Şimdi Ara

Macaristan'da üniversite (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
12
Favori
54.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iklimden dolayı macaristan tercih etmek istiyorum fakat polonya da çok güzel bir ülke polonya hatta daha mı uygun ev kiraları yurtlar bakımından daha tam araştıramadım
  • willistanbul kullanıcısına yanıt
    Polonya'da çok uzun süre bulunmadım. Ama fiyatlar konusunda Macaristan'la hemen hemen aynı.
  • Budapeşte'de yaşarsan okuyamazsın okursan yaşayamazsın :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedative -- 12 Haziran 2014; 16:24:00 >
  • bunickonaltıharf kullanıcısına yanıt
    Erasmusla gelen öğrenciler 6-12 ay kadar kalabiliyorlar ve tamamlaması gereken kredileri toplaman gerekiyor bildiğim kadarıyla erasmus la gelen ogrenciler 2 semesterdan fazla kalamıyorlar eğer ben buraları cok beğendim kalayım dersen okulun öğrencisi olmak istersen trdeki okullandan transcript alıp butun derslerinin eşleşmesi gerekiyor ki buda %10 ihtimal cogu dersi tekrar alman gerekecek buda senin icin ekstradan sene okuman gerekebilir 2.soruna gelirsek almanya hollanda daha gelişmiş ulkeler onun için eğitim seviyesi ve refah seviyesi macaristandan daha ilerde ama macaristanda hiç buyuk uyumsuzluk sorunu yaşamazsın balkan ulkerinde ki buyuk problemler yok dunyanın 4 bir yerinden öğrenciler geliyor. ilk geldiğinde partilere akarsın 3 ay deli gibi eglenirsin para yersin sonra ben nezaman turkiyeye donicem ozledim diye ahh çekersin tekrar turkiyeye geldiğinde yine özlersin oralar boyle kısır bi dongu işte ahhh ahh @bunickonaltıharf




  • gamecii kullanıcısına yanıt
    dunaujvaros diye bir sehirde benim bir arkadasım medya okuyordu bir arastır istersen
  • Sebastianbjk kullanıcısına yanıt
    %50 daha ucuz trden
  • Arkadaşlar merhaba, Polonya yada Macaristan'da yüksek lisans düşünüyorum. Bölümüm makine mühendisliği 1 senelik mezunum. Araştırmalarımda farklı veriler elde ettim sizler hangi üniversiteleri önerirsiniz? Maddi durumları nedir okul fiyatları hakkında kesin bir bilgi edinemedim ve önerdiğiniz danışmanlık şirketi var mıdır?
  • Öncelikle merhabalar herkese...

    Bu sene sözelden LYS sınavına girdim ve 12K sıralama ile çıktım 3-4 K beklerken biraz andavallığımla, bir de okul puanın tecavüzüyle bu kadar geriledim. İletişim fakültesi yazmak istiyorken abim aradı kendisi Marmara - RTS de okuyor ve 4.senesine girecek bir üst dönem yakın arkadaşıyla detaylı konuşturdu sonuç hayallerim yıkıldı...

    Zaten forumlarda uzun zamandır hukuk,mühendisliğe kadar özellikle iletişimde söven sövene..

    Bir TIP var şuan dim dik ayakta duran belki o da sendeliyor...

    Üniversitelere bakıyorum sosyal temalı burada eğitim açısından sosyal olmayı bahsediyorum üniversite yok......
    Hep MF ağırlıklı ya da kısıtlı imkanlarla uçuk sıralamalarla alıp karşılığını vermeyen üniversiteler...

    Artık çıkmazdayım orta halli bir memur çocuğum yurt dışında Viyana araştırdım ne kadar her şey mükemmel olsa da barınma da iş patlıyor..

    Macaristan,Romanya,Bulgaristan gibi ülkelere bakmamı önerdiler nerelerden detaylı bilgi bulabilirim aslında mezun hazılanacakken bana ısrarla git kurtul bu memlektten demeye başladılar, yardımcı olabilecek var mı?


    Okumak istediğim bölümler : Psikoloji ve ya Sinema üzerine sözelciydim Mimarlık isterim aslında ya da İnşaat Mühendisliği ama kıvırabilir miyim?




  • Macaristan hakkında bilgi verir misiniz ?


    Ya yazmaya başlasam sayfalar sürer çok bunaldım bu memleketten biraz geliştik diye yıllardır aynı empoze sanki bir ABD oldukta haberimiz yok siyasilerin çıkıp suratımıza suratımıza bağırması 2 yıldır televizyon izlemiyorum bunda YGS/LYS de etkisi var. İnsanların ötekileştirilmesinden kafamda,istemesem bile memlekete problemleriyle meşgul olmasından kendimde ; ikna kabiliyeti,dinleme potansiyeli,yapma arzusu olduğunu bildiğim halde sırf şu MAT-2 belası yüzünden Psikoloji gidemem ve bir çok etken..

    Yıllık bütçem : 12.000TL

    Okumak istediğim bölüm : Psikoloji ve ya Mimarlık
  • Uppppp
  • şş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hypatios -- 5 Ağustos 2018; 17:51:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gamecii

    dostum bende polonya macaristan bulgaristan vs araştırmdım baya .. belki bilgin vardır ama ben sinema okumak istiyorum ve macaristada böyle bir olay varmıdır okula yıllık 3000 € gibi bir ücret verebilirim bundan daha pahalıları aşar yani... demek istediğim bu gibi ücretlerde sinema yada o olmazsa reklamcılık okuyabileceğim birr okul varmıdır ?

    Merhaba kardeşim. Macaristan da medya iletişim okuyabilirsin. Dunaújváros üniversitesinde. Yıllık 3600 euro. Daha fazla bilgi istersen bana ulaşabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maceristan'da pilotaj eğitimi veriyorlar mı bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun.
  • Sanmıyorum hocam hiç duymadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Macar kızlar nasıl güzellermi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

    quote:

    Orijinalden alıntı: WoraZ

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

    Macaristan'a yaklaşk 2,5 yıl önce geldim ve 1 ay önce mezun oldum. Son dönemlerde Türk öğrencilerin fazlasıyla rağbet ettiği bir ülke Macaristan. Eğer gelmeyi düşünen varsa bu konuda istediklerini sorabilir. Eğitim bölümüne çok nadir bakıyorum o yüzden Macaristan konusu açılırsa görmeyebilirim diye konu açmayı uygun buldum.

    Hangi üniversite, hangi bölümden mezunsun hocam? Eğitim, yaşam kalitesi nasıldı? Herhangi bir sıkıntı yaşadın mı, oradaki ve buradaki denklik sürecinde?

    Debrecen Üniversitesi'nde İşletme master'ı yaptım (Mba). Eğitim kalitesi bölüme göre değişiyor. Tıp, eczacılık gibi bölümler gerçekten çok kaliteli eğitim veriyor ve çok zor. Sürekli çalışmadan bitirmek imkansız... Eğitim ortalama olarak İtalya, İspanya, Almanya, Avusturya, İsveç, Norveç gibi ülkelerden kötü ama Bulgaristan, Ukrayna gibi ülkelerden iyi. Nereden bilyorsun oraları diyeceksin çok araştırdım ve çok arkadaşım var. Benim yüksek lisans olduğu için denklikle ilgili bir işlem yapmadım. Ama lisans eğitimi alan arkadaşların denklikle ilgili problemi yok. Macaristan'ın Türkiye'de denkliği var. Okul bittikten yaklaşık 6ay sonra denklik belgelerini aldılar.

    Yaşam kalitesi çok ileri seviyede diyemem şehir küçük. Sessiz sakin biryer. Nüfusu 200.000. Binalar eski, modern bir görünüm yok ama insan kalitesi olarak maalesef Türkiye'nin en iyi şehrinden bile iyi seviyede olduğunu kabul etmek lazım.

    Kalite olarak Budapeşte ve diğer şehirler arasında büyük fark var. Budapeşte'yi İzmir olarak düşünün Macaristan'ın diğer bütün şehirleri Bayburt, Afyon, Bilecik, Niğde gibi şehirler. Yani arada bir Ankara, Adana, Eskişehir, Mersin yok...

    Bana burayı soranlara "eğer maddi durumun çok çok iyiyse başka ülkelere git maddi durum o kadar değilse Macaristan, Polonya en iyi seçenekler" diyorum.

    Hayat pahalılığı hemen hemen Türkiye'yle aynı. Sigara, alkol, benzin, bazı tüketim malzemeleri daha ucuz. Türkiye'de bir akşam restauranta veya bara gittiğinde bir kişi ortalama 30 tl harcar. Burada 30 TL'lik yemeği bitiremezsin, 30 TL'lik içki içersen komaya girersin.

    Debrecen Üniversitesi için konuşuyum okula kabul olmama gibi bir durum yok. İstersen Türkiye'de üniversite sınavına girme. Okula kabul edilmek için 3 temel şart var Okulun parasını ödemek, vizeyi alabilmek ve lise mezunu olmak. Zaten okula kabul edildikten sonra vize alamamak çok düşük bir ihtimal. Ya maddi durumun kötü olursa vize vermezler, ya da çok ağır bir sabıka kaydın varsa vize alamayabilirsin... Her yıl Ağustos ayında Türkiye'ye gelip İstanbul'da sıradan bir sınav yapıyorlar. Okumak istediğiniz bölüme göre sorular soruluyor. Ayrıca ingilizce mülakat oluyor. O sınavda seviyenizi belirleyip hazırlık okumanıza gerek var mı ona karar veriyorlar.


    Merhaba bende Debrecen Üniversitesinde MBA yapmak istiyorum. Siz önerirmisiniz işleyişi nasıl? dersler ing degil mi? kendi dillerinde eğitim veriyorlar mı? Ben işletme (ing) bitirdim. ing seviyem intermediate seviyesinde. yeterli olur mu MBA için




  • Geçen Budapeşte'de idim. Grand hungaria hotel'de konakladım ve 1 gece kaldım.Şehir çok güzel fiyat pahalılığı konusunda sanırım Türkiye ile aynı.

    Türkiye'de İktisat okuyorum.Yüksek Lisansımı Budapeşte'de yapmak istesem bu mümkün olabilir mi ? Eğitim dili ingilizce mi ?
    Okul ücreti yıllık gider konusunda bilgi alabilir miyim ?
    Size orada okumanızın faydası ne oldu.?
  • storm_sln S kullanıcısına yanıt
    Debrecen'i öneriririm ancak daha iyi seçeneklerin varsa öncelikle onları değerlendirmelisin.
    Yabancı öğrencilerin dersleri ingilizce, Macarların eğitim dili Macarca... Kendi dillerinde eğitimden kastın Macarca dil dersleri ise, müfredatta yok ama seçmeli olarak ekstra ücret ödeyip okulun Macarca kurslarına gidebilirsin
    Intermediate yeterli olur.
  • Tulparr kullanıcısına yanıt
    Evet mümkün. Eğitim dili ingilizce. Budapeşte'deki okul ücretleri için kesin konuşamam ama tahminen yıllık 6.000 Dolar ile 10.000 Dolar arasıdır. Yıllık masraflar için herkese aynı şeyi söylüyorum Türkiye'de bir öğrenci ne kadar harcıyorsa aynı hayat şartlarını koruyarak Macaristan'da da aynı seviyede harcar. %10 fazla olur, eksik olur. Orası kişinin kendi zevklerine ve harcamalarına göre değişir.
    Okulda gördüğüm dersler açısında pek faydasını görmesem de hayata ve dünyaya bakış açısı, dünyayı tanıma, CV'de yazan yüksek lisans mezunu, hayat tecrübesi, kurulan arkadaşlıklar, Avrupa'yı gezme şansı, hayatımın insanıyla tanışma gibi sebeplerden dolayı çok faydasını gördüm. Hayatımda şu ana kadar aldığım en iyi karar yurtdışına gitmek oldu. Herkese tavsiyemdir. Bütün hayatınızı etkileyecek bir dönem yaşarsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

    Evet mümkün. Eğitim dili ingilizce. Budapeşte'deki okul ücretleri için kesin konuşamam ama tahminen yıllık 6.000 Dolar ile 10.000 Dolar arasıdır. Yıllık masraflar için herkese aynı şeyi söylüyorum Türkiye'de bir öğrenci ne kadar harcıyorsa aynı hayat şartlarını koruyarak Macaristan'da da aynı seviyede harcar. %10 fazla olur, eksik olur. Orası kişinin kendi zevklerine ve harcamalarına göre değişir.
    Okulda gördüğüm dersler açısında pek faydasını görmesem de hayata ve dünyaya bakış açısı, dünyayı tanıma, CV'de yazan yüksek lisans mezunu, hayat tecrübesi, kurulan arkadaşlıklar, Avrupa'yı gezme şansı, hayatımın insanıyla tanışma gibi sebeplerden dolayı çok faydasını gördüm. Hayatımda şu ana kadar aldığım en iyi karar yurtdışına gitmek oldu. Herkese tavsiyemdir. Bütün hayatınızı etkileyecek bir dönem yaşarsınız.

    Peki hocam okullarda burslu okuma gibi bir ihtimal var mı ?




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.