Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.091
Cevap
12
Favori
380.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sadece 2. Soruna cevap vericem :) Ekran kartinin driveri yok :) Yuklenmemis.. İndirip yüklemen gerekcek..

Ayrica benimde bir sorunum var;

İşlemcim AMD Athlon 64 3000+

ama Bu Intel Core 2 Duo olarak goruo bunu nasil duzeltebilirim :)
  • bence düzeltme öyle kalsın millet ona kac para veriyo biliyon mu:D
    sorunu nasıl çözersin bilmiyorum ama bende amd athlon 64 2200+ vardı ve mükemmel çalışıyodu ya
  • Orasi öle ama Ben Apple ci değilim :D Ben İllegal bir OSX86 ciyim :D Ben orda intel yerine AMD yazsin istiyorum :D
  • Arkadaslar merhaba. Ajansta Mac kullandigim icin evdeki pcmede macos kurmaya karar verdim. iatkos v7 yukleme ekranina geliyorum gerekli driverlari kafamdan secip yapiyorum yuklenirken

this installer could not validate the contents of 10.5.7 intel package.

seklinde bir uyari aliyorum. sanirim yanlis secenekleri isaretliyorum. windiws xp kullaniyordum ve mac yuklemek icin xp yi sildim. su an ps3'ten yaziyorum. donanim ozelliklerimi yazacagim. yardimci olursaniz sevinirim. cunku bilgisayarsiz kaldim
    Intel Pentium 4 2.4Ghz Socet 478
    Ati Radeon x1050
    Asrock Intel chip setli anakart
    1gb ram

bu ozelliklere gore customize'dan hangi secenekleri isaretlemeliyim. yardimlarinizi bekliyorum. simdiden tesekkurler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omer1990

Arkadaslar merhaba. Ajansta Mac kullandigim icin evdeki pcmede macos kurmaya karar verdim. iatkos v7 yukleme ekranina geliyorum gerekli driverlari kafamdan secip yapiyorum yuklenirken

this installer could not validate the contents of 10.5.7 intel package.

seklinde bir uyari aliyorum. sanirim yanlis secenekleri isaretliyorum. windiws xp kullaniyordum ve mac yuklemek icin xp yi sildim. su an ps3'ten yaziyorum. donanim ozelliklerimi yazacagim. yardimci olursaniz sevinirim. cunku bilgisayarsiz kaldim
    Intel Pentium 4 2.4Ghz Socet 478
    Ati Radeon x1050
    Asrock Intel chip setli anakart
    1gb ram

bu ozelliklere gore customize'dan hangi secenekleri isaretlemeliyim. yardimlarinizi bekliyorum. simdiden tesekkurler.

ya hocam sorununu çözer mi bilmiyorum ama kafana göre driver secme bırak sen o ne sectiyse kalsın çünkü bende kendim sectigim zaman sürekli yarım kalıyo kurulumlar yada bir bozukluk oluyo en son bıraktım o ne dediyse öylece kaldı :D simdi calısıyo eger denemediysen öyle dene bide

• Sirf olmuyor diye donanimi degistirdim simdi. Gigabyte ga g31m model yeni bir anakart taktim. islemciyide degistirdim. lga 775 p4 2.66 taktim. rami 1gb ddr2 800mhz yaptim. yine ayni kurulum hatasini verdi. yukaridaki yazinin aynisi. simdi hic bir seyi degistirmeden yaptim yine ayni. lutfen birisi yardim etsin.
  • Arkadaşlar acil yardım!...

Benim laptop un konfigürasyonu şöyle

İntel Mobil p8700 2,53 Ghz, 3 MB L2 işlemci
    PM45 Chipset
    4 GB 800 MHZ ddr2 RAM
    ATI MObiliti Radeon HD 4650 1 GB GDDR3 ekran kartı.

Bende MAC OS 10.4 var. MAC OS lar ilk defa PC lere kurulmaya başlandığında indirömiştim ama aradan 4 yıl geçti neredeyse. Benim laptopa olmuyor.

En iyi sürüm hangisi olur? Ne yazarak nereden indirebilirim?
  • quote:

Sirf olmuyor diye donanimi degistirdim simdi. Gigabyte ga g31m model yeni bir anakart taktim. islemciyide degistirdim. lga 775 p4 2.66 taktim. rami 1gb ddr2 800mhz yaptim. yine ayni kurulum hatasini verdi. yukaridaki yazinin aynisi. simdi hic bir seyi degistirmeden yaptim yine ayni. lutfen birisi yardim etsin.

aga iatkos deilde ideneb sürümünü dene bu konunun genelini okuduysan idenebi tawsiye ettiklerini sende görürsün. şimdi ben diyemem ki deiştirdiğin malzemeler ii die.hobar' a bir danış yada raptor'a onlar tecrübeli bu konuda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toygarabi

Arkadaşlar acil yardım!...

PM45 Chipset
    4 GB 800 MHZ ddr2 RAM

Bende MAC OS 10.4 var. MAC OS lar ilk defa PC lere kurulmaya başlandığında indirömiştim ama aradan 4 yıl geçti neredeyse. Benim laptopa olmuyor.

aga buyur sana idenebin linkini upload ettim burdan indirebilirsin.
    http://rapid-share.com/files/279974615/mac_os_10.5.6_ideneb_v1.4.doc.html
    arada çizgiyi kaldırmayı unutma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanasm -- 14 Eylül 2009; 17:51:03 >

• ideneb v1.6 10.5.8 var o değilmi en güncel olan......
  • quote:

Orijinalden alıntı: mx_mx

ideneb v1.6 10.5.8 var o değilmi en güncel olan......

wala aga bende de war 5.8 linkleri ama indirmediğim için kesin bildiğimi yazıdım.torrentlerde canımı sıkıo oyzden yazmadım.güncel rapidlinkleri warsa sende we paylaşırsan çok makbule geçer kendi pcmde denerim 5.6 işe yaramadı belki bi kaç farklılık wardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmanasm

quote:

Sirf olmuyor diye donanimi degistirdim simdi. Gigabyte ga g31m model yeni bir anakart taktim. islemciyide degistirdim. lga 775 p4 2.66 taktim. rami 1gb ddr2 800mhz yaptim. yine ayni kurulum hatasini verdi. yukaridaki yazinin aynisi. simdi hic bir seyi degistirmeden yaptim yine ayni. lutfen birisi yardim etsin.

aga iatkos deilde ideneb sürümünü dene bu konunun genelini okuduysan idenebi tawsiye ettiklerini sende görürsün. şimdi ben diyemem ki deiştirdiğin malzemeler ii die.hobar' a bir danış yada raptor'a onlar tecrübeli bu konuda

Şimdi HDD'yi 3'e böldüm ve XP kurdum. Mac içinde ayrı bir bölüm bıraktım. iDeneb'i şimdi indirecek zamanım yok. Şu hatanın sebebini bir bulsak sorun çözülecek. Eminimki yanlış şeyleri işaretlediğim için oluyor.

Şimdiki sistem:

İşlemci: Intel Pentium 4 LGA 775 2.66 Ghz
    Anakart: GIGABYTE GA-G31M-ES2L INTEL G31/ICH7 FSB 1600MHz(O.C) DDR2 1066MHz(O.C) SOKET LGA775 ANAKART
    Ram: 1GB DDR 2 800 Mhz

Bu işlemci ve anakarta göre neleri seçmeliyim?

• Buradaki bütün işlemleri gerçekleştirdim fakat kurulum bittikten sonraki Pc'yi yeniden başlatma sonrasında Elma çıkıyor ve o şekilde kalıyor. Yani dil / Bölge seçme ekranı gelmiyor. Cd'yi çıkarıp denedim, o zaman boot seçenekleri geliyor ve hangini seçersem seçeyim Elma çıkıp kalıyor..

Daha sonra cd'yi çıkarıp başlattım ve Boot'u seçtikten sonra Cd'yi geri taktım fakat sonuç aynı..

-v ile tekrar kurdum sonuç aynı..

Sistemim;
    Intel P4 3.06Ghz
    Ati 1gb Hd 4670 DDR3
    4 gb 800 Mhz Kingston RAM
    A4 x7 klavye / Pc'nin kendi mouse'u
    Gigabyte Ga G41M ES2L anakart
    Realtek RTL8168D(P)/8111D(P) PCI-E Gigabit Ethernet NIC

Realtek için Azalia Kodek'i seçtim..
    Ethernet için Realtek 1000 serisini seçtim
    Kernel olarak sırayla iki seçeneği de seçtim. Daha sonra hiç seçmedim.
    Ekran kartı için driver seçmedim.
    PS/2 multimedia için 1. driver'ı seçtim.

Acaba hangilerini seçmeliyim / bu Pc yeniden başladıktan sonraki sistemin açılmaması nereden kaynaklanabilir ? Nerede yanlışlık yapmış olabilirim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SchwadorFF -- 14 Eylül 2009; 19:44:40 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: osmanasm

quote:

Şimdi HDD'yi 3'e böldüm ve XP kurdum. Mac içinde ayrı bir bölüm bıraktım. iDeneb'i şimdi indirecek zamanım yok. Şu hatanın sebebini bir bulsak sorun çözülecek. Eminimki yanlış şeyleri işaretlediğim için oluyor.

Şimdiki sistem:

İşlemci: Intel Pentium 4 LGA 775 2.66 Ghz
    Anakart: GIGABYTE GA-G31M-ES2L INTEL G31/ICH7 FSB 1600MHz(O.C) DDR2 1066MHz(O.C) SOKET LGA775 ANAKART
    Ram: 1GB DDR 2 800 Mhz

Bu işlemci ve anakarta göre neleri seçmeliyim?

dostum gigabyte g31 uyumlu bir anakarttır. sorun çıkarmaz.
    dvd de yamukluk olabilir. yavaş bir hızda yak. ve bilmediğin seçenekleri seçme
    şurdakilere benzer seçenekler seç.

• quote:

Orijinalden alıntı: Toygarabi

Arkadaşlar acil yardım!...

PM45 Chipset
    4 GB 800 MHZ ddr2 RAM

ati mobil kartlar çalışmıyor malesef.
  • Dostum şöyle bir şey buldum:

quote:

- iATKOS_v7.iso dosyasının md5'i ile rtf dosyasının içindeki md5'in aynı olduğundan emin olunuz. Aksi taktirde yanlış/hatalı bir iso dosyası sahibi oldunuz, hayırlı olsun. MD5 doğrulamasını DVD imajını mount yada herhangibir şey yapmadan önce yapınız! Kaliteli DVD ve sürücü kullanınız ve yavaş bir hızda yakınız.

Ben bu MD5 ile ilgili hiç bir şey yapmadım onunla alakası olabilirmi? Ben DVD'yi çok yavaş bir hızda yazmıştım. Ne yaparsam yapayım aynı hatayı alıyorum. Soket 478 işlemci varkende aynı hatayı veriyordu, LGA 775 Pentium 4 işlemci taktım, anakartı değiştirdim yine aynı hatayı alıyorum. Aldığım hatada bu:

• arkadaslar bende mıcrosoft mouse var apple sıtesınden drıver ındırdım ama hala bır garıplık var . baska bır programla fln halletmem mumkun mu cok tesekkur ederım
  • @omer1990 o hata kurulum tamamlandıktan sonra geliyorsa normal şekilde aç. ayrıca diski journalled olarak biçimlendirmezsen böyle bir hata verebilir. dvd de sorun olup olmadığını anlamak için açııştaki disk doğrulamasını atlama. işlemcin eski p4 lerdense vanilla kernel yükleme. yeni core 2 tabanlı kernel ise vanilla seçbilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elfendos

arkadaslar bende mıcrosoft mouse var apple sıtesınden drıver ındırdım ama hala bır garıplık var . baska bır programla fln halletmem mumkun mu cok tesekkur ederım

steel mouse die bir uygulama war onu bir dene
  • aynı sorun bende de var ya kuruluma başlıyor az bir ilerleme oluyor ve aynı hatayı veriyor, dvdden kaynaklanan bir sorun olamaz mı acaba ya (iatkosv7)
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.