Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (144. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.091
Cevap
12
Favori
380.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 142143144145146
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BENİM SİSTEM SENİNKİ İLE ÇALIŞMAZ KERNEL PANİC VERİR DSDT.AML DOSYASINI DSDT PACHER İLE SEN YÜKLİCEKSİN YOUTUBEDE VİDEOLARIMDA NASIL YAPILDIĞI VAR
  • Arkadasim benim dustugum duruma dusmussun.
    Snow Leopard'i duzgun calistirmak istiyorsaniz su adimlari izleyin.

1) Chameleon RC4'u, Snow Leopard'in kurulu oldugu dizine kurun.
    2) Terminali actiktan sonra asagidaki komutlari yazin.

2a) diskutil list (Bilgisayarinizdaki harddiskleri ve numaralarini verir)
    2b) fdisk -e /dev/rdisk0 (Bilgisayarimda bir tane harddisk var dolayisiyla 'disk0' olarak gozukuyor. -e'de sonra bosluk var.)
    2c) flag 1 (1, burada Snow Leopard'in kurulu oldugu bolumun numarasidir. Ekranda soyle gozukur. "disk0s1" 0 disk numarasi, 1 partition numarasidir; yani chameleon'un ve snow leopardin kurulu oldugu bolum.)
    2d) write (uyari gelirse 'y' yazip entera basin)
    2e) update
    2f) quit

Butun bu islemler Chameleon'un, Snow Leoapard'in kurulu oldugu dizinden calismasini saglayacaktir. Bu kodlari, bilgisayar disinda bir yere not edin. Sonrasi icin ornegin Leopard'i tekrar aktif etmek isterseniz size lazim olabiir.
    Makinayi yeniden baslatmayin.

3) Yukarida anlattigim sekilde kext dosyalarini gerekli yerlere kopyalayin. Extra veya System/Library/Extension klasorune gerekli kext dosyalarini kopyalayin. Bunun icin program aramaniza gerek yok sadece kopyalayin.
    Klavye ve Touchpad icin bu adresteki iki dosyayi deneyin. Extra klasorune degil, System/Library/Extension klasorune kopyalayin.
    http://osx86.sojugarden.com/files/Extensions/ApplePS2Controller.zip
    Bir onceki sayfada bahsettigm sekilde gerekli kext dosyalarini temin edip, tarif ettigim sekilde kopyalayin.
    NullPowerManagement dosyasinin 10.6.2 icin olan surumunu indirin.http://files.netkas.org/10.6.2/NullCPUPowerManagement.kext.zip,
    Bilgisayari sakin yeniden baslatmayin ve elinizi cabuk tutun. Kernel Panik yasamaniz an meselesi :)

4) Su adresteki kucuk scripti indirin ve yukaridaki kext kopyalama isini hallettikten sonra calistirin. Dogru partition'i sectiginizden emin olun.
    Size secenek sunacaktir. /Volumes/XXX; XXX Snow Leopard'in kurulu oldugu dizin. Cogunlukla '/' isaretli kisim Snow Leopard'in kurulu oldugu dizindir.

http://osx86.sojugarden.com/2009/12/pfix-v2-3-released/
    Alternatif olarak Kext Utility'i kurabilirsiniz.

http://www.insanelymac.com/forum/index.php?s=&showtopic=140647&view=findpost&p=996263
    Bu adimi sakin ihaml etmeyin yoksa makina yeniden basladiktan sonra, chameleon menusu gectikten sonra donup kalir.

5) Yukaridaki adimlarin hepsini, Leopard'i kullanarak da yapabilirsiniz. Lakin, Leopard'i actiktan sonra Spotlight'i kapatmayi veya en azindan Snow Leopard'in kurulu oldugu dizinin indexlenmesini engellemeyi unutmayin. Aksi takdirde Snow Leopard kernel panic verebilir.
    6) Yukaridaki repair permission yaptiktan ve kextcache'i guncelledikten sonra, bilgisayarinizi yeniden baslatabilirsiniz.

Snow Leopard, Empire Efi olmadan calisacaktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheChatlaq -- 25 Ocak 2010; 15:26:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TheChatlaq

Arkadasim benim dustugum duruma dusmussun.
    Snow Leopard'i duzgun calistirmak istiyorsaniz su adimlari izleyin.

1) Chameleon RC4'u, Snow Leopard'in kurulu oldugu dizine kurun.
    2) Terminali actiktan sonra asagidaki komutlari yazin.

2a) diskutil list (Bilgisayarinizdaki harddiskleri ve numaralarini verir)
    2b) fdisk -e /dev/rdisk0 (Bilgisayarimda bir tane harddisk var dolayisiyla 'disk0' olarak gozukuyor. -e'de sonra bosluk var.)
    2c) flag 1 (1, burada Snow Leopard'in kurulu oldugu bolumun numarasidir. Ekranda soyle gozukur. "disk0s1" 0 disk numarasi, 1 partition numarasidir; yani chameleon'un ve snow leopardin kurulu oldugu bolum.)
    2d) write (uyari gelirse 'y' yazip entera basin)
    2e) update
    2f) quit

Butun bu islemler Chameleon'un, Snow Leoapard'in kurulu oldugu dizinden calismasini saglayacaktir. Bu kodlari, bilgisayar disinda bir yere not edin. Sonrasi icin ornegin Leopard'i tekrar aktif etmek isterseniz size lazim olabiir.
    Makinayi yeniden baslatmayin.

3) Yukarida anlattigim sekilde kext dosyalarini gerekli yerlere kopyalayin. Extra veya System/Library/Extension klasorune gerekli kext dosyalarini kopyalayin. Bunun icin program aramaniza gerek yok sadece kopyalayin.
    Klavye ve Touchpad icin bu adresteki iki dosyayi deneyin. Extra klasorune degil, System/Library/Extension klasorune kopyalayin.
    http://osx86.sojugarden.com/files/Extensions/ApplePS2Controller.zip
    Bir onceki sayfada bahsettigm sekilde gerekli kext dosyalarini temin edip, tarif ettigim sekilde kopyalayin.
    NullPowerManagement dosyasinin 10.6.2 icin olan surumunu indirin.http://files.netkas.org/10.6.2/NullCPUPowerManagement.kext.zip,
    Bilgisayari sakin yeniden baslatmayin ve elinizi cabuk tutun. Kernel Panik yasamaniz an meselesi :)

4) Su adresteki kucuk scripti indirin ve yukaridaki kext kopyalama isini hallettikten sonra calistirin. Dogru partition'i sectiginizden emin olun.
    Size secenek sunacaktir. /Volumes/XXX; XXX Snow Leopard'in kurulu oldugu dizin. Cogunlukla '/' isaretli kisim Snow Leopard'in kurulu oldugu dizindir.

http://osx86.sojugarden.com/2009/12/pfix-v2-3-released/
    Alternatif olarak Kext Utility'i kurabilirsiniz.

http://www.insanelymac.com/forum/index.php?s=&showtopic=140647&view=findpost&p=996263
    Bu adimi sakin ihaml etmeyin yoksa makina yeniden basladiktan sonra, chameleon menusu gectikten sonra donup kalir.

5) Yukaridaki adimlarin hepsini, Leopard'i kullanarak da yapabilirsiniz. Lakin, Leopard'i actiktan sonra Spotlight'i kapatmayi veya en azindan Snow Leopard'in kurulu oldugu dizinin indexlenmesini engellemeyi unutmayin. Aksi takdirde Snow Leopard kernel panic verebilir.
    6) Yukaridaki repair permission yaptiktan ve kextcache'i guncelledikten sonra, bilgisayarinizi yeniden baslatabilirsiniz.

Snow Leopard, Empire Efi olmadan calisacaktir.

Merhaba dostum 5 saat önce cvb yazmışsın saolasın, şimdi snow'a geçip yazdıklarını harfiyen uygulamaya başlıcam. bir sorunla karşılaşırsam buraya aktarırım..

• Hocam ben kodu girdim terminal'de listeyi gösteren kısma,

MuratKESKINs-MacBook:~ muratkeskin$ diskutil list
    /dev/disk0
    #: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER
    0: GUID_partition_scheme *320.1 GB disk0
    1: EFI 209.7 MB disk0s1
    2: Apple_HFS Snow Leopard 75.0 GB disk0s2
    3: Apple_HFS Leopard 75.0 GB disk0s3
    4: Apple_HFS DEPO 169.5 GB disk0s4
    /dev/disk1
    0: CD_partition_scheme *846.4 MB disk1
    1: Apple_partition_scheme 43.4 MB disk1s1
    2: Apple_partition_map 32.3 KB disk1s1s1
    3: Apple_HFS Empire EFI 42.4 MB disk1s1s2
    MuratKESKINs-MacBook:~ muratkeskin$

karşıma çıkan bunlar...
    Bu adımdan sonra ne yapmam gerekiyor. Snow leopard kurulu olan dizin orda gözüküyor. Burdakine göre ne yazmam gerektigini yazarsanız çok sevinirim...

• bu ara foruma pek bakamadım yarın inş alıcam ekran kartını

Hobar yardımların için cok tesekkur ederim. 9400 GT alıcam dediğin gibi fiyatıda uygun. Artık sorunsuz kurulumada geçersem dünyalar benim olcak :)
  • Hobar ; şöyle bir durum var. 9400 128 bit kartlar stoklarda yok gibi. araştırdım da 9500 gt için ne dersin ? Ayrıca hang markayı tercih ediyim ? Ati için daha iyi diyolar ama aklım karıştı şimdide

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeus_bb -- 25 Ocak 2010; 23:09:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sabotaj1148

Hocam ben kodu girdim terminal'de listeyi gösteren kısma,

/dev/disk0

karşıma çıkan bunlar...
    Bu adımdan sonra ne yapmam gerekiyor. Snow leopard kurulu olan dizin orda gözüküyor. Burdakine göre ne yazmam gerektigini yazarsanız çok sevinirim...

EFi partition'i kullanmadiginizi varsayarak cevapliyorum.

1) Asagidaki adresten Chameleon RC4'u indirin. Benim kullandigim surum: Chameleon_2.0_RC4_V3.zip. Bu dosyayi Snow Leopard'in kurulu oldugu kisma kurun.
    http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=201850
    2) Terminali calistirin. Asagidakileri yazin. Ne yaptigimi daha iyi anlatabilmek icin parantez icine aciklamalari yaziyorum.
    fdisk -e /dev/rdisk0 (Yukaridaki listede soyle geciyor. '0:GUID_partition_scheme *320.1 GB disk0)"0" disk numaraniz.)
    flag 2 (2 burada Snow Leopard'in kurulu oldugu bolumun numarasi. Ayni zamanda Chameleon'u da bu kisma kurduk. Yukardaki listede '2: Apple_HFS Snow Leopard 75.0 GB disk0s2' seklinde geciyor.
    write (Uyari gelirse y yazip entera basin)
    update
    quit

3) DSDT.aml dosyanizi Snow Leopard'in kurulu oldugu dizine kopyalayin. Leopard'da hali hazirda kullandiginiz DSDT.aml dosyasini kullanabilirsiniz. Internetten indirdiginiz herhangi bir dosyayi degil kendi olusturdugunuz DSDT dosyasini kullanin.
    4) Snow Leopard dizini icerisinde 'Extra' isminde klasor olusturun. Raptor, sayfa basinda yer alan mesajda tarif etmis nasil olacagini.
    5) Leopard'da kullandiginiz com.apple.Boot.plist dosyasini Extra klasorunun icine kopyalayin. Dosyayi text editorle acin ve
    <key>Kernel Flags</key>
    <string>arch=i386</string>

kodunu ekleyin. Bu sekilde makinaniz 32 Bit ile acilacaktir. Simdilik boyle kalsin. Daha sonra isterseniz degistirebilirsiniz.
    6) Leopard'da Chameleon icin kulllandiginiz temayi Extra klasorunun icine kopyalayin.
    7) Gerekli kext dosyalarini bir onceki sayfada soyledigim gibi, Extra klasorune ve System/Library/Extension klasorune kopyalayin. Hangi dosyayi nereye koyacaginizi soyledim. Her kext dosyasi Extra klasorunde calismayabilir.
    8) PlatformUUID.kext dosyasini kullanmaniza gerek yoktur. Chameleon RC4 bu dosyayi gereksiz kiliyormus. Biraz once ogrendim.
    9) Bir onceki yazida bahsettigim Scripti veya Kext Utility kullanarak 'Repair Permission' yapip Kextcache dosyanizi yenileyin.
    Makinanizi simdi yeniden baslatabilirsiniz.
    Ben kendi makinami tam olarak bu sekilde yaparak calisir hale getirdim. Umarim sizin de isinize yarar.

• quote:

quote:

Hocam ben kodu girdim terminal'de listeyi gösteren kısma,

/dev/disk0

karşıma çıkan bunlar...

EFi partition'i kullanmadiginizi varsayarak cevapliyorum.

1) Asagidaki adresten Chameleon RC4'u indirin. Benim kullandigim surum: Chameleon_2.0_RC4_V3.zip. Bu dosyayi Snow Leopard'in kurulu oldugu kisma kurun.
    http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=201850
    2) Terminali calistirin. Asagidakileri yazin. Ne yaptigimi daha iyi anlatabilmek icin parantez icine aciklamalari yaziyorum.
    fdisk -e /dev/rdisk0 (Yukaridaki listede soyle geciyor. '0:GUID_partition_scheme *320.1 GB disk0)"0" disk numaraniz.)
    flag 2 (2 burada Snow Leopard'in kurulu oldugu bolumun numarasi. Ayni zamanda Chameleon'u da bu kisma kurduk. Yukardaki listede '2: Apple_HFS Snow Leopard 75.0 GB disk0s2' seklinde geciyor.
    write (Uyari gelirse y yazip entera basin)
    update
    quit

3) DSDT.aml dosyanizi Snow Leopard'in kurulu oldugu dizine kopyalayin. Leopard'da hali hazirda kullandiginiz DSDT.aml dosyasini kullanabilirsiniz. Internetten indirdiginiz herhangi bir dosyayi degil kendi olusturdugunuz DSDT dosyasini kullanin.
    4) Snow Leopard dizini icerisinde 'Extra' isminde klasor olusturun. Raptor, sayfa basinda yer alan mesajda tarif etmis nasil olacagini.
    5) Leopard'da kullandiginiz com.apple.Boot.plist dosyasini Extra klasorunun icine kopyalayin. Dosyayi text editorle acin ve
    <key>Kernel Flags</key>

kodunu ekleyin. Bu sekilde makinaniz 32 Bit ile acilacaktir. Simdilik boyle kalsin. Daha sonra isterseniz degistirebilirsiniz.
    6) Leopard'da Chameleon icin kulllandiginiz temayi Extra klasorunun icine kopyalayin.
    7) Gerekli kext dosyalarini bir onceki sayfada soyledigim gibi, Extra klasorune ve System/Library/Extension klasorune kopyalayin. Hangi dosyayi nereye koyacaginizi soyledim. Her kext dosyasi Extra klasorunde calismayabilir.
    8) PlatformUUID.kext dosyasini kullanmaniza gerek yoktur. Chameleon RC4 bu dosyayi gereksiz kiliyormus. Biraz once ogrendim.
    9) Bir onceki yazida bahsettigim Scripti veya Kext Utility kullanarak 'Repair Permission' yapip Kextcache dosyanizi yenileyin.
    Makinanizi simdi yeniden baslatabilirsiniz.
    Ben kendi makinami tam olarak bu sekilde yaparak calisir hale getirdim. Umarim sizin de isinize yarar.

Merhaba hocam ben biraz farklı şekilde kurulum yaptım, Bu kodu
    <key>Kernel Flags</key>
    Aynen söylediginiz gibi ekledim söylediginiz yere ekledim.
    sonra tekrar myhuck'i kurdum. Kurulum sırasında costumize kısmında kurulmasını istedigim şeylere ApplePS2Controller'ide işaretleyip devam ettim.. Tabi ondan önce 10.6.1 ve 6.2 güncellemelerini yaptım.
    Kurulum bittiginde Touchpad ve klavyem sorunsuz şekilde çalıştı...
    Empire efi'ye gerek kalmadan açılıyor artık. Gerçi 10.5.8'i devre dışı bıraktı ama olsun :)
    Şimdi üç yeni sorunum var,

1. Bluotooth'umla telefonumu senkronize ettim ancak hala bluetooth'um yok gibi gözüküyor.. Nasıl senkronize oldu onuda anlamadım :S
    2. Bilgisayarı yeniden başlattıgımda veya kapattıgımda çok geç kapanıyor, veya yeniden başlıyor.. (Ekran kararıyor ancak power ışıgı çok geç sönüyor nerdeyse 1dk sonra)
    3. Saatin oldugu yerde pil göstergesini gösteremedim bir türlü ayarlarda show battary'ye tıkladıgım zaman tekrar kendi kendine o an tik'i kaldırıyor.. Aynı şekilde sistemin içinden göstermeye çalıştıgımdada olmuyor..

Bu arada vermiş oldugunuz cevaplar içinde çok teşekkür ediyorum..

• ya arkadaşlar snow için değmez boşverin bence apple in bi parmağı var hani 64 bit tam destekti noldu..valla hiç bi fark yok leo dan..bi açılış kapanış olayı hızlı gerisi aynı gibi..biraz makyajlanmış hali leonun...
    bunları ben mi sölüyorum.....ama gerçekkler öle
  • quote:

Orijinalden alıntı: bmax

ya arkadaşlar snow için değmez boşverin bence apple in bi parmağı var hani 64 bit tam destekti noldu..valla hiç bi fark yok leo dan..bi açılış kapanış olayı hızlı gerisi aynı gibi..biraz makyajlanmış hali leonun...

Açıkcası bende bir numara göremedim pek,
    Gözle görülür bi kaç farktan biri dock üzerinde applications menüsünün eklenmesi'ki onu leopardda kurulumdan hemen sonra bende koyuyordum :)
    Ve o menüde kaydırma çubugu..
    ikinci gözle görülen özellik F12 ile dvd sürücüyü açabilmek..
    Leopard'da en sevdigim özellik ortadan kaybolmuş durumda. Menü üstüne çift tıklıyınca simge durumuna düşme olayını çok seviyordum bunda nedense yok :S
    Açılış kapanışa gelince bende çok geç kapanıyor (benden kaynaklanan bir sorundan dolayı diye umuyorum ) ve 64 biti henüz aktif hale getiremedim :S
    Yani açıkcası sizinde yazdıgınız gibi makyaja alınmış bir leopard var karşımızda ve sorun şu ki, makyajıda öyle çok bişey deil...
    Vistanın makyajı olan Win7 gibi fark yaratan bir makyaj beklerdim apple'dan (Geniş çapta ve görsel açıdan çok fark yaratan )

• Rica ederim. Halletmis olmaniza sevindim.

1) Bluetooth konusunda maalesef hic tecrubem yoktur. Bilgisayarimda bluetooth var hic kullanmadim.
    2) Makinanizin o kadar gec kapanmasina sanirim bir kext dosyasi sebep oluyor. Benimki 4-5 saniyede kapaniyor. Myhack araciligiyla hangi hangi kext suruculerini kurdunuz.
    Belki gercekten ihtiyaciniz olmayan bir eklentiyi kurduysaniz o, kapanmasini geciktirebilir. Bazen de bir surucunun baska bir surumu sorununuzu cozebilir. Zamanla sorunun nerden kaynaklandigini bulabilirsiniz.
    3) VoodooBattery'i kurdunuz mu? Bilgisayariniz laptop ise VoodoopowerMini'yi de kurmanizi tavsiye ederim. Makinaniz daha sessiz ve daha serin calisir. bkz.http://forum.voodooprojects.org/index.php
    4) Leopard ile Snow Leopard'i dual boot edebileceginiz bir yol biliyorum lakin denemedim. Iki sistem de elinizde kalir sonra :)
    Snow Leopard kararli sekilde calisiyorsa, Snow Leopard'da devam edin.
    5) Makinanizin butun usb portlari duzgun calisiyor mu? USB 2.0 portlari ne durumda?
    6) System Profiler'da, Serial ATA kismina baktiginizda asagidaki gibi mi gorunuyor.

Intel ICH9-M AHCI:
    Vendor: Intel
    Product: ICH9-M AHCI
    Speed: 3 Gigabit
    Description: AHCI Version 1.20 Supported

• quote:

Rica ederim. Halletmis olmaniza sevindim.

1) Bluetooth konusunda maalesef hic tecrubem yoktur. Bilgisayarimda bluetooth var hic kullanmadim.
    2) Makinanizin o kadar gec kapanmasina sanirim bir kext dosyasi sebep oluyor. Benimki 4-5 saniyede kapaniyor. Myhack araciligiyla hangi hangi kext suruculerini kurdunuz.
    Belki gercekten ihtiyaciniz olmayan bir eklentiyi kurduysaniz o, kapanmasini geciktirebilir. Bazen de bir surucunun baska bir surumu sorununuzu cozebilir. Zamanla sorunun nerden kaynaklandigini bulabilirsiniz.
    3) VoodooBattery'i kurdunuz mu? Bilgisayariniz laptop ise VoodoopowerMini'yi de kurmanizi tavsiye ederim. Makinaniz daha sessiz ve daha serin calisir. bkz.http://forum.voodooprojects.org/index.php
    4) Leopard ile Snow Leopard'i dual boot edebileceginiz bir yol biliyorum lakin denemedim. Iki sistem de elinizde kalir sonra :)
    5) Makinanizin butun usb portlari duzgun calisiyor mu? USB 2.0 portlari ne durumda?
    6) System Profiler'da, Serial ATA kismina baktiginizda asagidaki gibi mi gorunuyor.

Intel ICH9-M AHCI:

2. Hocam, bencede kext'lerden kaynaklanan bir sorun var,
    myhuck ile kurulum sırasında kurdugum kext'ler şu şekilde;
    -Core (mecburen seçili)
    -com.apple.Boot.plist
    -PS2Controller (bunu seçince klavye sorunum ve touchpad sorunum bitti)
    -FakeSMC (mecburen seçili)
    -FramebufferDisaber
    -LegacyAppleRTC
    -NullCPUPowerManagement
    -OpenHaltRestart
    -PlatformUUID

3- VodooBatary'i kurmadım sanırım şimdi ikisinede bakıcam..

4- Snow düzgünce çalışsında leopard önemli degil :))

5- Usb'de bazen sorun çıkarıyor. İlgiçtir ki açılışta kablosuz farenin adaptörü takılı olmalı ve fare kapalı olması gerekiyor. Masaüstüne gelince fareyi açıyorum ve o şekilde sorunsuz kullanılabiliyor.. Fare açıkken başlarsa kablosuz çalışmıyor.. Usb portlarıda sapıtıyor wireless adaptörde çalışmıyor ozaman...

sistem özelliklerinden USB
    USB Bus:

Host Controller Location: Expansion Slot
    Host Controller Driver: AppleUSBUHCI
    PCI Device ID: 0x2937
    PCI Revision ID: 0x0003
    PCI Vendor ID: 0x8086
    Bus Number: 0x1a

6- Serial ATA kısmında yazanlar

Unknown AHCI Standard Controller:

Vendor: Unknown
    Product: AHCI Standard Controller

devamı hdd için...

• quote:

quote:

ya arkadaşlar snow için değmez boşverin bence apple in bi parmağı var hani 64 bit tam destekti noldu..valla hiç bi fark yok leo dan..bi açılış kapanış olayı hızlı gerisi aynı gibi..biraz makyajlanmış hali leonun...

Gözle görülür bi kaç farktan biri dock üzerinde applications menüsünün eklenmesi'ki onu leopardda kurulumdan hemen sonra bende koyuyordum :)
    Leopard'da en sevdigim özellik ortadan kaybolmuş durumda. Menü üstüne çift tıklıyınca simge durumuna düşme olayını çok seviyordum bunda nedense yok :S
    Açılış kapanışa gelince bende çok geç kapanıyor (benden kaynaklanan bir sorundan dolayı diye umuyorum ) ve 64 biti henüz aktif hale getiremedim :S
    Yani açıkcası sizinde yazdıgınız gibi makyaja alınmış bir leopard var karşımızda ve sorun şu ki, makyajıda öyle çok bişey deil...
    Vistanın makyajı olan Win7 gibi fark yaratan bir makyaj beklerdim apple'dan (Geniş çapta ve görsel açıdan çok fark yaratan )

Menu Ustune Cift Tiklama: 'Appearance' kisminda Double-click a window's title bar to minimize secenegini aktif edin.
    F12 Tusu: Bu ozellikle Leopard'da da vardi.
    Dock Menu: Dock menusundeki en koklu degisiklik, ornegin 4 tane firefox penceresi (tab degil) actiktan sonra, bir iki tanesini kucultun. Daha sonra Firefox iconuna basili tutun. Bu sekilde bir menuden baska bir menuye surukle-birak islemi de yapabilirsiniz.
    64 Bit: Windows'daki 64 bir destegi nasildir bilmiyorum lakin Snow Leopard'daki 64 Bir destegi zaten cok buyuk fark yaratacak bir ozellik olarak lanse edilmedi. En buyuk avantaji 4GB'den fazla rami tanimasi. Kaldi ki 32 Bit'de de 64Bit uygulamalari calistirabiliyorsunuz.

Yorumlarinizi okuyunca farkli sistemleri kullaniyoruz gibi hissettim :)
    Snow Leopard icin ben, sadece sunu soyleyebilirim ki bunun da yeterli oldugu kanaatindeyim.
    Ayni donanimla, Leopard'dan cok daha hizli calisan bir sistem.
    Son olarak Snow Leopard'in 29$'a satilan bir isletim sistemi oldugunu unutmayalim.
    Bilgisayarin power tusuna uc saniye basili tutmam gerekiyor kapanmasi icin. Normal sekilde de 5 saniye de kapaniyor. :)

Buyuk konusmayayim ama Vista'da iki defa servis pack 2 kurmayi deneyip, tam sonuna geldigi sirada hata verip vistanin, makinami iki defa mahvetmis olmasi gercegi aklima geldikce Snow Leopard'i opesim geliyor. :)

• quote:

quote:

quote:

Menu Ustune Cift Tiklama: 'Appearance' kisminda Double-click a window's title bar to minimize secenegini aktif edin.
    F12 Tusu: Bu ozellikle Leopard'da da vardi.
    Dock Menu: Dock menusundeki en koklu degisiklik, ornegin 4 tane firefox penceresi (tab degil) actiktan sonra, bir iki tanesini kucultun. Daha sonra Firefox iconuna basili tutun. Bu sekilde bir menuden baska bir menuye surukle-birak islemi de yapabilirsiniz.
    64 Bit: Windows'daki 64 bir destegi nasildir bilmiyorum lakin Snow Leopard'daki 64 Bir destegi zaten cok buyuk fark yaratacak bir ozellik olarak lanse edilmedi. En buyuk avantaji 4GB'den fazla rami tanimasi. Kaldi ki 32 Bit'de de 64Bit uygulamalari calistirabiliyorsunuz.

Yorumlarinizi okuyunca farkli sistemleri kullaniyoruz gibi hissettim :)
    Snow Leopard icin ben, sadece sunu soyleyebilirim ki bunun da yeterli oldugu kanaatindeyim.
    Ayni donanimla, Leopard'dan cok daha hizli calisan bir sistem.
    Son olarak Snow Leopard'in 29$'a satilan bir isletim sistemi oldugunu unutmayalim.
    Bilgisayarin power tusuna uc saniye basili tutmam gerekiyor kapanmasi icin. Normal sekilde de 5 saniye de kapaniyor. :)

Buyuk konusmayayim ama Vista'da iki defa servis pack 2 kurmayi deneyip, tam sonuna geldigi sirada hata verip vistanin, makinami iki defa mahvetmis olmasi gercegi aklima geldikce Snow Leopard'i opesim geliyor. :)

Çift tıklama olayı ii oldu vala hocam çok saol
    İdenep 10.5.8 kullanıyordum onda f12 ile açamamıştım bir türlü belkide bir ayarı vardır derine dalmadım :)
    Evet atladıgım bi kaç yer daha varmış ama yinede bu kadar az şey olması insanı üzüyor apple'dan, çok daha fazlasını beklerdim ben..

• quote:

quote:

Rica ederim. Halletmis olmaniza sevindim.

Intel ICH9-M AHCI:

2. Hocam, bencede kext'lerden kaynaklanan bir sorun var,
    myhuck ile kurulum sırasında kurdugum kext'ler şu şekilde;
    -Core (mecburen seçili)
    -com.apple.Boot.plist
    -PS2Controller (bunu seçince klavye sorunum ve touchpad sorunum bitti)
    -FakeSMC (mecburen seçili)
    -FramebufferDisaber
    -LegacyAppleRTC
    -NullCPUPowerManagement
    -OpenHaltRestart
    -PlatformUUID

3- VodooBatary'i kurmadım sanırım şimdi ikisinede bakıcam..

4- Snow düzgünce çalışsında leopard önemli degil :))

5- Usb'de bazen sorun çıkarıyor. İlgiçtir ki açılışta kablosuz farenin adaptörü takılı olmalı ve fare kapalı olması gerekiyor. Masaüstüne gelince fareyi açıyorum ve o şekilde sorunsuz kullanılabiliyor.. Fare açıkken başlarsa kablosuz çalışmıyor.. Usb portlarıda sapıtıyor wireless adaptörde çalışmıyor ozaman...

sistem özelliklerinden USB
    USB Bus:

Host Controller Location: Expansion Slot
    Host Controller Driver: AppleUSBUHCI
    PCI Device ID: 0x2937
    PCI Revision ID: 0x0003
    PCI Vendor ID: 0x8086
    Bus Number: 0x1a

6- Serial ATA kısmında yazanlar

Unknown AHCI Standard Controller:

Vendor: Unknown
    Product: AHCI Standard Controller

devamı hdd için...

-FramebufferDisaber: Bu kext dosyasina her zaman ihtiyaciniz yoktur. Eger, Itunes ve Quicktime programini kullanirken mouse'da herhangi bir takilma vs oluyorsa bu eklentiyi kullanmaniz gerekiyor. Once boyle bir sorununuz olup olmadigini tespit edin.
    -PlatformUUID: Chameleon RC4 ile, bu eklentiye de ihtiyac kalmiyormus.
    -NullCPUPowerManagement: Daha once vermistim adresi. 10.6.2 icin olan surumuyle degistirin.
    -IOATAFamily.kext: My hack icerisinde olmasi gerekiyor bu dosya. Bunu da kurabilirsiniz. Ancak bundan once size, asagida gonderdigim dosya icerisinde cikan kext dosyalarini System/Library/Extension
    klasorune kopyalayin. Silmek istediginiz kext dosyalarini da normal dosya siler gibi silin. 'Repair Permission' yaparak sistemi yeniden baslatin.

http://www.mediafire.com/file/gomjtz2uz1j/Sata_Usb_Fix.zip

Yukarida bahsettiginiz USB ve Sata sorununu cozecektir. 10.6.2'de kullandigim suruculeri gonderdim.
    Dosyalarin orjinallerinin yedegini almayi unutmayin.

Son olarak Myhack ile birlikte tekrardan Chameleon'u kuruluyor mu.
    Chameleon'un surumunu RC4'den RC3'e dusuruyor mu acaba?
    Boyle yapiyorsa, RC4'u tekrardan kurmanizi tavsiye ederim.

Duzenleme: Extra klasorunun icerisinde IOAHCIBlockStorageInjector.kext dosyasi var mi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheChatlaq -- 26 Ocak 2010; 13:31:40 >

• quote:

Ben yazmıştım sana boşuna takıntı yaptın diye :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

quote:

Ben yazmıştım sana boşuna takıntı yaptın diye :)

valla orası öle de şeytan işte dürtüyo..insan yapamayınca deli oluyo ama hevesimi adlım çok büyük bi fark...
    yalnız şu snowu boot edip kurma şansımız yok galiba...empire ile kurulum yaptığımda sona gelince hata veriodu...3 kere denedim sonra uğraşmadım pek...
    varsa metodunu bilen...

• thechatlag arkadaşımızın da yukarda anlattığı tek hdd ye leopard ve snow kurmak isteyenler önce hdd 2 mbr olarak bölüyoruz sonra önce leopard kurup üzerinden snow leopardı yüklüyoruz kesinlikle snow u dvd ile boot edip kurmaya çalışmayın hem uzun sürer hemde hata yapma şansınız çok olur leopard üzerinden kurun 8 dakika sürüyor ve eğer açılmassa istediğiniz kext ve ya dosyayı deiştirp deneme şansınız olur leopard üzerinden hackintosh dvdleri ile kurulum yapın retail dvd mbr formatındaki disklere kurmaya çalışmayın bir program kurar gibi snow u diyer bölüme kurabilrsiniz win deki nero kurmakla ayni şey :d eğer direk snowun açılmasını isterseniz hazırladığım videodaki yöntemi kullanın unutmadan kesinlikle chameleon rc4 kullanın leoparda kullandığınız dsdt.aml dosyasını arkadaşında dediği gibi snow dada kullanabilrsiniz
    http://www.youtube.com/watch?v=NafvS5GmY7U&feature=player_embedded

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raptor28 -- 26 Ocak 2010; 16:56:27 >

• snow leopard 64 bit bence win den daha kullanışlı winde 64 bit özelliğini kullanmak tam bir işkence snowda böyle birşey yok 32 bit ve 64 bit çalıştırabiliyor kaldıki windows kacyıldır 64 bi kullanıyor ama daha henüz sorunları bitmedi şahsen ben 64 bit windowsu ağız tadıyla kullanmadım çok istediğim halde
  • Gecen yil bilgisayarimi aldigim zaman 64 Bit Vista ile birlikte gelmisti. Dolayisiyla ben, 64 Bit konusunda herhangi bir sorun yasamadim.
    Suanda 64 Bit Windows 7 destegi de veriyor HP. Windows kurarsam buyuk ihtimal 64 Bit Windows 7 kuracagim.

Snow Leopard'a gelince. Illa 64 Bit diye israr etmenin cok anlami olmadigi kanaatindeyim. 32 Bit kullansaniz bile 64 Bit uygulamalari calistirabiliyorsunuz.
    En buyuk kaybiniz 32 GB ram kullanamamak olur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheChatlaq -- 26 Ocak 2010; 18:30:13 >
  • 
Sayfa: önceki 142143144145146
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.