Şimdi Ara

Mac Mini ile ilgili bir kaç soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam. Bir kaç sorum olacak.

1-) 2012 Mac Mini var benim elimde. Giriş modeli olan. Bunu satıp 2014 model MAC mini almaya değer mi?

2-) Şu an ki Mac mini mi tutsam 4GBtan 8GB a upgrade yapsam performans artışı olur mu? Olur ise hangi ram i almam lazım?

Teşekkür ederim.

• Ben de almayı düşünüyorum. Eski Mac mini'lerle yenisi arasında ne gibi farklar var? En düşük fiyatlı Mac mini aşağıdaki özelliklere sahip. Eskisine göre bir gelişme var mı, iş görür mü yoksa daha üst donanımlılarına mı bakmak lazım. Windows'tan bıktım, sadece internet ve arada film vs için kullanacağım. Oyun oynamam. Yeni konu açmamak için bunun altına yazdım. Konu sahibi umarım hoş görür :)
    Specifications
    1.4GHz dual-core Intel Core i5
    4GB memory
    500GB hard drive1
    Intel HD Graphics 5000
    OS X Yosemite

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu modeli alınabileceğini düşünüyorum

2.6 GHz Mac mini
    Özellikler
    2.6 GHz çift çekirdekli Intel Core i5
    8 GB bellek
    1 TB sabit sürücü1
    Intel Iris Graphics
    OS X Yosemite
  • quote:

Orijinalden alıntı: l3ittersweet

şu modeli alınabileceğini düşünüyorum

2.6 GHz Mac mini
    Özellikler
    8 GB bellek
    1 TB sabit sürücü1
    Intel Iris Graphics
    OS X Yosemite

GPU yine aynı gibi ama. 2.5 i5 idi 2012 modeli. Ram ve HDD artmış. Birde HD4000 den HD5000.

Ben biraz daha fazla beklenti içine girmişim malesef :(
  • Mac mini benimde beklediğim bir güncelleme idi. Fakat giriş modeli bana biraz düşük gibi geldi. Bütçeyi zorlayabilirsem eger diğer modeli almak istiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagdastyana

Mac mini benimde beklediğim bir güncelleme idi. Fakat giriş modeli bana biraz düşük gibi geldi. Bütçeyi zorlayabilirsem eger diğer modeli almak istiyorum

Diğer model de de ahım şahım bişey yok aslında 2012 ye nazaran.

ben i7 quad core lu bir model bekliyodum. Neyse artık :(
  • iARDAs İ kullanıcısına yanıt
    Hocam o kadar farketmez diyorsanız giriş modelini alayım o zaman. Tv'ye bağlıcam zaten. Film izlemek ve itunes için kullanıcam. Yeterlimidir?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Berserk (ile ilgili bir sorum var)
    10 yıl önce açıldı
    Sistem 4 ile ilgili soru?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagdastyana

Hocam o kadar farketmez diyorsanız giriş modelini alayım o zaman. Tv'ye bağlıcam zaten. Film izlemek ve itunes için kullanıcam. Yeterlimidir?

Ya giriş modeli de çok zzayıf geldi.

2012 giriş modeli 2.5 lik CPU vardı, 2014 giriş modeli 1.4lük CPU var. Fiyatıı daha düşük tabi. Yine sizin işi fazlasıyla görür ama ben yinede illa alacaksanız 1999 TL olanı alın derim.

Bakmayın apple ürünlerinde fiyat performans biraz kötü oluyor PC ye göre ama MAC OS X in güzelliği bunu kapatıyor bence.
  • iARDAs İ kullanıcısına yanıt
    Bende öyle düşünmüştüm. Orta seviye modeli beni uzun bir süre götürür diye düşünüyorum. İşlemci, ram daha iyi. Teşekkürler

• Yeni modellerdeki işlemci 2 yıl önceki işlemciden farklı; Şuan Haswell işlemciler kullanılıyor. O yüzden sadece sayıları karşılaştırmak uygun olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sharky25ant

Yeni modellerdeki işlemci 2 yıl önceki işlemciden farklı; Şuan Haswell işlemciler kullanılıyor. O yüzden sadece sayıları karşılaştırmak uygun olmaz.

Kesinlikle katılıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: sharky25ant

Yeni modellerdeki işlemci 2 yıl önceki işlemciden farklı; Şuan Haswell işlemciler kullanılıyor. O yüzden sadece sayıları karşılaştırmak uygun olmaz.

Çok bi hız farkı olacağını düşünmüyorum ama. Özellikle 1.4 lük olan modelin 2012 yılında ki 2.5 lik modeli geçeceğinide sanmam ama tabi belli de olmaz haklısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iARDAs

quote:

Orijinalden alıntı: l3ittersweet

şu modeli alınabileceğini düşünüyorum

2.6 GHz Mac mini
    Özellikler
    8 GB bellek
    1 TB sabit sürücü1
    Intel Iris Graphics
    OS X Yosemite

GPU yine aynı gibi ama. 2.5 i5 idi 2012 modeli. Ram ve HDD artmış. Birde HD4000 den HD5000.

Ben biraz daha fazla beklenti içine girmişim malesef :(

HD 5000 değil ama iris pro modeli tatmin eder diye düşünüyorum.
  • Satın aldıktan sonra ram takviyesi yapılamıyormuş bunlarda!

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.