın cebimde kalması beni daha çok cezbedecek gibi...
Ben de benzer ikilemdeyim. maalesef mevcut dolar kurunun epey üstünde fiyatları tutuyor Apple bir kez daha indirime gidebilir düşüncesindeyim ondan bekliyorum ama gitse bile yine %10 civarı olacaktır.
Amazon ile Apple siteler arasında ciddi fiyat farkı var yani Amazon’da kâr edebiliyor o fiyatlardan demektir bu. Fiyatlara baktığımızda 10.5 inch iPad ciddi anlamda fark var;
256gb modeli almak istesek 4200 bandında Amazon’da; Apple storeda ise 5900 aynı cihaz. Amazon’dan alınca da Apple Türkiye garantisi varken bir de..
11” iPad Pro 256gb ise; 7000tl aradaki farka bakar mısınız?
En azından ben 4-5 yıl bu cihazı kullanma gayesi ile alacağımdan tek dert işlemcinin farkı oluyor o kadar inceleme izledim ki ne olursa olsun iPad sadece, PC eklentisi olarak iyi bir ürün olarak kalıyor. Yani özellikle yeni model fiyatları hiç hak etmiyor diyebiliriz günün sonunda film izlediğimiz cihazlar oluyor, çoklu ekran özellikleri olsun pcnin yanından geçemez.
Özet olarak 10.5 ve 11inch iPadler çok güçlü cihazlar. Yeni iPad piyasadaki pclerin %92 sinden de güçlü şeklinde lanse edilse de hala iPad olmaktan ileri geçmiyor iOS o gücün kullanılması için yeterli alanı sağlamıyor iPad’lere. Bu gibi nedenler 10.5 de yapabileceğim her şey 11 dekinden farklı olmayacak bu yüzden uzun kullanımlı bir cihaz alacaksak 256gb dan başlaması gerek diye düşünüyorum kendi açımdan içine netflix Spotify çevrimdışı yüklemeler olsun telefondaki çektiğimiz fotoğrafların iPad’de senkronize olması çok yüksek hafıza gerektirecek 64gb belli süre sonra yetersiz kalacak.
Not alma bakımından iki cihaz da 120hz gecikme hissedilmiyor. Kalemler değişse de bazıları ilk kalemin daha iyi olduğunu söylüyor kullanış olarak. (YouTube da çizim yapanların yorumları) yeni kalemin mıknatısla bağlanması büyük kolaylık taşımada yalnız orası da görünenin aksine çok kuvvetli değil sadece çalışma sırasında koyulması bakımından rahatlık diyor, yoksa çantaya koyduklarında hep kalemin çantanın dibinden aldıklarını söylüyorlar. İlk nesil kaleme uygun pek çok grip var yuvarlak olduğundan o faberin uçlu kalemlerindeki plastik tarzı yapıyı kaleme benzer şekilde sabitleyebiliyoruz uzun kullanımda rahatlık sağlıyor. Oysa yeni kalemde bir taraf düz yüzey olduğundan ve herhangi bir grip takılırsa mıknatısla tutturma olmayacağından böyle bir şey mümkün değil.
Not olarak iki kalemin hassasiyeti vs aynı tek fark mıknatıs ve fiziksel. Tabi 1.nesil kalemin şarjıda çok uzun süreli 15dk şarj 3 saat kullanım sağlıyorken yeni kalemde en büyük şikayet “2-3 dk tuttuğumda geri koyduğumda %100 olan şarj 97 olmuş oluyor” toplam hiç şarj etmeden 40-45 dk kullanım sağlıyor.
SONUÇ: her iki iPad’de inanılmaz yeni iPadın işlemcisi daha iyi olsa da iOS da bunun kullanımı kısıtlı hangi iPad alınırsa alınsın PC nin yerini zaten almaz. Mouse’un verdiği rahatlığı dokunmatik veremiyor sürekli ekrana dokunmak bir süre sonra eli yoruyor editleme gibi işlerde uğraşıyorsanız; ama kolaylık getirir taşıması götürmesi vs pcnin tamamlayıcısı olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Porthos. -- 15 Aralık 2018; 16:18:7 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
ipad pro 11 64 gb modeli 5300’e inmiş durumda. Morhipo’da ve Teknosa sepette indirim var. 799$ zaten amerika fiyatı. Kur 5.4’den hesaplanınca vergilerle kabul edilebilir bir seviye gibi 5300 civarı. İşlemci farkı inanılmaz boyutlarda, 3800 yerine 5300 vermeye değer bence.
ipadlerde mac os olsa harika olurdu açıkçası:) ios cidden engelliyor yapabileceklerinizi.
Yurtdışı kayıt harcıyla beraber 7bin lira tutan xsmax almak daha mantıklı gelmeye başlıyor bana. 5300 lira verdiğim tabletle yapabileceğim her şeyi yapacağım, üstüne fotoğraf çekebileceğim ve de yanımda taşıyacağım. Onu da kutu içeriğinden hızlı şarj kablosu ve adaptörü çıkmaması, çentikli tasarımın iticiliği, 5G desteğinin olmaması, rakiplere oranla 1 tık geride olan kamera performansı yüzünden tercih etmek istemiyorum.
Sonuç olarak ipad alıp detayları düşünmeyeceğim. :)
Fark ettiyseniz Amazon'daki fiyatları verdim. 10.5 için. Eğer internetten alacaksan ve bu site Apple değilse amazon olmasını tercih ederim.Şuan 3750 liraya 64gb alabilirsiniz evet 2000tl de fazla vermeye gerek yok. Ama uzun süreli düşünüyorsanız 64gb 1-2 yıl sonrasında yetmeyecektir ondan size 256gb fiyatlarını da yazdım.
İşlemci farkları var ancak 10.5 inch ile yaptığınız 11inch le yapamayacağınız bir şey ne olacak bu soruyu lütfen sorun kendinize. Daha sonra incelemelere bakın kullanacağınız programlar varsa; iPhonedo'nun videosunda kıyaslamaları gördüğünüzde misal; 2,5gblık 4k videoyı dışarıya aktarmada 11inch 16dk 50sn sürerken 10.5 ipad de 17dk 9 saniye sürüyor. Eğer zaten normal bir kullanıcı isek bu farkı bile hiç hissetmeyeceğiz.
Son not 3,5mm jack girişi de yok maalesef yeni ipad'de üstüne bluethooth kulaklık almak ekstra masraf gerektirecek o da 1000tl'den başlıyor Apple Airpods alalım dersek.
İpad pro 10.5 inch 256 gb 4200 tl = apple pencil (700tl) + smart keyboard (1200tl) = 6100 tl
İpad pro 11inch 256 gb 7000tl +Airpods (1200tl ancak internette 900tlye bulabilirsiniz) +smart folio (1299) + 2.nesil apple pencil(929tl) = 10.230 TL civarlarında bir fiyata geliyor
Sözün özü ipad almakla bitmiyor aksessuarlarıda gerektiriyor yeni nesilin aksessuarlarıda daha pahalı maalesef. Hangisi daha mantıklı dersek ilk tabiki ilk seçenek ancak yurtdışından getirme imkanınız varsa ipad pro 11inchi yurtdışından getirin çok daha uyguna gelir._____________________________
-
Hocam güzel özetlemişsiniz. Klavye işini bt klavye ile çözeceğim, kaleme ise ihtiyacım yok.
Yurtdışından getirsem gümrüğe takılmayacak mı, hiç hakim değilim bu işe...
Lte yoksa gümrükte vergisini ödeyip alabilirsiniz
Ama gönderen firma yok, arkadaşınız vb varsa size kargoyla gönderebilir
Amazon.de bestbuy newegg vb tr yr göndermiyor. Apple ile aralarında olan anlaşmadsn dolayıdır muhtemelen
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
merhaba 2 gün önce zorlu apple store a 11" lik modeli incelemeye gittim koltuğumun altında 12.9 alarak çıktım önceki nesil hem 10.5 hemde 12.9 u özellikle kalemle haşır neşir kullanmış yenisi çıkmadan satmış biriyim, genelde çizim ve not alma işleri için bu tabletlere merakım var önce kalemlerden bahsetmek gerekirse performans olarak aynılar fakat ilk nesil in tablete saplanarak şarz olması üstündeki mıknatıslı kapağın kaybolacak endişesi vs yok 12.9 üstüne öyle kuş gibi konmuyor gerçekten iyi tutuyor. ve işin garibi tabletin üstünde kalemi alırken çok rahat zorlanmayacak şekilde çıkıyor ayrıca araçlar arasında çift tık ile atlama gerçekten çok kullanışlı olmuş gelelim klavye ye gördüm arkama bakmadan geri kaçtım bir önceki nesil klavye den hafif ama tabletin arkasına katlayıp dikey kullanayım dediğinizde iğrenç bir şekil ortaya çıkıyor ben genelde çizim yada yazılarda tableti dikey kullanırım 10.5 da çok rahattı kapağı arkaya katla üzerinde çalış bunda arkaya katladığınızda klavye tuşları zeminle temas ettiğinden pek hoş olmuyor aynı defter gibi açıp masada büyük bir alan işgal edecek şekilde çalışıyorsunz öyle arkaya katlayım işi pek olmamış bende klavyesi olmayan folia dan aldım en azından korunsun cihaz
eski nesil ile performans farkı pek aramaya şuan gerek yok hissedilemez düzeyde fakat yeni bir ios sürümü çıkar makineleri biraz zorlamaya başlarsa 2018 ler çok rahat başa çıkar diye düşünüyorum.
en boy oranına gelirsek eski nesil de 12.9 un çerçeveleri 10.5 ile aynı değildi 10.5 daha ince ve kibarken yeni nesil 11" in çerçeve kalınlığı 12.9 ile aynı eğer daha ince olsaydı zannetmiyorum kimse 12.9 a pek yönelmez çünkü 12.9 un çerçeveleri o boyut için kabul edilebilir düzeyde 11" de ise resmen sırıtıyor bu benim 11" den vazgeçip 12.9 yönelme sebeplerimden biriydi ama genel manada kozmetik açıdan bakıldığında yeni nesil eski nesile e göre ben çağ atladım bu konuda diyor özellikle 12.9 resmen tablo gibi ama kendi açımdan şunu söyleyebilirim 10.5 mu 11" mi derseniz eski 10.5 derim ama aynı şeyi 12.9 için diyemem_____________________________
-
Amazon’da iki gün öncesine kadar altın ve gümüş renkli iPad Pro 10.5 inç 64 GB modeli 3300 e inmişti. Ben indirimli aldım diye sevinirken daha da uyguna indi.
İlla siyah istiyorsunuz diye haber vermedim. 11 inç prolar gerçekten inanılmaz işlem gücüne sahipler ama o işlem gücünü sonuna kadar kullanacak işler yapmıyorsanız şu an da 5 yıl sonra da iki model arasında performans farkı hissetmeyeceksiniz. Uzun dönemde performansa etki eden en önemli etken bellek kapasitesidir. 2018 pro alıp 1tb dahili depolama alanı seçmez iseniz bellek kapasitesi 4gb olacak. Bu miktar da 2017 prolar ile aynı. Daha önceki mesajınızda Apple Pencil ve Smart Keyboard da kullanmayacağınızı söylemişsiniz. Yeni prolar ile eskisini ayıran önemli ayrıntılar bu harici ekipmanları kullanınca ortaya çıkıyor. (Kalemin tablete yapışarak şarj olması vs.) Bana kalırsa yeni iPad prolar sahip olduğu o gücü iOS işletim sisteminin kısıtlamları nedeniyle kullanıcısına hissettiremiyor. Mesela 30 dakikalık 4K video düzenleyecek olsanız 2018 pro ile 2017 arasında ciddi bir fark hissedersiniz ama fare desteğinin olmaması gibi sebeplerle çoğu kişi bu işi iOS işletim sistemine sahip bir cihazda gerçekleştirmeyi tercih etmez. Yani o farkı gerçekten hissedeceğiniz uygulamaları ancak macOS, Windows gibi çoklu pencere ve işaretçi desteği sunan işletim sistemlerinde verimli bir biçimde kullanabilirsiniz. Bu da yeni iPad prolar için düşündürücü bir çelişki bana kalırsa.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
Bende de 10.5 modeli var gayet memnunum ayrıca 2018 11" aldığınız zaman hem klavye,kılıf ve kaleme daha fazla para vereceksiniz tek başına cihaz güzel ama aksesuar fiyatları ile aradaki fark uçurum olacak _____________________________ -
IOS 13 de yoldayken merak ediyorum hala ayni mi dusunuyorsunuz?
Ben de 2. Nesili degerlendiriyordum. Ta ki bir kiyaslama izleyene kadar. Procreate'de buyuk boy fircalar kullanilinca cihazlar arasindaki fark gece ve gunduz gibi. Son modelde buyuk fircalarda azicik gecikme yasanirken eski modelde adam cizimi bitirdikten sonra kalemi birakip ekrana cikmasini bekliyordu. O kadar geriden geliyor cizimler.
Hele Photoshop uygulamasi da gelince 2. nesil bayagi zorlanacaktir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ You can do anything, but not everything. -
Aynı şekilde düşünüyorum. Dediğim gibi iPad’de video, fotoğraf editleme programları kullanmadığım için bir şey ifade etmiyor. Kullanım şekliniz bu tarz üretkenlik programları üzerine olacak ise 11 inç pro sizin için daha uygun olacaktır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
Benzer içerikler
- imei atan telefoncular
- tüketici hakem heyeti kararı sonrası yapılacaklar
- xiaomi 15 ultra server kayıt
- düz viril ne demek
- whatsapp doğrulama kodu çok defa talep ettiniz
- unihertz tank 3 türkiye fiyatı
- xiaomi 15 ultra vs iphone 16 pro max
- samsung güncelleme
- samsung s23 ultra, iphone 14 pro max karşılaştırma
- honor magic pad 3
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
Hızlı