Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (145. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5.091
Cevap
12
Favori
380.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • win deki 64 bit sorunu kullanıcınn isteklerine göre deişir mesela ben kullandığım programlar yüzünden tam verimli kullanmadım ama normal bir kullanıcı farkına bile varaz demek istediğim 64 bit winde bayagı problem yaşamıştım
  • bide şu var olayı win os x kavgasına dönüştürmek istemiyorum ama bugün işletim sistemlerinden anlayan birisi mutlaka os x kullanır yoksa win de can sıkıntısına oc yapıb 800 tl ye ekrankartı alarak kendini tatmin eder windowstada işe yaramayan 64 bit sürücü ve program problemleri ile uğraşır sistemin ikigün sonrada şişmesi ve defrak olması virüs yemesi bir yana
    windows 7 ultimate 410 tl türkiyede allahtan piratebay var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raptor28 -- 26 Ocak 2010; 19:27:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheChatlaq

Gecen yil bilgisayarimi aldigim zaman 64 Bit Vista ile birlikte gelmisti. Dolayisiyla ben, 64 Bit konusunda herhangi bir sorun yasamadim.
    Suanda 64 Bit Windows 7 destegi de veriyor HP. Windows kurarsam buyuk ihtimal 64 Bit Windows 7 kuracagim.

Snow Leopard'a gelince. Illa 64 Bit diye israr etmenin cok anlami olmadigi kanaatindeyim. 32 Bit kullansaniz bile 64 Bit uygulamalari calistirabiliyorsunuz.
    En buyuk kaybiniz 32 GB ram kullanamamak olur :)

Valla bende Leo yüklüyken 4gb, işyerindeki mac lerde 8 er gb ram çalışıyodu gayet güzel. Win için 4gb üstü problem olabilir 32bit için ama OS X PAE kullandığı için ram miktarı problemi yaratmaz, hatta BMAX resim attıydı leo dan 6gb ram ile. Pardus çu lar bile videoda PAE ile 64gb destekten bahsederken, OS X için pek sorun olmasa gerek. Zaten kaç kişi 8Gb ram kullanıyor, elin parmağını geçmez, ben en son iş yerinde 32 bit Leo da 10gb ram aktif şekilde gördüm.

• quote:

Gecen yil bilgisayarimi aldigim zaman 64 Bit Vista ile birlikte gelmisti. Dolayisiyla ben, 64 Bit konusunda herhangi bir sorun yasamadim.
    Suanda 64 Bit Windows 7 destegi de veriyor HP. Windows kurarsam buyuk ihtimal 64 Bit Windows 7 kuracagim.

Snow Leopard'a gelince. Illa 64 Bit diye israr etmenin cok anlami olmadigi kanaatindeyim. 32 Bit kullansaniz bile 64 Bit uygulamalari calistirabiliyorsunuz.

önemli olan da bu zaten os xde 64 bit sorun cıkarıyosa 32 bit kullan sorun cıkaracağını sanmıyorum win de 64 bit sorunluysa birdaha 32 bit dvd ile format at işin yoksa
    snow leopard da 64 bit olayıda sorunlıysa :) win o zaman tam bir felaket os x de adam sana bırakmış ufak bir deişiklikle 32 bit kullanabilirsin diye yeniden sistem kurmana gerek yok önemli olanda bu zaten os x gelecek güncellemeleri ile 64 bit desteği harika olicak
    win de milletin 64 bitmi kursam 32 bitmi kursam diye düşünürken anası ağlıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raptor28 -- 26 Ocak 2010; 19:59:35 >

• Elimin altindaki bilgisayari (HP HDX 16. 16" Full HD Ekran, 9600M GT Ekran karti, P8400 Islemci, 4GB Ram, 320 HDD, Digital TV Karti vs.), islemci ve ucuz olursa 4GBx2 ram alip guncellersem bu bilgisayar 3-4 yil daha bana yeter.
    Gerci bu haliyle de yeter ama kasa guzel; yapilacak degisiklige degecek bir makina.

Belki bu arada Apple Tablet veya bir Netbook alabilirim. Param olursa belki masaustu niyetine iMac.

Ama kesin olan birsey var ki bundan sonra alacagim bilgisayar kesinlikle Mac OSX isletim sistemli olacak. Hackintosh olayi da bir yere kadar :)
    Snow Leopard bilgisayarimda bu haliyle calismaya devam etsin ben, kolay kolay Windows'a ne para veririm ne de tekrardan ona donus yaparim.
    Hele bir de seneye cikacak Office, Mac'e yakisir bir program olursa tadindan yenmez.

64 Bit olayinda cok haklisiniz. Ikisini cok guzel bir araya getirmisler. Yazacaginiz tek bir kod ile iki sistem arasinda gecis yapabiliyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

quote:

Valla bende Leo yüklüyken 4gb, işyerindeki mac lerde 8 er gb ram çalışıyodu gayet güzel. Win için 4gb üstü problem olabilir 32bit için ama OS X PAE kullandığı için ram miktarı problemi yaratmaz, hatta BMAX resim attıydı leo dan 6gb ram ile. Pardus çu lar bile videoda PAE ile 64gb destekten bahsederken, OS X için pek sorun olmasa gerek. Zaten kaç kişi 8Gb ram kullanıyor, elin parmağını geçmez, ben en son iş yerinde 32 bit Leo da 10gb ram aktif şekilde gördüm.

Normal bir kullanici icin 4GB bile fazlasiyla yeterli sanirim. Dijital islerde ancak o kadar ram kullanimi soz konusu olur herhalde.
    10GB ram, ha. Vay be :)

• sırf görüntü olsun dye 12 gb ram takanlarda var :d benim için 4 gb yeterli kaldıki şu an 2 gb 1333 mhz kullanıyorum bundan sonraki pc olayına gelince bende artık bir sistem alırsam imac alırım diye düşünüyorum ama i7 sistemlerin hackintosh performansını görünce 5000 tl vermek bana biraz koyar :d usa dan arkadaşım gelicek yazın ben sana apple storeden refurbused bir tane getiririm diyor ama çok kararsızım i7 mi imac mi ? not win kullanacak olsam p4 den başkasına para vermem ama galiba ibre i7 ye dönüyor şöyle gigabyte x58 i7 g5 kasalı samsung 24 inc monitörlü bir sistem kurmak vala hayalim oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raptor28 -- 26 Ocak 2010; 22:42:27 >
  • quote:

Normal bir kullanici icin 4GB bile fazlasiyla yeterli sanirim. Dijital islerde ancak o kadar ram kullanimi soz konusu olur herhalde.
    10GB ram, ha. Vay be :)

Öyle tabi, şuan için aslında 2 ram standart 4 ram gayet güzel sistemler için, 4 ün üstü ancak çok büyük tasarım işlerinde işe yarar, misal bizim iş yerindeki mac lerde 8 var ama en az 2-3gb lık dosyalarla çalışıyolar aynı anda. Sadece PS için 4gb bellek ayrılmış düşün, yüklenen brush lar en az 1-2gb.
  • Şu uygulamayı denedinizmi ?, ITUNES dan daha iyi sanki.

Mac OS x86 Kurulum Rehberi

http://www.getsongbird.com/
  • quote:

Orijinalden alıntı: raptor28

sırf görüntü olsun dye 12 gb ram takanlarda var :d benim için 4 gb yeterli kaldıki şu an 2 gb 1333 mhz kullanıyorum bundan sonraki pc olayına gelince bende artık bir sistem alırsam imac alırım diye düşünüyorum ama i7 sistemlerin hackintosh performansını görünce 5000 tl vermek bana biraz koyar :d usa dan arkadaşım gelicek yazın ben sana apple storeden refurbused bir tane getiririm diyor ama çok kararsızım i7 mi imac mi ? kendi kullandığım pc yi sattım müzisyen bir arkadaş almak istiyor 1500 tl ye samsunda arkadaşı gelip alicak kısmetse ben hala düşünüyorum imac mı alsam yoksa i7 ye mi geçsem not win kullanacak olsam p4 den başkasına para vermem ama galiba ibre i7 ye dönüyor şöyle gigabyte x58 i7 g5 kasalı samsung 24 inc monitörlü bir sistem kurmak vala hayalim oldu

ya hakan napcan imaci sırf süs inan bi boka yaramaz...aslında macbookpro en iyisi hem eğlencelik hemde iş yapanlar için..yakında icore işlemcilerde geliyo...al benim sistemin aynısını anakart+işlemci+ram ...ekran kartı sana kalmış ssd disk de takarsın canavar gibim olur...bu bana verdiğin emeklerin karşılığı kardeş benim snowcuk....tekrar kurdum daha testler yapıorum kendimce programlar arası..ama o kadar kırbaçlıyoz snocugu ama gerçekten bi harika ya.. leoyada hiç dönesim yok inan..herşey full tıkırında maşllah...bu da videom
    http://www.youtube.com/watch?v=gF4K-TJO-V8

• güzel video olmuş kurmussun işte sorun ne harika çalışıyor sistemin gördüğüm kadarıyla galiba haklısın yaşasın i7 :D bende i7 ye zıplayayım bari ama nezaman orasını allah bilr
  • ekran kartı olarak 8800 gt alırım 4 gb ram gigabyte x58 ve i7 920 kısmetse
  • murat paralımı yoksa cracklemek gerekecek
  • quote:

murat paralımı yoksa cracklemek gerekecek

Free, Mozilla nın programı.
  • quote:

ekran kartı olarak 8800 gt alırım 4 gb ram gigabyte x58 ve i7 920 kısmetse

bak mesela geekbench64bit hiçbi oc fala yok sistem gayet kendi default ayarlarında aldığı skor süper bence
    ve cinebench r10 render testi (burda bi haksızlık var snowa karşı 64 bit mimarisi kullanmasına rağmen yazılım mac için 64bit desteği yok olsa zaten fark baya artacak snow galip gelicek)...
    ve after efect win7x64 - snow 64 aynı dökümanı gene default ayarlarda snow 2.48 de bitiriken win7 6.12 de falan bitiryo..burası zaten benim için kopma noktası ..

• bu da cinebench testi..

• cine banci tek cekirdekde kullanbaklım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bmax

quote:

ekran kartı olarak 8800 gt alırım 4 gb ram gigabyte x58 ve i7 920 kısmetse

bak mesela geekbench64bit hiçbi oc fala yok sistem gayet kendi default ayarlarında aldığı skor süper bence
    ve cinebench r10 render testi (burda bi haksızlık var snowa karşı 64 bit mimarisi kullanmasına rağmen yazılım mac için 64bit desteği yok olsa zaten fark baya artacak snow galip gelicek)...
    ve after efect win7x64 - snow 64 aynı dökümanı gene default ayarlarda snow 2.48 de bitiriken win7 6.12 de falan bitiryo..burası zaten benim için kopma noktası ..

bende yeni görüyorum..sistem ayarları default ama geekbench işlemciyi 3,08 görmüş neden böle bişe oldu hayret bişe...akşam bu testten sonra about mac diye küçük bi kext yükledim ayarlar normale döndü...bu da ilginç......
    tek çekirdek neyi ifade edicek ki ..4+4 çekirdekli bi işlemcide render olayı bütün çekirdeklere dağılıyo render süresi ondan kısa bu kadar..

• hakan senin şu applications klasöründeki programlar süpermiş ya..bi dvd yapıp göndersen yada link atsan indirsem..
  • :d olur dostum içlerinden hangisini beğendin sölede linkini ve serialini verim
  • 
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.