Şimdi Ara

Mac mi - Pc mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Daha once bır cok kez karsılastıgınız mac mı pc mı tartısmasını ıster ıstemez tekrardan gundeme getırıyorum.
    Bır yakınımın grafık tasarım bolumunde okumaya baslaması uzerıne bu tartısma alevlendı.
    Macintosh Power book almaya yonlendırılmıs okuldakı bılgısayar hocası tarafından..benım dusunce pc nın turkıye sartlarında daha ucuz olması mac karsısında olan bazı performans eksıklerının upgrade ıle ortadan kaldırılabılecegını dusunuyorum.

Bunun otesınde 12 senedır pc kullanan bırı olarak ve turkıye vatandası olarak ne yazık kı ulkemızde hem maddı acıdan hem de pclerın daha bı sıcak olması acısından mac lerın alıcı bulmasına sasırıyorum.

sız neler dusunuyorsunuz bu konuda?

tesekkurler

• 23"lcd mi aldıktan sonra eğer Macosx X86 sürümü çıkmazsa ortalığa ,bir mac mini alacağım.Gerçketen hayranlık ötesi bir şey.

Pahalımı pahalı,hele hele apple'ın son zamanlarda yaptığı indirimleri dünyada aynı oranda seyrederken ,Bilkom yarısını yapmadı.
  • kimsenin bu konu hakkında yardımcı olucak düşüncesi yok mu?
  • MAC A O KADAR PARA VERECEĞİME O PARAYLA TOPLAYACAĞIM PC MAC TAN ÇOK ÇOK HIZLI OLUR
  • quote:

Orjinalden alıntı: THUNDERBIRD

MAC A O KADAR PARA VERECEĞİME O PARAYLA TOPLAYACAĞIM PC MAC TAN ÇOK ÇOK HIZLI OLUR

dediğin mantıklı ilk başta,ancak arkadaşın dediği photoshop,freehand,quarkxpress vs. grafik programlarını profesyonel anlamda kullananmak için macintosh'u tercih eden grafikerler falan mal mı?hadi türkiyeyi bir tarafa bırak,avrupa ve amerikadaki o kadar grafik sanatçısı niye mac tercih etsin ki?demek ki olay senin dediğin gibi değil...
  • ancak türkiyede yaşamakta olan bir öğrenci için gidip de power book almak gerçekten gereksizmiş gibime geliyor.
    mallık şurda..bizim gümrükümüz yüzünden tüm elektroniklere gelen zamda...
    apple nin tüm ürünleri pazar kısıtlı olduğu için çok pahalıya satılmakta.

ileride tabiki alması gerekiyorsa okul bitince işe girince çok normal..ancak şmdi lüksmüş gibi geliyor..üstelik performasını yakalıyacak pc yi toplamak daha ucuza mümkünken.
  • MAC le PC okadar ayrı bir olayki MAC in yanında PC sadece bir Hesap makinası
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ps5 mi pc mi
    8 ay önce açıldı
    bu pc alinir mi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • MAC deki grafik üstünlüğü PC nin yakaması zor gibi görünüyor. Kullananlara sormak lazım yine de.
  • Mac in yanında Pc bir hesap maknesi derken neyi kastediyorsun.

Ben subjektif bir düşünce merak etmiyorum..
    Performansından bahsedersen sevinirim..

Teşekkürler
  • 2D grafik uygulamalarda daha esnek olduğu bir gerçek.
    ama bir Powerbook alacağıma şöyle 17" veya 20" Imac G5 almayı tercih ederdim ben.
    Macintosh değilde OSX başka bir dünya,onu yaşamak lazım anlamak için...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

2D grafik uygulamalarda daha esnek olduğu bir gerçek.
    ama bir Powerbook alacağıma şöyle 17" veya 20" Imac G5 almayı tercih ederdim ben.
    Macintosh değilde OSX başka bir dünya,onu yaşamak lazım anlamak için...

Valla yakında 23" den vazgeçip , 20" alıp yanına Mac mini almak istiyorum.

OS x i tam anlamıyla yaşamadım ama yaşamak istiyorum.Hep sitiyorum zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khn -- 12 Ekim 2005, 1:07:15 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: khn

Pahalımı pahalı,hele hele apple'ın son zamanlarda yaptığı indirimleri dünyada aynı oranda seyrederken ,Bilkom yarısını yapmadı.

zaten oda koç'un o hiç indirim yapar mı yaş tahtaya basar mı?
  • Mac Neymiş ya bilmediğimden soruyom harbiden

• çoook uzun yıllardır mac ve pc beraber kullanıyorum. şu anda işyerinde de bir G5 sahibiyim evde de PC var. Ama aynı düzeyde makineler değil. Aşagı yukarı kullanım olarak birbirlerine çok yaklaştılar son yıllarda. Yalnız Macosx işletim sistemi arayüzü kullanımı kolaylıgı müthiş. Bu ataga daha karşılık veremedi windows. Biraz basit kaldı. Nelerle ne sorunlarla karşılaştım PClerde... Ama Mac de pek öyle sistemi etkileyen göçmeler çökmeler çok zor oluyor... Daha saglam işletim sistemi.

G5 e gelince. tabiki süper en azından sistemin uyumu çalışması kilitlenme güvenlik olayları minimuma indirilmiş durumda. virüs yok bir kere mac ortamında. G5 hızlı bir işlemci ve sogutma sistemine sahip. kolay kolay bişey olmuyor. Ama yinede bana biraz fazla ısınıyormuş gibi geliyor. Sonuçta bu nedenle apple'in ibm den intele geçtiğini düşünüyorum.

pc parçaları ucuz ve istediğin şekilde değiştirebiliyorsun. birde kullanım amacına bakınca iş değişiyor. Oyun oynamak düşüncesindeysen ve özellikle kopya oyun alıyorsan bunu mac ortamında bulman biraz zor olur. sınırlı yani.

Ülkemizde macleri getiren bilkom inanılmaz kazıkçı. Herşeyi nerdeyse 2 katı fiyata satıyor. Bu da Macintosh bilgisayarlarına vurulmuş en büyük darbe. Bununla beraber Mac'ler en yaygın olarak Reklam ajanslarında, basın - müzik - sinema gibi profesyonel amaçlı iş için kullanıma baglı kalıyor. yaygınlaşamıyor.

• SAğol Kalite Birşeye Benziyor Çorumlu abimde söyledi manyak uleyn bu dedi
    Cengiz nerde diyor birde
  • mac in ağırlıklı olarak grafik ağırlıklı uygulamalarda kullanılmak üzere geliştirilen bir makina olduğunu, mac os un herzaman windows dan çokçok daha stabil olduğunu unutmamak lazım. sırf kağıt üzerinde g5, intelden veya amd den yavaş görünüyo diye yanlış algılamamak lazım olayı.
    bence arkadaşınız biyerlerde mac kullanıp öyle karar versin, en mantıklısı bu olur bence. grafik ağırlıklı kullanılacağı için, aradaki fiyat farkı bana kalırsa biraz gözardı edilebilir, sonuçta apple dan bahsediyoruz,ki kullandığı zaman oda aradaki farkı anlayacaktır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cem_6872

SAğol Kalite Birşeye Benziyor Çorumlu abimde söyledi manyak uleyn bu dedi
    Cengiz nerde diyor birde

Cengiz kim lam,hangi Çorumlu abin?
  • arkadaşlar geçin bunları
    bizde reklam katalog işindeyiz ama pc kullanıyoruzda noluyor?
    640 cpu 2048 ddr2 533 ile tozunu atıyoruz uygulamaların
    8 mp resimler fıldır fıldır dönüyor işte tak diyede efekt yiyor
    bu arada zamandan kazanmak için import etmek yerine yapılan resim copy - pastelerin haddi hesabı yok
    a3 sayfa tasarımları trak diyede 300 dpi cmyk tiff convert oluyorlar.eee?
    mac tamam macda o eskidendi mac number one
    vermem o parayı mac'lere verenede şaşarım şu ortamda
    şu makinede corel + dreamweawer + flash + acdsee + msn + explorer + winamp aynı anda cayır cayır çalışıyorsa şayet,birisi bana mac'e tonla para vermenin mantığını anlatsın.
    ama mac fanatiği olmasın bu arkadaş

haa edit edeyim yukarda bir arkadaş photoshop-freehand vs demiş.
    gözünüzde büyütmeyin neki onlar programmı al bak bu 640 cpu /asus P5LD2 anakart /4*512 ddr2 533 makinede nasıl vızır vızır çalışıyolar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4 -- 12 Ekim 2005, 3:15:53 >

• Mac'in üstünlüğü tartışılmaz bile. Burada yorum yapan arkadaşlardan kaç tanesi mac kullandı aceba. Mac'i bir defa kullanan adam dönpte pc'nin yüzüne bakmıyor bi daha.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.