Şimdi Ara

Macaristan'da üniversite (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
254
Cevap
12
Favori
57.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

quote:

Orijinalden alıntı: terminatorXxX

Neden Macaristan ? Almanya, İngilitere, ABD değil de neden Macaristan? ayırt edici özellik nedir ?

Bu soruyla çok karşılaştım. Genelde soruyorlar neden üniversiteyi Türkiye'de okuyup da yüksek lisans için Macaristan'a gittin diye.
    En belirgin ayırt edici özellik ekonomik olması. Zaten yurtdışına okumaya gidiyorsanız 1 numaralı karar verici bütçenizdir. Ben araştırma aşamasında Yunanistan, İtalya (Ablam oradaydı o konuda avantajım vardı) veya İspanya düşünüyordum. Fakat Yunanistan'da maalesef okul bulamadım. İtalya ve İspanya'da da fiyatlar çok yüksek olduğu için gitmedim. Macaristan'da okul fiyatları ve yaşam maliyetleri diğer AB ülkelerinin, Amerika'nın, İngiltere'nin neredeyse yarısı kadar.
    Türk öğrencilerin Macaristan'a bu kadar çok rağbet göstermesinin bir diğer sebebi de pazarlama. Macar üniversiteleri Türkiye, Suudi Arabistan, Vietnam, Çin ve Afrika ülkelerinde pazarlama faaliyeti yapıyorlar. Yurtdışı eğitimi şirketleriyle anlaşma yapmışlar. Bu şirketlere gidip ben yurtdışında okumak istiyorum dediğinizde ilk söyledikleri şey Macaristan oluyor.
    3. sebep Macaristan'daki okullara girişin kolay olması. Neredeyse hiçbir şart istemeden alıyorlar. Türkiye'de üniversite kazanamayan öğrenciler oradaki okullara rahatça girebiliyor.
    Bir diğer sebep Macaristan'ın Avrupa Birliği'nde olması bu sayede hem diplomasının geçerliliği yüksek hem de okuduğunuz sürece Schengen vizesiyle diğer Ab ülkelerini rahatça gezebiliyorsunuz.

Eklemek istediğim son şey Macaristan zannedildiği gibi 3. sınıf bir ülke değil. Dışarıdan bakınca Makedonya, Arnavutluk, Bulgaristan, Romanya, Ukrayna gibi 3. sınıf Avrupa ülkesi gibi görünüyor fakat bu ülkelerden daha üst düzey bir ülke. Tamam bir Avusturya, Almanya, İtalya, Fransa değil ama zannedildiği kadar da kötü değil. Tam arada kalmışlar. Biz nasıl ne bir Avrupa ülkesi ne de bir ortadoğu ülkesi olamadıysak Macaristan'da aynı şekilde ne batıdaki Avusturya, Almanya, kadar gelişmiş ne de doğudaki Ukrayna, Romanya, Sırbistan kadar geri kalmış.

Sonuç olarak Macaristan yüksek bütçesi olmayan öğrenciler için Polonya'yla beraber Avrupa'daki en iyi iki seçenekten biri.

Cevap için teşekkür ederim.

Kızımız devlet kursun,
    Oğlumuz ordu kursun,
    Öyle bir nesil ver ki Türk yurdu TURAN olsun.

• Bu dönem MYO dan mezun oluyorum DGS YGS kazanma şansım 0 :) haliyle uygun bir yer bakıyorum Macaristan lisans tamamlamak için uygun mudur? kaç sene okumam lazım. okul fiyatı 5500 dolar sanırım ama ing hazırlık bilmiyorum bu konularda bilgi alabilirmiyim :)

Orijinalden alıntı: ßyİsMaİLCaN

Bu dönem MYO dan mezun oluyorum DGS YGS kazanma şansım 0 :) haliyle uygun bir yer bakıyorum Macaristan lisans tamamlamak için uygun mudur? kaç sene okumam lazım. okul fiyatı 5500 dolar sanırım ama ing hazırlık bilmiyorum bu konularda bilgi alabilirmiyim :)

MYO okuduğunuz bölüm ne?

Macaristan'a yaklaşk 2,5 yıl önce geldim ve 1 ay önce mezun oldum. Son dönemlerde Türk öğrencilerin fazlasıyla rağbet ettiği bir ülke Macaristan. Eğer gelmeyi düşünen varsa bu konuda istediklerini sorabilir. Eğitim bölümüne çok nadir bakıyorum o yüzden Macaristan konusu açılırsa görmeyebilirim diye konu açmayı uygun buldum.

birader sen feyzullah başkesenmisin mileet gider yerinden ogrenir boyle capulculara gerek yok gidin okula yazın gidin yoke sorun bu herife nekadar inanacaksınız

• Sebastianbjk kullanıcısına yanıt
    milleti yanlış yonlendiremezsin yok su yok bu boyle macaristana denklik vermiyolar hala gidip başkesenlik yapıyorsun hayırdır[:o
  • inno__cence İ kullanıcısına yanıt
    O okulun kabul şartlarını bilmiyorum. Ne desem yanlış olur. Ama tahminim çok zor olmadığı yönünde.
  • Schneizel kullanıcısına yanıt
    Bunu çok soran oluyor ama kimseye kesin bir miktar söylemiyorum. Kişinin harcaması kendine göre değişir. Ben bir miktar söylerim ona güvenip gider ondan sonra bütçesi yetmez. Sorumluluk almak istemem.
    Herkese söylediğimi sana da söyleyim. (Şu anki döviz kuruyla) Bir öğrenci Türkiye'de ne kadar harcıyorsa okul masrafı hariç Macaristan'da da hemen hemen aynı miktarı harcar. %10 artı eksi oynama olur.

Macaristan'a yaklaşk 2,5 yıl önce geldim ve 1 ay önce mezun oldum. Son dönemlerde Türk öğrencilerin fazlasıyla rağbet ettiği bir ülke Macaristan. Eğer gelmeyi düşünen varsa bu konuda istediklerini sorabilir. Eğitim bölümüne çok nadir bakıyorum o yüzden Macaristan konusu açılırsa görmeyebilirim diye konu açmayı uygun buldum.

Hocam çok ciddi bir biçimde yurt dışında okumayı düşünüyorum.Eğer Almanya ya da Avusturya'da okursam sadece mühendislik bölümlerini okuyacağım (puanım tıpa yetmiyor) ve eğitim dilim almanca olacak.Almancadan da nefret ederim.Buna karşın Almanya'da okul ücreti yok ve Avusturya'da sadece 1500 avro okul ücreti var.Ya da Macaristan veya Polonyada 9000 avro bayılıp İngilizce tıp okuyacağım.Siz hangisini tercih ederdiniz acaba çok acil cevap lazım şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lyoşa

quote:

Hocam çok ciddi bir biçimde yurt dışında okumayı düşünüyorum.Eğer Almanya ya da Avusturya'da okursam sadece mühendislik bölümlerini okuyacağım (puanım tıpa yetmiyor) ve eğitim dilim almanca olacak.Almancadan da nefret ederim.Buna karşın Almanya'da okul ücreti yok ve Avusturya'da sadece 1500 avro okul ücreti var.Ya da Macaristan veya Polonyada 9000 avro bayılıp İngilizce tıp okuyacağım.Siz hangisini tercih ederdiniz acaba çok acil cevap lazım şimdiden teşekkürler.

Eğer amacın Tıp okumaksa zaten Almanya ve Avusturya'yı tavsiye etmem. 1950'lerde Almanya'da Hitler tıp dilindeki bütün Latince terimleri Almanca'ya çevirtti. Bu yüzden Almanya ve Avusturya'dan alınan tıp diplomasının başka ülkelerde direk olarak geçerliliği yok. Okul bitince Türkiye'ye dönüp çalışmak istersen burada sınava girip geçmen gerekiyor. Tıp literatüründeki Latince kelimelerin hiçbirini öğrenmeden geldiğin için sınavda başarılı olma şansın çok düşük. Bütün terimleri çalışıp tekrar latince olarak öğrenmen lazım.

Ben tıp veya mühendislik diye bir öneri yapamam o tamamen senin tercihine kalmış. Senin hedeflerin, isteklerin neyse o bölümü tercih etmelisin.

• Semmelweisle debrecenin farki nedir(tip fakultesi olarak) senelik 50-60bin tl yeterli olur mu tip icin her sey dahil?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: willistanbul

Semmelweisle debrecenin farki nedir(tip fakultesi olarak) senelik 50-60bin tl yeterli olur mu tip icin her sey dahil?

Semmelweis hakkında çok fazla bilgim yok. Budapeste'de olması ve sadece tıp alanında eğitim veren bir üniversite olması avantajları. Eğitim kalitesi ne seviyede onu bilmiyorum
    macaristanın denkliği var mı acaba tıp için yani sınavla mı denk yoksa sınavsız mı?
    En ucuz 500 TL'ye ev bulunur. Ama ev kalitesi arttıkça fiyatlar çok aşırı artmıyor. Türkiye'deki gibi iyi evlerle kötü evler arasında uçurum yok. Ben Debrecen'de 1970'lerden kalma 1+1 eve 450 TL kira ödüyordum arkadaşlarım bahçeli triplex villada 950 TL'ye kalıyordu... Budapeşte'de kiralar %10-20 daha pahalıdır.
    Şu anki döviz kuruyla, yaşam giderleri Türkiye'yle hemen hemen aynı. 2000-3000 TL'ye krallar gibi yaşanır. Sofya'daki arkadaşın okula yıllık ödediği parayı da dahil etmiştir. Sofya'ya da gittim orada hayat Macaristan'a göre biraz daha ucuz. Sanırım arkadaşının yaşam standartları çok yüksek.
    Tıp açısından Macaristan Bulgaristan'dan çok çok daha üstün.
    Türkiye'de uzmanlık almak için TUS'a girmen gerekecek bunu biliyorsundur. Ayrıca bir denklik sınavına girmene gerek yok.
    şmdi yurtdışına gitmek için en az 1 sene geçerli pasaportun mu olması gerekiyor benim hiçbir şeyim yok şu an ve hiçbir danışmanlık firmasıyla görüşmedim küçük bi ilde yaşıyorum ve bu işleri nasıl yapacagım hiç bilmiyorum açıkçası cesaret de edemiyorum tek başıma hareket etmekle ama bu sene 3.kez giricem sınava ve artık hiçbir anlamı kalmadı benim için alıp başımı gidecem
    peki vize çıkması uzun sürüyor mu konsolosluktaki mülakat nasıl oluyor ne soruyorlar ingilizce mi konuşuluyor kaç ay sürüyor ortalama vize çıkması
    pasaport sorun olur mu acaba temmuz gibi bu işlemlere başlayacagım çok geç mi olur ?
    hocam sofyada şöyle bir durum var sanırım ekonomisi iyi değil ve de 3.sınıf avrupa ülkesi oludugundan mı bilmiyorum mesela 1 leva =1.5 TL gibi bir şey ediyor yine de bilmiyorum ama tıp açısından macaristan daha avantajlı olacak sanırım peki okulu bitirince tıpta uzmanlık hakkında bilginiz var mı yani uzmanlığı istersem avrupada herhangi bir ülkede yapabilir miyim

• willistanbul kullanıcısına yanıt
    2000'le 3000 arasında çok fark var. 2000 mi 3000 mi ? Normal şartlarda bi insan 2000 TL'ye çok çok rahat geçinir.
    Debrecen küçük sakin modern olmayan bir şehir. Budapeşte ise metropol. Karar senin
    Pasaport ve diğer işlemlerden korkma. Uğraşırsan halledilir. Birşey yok. 1 haftada pasaport 2 haftada vize çıkar. Vize için mülakat yok. Gidip belgeleri veriyorsun biz sizi arıycaz diyorlar vizen çıkınca gel al diye arıyorlar.
    Macaristan'da üniversite okursan bütün AB ülkelerinde diploma geçerliliği var istediğin AB ülkesinde uzmanlık doktora yapabilirsin. Çalışabilirsin. Türkiye'de TUS'a girmek istersen burada tıp okuyanlardan bir farkın yok. TUS'a girmek zorundasın. TR'de tıp okuyanlarla Aynı sorular aynı şartlar geçerli.

• Birşey merak ediyorum.Erasmus ile macaristan çek Cumhuriyeti polonya gibi ülkelere gidip oralara geçiş yapanlar oluyor mu? Birde gelişmiş batı Avrupa ülkelerinden farkları neler macaristanın(dezavantaj avantaj) .Ben almanya hollanda Ve belçikada bulundum.Orta avrupa ülkelerini meral ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum bende polonya macaristan bulgaristan vs araştırmdım baya .. belki bilgin vardır ama ben sinema okumak istiyorum ve macaristada böyle bir olay varmıdır okula yıllık 3000 € gibi bir ücret verebilirim bundan daha pahalıları aşar yani... demek istediğim bu gibi ücretlerde sinema yada o olmazsa reklamcılık okuyabileceğim birr okul varmıdır ?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.