Şimdi Ara

Mac mi - Pc mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • her makinenin kendi avantajları var elbette. grafik tasarım v.b. işlerdeysen mac tavsiye ederim. oda AMD gibi işlemci hızı düşük ama pentiumu 2-3 e katlayanlardan. ama ev veya ofis kullanıcısı isen sana normal PC tavsiye ederim. neden? yazılım desteği, işletim sistemi, ne biliim işte daha yaygın ve bilinen birşey. mac elbette güzel ve kalite bir alet ama işte ülkemizde yaygın değil.. PC yide alırsın istediğin tip (İntel&AMD) canın sıkıldıkca upgrade yaparsın..avantajın o olur.
  • Benimde Eski çalıştığım matbada G5 Vardı.Sürekli kullanmadım ama.Bi göz gezdirdim.Resmen Hayran Oldum.Çook Baba bir işletim Sistemi var.Kullandıktan sonra Xp ye dönmek bi acayip oluyo.Xp bir anda gözümden düşü verdi.Dedim Xp Çok dandikmiş bea.Attan Eşşeğe Binmek gibi bişi oldu.Pc için kurulabilen versionunu kurdum ses ve ethernet kartımı tanımadı ve Kurduktan 5 saat sonra Hata verip Tigeri açmamasından dolayı Kaldırdım.İnşallah Tam olarak pc ye kurulabilir bi versionu Çıkarda.Hiç düşünmeden kurarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanswf2 -- 12 Ekim 2005, 5:41:37 >
  • sorunda o zaten SADECE OS icin mac. gerisi boş zaten
    ama gidip'de bosu bosu 2,3 kat fazla para verip mac'ın o muhtesem denilen OS'unu kullanmaya gerek yok ...
    Kaldı ki binlerce tema ve turevleri olan programlar varken;xp'yi tamamen değiştir mac os olsun bitsin..
  • Profesyonel anlamda kullanılmayacaksa bence hala mace gerek yok.
    Geçen gün fotoğrafla ilgilenen bir arkadaşa imac g5 20"LCD olandan aldık. 2500$ para verdik, adobe program paketi alacak 800$ civarı. o bu derken fiyat çok yükseliyor. Alet süper, ama o kadar para olsa cebimde gidip almam çünkü ihtiyacım yok. Zaten heryerde PC varken zor olur.
    Ama programları biraz daha yaygınlaşır, daha kolay erişilebilir birsey haline gelirse mac almamamak için bir sebep yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: C4

arkadaşlar geçin bunları
    bizde reklam katalog işindeyiz ama pc kullanıyoruzda noluyor?
    640 cpu 2048 ddr2 533 ile tozunu atıyoruz uygulamaların
    8 mp resimler fıldır fıldır dönüyor işte tak diyede efekt yiyor
    bu arada zamandan kazanmak için import etmek yerine yapılan resim copy - pastelerin haddi hesabı yok
    a3 sayfa tasarımları trak diyede 300 dpi cmyk tiff convert oluyorlar.eee?
    mac tamam macda o eskidendi mac number one
    vermem o parayı mac'lere verenede şaşarım şu ortamda
    şu makinede corel + dreamweawer + flash + acdsee + msn + explorer + winamp aynı anda cayır cayır çalışıyorsa şayet,birisi bana mac'e tonla para vermenin mantığını anlatsın.
    ama mac fanatiği olmasın bu arkadaş

haa edit edeyim yukarda bir arkadaş photoshop-freehand vs demiş.
    gözünüzde büyütmeyin neki onlar programmı al bak bu 640 cpu /asus P5LD2 anakart /4*512 ddr2 533 makinede nasıl vızır vızır çalışıyolar

piyasada her işte olduğu gibi reklamcılık işini de profesyonel anlamda yapan kişiler,firmalar vs. var...mac diyenlerin önerisi zaten bu profesyoneller için,piyasadaki reklamcıların %90'ı için değil...

• şu macox i pc versiyonu var mı onu bş kurup denesek.valla çok merak ettim.acele bana yardımcı olursanız sevşnirm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Administrato®

Mac'in üstünlüğü tartışılmaz bile. Burada yorum yapan arkadaşlardan kaç tanesi mac kullandı aceba. Mac'i bir defa kullanan adam dönpte pc'nin yüzüne bakmıyor bi daha.

Ne diyoooon.Yapma ya zaten kaç aydır Cinema display e vurulmuşum bir kere hep diyorum yanına macosx intel çıkmazsa sırf o arabirim günlük internet için Mac Mini alacağım.

Bak sonra pc ye dönmezsem bozuşuruz ona göre.
  • yakınının maddi durumu iyyise mac alsın derim......... eğer kendini zorlayarak alacaksa şimdilik sağlam bi pc toplaması yeterli olur........ ileride kendi işinin sahibi olunca tabiki mac derim.........
  • intel işlemcilere geçtiği zaman mac bir numara olacaktır.

Tıklayınız 1
    Tıklayınız 2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebu Zer Gıfari -- 12 Ekim 2005, 14:25:42 >
  • mac mi pc mi tartısmasına cevap verecek kadar tecrübeli değilim,ama eger bir hoca öğrencisine şunu al demişse bu tavsiye ciddiye alınmalı

hocanın dediğini yap,yaptığını yapma felsefesi

muhtemelen kendisi mac kullanıyordur ,dahada önemlisi aynı tavsiyeye diger öğrenclerin büyük bir bölümü uymuştur(bunu araştırıp ciddiye almalı) bu durumda okulda çoğunluk mac kullanıyorken gidip bir pc alırsa(aldığı pc mac i beşe katlasa bile;ki bu mümkün görünmüyor) sürekli sorun yaşayacağını düşünüyorum.
    her hangi bir çalışma sırasında bir problemle karşılaştığında okul çevresinden destek bulması,bilgi ve uygulama paylaşımında sorun yaşaması,döküman ve software bulma sorunu yaşaması,muhtemel font sorunları vs vs vs

• Kısaca, öğrenmek içinse pc. Bu işten para kazanacaksa veya para sorun değilse mac.
  • kardeş şimdi şunları düşünürsen çoğu oyun mac'i karşılamıyor.özel windows istiyor o da çıkıyor ama nasıl olacağı konusunda hala tam bir fikir yok ortalıkta.sadece normal windows gibi olacak deniliyor.ayrıca fiyat bakımından çooooook pahalı.onun yerine çooook iyi bir bilgisayar düzersin.Belki donanimhaber standardı olmaz ama performans dersen mac'İ tek geçerim.
  • quote:

arkadaşlar geçin bunları
    bizde reklam katalog işindeyiz ama pc kullanıyoruzda noluyor?
    640 cpu 2048 ddr2 533 ile tozunu atıyoruz uygulamaların
    8 mp resimler fıldır fıldır dönüyor işte tak diyede efekt yiyor
    bu arada zamandan kazanmak için import etmek yerine yapılan resim copy - pastelerin haddi hesabı yok
    a3 sayfa tasarımları trak diyede 300 dpi cmyk tiff convert oluyorlar.eee?
    mac tamam macda o eskidendi mac number one
    vermem o parayı mac'lere verenede şaşarım şu ortamda
    şu makinede corel + dreamweawer + flash + acdsee + msn + explorer + winamp aynı anda cayır cayır çalışıyorsa şayet,birisi bana mac'e tonla para vermenin mantığını anlatsın.
    ama mac fanatiği olmasın bu arkadaş

haa edit edeyim yukarda bir arkadaş photoshop-freehand vs demiş.
    gözünüzde büyütmeyin neki onlar programmı al bak bu 640 cpu /asus P5LD2 anakart /4*512 ddr2 533 makinede nasıl vızır vızır çalışıyolar

katılıyorum,sadece photoshop ,freehand için apple almak kıroluk olur(bu ikisi için p3 bile yeter bence). bununla birlikte profosyonel anlamda grafikle uğraşılacaksa mac alınmalı, hardware olayı biryana, elinizin altında macos diye son derece stabil bir işletim sistemi olacak.
    ezbere konuşmadığımı, mac fanatiği olmadığımıda söliyim de. forever AMIGA

• arkadaşlar bir test yapsın imkanı olanlar.
    70cmx100cm 300DPI bir resmi sağa döndürün mesela.bu işlem yapılırken masaüstüne tıklayın.
    çok bast bir işlem...
    bunu bir Mac te ve bir PC de yapın,sonra gelin tartışalım
  • ŞŞT Amigacı , Traps and Treasure'u hatırlıyormusun.
  • peki sen jim power'i hatırlıyormusun
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

arkadaşlar bir test yapsın imkanı olanlar.
    70cmx100cm 300DPI bir resmi sağa döndürün mesela.bu işlem yapılırken masaüstüne tıklayın.
    çok bast bir işlem...

ben mac'lerin üstün vasıfları yok demiyorum zaten
    70*100cm/300 dpi bir resmi bitmap editorde cevirmeyi denemeyi bırak düşünmek bile istemem
    ayrıca 70*100 baskı alacaksam zaten 70*100 çalışma ne yaparım ne yaptırırım (katalog montajı hariç tabiki)
    1/3 çalışmayı vectorelde örnek cdr12, çalışma bittikten sonra büyütürsün 70*100 yaparsın eğer resim en az 8 mp ise pixellenmez.zaten basılırken tramı yediği zaman bir esprisi kalmaz birebir çalışmanın 80 lik tram bile almış olsan.senin sektörden olduğunu biliyorum yanlış anlama öylesine yazıyorum kesinlikle iş öğretiyor değilim
    ama birebir çalışma derken cdr12 de 70*100 tasarımı rahat çalışırım ama dediğin o 70*100 resmi bitmape import edip sağa sola asla ve kat'a cevirmem niye cevireyim ne gerek var.çevrilmesi gerekiyorsa vectorelde cevrilir

test amaçlı cevir diyorsan kalsın,ona zaten birşey demiyorum pc kitlenir
    diyeceğim şart olanlar haricinde alması şart olmayan,sektöre yeni giren,iş öğrenecek olan vs birçok kişinin mac peşinde koşması anlamsız

• quote:

Orjinalden alıntı: serdem

intel işlemcilere geçtiği zaman mac bir numara olacaktır.

Yazık olacak, çünkü olay zaten RISC'te.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

arkadaşlar bir test yapsın imkanı olanlar.
    çok bast bir işlem...

ben mac'lerin üstün vasıfları yok demiyorum zaten
    70*100cm/300 dpi bir resmi bitmap editorde cevirmeyi denemeyi bırak düşünmek bile istemem
    ayrıca 70*100 baskı alacaksam zaten 70*100 çalışma ne yaparım ne yaptırırım (katalog montajı hariç tabiki)
    1/3 çalışmayı vectorelde örnek cdr12, çalışma bittikten sonra büyütürsün 70*100 yaparsın eğer resim en az 8 mp ise pixellenmez.zaten basılırken tramı yediği zaman bir esprisi kalmaz birebir çalışmanın 80 lik tram bile almış olsan.senin sektörden olduğunu biliyorum yanlış anlama öylesine yazıyorum kesinlikle iş öğretiyor değilim
    ama birebir çalışma derken cdr12 de 70*100 tasarımı rahat çalışırım ama dediğin o 70*100 resmi bitmape import edip sağa sola asla ve kat'a cevirmem niye cevireyim ne gerek var.çevrilmesi gerekiyorsa vectorelde cevrilir

test amaçlı cevir diyorsan kalsın,ona zaten birşey demiyorum pc kitlenir
    diyeceğim şart olanlar haricinde alması şart olmayan,sektöre yeni giren,iş öğrenecek olan vs birçok kişinin mac peşinde koşması anlamsız

hoca taranmış resimler geliyor bazen ve resmi temizleyip çevirmen gerekiyor,anladın
    çok basit bir örnek verdim bu arada.
    poster afiş olduğu zaman başka şansın yok taranıp gelen resimde.Dijitalde çekilip gelmiş olsa tamam(ama 70x100 300DPI çekebilecek makina varmı inan bilmiyorum)

• Para olsa cepte dusunmem bile Mac alirim. Yeter ya; son 2 ayda 5 kere format attim benim alete. Hay yedi ceddinin boynu bukiulesincsi bıll gates. Illallah dedirrti yani. Zaten su 8 yilda benim alete yaptigim ekleme cikarmalarla bes tane en babasindan mac alirdim. hic pahali filan deel abim tirsmayin.

Konusuyoruz Mac kullanan adamlarla. Adam virus ne onu bile bilmiyo. phising, trojan filan deyince hink diye kaliyo. adamlar baska bir dunyada yasiyo yani. photoshop ornegi vermıs bi arkadas. photoshop kullanacaksan ikisinde de ayni fiyat. crack istiyorsan orada da ayni crack. ne alakasi var yani. Kankanin g5 makinada Microsoft'un yine virtual pc diye birsey yuklu zaten herseyi calistiriyo. Ayni anda 4 tane PC acti onume, ikisinde xp, birinde 2000, birinde 98 yuklu. Kaldim aynen. 5 OS ayni anda karsimda, hepsi ayri sey yapiyo. Her tur oyunu da oynuyo, biz burada halen nelerle bogusuyoruz.

10 gun bogusup yukledim Tiger cracki benim makinaya, bakalim kurcaliyorum. Bambaska bir olay. Ses ve grafik kartini degistirmem gerekecek. Goruntu var ses yok. Goruntude de birsuru efekti yapamiyorum. Al yine bayilacak 200 kaat grafik karti cakacaz seneye yine 200 kaat, bu hop cope gidecek. Ne bileyim kafa karisiyo iste.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.