Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (143. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.091
Cevap
12
Favori
380.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sabotaj1148

Empire EFİ yöntemi ile aşagıdaki linkteki snow leopard yükleyim dedim..
    http://the piratebay.org/torrent/5096687/Mac_OS_X_Snow_Leopard_v.10.6_%28RETAIL_10A432%29_Original_DVD_Copy

Empire efi ile işlemi yapıyorm kurulum ekranına gelince kablosuz mouse veya touchpad'i görmüyor ne yaptıysam görmedi, bir noktaya kadar klavyeyle gidiyorum ama disk bölme ayarlama işlemlerine getiremiyorum bir türlü.. Fareyi görmesi için ne yapmam gerekiyor.?

ilginç bir durum klavyeyi görüyor fareyi görmüyor bios ayarlarına baktınmı usb klavye enablemi olassa usb klavyeyi devre dışı bırak öyle dene

• snow ile ilgili bikaç incilerde benden....
    öncelikle bu forumda heralde icore7 li sisteme kuran ilk benim diye düşünüyorum...
    benim çektiğim sıkıntıları bundan sonraki arkadşlar çekmemesi için bi hazırlık rehberi yapmayı düşünüyorum..
    tabi benim sistem özelliklerine ait parçalar alırlarsa...
    şu aşamada snow ile aramız iyi oynuyoruz
    çok kurcalamaktan ethernet driverin gümledi ve usbleride görmüyo..ayrıca asıl büyük sorun biosu resetleme durumu ki çok can sıkıcı bişey..
    ekran kartı ve ses full çalışıyo onuda söliyim....
    bu konuda yardım almak isteyen arkadaşlara seve seve yardımcı olucağım elimden geldiği kadarı ile..ama sistemicore7li olursa..diğer sistemler için müracat hakan(raptor) ve emrah(hobar)
    hakan şu senin dsdt
    dosyası için hazırladğın video nerede youtebe yok bulamadım linkini gönderrismin..

• bmax bios reset için ne yapman gerekdiini söledim su sitedeki cmos reset fix i yükle kextutulitiyi kulanarak bir kere daha biosu resetler ondan sonra düzelir eternet içinde rtl 100.kexti yükle
    http://www.kexts.com/cat/3-miscellaneous.html
    videoyu silmistim yanlışlıkla dsdt.aml dosyasını masa üstüne kopyala sonra iaslme yazılımının üzerine sürkle bırak dsdt.dsl dye bir dosya daha cıkacak onun içndeki RTC altındaki 4 ü 2 yap ikitane olması lazım sonra tekrar iaslme yazılımının üzerine sürükle bırak tekrardan dsdt.aml olarak dönüştürecek dsdt.aml dosyasını sistemdeki ile deiştir hepsi bu ama orjinal dsdt.aml dosyasının yedeğini al bu arada kolay gelsin yada bana yolla ben yapim sana geri verim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raptor28 -- 24 Ocak 2010; 19:43:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: raptor28

bmax bios reset için ne yapman gerekdiini söledim su sitedeki cmos reset fix i yükle kextutulitiyi kulanarak bir kere daha biosu resetler ondan sonra düzelir eternet içinde rtl 100.kexti yükle
    http://www.kexts.com/cat/3-miscellaneous.html
    videoyu silmistim yanlışlıkla dsdt.aml dosyasını masa üstüne kopyala sonra iaslme yazılımının üzerine sürkle bırak dsdt.dsl dye bir dosya daha cıkacak onun içndeki RTC altındaki 4 ü 2 yap ikitane olması lazım sonra tekrar iaslme yazılımının üzerine sürükle bırak tekrardan dsdt.aml olarak dönüştürecek dsdt.aml dosyasını sistemdeki ile deiştir hepsi bu ama orjinal dsdt.aml dosyasının yedeğini al bu arada kolay gelsin yada bana yolla ben yapim sana geri verim

http://rapid-share.com/files/340445059/Yeni_klas__r.rar.html

rapide yükledim..
    peki usb için varmı önerin
    pragonu kurunca gümledi

• Siz siz olun sakin Snow Leopard'da NTFS yazma/okuma destegi var diyerek NTFS formatli sistem kullanmaya kalkmayin.
    Kullaniyorsaniz da varsayilan ayarlarda birakin. Forumlarda yazma destegi getirilebildigini okuyunca ben de yazma ozelligini aktif etmistim.

Birkac gun iyi gibiydi ama iki gundur bilgisayarda acayip bir performans dusuklugu ve nihayet kullanim sirasinda kernel panik yasamaya basladim.
    Arastirinca genel bir problem oldugunu gordum. Eger 32 Bit kernel kullaniyorsaniz NTFS-3G kullanabilirsiniz.
    Programi kurduktan sonra NTFS formatli harddisk icin sectigim ikon da calismaya basladi.

Suan hersey yolunda gozukuyor. Bir de Checkdisk yapacagim.

50-55 derece araliginda calisan bilgisayar 70'i gormeye baslamisti.

Az kaldi bilgisayar elimde kaliyordu :)

Malumun ilani gibi olacak lakin son olarak sistem yedegini almak istiyorsaniz su adrese bir gozatin.

http://blog.duncandavidson.com/2008/01/restoring-from-time-machine.html

• quote:

http://the piratebay.org/torrent/5096687/Mac_OS_X_Snow_Leopard_v.10.6_%28RETAIL_10A432%29_Original_DVD_Copy

Empire efi ile işlemi yapıyorm kurulum ekranına gelince kablosuz mouse veya touchpad'i görmüyor ne yaptıysam görmedi, bir noktaya kadar klavyeyle gidiyorum ama disk bölme ayarlama işlemlerine getiremiyorum bir türlü.. Fareyi görmesi için ne yapmam gerekiyor.?

Indirdiginiz dosyanin extension klasorune gerekli kext dosyalarini eklemeniz gerekiyor.
    Benim bilgisayarin (laptop) da klavyesi calismiyordu.
    ApplePS2Controller dosyasini kurduktan sonra calismisti. Extra klasorunun icinde calismamisti.
    USB araciligiyla kurdugum icin sistemimde neyin calisip neyin calismadigini tek tek kontrol edebiliyordum.

Kullandigim dosya bu:http://osx86.sojugarden.com/files/Extensions/ApplePS2Controller.zip

Yukaridaki dosya Empire Efi dosyasinin icinde de olmali.
    Son olarak benim dustugum hataya dusmek istemiyorsaniz, eger sistem uzerinde degisiklik yaparsaniz, asagidaki dosyayi kullanarak Repair Permission yapmayi sakin ihmal etmeyin.

http://osx86.sojugarden.com/2009/12/pfix-v2-3-released/

Eger hali hazirda OSX kullandiginiz bir sistem varsa USB ile kurmanizi tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheChatlaq -- 24 Ocak 2010; 22:36:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TheChatlaq
    quote:

Indirdiginiz dosyanin extension klasorune gerekli kext dosyalarini eklemeniz gerekiyor.
    Benim bilgisayarin (laptop) da klavyesi calismiyordu.
    ApplePS2Controller dosyasini kurduktan sonra calismisti. Extra klasorunun icinde calismamisti.
    USB araciligiyla kurdugum icin sistemimde neyin calisip neyin calismadigini tek tek kontrol edebiliyordum.

Kullandigim dosya bu:http://osx86.sojugarden.com/files/Extensions/ApplePS2Controller.zip

Yukaridaki dosya Empire Efi dosyasinin icinde de olmali.
    Son olarak benim dustugum hataya dusmek istemiyorsaniz, eger sistem uzerinde degisiklik yaparsaniz, asagidaki dosyayi kullanarak Repair Permission yapmayi sakin ihmal etmeyin.

http://osx86.sojugarden.com/2009/12/pfix-v2-3-released/

Eger hali hazirda OSX kullandiginiz bir sistem varsa USB ile kurmanizi tavsiye ederim.

Klavye sorununu raptorun dediği gibi biosdan usb'yi devre dışı bırakarak hallettim. Touchpad yine çalışmadı gerçi usb devre dışı olduğu halde yinede kablosuz mousela çalıştı. Üzerinde pek durmadım direk kuruluma geçtim. Kurulum tamamlandı herşey normaldi klavye çalışıyordu ancak myhack'i kurmamla klavye çalışmaz oldu. 2 kez format attım yine aynı sorun devam ediyor. Ne yapmam gerekiyor bu durum için.. birde kext dosyalarını yükleyebilcegim 2 program lazım.. Neden 1 değil de iki diye sormayın çünkü bildiğim 1 tene var ama ismi aklında değil :)

• Bilgisayarinizin ozelliklerini sorabilir miyim. Yanlissam duzeltin:
    Empire Efi ile Retail DVD'yi boot ettiniz. Kurulum bitti.
    Sonra yine Empire Efi ile Snow Leopard'i actiniz.

Madem ki My Hack size sorun yaratiyor bu asamadan sonra my hack kullanmak yerine gerekli kext dosyalarini tek tek kurun.

Sunlari deneyin.
    DSDT: Daha once olusturdugunuz DSDT dosyasi.
    Bootloader: Chameleon RC4 (Themes, com.apple.Boot.plist)
    Extra Klasoru: FakeSMC, NullPowerManagement, PlatforUUID (Bu gerekli olmayabilir), OpenHaltRestart, IOAHCIBlockStorageInjector
    System/Library/Extension: ApplePS2Controller, AHCIPortInjector (Sata Fix), AppleACPIPS2Nub, VoodooPowerMini, VoodooBattery, IOPCIFamily (USB ve Web Cam sorununu cozmustu ben de.), IOATAFamily (Slice tarafindan tekrardan duzenlenen dosya.)

Dosyalari gerekli yerlere kopyaladiktan sonra 'Repair Permission' yapin yoksa benim gibi cok basiniz agrir.

Bilgisayarim HP ve yukaridaki dosyalarla, gozlemleyebildigim kadariyla, sorunsuz calisiyor.

Gorunen o ki My Hack'de ile birlikte kurdugunuz bir dosya klavyenizi bozuyor. Belki baska kext dosyasi denemelisiniz.

Kext dosyalarini ben soyle yukluyorum. Once kext dosyasini gerekli yere kopyaliyorum daha sonra yukarida linkini verdigim kucuk scripti calistiyorum.
    Ayrica Kext Utility'nin Snow Leopard uyumlu surumu var onu da deneyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheChatlaq -- 24 Ocak 2010; 23:17:07 >

• quote:

Bilgisayarinizin ozelliklerini sorabilir miyim. Yanlissam duzeltin:
    Empire Efi ile Retail DVD'yi boot ettiniz. Kurulum bitti.
    Sonra yine Empire Efi ile Snow Leopard'i actiniz.

Madem ki My Hack size sorun yaratiyor bu asamadan sonra my hack kullanmak yerine gerekli kext dosyalarini tek tek kurun.

Sunlari deneyin.
    DSDT: Daha once olusturdugunuz DSDT dosyasi.
    Bootloader: Chameleon RC4 (Themes, com.apple.Boot.plist)
    Extra Klasoru: FakeSMC, NullPowerManagement, PlatforUUID (Bu gerekli olmayabilir), OpenHaltRestart, IOAHCIBlockStorageInjector
    System/Library/Extension: ApplePS2Controller, AHCIPortInjector (Sata Fix), AppleACPIPS2Nub, VoodooPowerMini, VoodooBattery, IOPCIFamily (USB ve Web Cam sorununu cozmustu ben de.), IOATAFamily (Slice tarafindan tekrardan duzenlenen dosya.)

Dosyalari gerekli yerlere kopyaladiktan sonra 'Repair Permission' yapin yoksa benim gibi cok basiniz agrir.

Bilgisayarim HP ve yukaridaki dosyalarla, gozlemleyebildigim kadariyla, sorunsuz calisiyor.

Gorunen o ki My Hack'de ile birlikte kurdugunuz bir dosya klavyenizi bozuyor. Belki baska kext dosyasi denemelisiniz.

Kext dosyalarini ben soyle yukluyorum. Once kext dosyasini gerekli yere kopyaliyorum daha sonra yukarida linkini verdigim kucuk scripti calistiyorum.
    Ayrica Kext Utility'nin Snow Leopard uyumlu surumu var onu da deneyebilirsiniz.

Sistem özelliklerim şu şekilde;

• Intel® Centrino® 2 İşlemci Teknolojisi
    - Intel® Core ™ 2 Duo İşlemci P7450
    - İşlemci hızı 2.13 GHz, 3MB L2 cache, 1066 MHz FSB
    - Intel® PM45 Chipset
    - Kablosuz Ağ Bağlantısı 802.11 b/g - Pro Wireless 5100
    • 4 GB DDR2 800 MHz Bellek
    • 320 GB SATA Harddisk
    • 15.4" WXGA (1280x800) TFT Renkli Ekran
    • 1 GB Nvidia Geforce GT 130M Ekran Kartı
    • 2.0MP Web Camera
    • DVD ± RW DUAL
    • Bluetooth
    • PCI-e Mini Card
    • Multi Card reader (MS/MS PRO/MMC/SD)
    • 3X USB 2.0 port, 1X eSATA Combo, 1X HDMI

Evet myhack'den sonra klavyemde sorun çıkıyor.. Bugün baya format attım beynim sulandı, 9-10 saat sonra birdaha formata başlıcam o zaman dediginiz gibi yaparım..
    Birde birşeyi farkettim snow leopard'da sistem özetimde 64 bit'in karşısında NO yazıyordu. Bu sisteme nasıl olurda 64' bit yüklenmez? benmi yanlış birşeyler yaptım acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaB0 -- 25 Ocak 2010; 0:27:53 >

• Asagi yukari ayni ozelliklere sahip bilgisayarlarimiz. Dolayisiyla yukarida verdigim kext dosyalari isinizi gorecektir diye tahmin ediyorum.

Snow Leopard'in Golden Master olarak gecen nihai surumunu yukluyorsaniz eger otomatik olarak 64 Bit olarak boot olacaktir.
    Sisteminizi tam calisir hale getirmeden 64 Bit'e gecmenizi tavsiye etmem. En azindan suruculerin duzgun calistigindan emin olmalisiniz yoksa kernel panik yasarsiniz.

Son olarak eger sisteminiz 64 Bit ile acilmiyorsa, boot.plist dosyanizi kontrol edin.
    Buyuk ihtimal Kernel Flag yazan kisimda arch=i386 veya x32 yaziyordur.
    Her seferinde format atmaniza gerek yoktur. Sizin probleminiz sistemden ziyade kext dosyalariyla.
    Bilgisayariniz HP ise, kurulumdan sonra sol tarafta, e-sata portunun yaninda yer alan usb girisi ve web kamerasi calismayacaktir.
    Yukarida bahsettigim dosyalar isinizi gorecektir.
  • bmax dsdt.aml dosyasını etitledim paragon yalnızca 32 bit ile çalışıyor senin kullandığın 64 bit sürüm kext.com da usb ile ilgili kext vardı onu yükle buda dsdt.aml dosyan
    http://rapid-share.de/files/49051175/dsdt.aml.zip.html
  • quote:

bmax dsdt.aml dosyasını etitledim paragon yalnızca 32 bit ile çalışıyor senin kullandığın 64 bit sürüm kext.com da usb ile ilgili kext vardı onu yükle buda dsdt.aml dosyan
    http://rapid-share.de/files/49051175/dsdt.aml.zip.html

çok saolasın hakan...interneti bi türlü çözemedim...r100 diye bi kext var onu osx86 toolls ile yükleyemiyorum..pasif görünüyo..doğrusu çoğu kextleri bu şekilde pasif görüyo..sanırım 64 bit olayından kaynaklanıyo...

tekrar kurucam snowu..ama ben hazardın dvd sinden kuruyorum..o da önce leoyu sonra snowu kurmam anlamına geliyor...dvd yi başta boot edemiyorum...aslında dvd boot edip o şekilde kurabilsem süper olucak...
    Bu arada snowun daha bi marifetini göremedim açıkcası...hayal kırıklığına uğradım...cs4 photshop win7 de 64 bit olarak kurulurken...snowda neden 32 bit photshop kullandı anlamadım..sanırım cs5 geliyo onda tam bi destek olucak.....
    açılış kapanış üsresi ciidi farketti onu belirteyim...elma menüsü geldikten 10 sn sonra masaüstü küt karşımda..kapatma 3 sn belki okadar bile sürmüyo...biraz leonun eksik taraflarını gidermişler olası ...çok bariz bi fark yok.. anlaşılan apple 64bit mimarisine alıştırıyo milleti.....

• Ben yaklaşık 3 haftadır internette forum vs okuyarak artık kurulum konusunda belirli bir seviyeye geldim. Takılan yada sorusu olan arkadaşlar var ise, P.M atmaları dahilinde vaktim oldukça elimden gelen yardımı yaparım.

Bilgi paylaştıkça çoğalır ;)
  • yani usblerden kastım yanlış sölesem gerek..zaten benim klavye mouse usb onlar çalışıyo..demek istediğim harici 1tblık disk ile win 7 nin kurulu olduğu partionlar gözükmüyo...
  • quote:

Asagi yukari ayni ozelliklere sahip bilgisayarlarimiz. Dolayisiyla yukarida verdigim kext dosyalari isinizi gorecektir diye tahmin ediyorum.

Snow Leopard'in Golden Master olarak gecen nihai surumunu yukluyorsaniz eger otomatik olarak 64 Bit olarak boot olacaktir.
    Sisteminizi tam calisir hale getirmeden 64 Bit'e gecmenizi tavsiye etmem. En azindan suruculerin duzgun calistigindan emin olmalisiniz yoksa kernel panik yasarsiniz.

Son olarak eger sisteminiz 64 Bit ile acilmiyorsa, boot.plist dosyanizi kontrol edin.
    Her seferinde format atmaniza gerek yoktur. Sizin probleminiz sistemden ziyade kext dosyalariyla.
    Bilgisayariniz HP ise, kurulumdan sonra sol tarafta, e-sata portunun yaninda yer alan usb girisi ve web kamerasi calismayacaktir.

Dostum azönce snowu tekrar kurdum, myhuck kurmadım touch pad'i kurulum sırasındada sonrasındada görmedi.. Kablosuz fare'yi ara sıra görüyor gördükce işlem yapabiliyorum. 10.6.2 güncellemesini yaptım karnel panic almadan atlattım çok şükür
    Şuan hdd'imde 2. bölüme kurulu olan leopard 10.5.8'deyim.. Snowu açabilmek için herseferinde efi'yle başlamam gerekiyor. mY Huck'i kurmadan neler yapmam gerektigini biraz daha açarak ve detaya girerek anlatırsanız sevinirim..Snow'da sistem dosyalarıyla ve ulaşım yollarıyla şu sıralar aram pek iyi degilde (ingilizce olması kafamı karıştırıyor yanlış bişey yapmayaım sonra )
    http://www.kexts.com/cat/2-bootloaders.html
    Yukardaki linkten hangi chamelon'u yüklicem.. RC4 iki tane var..
    Birde Kext dosyalarını yükleyebilmem için kexthelpar' diye bir program var ancak pasword istiyor pc şifremi giriyorum yine aynı, bir türlü gecemedim o kısmı.
    Touchpad için gereken kext nedir..
    Bu arada bendeki makina Casper Nirvana hocam..
    wireless usb adaptör'ümü tanıdı snow.. (EDİMAX EW-771UTn)

• quote:

quote:

Asagi yukari ayni ozelliklere sahip bilgisayarlarimiz. Dolayisiyla yukarida verdigim kext dosyalari isinizi gorecektir diye tahmin ediyorum.

Dostum azönce snowu tekrar kurdum, myhuck kurmadım touch pad'i kurulum sırasındada sonrasındada görmedi.. Kablosuz fare'yi ara sıra görüyor gördükce işlem yapabiliyorum. 10.6.2 güncellemesini yaptım karnel panic almadan atlattım çok şükür
    Şuan hdd'imde 2. bölüme kurulu olan leopard 10.5.8'deyim.. Snowu açabilmek için herseferinde efi'yle başlamam gerekiyor. mY Huck'i kurmadan neler yapmam gerektigini biraz daha açarak ve detaya girerek anlatırsanız sevinirim..Snow'da sistem dosyalarıyla ve ulaşım yollarıyla şu sıralar aram pek iyi degilde (ingilizce olması kafamı karıştırıyor yanlış bişey yapmayaım sonra )
    Birde Kext dosyalarını yükleyebilmem için kexthelpar' diye bir program var ancak pasword istiyor pc şifremi giriyorum yine aynı, bir türlü gecemedim o kısmı.

• kextutulity ile yada kext helper ile yüklemeye çalış usb için extension klasöründe bir dosya silmen gerekebilir
  • quote:

quote:

quote:

dostum bootloader yükle chameleon rc4 kullan ve kext dosyalarını extra klasörünün içine at o zaman snow efi dvd si olmadan acabilrsin ben öyle yapıyorum efi ile actıkdn sonra bootloaderi yükleyip gerekli kextleri extra klasörüne koyuyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

dostum bootloader yükle chameleon rc4 kullan ve kext dosyalarını extra klasörünün içine at o zaman snow efi dvd si olmadan acabilrsin ben öyle yapıyorum efi ile actıkdn sonra bootloaderi yükleyip gerekli kextleri extra klasörüne koyuyorum

Hocam söylediginizi indirdim, Fakat içinde bir çok dosya ve klasör var ben bunları hangi dizine kopyalıcam?
    Extra klasörü dediginiz Menü Extras dimi ?
    .kext dosyalarını direk o dizine kopyalayacagım, dogru anlamışmıyım?

• Hocam o chamelon rc4 ü yükledim bootleoder'li olanı deqil, çünkü içinde birçok klasör vardı ne yapcagımı bilmedim. :S
    Senin dedigin gibi extra klasörüne gerekli kextleride attım ancak baslangıcta chamelon seciminde Snow leopard'ı sectigimde açılıyormuş gibi ekran geliyor ancak elmanın ordan bir türlü işlemi tamamlamıyor o yüzden yine efi'yle giriş yapmak zorunda kalıyorum.. Leopard'a sorunsuz girebiliyorum.
    Rica etsem sen kendi extra klasörünü hotfile'a veya istedigin bir yere upload edermisin? belki işe yarar bişeyler olur.. dsdt.aml dosyası bendekinde yok..
  • 
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.