Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (42. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.091
Cevap
12
Favori
380.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İlk kuruluma cpus=1 yazıp geçebildim daha sonra kurulum tamamlandı.
    Kurulum tamamlandıktan sonra Elma logosunda kaldı. Yeniden başllattım cpus=1 ile açıldı.
    Ses grafik ve ethernet driverları sorunsuz. Genel performansıda iyi. Ancak system profiller dan baktığımda core sayısı 1 gözüküyor. Sanırım cpus=1 ile başlatmamdan kaynaklanan bir sorun.
    Birde "About this mac"i açmaya çalıştığımda 10 saniye felan bekliyor daha sonra sanki yeniden pc yi açmışım gibi o an açık tüm programlar kapanıyor. "About this mac" bölümü açılmıyor. 10.5.8 de sorunsuz güncelledim ama aynı sorunlar tekrar etti.

Sistemim şu şekilde:
    Core 2 duo e6400
    4gb ram
    nvidia 7600gt
    msi p965neo f

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • Beyler oncelıkle herkese kolay gelsın. benım sıstemım ;
    Anakart:Phoenix award v6.00pg
    ıslemcı:amd athlon 64 processor 3200+
    Ekran kartı: Atı radeon 1800x

bu sısteme sorunsuz kuraıblırmıyım acaba.ılgılenırsenız cok sevınırım cok ıstıorm kurmak tekrardan tesekkurler
  • -updateler bazılarında yapılıyor bazılarında sorun çıkarıyor. özellikle farklı kernel kullanıyorsanız. updateden sonra geri yüklemeniz lazım. bazı driverlar da silinebiliyor.

-snow leoya 4870x2 için kext var.www.netkas.org

-snow leo amd ye de kurulmuş.
    http://www.ihackintosh.com/2009/09/install-snow-leopard-106-on-amd-pc-hackintosh/
    bu da link

-diğer arkadaşların cevaplarını daha önceki sayfalarda verdim. ilk sayfadaki yazıyı dikkatli okusunlar

• peki ben mesela 10.5.8 combo updateledim ve açılmadı. kernelimi ve driverlarımı aynı şekilde yüklesem düzelir mi? fixleri vs.leride tekrar yüklemem gerekir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

-updateler bazılarında yapılıyor bazılarında sorun çıkarıyor. özellikle farklı kernel kullanıyorsanız. updateden sonra geri yüklemeniz lazım. bazı driverlar da silinebiliyor.

-snow leoya 4870x2 için kext var.www.netkas.org

-snow leo amd ye de kurulmuş.
    http://www.ihackintosh.com/2009/09/install-snow-leopard-106-on-amd-pc-hackintosh/
    bu da link

-diğer arkadaşların cevaplarını daha önceki sayfalarda verdim. ilk sayfadaki yazıyı dikkatli okusunlar

Bunlar karisik hala.. Biz simdilik 10.5.8 ile devam edelim.. Aradan 2-3 ay daha gecsin su SnowLeo X86 isi biraz daha acikliga kavussun öle kuralim :D

• s.a 4-5 kere denedim mac os u kurmayı bazen maci kurdum windowsu kuramadım sildim bazen windowsu kurdum maci kuramadım yine silip format attım en son ikisini beraber kurmayı başardım bu seferde mac osu kurarken cok kurcalamısım galiba:D benim driverlar hariç bir sürü driver vardı:d benim sorum şu;
    benim bilgisayarım

HP DV9097EA bu bilgisayarı youtube da birisi kurmus cekmis ve kumandasına kadar herseyini çalıştırmış aradım orda bulamadım hangi dvd oldugu sizden ricam benim bilgisayarıma uygun olan dvd hangisi klyway var leo var yani bunlardan hangisi cevaplarsanız sevinirim..
  • Ayrica bisi farkettim.. bu <Still waiting the for device> hatasi alanlar icin farkli bir çözüm olabilir.. Bilgisayarimda ne sata nede ide kablolarla oynamadim.. iAtkos 10.5.7 yi takiyorum Still waiting aliyorum.. Kablolarin denemediyim yeri kalmadi.. Sonra dedim bi IPC deniyeyim.. IPC yi takiyorum direk kurulumdayim.. Herseferde bole oluyor ve hala iAtkos u bu pc ye kurabilmis deilim :) İns baskasinada faydasi olur..
  • Merhaba arkadaşlar,

Ben mac os x' leopard'ın 10.5.4 sürümünü notebook'a kurdum.kurulum sorunsuz bir şekilde oldu.kurulum bittikten yeniden başlattığım zaman açılış ekranına gelip (yarım elma) orada kalıyor.Sadece mac os x kurulu bilgisayarda.vistanın olduğu yere /c kurdum.Sorun neden kaynaklıdır?Acil yardım lütfen..
  • Arkadaslar ati radeon 1800x serısı driver nerden bulabılırım acaba?
  • arkadaşlar atheros 5700 wireless kartını bir türlü tanıtamıyorum. lütfen yardım??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psychopath Bird

arkadaşlar atheros 5700 wireless kartını bir türlü tanıtamıyorum. lütfen yardım??

aga şuanda kullandığm laptopta da Atheros AR5006X Wireless war ben ideneb cd sinden yükledim yalnız orda 2 seçenek war bir atheros beşbin küsür iki atheros wifi adapter die ben ikincisini seçtim eğer warsa elinde ideneb cdsi we bu cdden denemediysen böle bi dene.eğer ideneb v1.4 ten yüklediysen we çalışmadıysa tekrar sor.
  • ideneb yok ne yazık ki elimde. ipc var onu denedim ama onunlada tanıtamadım.

xxx leo ile yükledim şuan. onun driverı ile 2.kez denedim olmadı.

bide kalyway var. onda da atheros wireless adapter vs. var ama sadece onu yüklemiyor. sadece driverı tikliyorum. diğer herşeyi kapatıyorum ama hala 700 küsür mb bişiler yüklüyo seçtiğim driver ile. o yüzden kalywayi de denemedim.

sen acaba dvdnin içini açıp görebiliyosan driverları(ipcde oluyo) buraya koysan çok makbule geçer.
  • quote:

ideneb yok ne yazık ki elimde. ipc var onu denedim ama onunlada tanıtamadım.

bide kalyway var. onda da atheros wireless adapter vs. var ama sadece onu yüklemiyor. sadece driverı tikliyorum. diğer herşeyi kapatıyorum ama hala 700 küsür mb bişiler yüklüyo seçtiğim driver ile. o yüzden kalywayi de denemedim.

sen acaba dvdnin içini açıp görebiliyosan driverları(ipcde oluyo) buraya koysan çok makbule geçer.

aga cdnin içini açabilme olayına baktım mac te paket içeriğini açıp bakailiosun fakat driverlar çıkmıo tak die içinden.şimdi netten bakıom belki biri bişekilde koymuştr die hbr ederim bişi çıkarsa.sende bu arada ideneb v1.4 ü indirmeyi dene kota problemin yoksa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanasm -- 13 Eylül 2009; 18:50:06 >

• Merhaba bugun ıntel bır pc ye kurulumu yaptık basarılı bır sekılde.bende 1 saat sonra amd bılgısayarıma kurucam ancak burda gordugum bır update var 10.5.8 .sız anlatımda 10.5.7 den bahsetmıssınız 10.5.8 ıcınde aynı ıslemlerı yapsam bır sorun olur mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmanasm

quote:

ideneb yok ne yazık ki elimde. ipc var onu denedim ama onunlada tanıtamadım.

aga cdnin içini açabilme olayına baktım mac te paket içeriğini açıp bakailiosun fakat driverlar çıkmıo tak die içinden.şimdi netten bakıom belki biri bişekilde koymuştr die hbr ederim bişi çıkarsa.sende bu arada ideneb v1.4 ü indirmeyi dene kota problemin yoksa.

aga baktım pek bişi çıkmadı.tiger wersiyonun driverı buldum oda işine yaramaz.sen ideneb indir ordan yükle büyük ihtimal çalışr.bende ki çalışıyor.

• hobar ve raptor idenebi yüklemeye çalıştım seçimler şu:
    anakart ich x
    ekran için nvidia inject 512
    apple smbios 800

bunların dışnda bişi seçmedim yükleme sırasında şu uyarıyı alıorum ''An error occurred while installingi iDeneb v1.4 10.5.6. Click Continue'' tıklama yaptığmda bişi yapmıyor
  • cpus=1 sorununa bi çözüm yok mu arkadaşlar.
  • Arkadaslar merhaba. Ajansta Mac kullandigim icin evdeki pcmede macos kurmaya karar verdim. iatkos v7 yukleme ekranina geliyorum gerekli driverlari kafamdan secip yapiyorum yuklenirken

this installer could not validate the contents of 10.5.7 intel package.

seklinde bir uyari aliyorum. sanirim yanlis secenekleri isaretliyorum. windiws xp kullaniyordum ve mac yuklemek icin xp yi sildim. su an ps3'ten yaziyorum. donanim ozelliklerimi yazacagim. yardimci olursaniz sevinirim. cunku bilgisayarsiz kaldim.

Intel Pentium 4 2.4Ghz Socet 478
    Ati Radeon x1050
    Asrock Intel chip setli anakart
    1gb ram

bu ozelliklere gore customize'dan hangi secenekleri isaretlemeliyim. yardimlarinizi bekliyorum. simdiden tesekkurler.
  • s.a arkadaslar ben gecen gece sabaha kadar takıldım ve sonunda kurdum :D ve heyşey mükemmle gözüküyor bu arada laptopa kurdum hp dv9000(9097ea) uzaktan kuandasına kadar çalışıyor bluetooth bile çalışıyor telefonumdan müzik bile gönderdim ama 3 adet sorunum var;
    1.EasyBCD programıyla dual boot yaptım. Elma işareti geliyor altındaki yuvarlak şey dönüyo bir süre sonra ortada yuvarlak ortasında çapraz çizgi olan birşey çıkıyor trafik işaretine benziyor:D öylece kalıyor. Ama bilgisayarı dvdden açıp rd=disk0s3 yazınca açılıyor bu arada dual boot ile dvdsiz açarkende 5den geriye doğru sayıyor entera basınca orada hdd listesi çıkıyor win7-yedek-fln yazıyo hepsinin başında da hdd numarası yazıyo ve orada da (0,3)Mac HD yazıyor cok kez denedim açmayınca da 5den geri sayarken entera bastım rd=disk1s3 yaptım olmadı hatta sonra disk0s0 dan başlayarak disk4s4 e kadar gitti bütün numaraları denedim yaklaşık bi saat sürdü:D yani kısdacası içine dvdyi takıp dvdden açınca açılıyo ama dual boot bile açılmıyo bu sorunu nasıl aşarım.
    2.Ekran kartımı nvidia go 7600 olarak görüyor yani doğru ama kart 512mb o 256mb olarak görüyor ve çözünürlük ayarlarında 1024'den başka bişey yok ve applications içinde bir program yüklü photo suit mi ne onu açmak istedigimde grafik kartınız yetersiz gibi birşey söylüyor yani tam tanımamış gibi gözüküyor.
    3.Wireless yüklümü değil mi bilemedim daha önceden mac kullanmadım o yüzden yerinide bulamıyorum bluetooth yüklü çalışıyo ama wirelessin yerini bile bulamadım hatta sistem özelliklerinin oldugu yerde wireless kartı gibi birşey de yok networkün içinde airport var ethernet var firewall var vs. vs... airport yok diyor normal ethernet yüklü firewall yüklü yani kısaca wirelessin yüklü oldugunu nasıl anlarım ve wireless bağlantılarına nasıl girerim?...
    kullandığım kurul dvdsi de kaluway 10.5.3
    Çok sağolun saygılarımla...
    :D:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wilcomme -- 14 Eylül 2009; 11:42:58 >

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.