Şimdi Ara

MacBook air hakkında sorular...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
2.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar. Elimdeki pcyi satmak ve windowstan kurtulmak icin MacBook air almayı dusunuyorum ancak birkaç sorum olacak.

Airi mı tavsiye edersiniz yoksa proyu mu ? Kullanma amacım HD film izlemek ve internette gezinmek. Bunları yaparken de biraz da hız tabiki.

USB harddiskimi hem macde hem de windowslu bir bilgisayarda sorumsuzca kullanabilir miyim ?

Youtubeden video indirmek, indirmeyi hızlandıracak programlar var mıdır macde? (idm gibi)

Mace alışmak kolay olur mu windowstan sonra ?

Office programlarını kullanabiliyor muyuz ?

Son olarak da verdiginiz paraya değiyor mu ? Kullananlar memnun mü acaba suanki MacBooklarindan ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mac daha kolay gelicektir bence..
    Office programları var.
    Hdd kullanılır sanırım.
    Macbook'um yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umutkocoglu

Merhaba arkadaslar. Elimdeki pcyi satmak ve windowstan kurtulmak icin MacBook air almayı dusunuyorum ancak birkaç sorum olacak.

Airi mı tavsiye edersiniz yoksa proyu mu ? Kullanma amacım HD film izlemek ve internette gezinmek. Bunları yaparken de biraz da hız tabiki.

USB harddiskimi hem macde hem de windowslu bir bilgisayarda sorumsuzca kullanabilir miyim ?

Youtubeden video indirmek, indirmeyi hızlandıracak programlar var mıdır macde? (idm gibi)

Mace alışmak kolay olur mu windowstan sonra ?

Office programlarını kullanabiliyor muyuz ?

Son olarak da verdiginiz paraya değiyor mu ? Kullananlar memnun mü acaba suanki MacBooklarindan ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

windows 95 den beri windows kullanırım arada microsoft un ürünü dısında farklı bir şey hiç kullanmadım, evimde win 7 pro yuklu bir bilgisayarım var ama 1 aydır acmadım, tum işimi yeni aldıgım mac book air ile yapıyorum, iş dedigimde klasik gunluk ihtiyaclar, sorf, mail, ufak tefek app store oyunları vs .

sorularını kısa süreli deneyimime ragmen cevaplamaya calısayım

* HD film çatır çatır izlersin
    * internette gezinmekte zaten problem yok
    * usb diskini istedigin gibi baglayıp icindeki datalara ulasabiliirsin, icine bir sey yazabilirsin/silebilirsin vs.
    * youtube dan video indirmeyi denemedim ama bir sürü aplikasyon var, illa ki bunu yapacak bir tane vardır
    * şu an benım air da office 2011 kurulu, windowstakine benzeyen en kararlı sürümmüş, gayet güzel çalışıyor

windowstan sonra mac e alısmak tabii ki kolay degil ama eger teknoloji dunyası ile içiçe yasıyorsak ve bu işten keyif alıryorsak mac os x lion kesinlikle denenmeli, hem çok zorlanırsan -her ne kadar tasvip etmesemde alacagın mac cihaza win 7 kurabilirsin

• Öncelikle yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaslar. Benim alabileceğim MacBook air 11" ve 64gb ssd olan versiyonu. Onunla ilgili bir sıkıntı olur mu acaba çok yavaş kalır mı yani ? Eger tamamen kafama yatarsa %25 indirimle vatanbilgisayardan almayı dusunuyorum.
  • Mac air i5 islemcili model al bak keyfine ben isim gereği autocad İcin bir bölüme Windows kurdum gayet güzel çalışıyor ama autocad dısında hersey İcin kesinlikle mac tadından yenmez office kur al birde magic
  • Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkürler. Bugün vatanbilgisayardan %25 indirim den faydalanarak bir tane macbook air aldım ve gerçekten muhteşem bir alet , herkese tavsiye ederim :)
  • Eksilerini gözlemleyip paylaşırsan sevinirim, artılarını az çok biliyoruz :), ama sanırım 13 lük prodan yana kullanicam hakkımı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba arkadaşlar, öncelikle alan arkadaşa hayırlı olsun diyorum. Ben de geçen hafta %25 indirimli i5 işlemcili birMacBook Pro aldım. Cihazda Lion yüklü. Yalnız benim kafama takılan bir soru var ilk kez mac kullanıyorum ve içerisinden sistem cdsi falan çıkmadı. Olurda bir sorun olursa ya da formatlamak gerekirsek bu işlemi nasıl yaparız. Forumu bir haftadır araştırıyorum ama net bir sonuca ulaşamadım.
  • Eksileri benim şimdilik kullandığım kadarıyla bir tek cd girişinin olmayışı, ethernet girişinin olmayışı ve boyutu küçük ssdye sahip olması var. Ama inanın artılarının yanında eksilerini hiiiiç görmüyorsunuz :)

Benim bildiğim macbook proların içinde cdsi çıkıyor ancak ben de onu buradaki vatana sordum macbook air için. İnternete bağladığınız taktirde sorun format atabiliyorsunuz dediler. Ancak bana pek mantıklı gelmedi. Ama mutlaka mantıklı bir açıklaması vardır bu format olayının.

Bu arada ilk defa mac kullandığım için bana bu işi bilen ve sabırlı biri yardımcı olabilir mi acaba ? :)
  • Kardesim valla yeni prolara bakıyorumda, 13 inch, 700gb hd, i7, 2.8ghz, DVD sürücsunun yerinede bir tane sdd taktinmi tam bir canavar olur, ben laptopda belleğede önem veren adamım, o yüzden kararsızım :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Okaliptys

Kardesim valla yeni prolara bakıyorumda, 13 inch, 700gb hd, i7, 2.8ghz, DVD sürücsunun yerinede bir tane sdd taktinmi tam bir canavar olur, ben laptopda belleğede önem veren adamım, o yüzden kararsızım :)

Öyle de çok masraflı oluyordu. O yüzden de ben 750 gb 2,5" hdd aldım. Bir sıkıntım yok ve çok memnunum bilgisayardan. Sadece inceliği için bile alınır yani :)
  • merhabalar. bende vatan bilgisayara harici disk almak için girdim macbook air'le çıktım:) %25 indirimle 2100 liraya geldi alet. piyasa fiyatı biliyorsunuz 2700 civarı. mac'i yıllardır ara ara kullanıyordum zaten, daha doğrusu kurcalıyordum:) macbook pro, mac pro vs. gayet güzel, hızlı ve şık aletler. iphone kullanmaya başladığımdan beri de hayalimde macbook pro vardı ama vatan da kalmadığı için alamadım, zaten kız arkadaşıma aldığım içinde benim için sorun olmadı:) ben keyfe keder takılırım bu makinada. ürün yekpare aliminyum zaten, ele alınca bile insan heyecanlanıyor. birazda deneyimlerimi paylaşayım.
    -öncelikle tek korkum 11' ekrandı, apple store bursa da incelemiştim, oradaki eleman baya yardımcı olmuştu fakat ben gözümü ekrandan alamadığım için pek umursamamıştım elemanı, vatan da görünce yani cumartesi günü araştırdım, kullanıcıların düşüncelerini okudum ve ekran çözünürlüğünün 13'macbook pro ile aynı yada yakın olduğunu öğrendim. ve makina gözümde netbook tan çok öteye geçti.
    -ikinci aklıma takılan şey ise 64gb ssd idi. çözümü harici alarak çözdüm. 1 tb seagate aldım, ama daha mac 3 günlük olduğu için hd'ye nasıl dosya atarım onu çözmeye çalışıyorum. ntfs disk hem mac de hem win de çalışsın istiyorum. bi kaç program var ama yardımcı olabilecek biri varsa yardıma açığım:)
    -ürünün klavyesi çok rahat gerçekten, dar veya küçük gibi düşünmeyin. ayrıca ışıklandırmalı, ve ışığın şiddetini ayarlayabiliyorsunuz.
    -şarjı çok iyi saatlerce internette geziniyorum, bitmiyor:)
    -mac airde sistem format yada sıfırlama nasıl yapılıyor daha öğrenemedim ama uzun süre ihtiyacım olacağını düşünmüyorum. bildiğim kadaryla macos zaten windeki gibi sistemi şişirmiyor.
    -makina gerçekten güzel, teşekkürler vatan bilgisayar:)
    -trackpad gerçekten mükemmel. kendimi ipad kullanıyor gibi hissediyorum. iki parmakla sayfa kaydırıyorum, üç parmakla pencereleri oynatıyorum, 4 parmakla misson controle veya masaüstüne dönüyorum, metinlerin üzerinde üç parmakla metni seçiyorum, iki parmak sağa sola ileri geri işlevi görüyor ve bunlara 2 günde çok rahat alışılıyor. i5, 4gb ram ve 23' monitörü olan pc'mi kullanmıyorum iki gündür:)

yazacaklarım şimdilik bu kadar. ntfs li hardiski de çalıştırmayı biri anlatabilirse çok sevineceğim.
    görüşmek üzere.

• Lion la beraber disk makina yanında gelmiyor. HDD üzerinde ayrı bir bölümde saklanıyor. Sanırım açarken ALT basılı tutarak açarsanız orada opsiyonları görürsünüz. (denemedim)
  • quote:

Orijinalden alıntı: biravekahve

merhabalar. bende vatan bilgisayara harici disk almak için girdim macbook air'le çıktım:) %25 indirimle 2100 liraya geldi alet. piyasa fiyatı biliyorsunuz 2700 civarı. mac'i yıllardır ara ara kullanıyordum zaten, daha doğrusu kurcalıyordum:) macbook pro, mac pro vs. gayet güzel, hızlı ve şık aletler. iphone kullanmaya başladığımdan beri de hayalimde macbook pro vardı ama vatan da kalmadığı için alamadım, zaten kız arkadaşıma aldığım içinde benim için sorun olmadı:) ben keyfe keder takılırım bu makinada. ürün yekpare aliminyum zaten, ele alınca bile insan heyecanlanıyor. birazda deneyimlerimi paylaşayım.
    -öncelikle tek korkum 11' ekrandı, apple store bursa da incelemiştim, oradaki eleman baya yardımcı olmuştu fakat ben gözümü ekrandan alamadığım için pek umursamamıştım elemanı, vatan da görünce yani cumartesi günü araştırdım, kullanıcıların düşüncelerini okudum ve ekran çözünürlüğünün 13'macbook pro ile aynı yada yakın olduğunu öğrendim. ve makina gözümde netbook tan çok öteye geçti.
    -ikinci aklıma takılan şey ise 64gb ssd idi. çözümü harici alarak çözdüm. 1 tb seagate aldım, ama daha mac 3 günlük olduğu için hd'ye nasıl dosya atarım onu çözmeye çalışıyorum. ntfs disk hem mac de hem win de çalışsın istiyorum. bi kaç program var ama yardımcı olabilecek biri varsa yardıma açığım:)
    -ürünün klavyesi çok rahat gerçekten, dar veya küçük gibi düşünmeyin. ayrıca ışıklandırmalı, ve ışığın şiddetini ayarlayabiliyorsunuz.
    -şarjı çok iyi saatlerce internette geziniyorum, bitmiyor:)
    -mac airde sistem format yada sıfırlama nasıl yapılıyor daha öğrenemedim ama uzun süre ihtiyacım olacağını düşünmüyorum. bildiğim kadaryla macos zaten windeki gibi sistemi şişirmiyor.
    -makina gerçekten güzel, teşekkürler vatan bilgisayar:)
    -trackpad gerçekten mükemmel. kendimi ipad kullanıyor gibi hissediyorum. iki parmakla sayfa kaydırıyorum, üç parmakla pencereleri oynatıyorum, 4 parmakla misson controle veya masaüstüne dönüyorum, metinlerin üzerinde üç parmakla metni seçiyorum, iki parmak sağa sola ileri geri işlevi görüyor ve bunlara 2 günde çok rahat alışılıyor. i5, 4gb ram ve 23' monitörü olan pc'mi kullanmıyorum iki gündür:)

yazacaklarım şimdilik bu kadar. ntfs li hardiski de çalıştırmayı biri anlatabilirse çok sevineceğim.
    görüşmek üzere.

Aynen, kardeşimde Galaxy SII almaya gitmişti macbook air ile döndü

• alet çok iyi.. düne kadar ntfs disklere yazamıyordum, şimdi ntfs-3g diye bişi buldum, diski taktığımda bi hata veriyor ama yazmada, silmede hata yok. win7 ilede diski kullanabiliyorum.
    bu hatadan nasıl kurtulurum, bi bilen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: biravekahve

alet çok iyi.. düne kadar ntfs disklere yazamıyordum, şimdi ntfs-3g diye bişi buldum, diski taktığımda bi hata veriyor ama yazmada, silmede hata yok. win7 ilede diski kullanabiliyorum.
    bu hatadan nasıl kurtulurum, bi bilen var mı?

Bende Pro alıcam hayirlisiyla, 13, yeni güncellenen Pro,750gb hdd, dvdyide çıkarıp 60gb bir sdd takip performansı katlamayi hedefliyorum :), bakalım ^_^

Hayirli olsun bu arada

• şöyle bir çözüm buldum kendimce. 1tb seagate hd aldım. 750sini mac olarak, 250sini fat32 olarak formatladım. 750lik kısma aynı zamanda time machine yi aktif ettim, ve bütün verileri onda tutuyorum, 250'lik kısmı ise win bilgisayarladan veri almak için kullanacağım. bütün film müzik vs arşiv 750 de olacak. bence gayet mantıklı geldi. mobil olarak makinayı kullanırkende sadece çok sevdiğim müzik ve filmleri ssd de tutacağım birde belgeleri. zaten yedeği her türlü hdd de olacak. şu an kendimi çok iyi hissediyorum:))3 saat skpe görüşmesi ve %40 şarj yedi:)))
  • Allah Allah ya. Bende mi bir sorun var arkadaşlar acaba ? Benim şarjım sanki dediğiniz kadar gitmiyor :)
  • Benim de aklıma takılan bir soru var ; harici bellek transferi malum sıkıntı..Ama bu sıkıntıyı ilgili programlardan birini indirerek çözdük.Artık hem veri yazabiliyor,hem okuyabiliyoruz..Peki 4 GB dan büyük dosyaları da kopyalayabiliyor & okuyabiliyor muyuz ? Fat 32 'in 4 gb üstüne izin vermeme sorunu o indirdiğimiz program ile ortadan kalkmış mı oluyor ?
  • biravekahve B kullanıcısına yanıt
    bu işin yolunu bi anlatsanız :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.