Şimdi Ara

Macaristan'da üniversite (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
254
Cevap
12
Favori
57.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

Macaristan'a yaklaşk 2,5 yıl önce geldim ve 1 ay önce mezun oldum. Son dönemlerde Türk öğrencilerin fazlasıyla rağbet ettiği bir ülke Macaristan. Eğer gelmeyi düşünen varsa bu konuda istediklerini sorabilir. Eğitim bölümüne çok nadir bakıyorum o yüzden Macaristan konusu açılırsa görmeyebilirim diye konu açmayı uygun buldum.

Hocam müsait olduğunuzda bana pm atarsanız sevinirim , teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam meraba ben üniversite olarak macaristanı düşünüyorum.Bölüm olarakta veterinerliği düşünüyorum ama araştırdığıma göre bir tane bölüm buldum maceristanda oda baya pahalı bir okul ama yerleştirme şirketinde çalışan bir bayan var birkaç tane seçeriz beraber dedi vede ücreti 5000 dolar dedi nette böyle bişi bulamadım yardım ederseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Be Happy

Turizm için uzaktan yüksek lisans yapabilme durumu nedir ?

Bu konuda hiçbir bilgim yok. Araştırayım.

Orijinalden alıntı: 09yildiz09

Hocam meraba ben üniversite olarak macaristanı düşünüyorum.Bölüm olarakta veterinerliği düşünüyorum ama araştırdığıma göre bir tane bölüm buldum maceristanda oda baya pahalı bir okul ama yerleştirme şirketinde çalışan bir bayan var birkaç tane seçeriz beraber dedi vede ücreti 5000 dolar dedi nette böyle bişi bulamadım yardım ederseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler

Veterinerlik Budapeşte'deki Szent İstvan Üniversitesi'nde var. Çok iyi bir üniversite. Yıllık ücreti 10.000 Euro. Okulun ödeme planına buradan bakabilirsin.http://www.univet.hu/en/apply-for-admisson/fees-and-costs/

Danışmanlık şirketleri öğrencileri ve ailelerini ilk etapta ürkütmemek için yıllık değil dönemlik ücretleri söylerler. Örneğin yıllık 6.000 dolar olan bölüme "ücreti 3.000 dolar" olarak söylerler. Danışmanlık şirketlerinde çalışanlar kazandırdıkları öğrenci üzerinden prim alarak çalışırlar. Durum böyle olunca söylemedikleri yalan yok. Her söylediklerine inanmayın. Bir danışmanlık şirketinin yüzünden ben 6 ay kaybettim ve binlerce dolar maddi zarara girdim...

• öncelikle bilgilendirmeler için teşekkür ederim. Bende maceristanda yüksek lisans yapmak istiyorum.(işletme alanında). Fakat lisans ortalamam 2.22. Çoğu ülkedeki okullar kabul etmiyor.İelts akademikten 6.5 puanım var. Maceristanda herhangi bir okuldan onay alma şansım varmı bu ortalama ile. Teşekkür ettim şimdiden
  • Arkadaşlar ben azerbaycandan universiteye hazırlanan bir gençim Türkiyede okumayı düşünüyordum petrol ve doğal gaz mühendisliyi için amma şimdi macaristanda bu bölğmün olduğunu duydum 2 yarı yıl kalan 2 yıl ayrı universitede oluyor. Benim için türkiyedr odtü itü mu yoksa macarıstakı petroleum engineering ihtisası 1 aya hazırlanıcam sınavalara hagisini seçeyim sizce ileride kandada yaşama planlarım var.
    Ps: odtü itü sat1 talep ediyor sınav süründürüyor macarıstan girilş kolay

• Aylık yaşam masrafları ne kadar yurt+yeme içme universite harçları ailemin maddi durumu orta ileride çok iyi ola bilir ingiltereye yatay geçiş yapa bilirmiyim 3-4 yıllar için bu universitrden mezun olanmo iyi olur yoksa odtü itü

burda tıp fakültesi 15 bin dolar yazıyor bu 6 yıllık ücretmi senelik ücretmi ?

Orijinalden alıntı: Elixironn

http://www.ayed.com.tr/ucretler/25-macaristan-universitleri-ucretleri

burda tıp fakültesi 15 bin dolar yazıyor bu 6 yıllık ücretmi senelik ücretmi ?

Usta bu konuda bizi aydınlatırsanız sevinirim. Tıp fakültesi nde girmeden önce biyoloji kimya gibi mülakat testlerine tabi tutuyorlar mi ingilizce dışında bilginiz var ise bilgilendirirseniz sevinirim

• 16.000 Dolar yıllık ücret. Tıp konusunda Debrecen Üniversitesi çok iyi durumda. Eğitimi olsun mezun olduktan sonra iş imkanları olsun gayet iyi. Debrecen'de tıp bitirenlerin çoğu çalışmak için İsveç, Norveç, Danimarka, Fransa, İngiltere gibi üst düzey ülkelere gidiyorlar... O yüzden diğer bölümlere göre tıp bölümünün ücretleri 2,5 kat daha fazla. Yaşam masraflarıyla ilgili soruyu daha önce çok cevapladım konu içinde bulabilirsiniz.

Orijinalden alıntı: coolcatMiA

Musait oldugunuzda pm atar misiniz. Sormak istedigim cok soru var.

Özel mesajlarla konuşmasak daha iyi olur. Konu üzerinden konuşalım herkes faydalansın. Öbür türlü herkese aynı konularda mesaj atmak zor oluyor.

quote:

Özel mesajlarla konuşmasak daha iyi olur. Konu üzerinden konuşalım herkes faydalansın. Öbür türlü herkese aynı konularda mesaj atmak zor oluyor.

Peki. Benim suan aklimda romanya ukrayna ve makedonya var rusya konusunda kararsizim ovende var kotuleyen de karar kilamadim onda. Yilda 10-15bin tlye iyi bi okulda mimarlik okumak istiyorum. Okulun disinda yasam sartlari onemli bana bu ulkelerden hangisini tavsiye edersiniz nedenleriyla birlikte yazarsaniz minettar olurum

quote:

quote:

Peki. Benim suan aklimda romanya ukrayna ve makedonya var rusya konusunda kararsizim ovende var kotuleyen de karar kilamadim onda. Yilda 10-15bin tlye iyi bi okulda mimarlik okumak istiyorum. Okulun disinda yasam sartlari onemli bana bu ulkelerden hangisini tavsiye edersiniz nedenleriyla birlikte yazarsaniz minettar olurum

3 ülkede de uzun zaman geçirmedim. Ama yaşam şartlarını, insanlarını, durumlarını, özellikle eğitim kalitelerini az çok biliyorum. Eğitim konusunda üçünü de tavsiye etmem. Ancak seçenekler sadece bu 3 ülkeyse Rusya en mantıklısı...
    Şu an nedenleriyle uzun uzun yazacak zamanım yok. Neden bu 3 ülkeye karar verdiğini, beklentilerini, gelecek planlarını söylersen daha net yardımcı olabilirim

• quote:

quote:

quote:

quote:

3 ülkede de uzun zaman geçirmedim. Ama yaşam şartlarını, insanlarını, durumlarını, özellikle eğitim kalitelerini az çok biliyorum. Eğitim konusunda üçünü de tavsiye etmem. Ancak seçenekler sadece bu 3 ülkeyse Rusya en mantıklısı...
    Şu an nedenleriyle uzun uzun yazacak zamanım yok. Neden bu 3 ülkeye karar verdiğini, beklentilerini, gelecek planlarını söylersen daha net yardımcı olabilirim

Tabii sadece bu 3 ulkeyle sinirli degil. Oncelikli olarak okul fiyatlari ve yasam sartlari makul fiyatta olmali. Ailemin belirli bi geliri ve uni okuyan bi kardesim daha var. amacim ise minarlik bolumu uzerine universite bitirip avrupa ulkelerinde is bulmak. Yani tekrar turkiyeye donmek istemiyorum.

• bilgilendirmeler için teşekkür ederim. Yüksek lisans için not ortalaması şartı varmı acaba? Sende yüksek lisans yapmışsın galiba ielts sınavı sonucuna göremi başvurdun

16.000 Dolar yıllık ücret. Tıp konusunda Debrecen Üniversitesi çok iyi durumda. Eğitimi olsun mezun olduktan sonra iş imkanları olsun gayet iyi. Debrecen'de tıp bitirenlerin çoğu çalışmak için İsveç, Norveç, Danimarka, Fransa, İngiltere gibi üst düzey ülkelere gidiyorlar... O yüzden diğer bölümlere göre tıp bölümünün ücretleri 2,5 kat daha fazla. Yaşam masraflarıyla ilgili soruyu daha önce çok cevapladım konu içinde bulabilirsiniz.

hocam peki bitirdikten sonra diger ulkelere gitmek kolay mı ? ve ben şuan sayisalim yani biyoloji goruyorum ama hicbisey bilmiyorum gene de girermiyim

Macaristan'a yaklaşk 2,5 yıl önce geldim ve 1 ay önce mezun oldum. Son dönemlerde Türk öğrencilerin fazlasıyla rağbet ettiği bir ülke Macaristan. Eğer gelmeyi düşünen varsa bu konuda istediklerini sorabilir. Eğitim bölümüne çok nadir bakıyorum o yüzden Macaristan konusu açılırsa görmeyebilirim diye konu açmayı uygun buldum.

Hocam bna pm atın görüslm

• Hocam yalnız dikkat edin ab nin büyük ülkeleri almanya ing norweç vb sanırım doğu avrp ülkelerindeb göçleri engelleme yasası vb cıkaryor ve ekstra olarak y. Dısında alınan tıp eğitimi için sts girmek gerekiyor bu kalkmıstı sadece tus a girilmesi yeticekti ama tekrar sts sınavı getirildi denklik almak kolay olmaya bilir cok iyi arastırın

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.