Şimdi Ara

Mac almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir mac almayı düşünüyorum aradığım özellikler şunlar ne tavsiye edersiniz:

1-)Ofis programları
    2-)Küçük ve kolay taşınma
    3-)Hız

Air mi pro mu kaç inç hangi işlemci gibi tavsiye ederseniz sevinirim.

• Ofis programları kullanacağınız için ekran çözünürlüğü önemli. Dikkatinizi çekerim ekran boyutu demiyorum. Doğrudan ekran çözünürlüğüyle alakalı. Sonuçta harfleri piksellerle oluşturuyorsunuz. Harfi küçülterek ekrana sığan metin miktarını belli bir yere kadar artırabilirsiniz çünkü belli bir yerden sonra harfi pikselle çiziyor olmanız küçültmenizi engelleyecektir. Mobil olmayı da yanına eklerseniz 13" macbook pro referans modeli derim. Performans/hız bahsetmiyorum çünkü bahsettiğiniz alandaki kullanım için mac performansı yeter de artar.

Edit: Macbook pro değil macbook air olacak orası, yanlış yazmışım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B. Bulut -- 5 Ekim 2012; 22:32:34 >

Orijinalden alıntı: B. Bulut

Ofis programları kullanacağınız için ekran çözünürlüğü önemli. Dikkatinizi çekerim ekran boyutu demiyorum. Doğrudan ekran çözünürlüğüyle alakalı. Sonuçta harfleri piksellerle oluşturuyorsunuz. Harfi küçülterek ekrana sığan metin miktarını belli bir yere kadar artırabilirsiniz çünkü belli bir yerden sonra harfi pikselle çiziyor olmanız küçültmenizi engelleyecektir. Mobil olmayı da yanına eklerseniz 13" macbook pro referans modeli derim. Performans/hız bahsetmiyorum çünkü bahsettiğiniz alandaki kullanım için mac performansı yeter de artar.

peki sizce air olmaz mı hani fiyat farkından dolayı biraz çekiniyorum çok profesyonel olmasına gerek yok ofisin çünkü öğrenciyim hani air alsam neyim eksik kalır?

• resimler burda, hangi çözünürlükten bahsedildiğini anlamadım ben. 13" pro modelinde dahamı yüksekmiş çözünürlük

&#63743;MacBook Pro 15&quot; Late 2011 | Intel Core i7 2.4 GHz | 16 GB 1333 Mhz DDR3 Ram | 120 GB Corsair Force GT SSD | Intel HD Graphics 3000 512 MB + AMD Radeon HD 6770M 1024 MB&#63743;
    &#63743;iPhone 5 White &amp;amp; Silver&#63743;

• Çok üzgünüm yanlış yazmışım. Macbook air 13" diyecektim. Macbook air 13" in çözünürlüğü macbook pro 13" ten daha fazla. Benim hatam.

Orijinalden alıntı: visiotech.gen.tr

resimler burda, hangi çözünürlükten bahsedildiğini anlamadım ben. 13" pro modelinde dahamı yüksekmiş çözünürlük

/>

/>

Dakikasında vurun syntax hatası yaptık ya

• quote:

Çok üzgünüm yanlış yazmışım. Macbook air 13" diyecektim. Macbook air 13" in çözünürlüğü macbook pro 13" ten daha fazla. Benim hatam.

Teşekkür ederim
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Dakikasında vurun syntax hatası yaptık ya

estafurullah, resimlerde var artık ikileme düşenlere yardımcı olur. bende air tavsiye ediyorum 13"
    &#63743;MacBook Pro 15&quot; Late 2011 | Intel Core i7 2.4 GHz | 16 GB 1333 Mhz DDR3 Ram | 120 GB Corsair Force GT SSD | Intel HD Graphics 3000 512 MB + AMD Radeon HD 6770M 1024 MB&#63743;
  • quote:

estafurullah, resimlerde var artık ikileme düşenlere yardımcı olur. bende air tavsiye ediyorum 13"

Aynen, iyi oldu resmi paylaştığın, ben air dedim sanıp gittiydim konudan

quote:

Aynen, iyi oldu resmi paylaştığın, ben air dedim sanıp gittiydim konudan

Peki acaba neden 11 yerine 13 tavsiye ettiniz meraktan soruyorum yani farkları neler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrar teşekkür ederim son bir soru referans modeli derken ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apocalypse47 -- 6 Ekim 2012; 16:23:11 >

Mobil olmayı da yanına eklerseniz 13" macbook air referans modeli derim

eğer buysa, standart konfigürasyonlu modelden bahsediyor. ram yada işlemcisi ek ücret karşılığında arttırılmamış olan(biliyorsunuz ek ücret ödeyerek aynı modeli daha yüksek bileşenlerlede alma şansına sahipsiniz, hernekadar bu arttırım sadece ram ve işlemciyle sınırlı kalsada)
  • bunun için mac alma onun yerine bi netbook al

Orijinalden alıntı: sonundaçtım

bunun için mac alma onun yerine bi netbook al

Netbooklar degerini ve hızını çabuk kaybediyor

Orijinalden alıntı: apocalypse47

quote:

Orijinalden alıntı: sonundaçtım

bunun için mac alma onun yerine bi netbook al

Netbooklar degerini ve hızını çabuk kaybediyor

fakat mac den çok daha ucuz oluyorlar şöyleki bir mac = bir netbook + monster notebook bu yüzden kaygı duyulucak bir şey göremiyorum ayrıca mac e yapıcağın update ramden başka birşey değil onun için sana şunları öneriyorum
    http://www.darty.com.tr/e_commerce/Ultrabook/LENOVO/S400-59-350208-G-p-79597-c-24.htm ultrabook sonuçta
    http://www.darty.com.tr/e_commerce/NOTEBOOK/ASUS/K53U-SX171O-p-68257-c-24.htm f/p ürünü
    http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/acer-ao725-c68bb-ao722-amd-mavi-c60-133ghz-2gb-ddr3-500gb-116-maxamd-bt-cam-w7str/productdetails.aspx?I_ID=62471 bunu almayı düşünüyorum 3ds gibi çok tatlı bişe
    http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/msi-x370-425tr-x370-amd-dual-core-e-450-165ghz-4gb-ddr3-500gb-133-amd-hd6320m-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=60177 bu da güzel ve bunu da almayı düşünüyorum

• Office programlarını tutupta Windows şeylerini almayın. Pages,Numbers ve Keynote ile pay edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: apocalypse47

Peki acaba neden 11 yerine 13 tavsiye ettiniz meraktan soruyorum yani farkları neler

Arkadaşın da demiş olduğu gibi ekstra 2 saat pil süresi, bunun yanında daha yüksek çözünürlük ve daha büyük ekran. 11" çok küçük kalacaktır sizin işiniz için.
    Eğer excel tablolarında karakterleri yatay, dik veya bir açıda kullanmanız gerekiyorsa bunu numbers ta yapamıyorsunuz belirteyim.
    Libre office, open office gibi yazılımlar da var. Bir kere tam çalışmam bitince çöktü(windows'ta) o günden beri kullanamıyorum.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.