Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (204. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5.091
Cevap
12
Favori
380.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 202203204205206
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: head-breaking

quote:

Orijinalden alıntı: selim2531

head breaking @

hocam bende uzun zamandır ms den kurtulmak istiyodum ama MS gibi kolay görünmüyor mac os yüklemesi driverleri sorun çıkarır diye endişeliydim ama bu konuyu okudum baya bi yorumlarını görünce direk sana yazmak istedim tabi diğer arkadaşlarında yorumları önemli benim için Donanımın o kadar iyi değil ama sorun olmaz diye düşünüyorum her neyse ses kartım xfi titanium pro bu kartda mac os uyumsuzluk gibi bir problem olabilir mi acaba herkes biliyo creativenin ses kartı driverlerini

Kardeş büyük ihtimal ses kartını tanımayacaktır..Diğer bileşenlerin nedir bilmem Lakin anakartını ve işlemcini yazsan iyi olurdu ama neyse Eğer anakartın uyumlu ise ses kartını değitirirsin olur biter..Sesten daha önemlisi ekran kartıdır bunu unutma Ekran kartı uyum gösterdikten sonra ses kartı daha kolay ulaşılabilir.

anakartım asus P5G41T-M LX işlemci ise E5500 intel ekran kartıda 9600 GSO Palit 512 mb

• quote:

quote:

quote:

head breaking @

hocam bende uzun zamandır ms den kurtulmak istiyodum ama MS gibi kolay görünmüyor mac os yüklemesi driverleri sorun çıkarır diye endişeliydim ama bu konuyu okudum baya bi yorumlarını görünce direk sana yazmak istedim tabi diğer arkadaşlarında yorumları önemli benim için Donanımın o kadar iyi değil ama sorun olmaz diye düşünüyorum her neyse ses kartım xfi titanium pro bu kartda mac os uyumsuzluk gibi bir problem olabilir mi acaba herkes biliyo creativenin ses kartı driverlerini

Kardeş büyük ihtimal ses kartını tanımayacaktır..Diğer bileşenlerin nedir bilmem Lakin anakartını ve işlemcini yazsan iyi olurdu ama neyse Eğer anakartın uyumlu ise ses kartını değitirirsin olur biter..Sesten daha önemlisi ekran kartıdır bunu unutma Ekran kartı uyum gösterdikten sonra ses kartı daha kolay ulaşılabilir.

anakartım asus P5G41T-M LX işlemci ise E5500 intel ekran kartıda 9600 GSO Palit 512 mb

Bir kaç sayfa baktım senin anakartına snow kurabilen yok ama yanılıyorda olabilirim. O nedenle sende şu an windows 7 yüklü ise oracle wm vare ile snow kurmayı dene sanal olarak kurabilirse normalde de kurabilmesi lazım..bios ayarlarında sata ahci enable varmı ona dikkat et..snow sata ahci istiyor.bunun dışında ekran kartın sorunsuz gibi görünüyor..Denemen lazım.

• Dün Macosx 10.7.11a390.dmg indirdim kurulumda sorun yaratıyor nedeni ise 2 kez dmg dosyası yapılmış iç içe saçmalamışlar Deneyeceğim sanal olarak bakalım olabilirse bir de lion deneyelim
    Aslında saçmalamamışlar da kurulum sadece leo üzerinde yapılıyor sonra tekrar kurmak için yeniden usb ye yada diske yazmak lazım acayip kafam karıştı...
    En iyisi iatkos sürümü çıkana kadar bulaşmamak. Ama bişey farkettim birçok ekran kartı driveri var onları denemek için alınabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 8 Mayıs 2011; 13:24:40 >

• Arkadaşlar bende Samsung R580 laptop var ve içine Mac Os X kurmak istiyorum. Özellikleri şunlar:
    intel i5 520 m
    realtek al269 ses kartı
    nvidia gt330m ekran kartı
    atheros ar9285 wireless

Bu bilgisayara mac kurulur mu? Kuruluyorsa hangi hackintosh u kurmalıyım?(İatkos vs.) Son olarakta Windows içine kurulur mu?
  • çok rahat kurulur ama birkaç özelliği tanımama gibi durumlar olabiliyor..R480/R580/R780
    QE

Install Method: iBoot + Mac Osx Snow Leopard DVD Retail + 10.6.6 Combo Update + Multibeast 3.0
    Chipset: Intel HM55
    Processor: Intel Core i5 430m (CA config)
    Audio: Realtek HD ALC 269
    WIFI: Atheros 9285
    LAN: Not supported
    Video: GeForce 330m
    SATA & IDE: SATA work enabling AHCI in BIOS.
    Audio work use this:[31] VoodooHDA and remove AppleHDA. Sleep not work. Webcam works. Bluetooth works. Vga works. WiFi works. Trackpad use VoodooPS2Controller. Battery use Voodoo Battery 1.3.3.Registering error 8gb as 4gb ddr3 1066mhz slot 1 and 4gb ddr3 800mhz slot 2 for me so I assumed there some errors there and using SSD is fine where it boots a lot faster. I used the multibeast to register as MacPro instead of Macbook Pro because of the nvidia drivers down from website and it improves greatly on playing games like starcraft 2 at high settings of max fps at 45 to a minimum of 20fps. I hope it helps for people who has the Rx80 series.
    Update: Multibeast 3.0 has the audio fix for it. Kaynak osx86 project

• Selamlar ben yaklaşık 4 yıldır Linux kullanıyorum. Genel olarak Ubuntu ama şimdilerde elementary OS (Ubuntu tabanlı)http://elementaryos.org
    Bilgisayarım Lenovo 3000 N200
    Ekran kartım NVIDIA GeForce Go 7300
    WLAN : Broadcomm

Dual Boot olarak Mac çalıştırabilir miyim sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacke2

Selamlar ben yaklaşık 4 yıldır Linux kullanıyorum. Genel olarak Ubuntu ama şimdilerde elementary OS (Ubuntu tabanlı)http://elementaryos.org
    Bilgisayarım Lenovo 3000 N200
    Ekran kartım NVIDIA GeForce Go 7300
    WLAN : Broadcomm

Dual Boot olarak Mac çalıştırabilir miyim sizce?

Denemen lazım Herkese diyorum o çalıştırırmı? bu çalıştırırmı? diye sormadan önce bi deneyin Yakacağınız 3-7saat internet downloadı(internet hızına göre değişir) ve 1 adet 4gb dvd dir...İatkos s3 v2 yi deneyebilirsin..birde Snow By hazard 10.6.6.i gayet kurulumu kolay ve sorunsuz.. ve buradakihttp://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Main_Page forumlara bir göz atın..Burda uyumluluk listeleri düzenlenmiş..makinelere ve bileşenlere göre..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 12 Mayıs 2011; 19:56:39 >

• Forumlara göz gezdirdim de, benim bilgisayarımın wi-fi, ethernet ve ses sorunluymuş, çalışmıyormuş yani Aslında 2 sene önce falan denemiş "boot error" yazısından öteye gidememiştim..
  • Oracle wm ware ile snow yüklenip çalışıyormu bi bak...Benim makinede ancak o şekilde çalışıyor..sadece sanal olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 12 Mayıs 2011; 23:23:47 >
  • quote:

Oracle wm ware ile snow yüklenip çalışıyormu bi bak...Benim makinede ancak o şekilde çalışıyor..sadece sanal olarak

Usta kaç mesajdır görüyorum da bu oracle wm ware nedir yahu ilk defa duydum..
  • http://www.vmware.com/solutions/partners/alliances/oracle.html usta burdan indirdim makineye kurdum gayet kolay bi şekilde virtual olarak osx86 snow leopard yada normal leopard 10.5.8 kurulabiliyor. Diğer wm vare vorkstation da var ama 500mb civarı bu ise daha ufak boyutta 60mb civarı olması lazım...Şu an Macintoshtan yazdığım için, tam sürümüne bakamıyorum..http://www.vmware.com/support/ bu adreste download olayı falan var.. Gayet basit bir şekilde sanal olarak makineye kurabiliyorsun linux - snow leo -leo hatta xp ve vista da yeni nesil kurulması imkansız olan imzamdaki gibi makinelere kurulmasına yarayan bi program..bu arada wmware yerine virtualbox yazmalıydım, yanlış yazmış olabilirim ama orjinal oracle olduğu için wm ware yada virtualbox farketmez sanırım.. video burda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 13 Mayıs 2011; 0:34:15 >

• virtual box en son surum kullanarak sanal pc ye hazard 10.6.6 yi kurdum hemde amd islemcim ile..simdilik sanal pc de gayet zevkli.guncelleatirme yapip 10.6.7yapiliyoo ama sanirim ayriyetn biseyler yapmak gerekiyoo yoksa acilmiyir :D
  • quote:

http://www.vmware.com/solutions/partners/alliances/oracle.html usta burdan indirdim makineye kurdum gayet kolay bi şekilde virtual olarak osx86 snow leopard yada normal leopard 10.5.8 kurulabiliyor. Diğer wm vare vorkstation da var ama 500mb civarı bu ise daha ufak boyutta 60mb civarı olması lazım...Şu an Macintoshtan yazdığım için, tam sürümüne bakamıyorum..http://www.vmware.com/support/ bu adreste download olayı falan var.. Gayet basit bir şekilde sanal olarak makineye kurabiliyorsun linux - snow leo -leo hatta xp ve vista da yeni nesil kurulması imkansız olan imzamdaki gibi makinelere kurulmasına yarayan bi program..bu arada wmware yerine virtualbox yazmalıydım, yanlış yazmış olabilirim ama orjinal oracle olduğu için wm ware yada virtualbox farketmez sanırım.. video burda

:D Hocam ben zaten biliyorum ne olduklarını, yıllardır kullandığım şeyler..Lakin birinin ismi ORACLE VIRTUALBOX, diğeri VMWARE WORKSTATION.(Mac karşılığı VMWARE FUSION) Şimdi sen ORACLE WM WARE yazınca bir tuhaf oluyor. (Ayrıcaa W değil tek V olacak)

Şu var, Oracle sadece VMWARE ile anlaşmalı destek veren bir firma, VM bazı Oracle teknolojilerini kullanıyor yani kısacası. Onun dışında VM ile bir alaksı yok. VIRTUALBOX ise Oracle firmasının sonradan satın aldığı sanallaştırma yazılımı, satın alınınca ismi Oracle Virtualbox oldu, açık kaynaktır kendisi.

Bunu daha evel yapmıştım diğer konu için, Win 7 den VBOX ile SL 10.6.6i kurulumu.

• Sonuçta bu oracle virtualbox daha ufak daha rahat kurulum sağlıyor ama eksikleride çok deneme amaçlı gayet güzel 500mb lık WM Ware workstationdan daha iyi hem fazladan yer kaplamıyor, hemde sanallaştırma daha kolay yapılıyor.. Darwin marwin istemiyor diğerisi gibi
  • başlığı görünce konuya bakmadan vbox ile daha önceden indirdiğim "Snow_Leopard_10.6.1-10.6.2_SSE2_SSE3_Intel_AMD_by_doctor" i kurmayı denedim ve çalıştı

son atılan mesajları görmemiştim, tesadüf oldu mac os'u denemek isteyenler sanal makinadan deneyebilirler bence, biyere bakmadan kendim kurcalayarak yaptım, kolay yani.
  • HP dv7 4000 serisine kurmayı başarabilenler var mı dünyada.. Sata ahci

• Merhabalar Arkadaşlar Merhabalar.Saat 16.00'dan 1.30'a Kadar Samsung R518 İle R522'ye Mac OS X Kurmayı Deniyoruz Fakat Bir Türlü Masaüstüne Erişemedik.Kurulduktan Sonra Bilgisayarı Kapat Aç Tarzında Alt Fonda Power Düğmesi Olan Bir Ekranlar Karşılaşıyoruz.Iatkos v7 v3 Denedik.Bazende Ekran Açılıyor Gibi Olyuyor Ama Sanki Ekran Kartı Bozukmuş Gibi Karmakarışık Bir Problem Oluyor.Sizce Neden Kaynaklanıyor?Yardımcı Olursanız Sevinirim.

Laptopların Özellikleri
    r518
    İntel t6600 Cpu
    Ati HD 4650 Grafik Kartı
    3GB DDR2 Ram Bellek
    300 Gb Samsung Sata Hdd

R522
    İntel P8800 Cpu
    Ati HD 4650 Grafik Kartı
    4GB DDR2 Ram Bellek
    300 Gb Samsung Sata Hdd
  • quote:

Orijinalden alıntı: anlmrsn

Merhabalar Arkadaşlar Merhabalar.Saat 16.00'dan 1.30'a Kadar Samsung R518 İle R522'ye Mac OS X Kurmayı Deniyoruz Fakat Bir Türlü Masaüstüne Erişemedik.Kurulduktan Sonra Bilgisayarı Kapat Aç Tarzında Alt Fonda Power Düğmesi Olan Bir Ekranlar Karşılaşıyoruz.Iatkos v7 v3 Denedik.Bazende Ekran Açılıyor Gibi Olyuyor Ama Sanki Ekran Kartı Bozukmuş Gibi Karmakarışık Bir Problem Oluyor.Sizce Neden Kaynaklanıyor?Yardımcı Olursanız Sevinirim.

Laptopların Özellikleri
    r518
    İntel t6600 Cpu
    Ati HD 4650 Grafik Kartı
    3GB DDR2 Ram Bellek
    300 Gb Samsung Sata Hdd

R522
    İntel P8800 Cpu
    Ati HD 4650 Grafik Kartı
    4GB DDR2 Ram Bellek
    300 Gb Samsung Sata Hdd

Bios ayarını yaptınızmı Sata ahci modu Sonrasında kullandığınız Laptoplara kurulma ihtimali düşük gibi görünüyorSamsung R530-Jt02 - RF510-s01 - R480/R580/R780 - R590 türü makinelere daha rahat kurulduğu görülmekte...Bu arada iatkosun s3 v2 snow leopardı deneyin. Olmadı iboot 2.6 boot cd si yaparak retail snow leopard deneyebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

quote:

http://www.vmware.com/solutions/partners/alliances/oracle.html usta burdan indirdim makineye kurdum gayet kolay bi şekilde virtual olarak osx86 snow leopard yada normal leopard 10.5.8 kurulabiliyor. Diğer wm vare vorkstation da var ama 500mb civarı bu ise daha ufak boyutta 60mb civarı olması lazım...Şu an Macintoshtan yazdığım için, tam sürümüne bakamıyorum..http://www.vmware.com/support/ bu adreste download olayı falan var.. Gayet basit bir şekilde sanal olarak makineye kurabiliyorsun linux - snow leo -leo hatta xp ve vista da yeni nesil kurulması imkansız olan imzamdaki gibi makinelere kurulmasına yarayan bi program..bu arada wmware yerine virtualbox yazmalıydım, yanlış yazmış olabilirim ama orjinal oracle olduğu için wm ware yada virtualbox farketmez sanırım.. video burda

:D Hocam ben zaten biliyorum ne olduklarını, yıllardır kullandığım şeyler..Lakin birinin ismi ORACLE VIRTUALBOX, diğeri VMWARE WORKSTATION.(Mac karşılığı VMWARE FUSION) Şimdi sen ORACLE WM WARE yazınca bir tuhaf oluyor. (Ayrıcaa W değil tek V olacak)

Şu var, Oracle sadece VMWARE ile anlaşmalı destek veren bir firma, VM bazı Oracle teknolojilerini kullanıyor yani kısacası. Onun dışında VM ile bir alaksı yok. VIRTUALBOX ise Oracle firmasının sonradan satın aldığı sanallaştırma yazılımı, satın alınınca ismi Oracle Virtualbox oldu, açık kaynaktır kendisi.

Bunu daha evel yapmıştım diğer konu için, Win 7 den VBOX ile SL 10.6.6i kurulumu.

Kardeş Şu virtual kurulan Mac OS X i nasıl Full Screen yapa bilirim yani benim bilgisayarımın ekran çözünürlüyü 1366x768 dir ama Mac OS X VirtualBoxda 1024x768 olarak kalıyor bilen arkadaşlar yardım etsin lütfen

• Arkadaşlar Mac Os X Kalway 10.5.2'yi Bilgisayarıma Kurdum Fakat Welcome Ekranında Dil Seçeneklerini Yaptıktan Sonra En Başa Geri Atıyor.Ne Yapamam Gerekiyor Yardımcı Olurmusunuz?
  • 
Sayfa: önceki 202203204205206
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.