Şimdi Ara

Mac e uygun oyunlari nerden edinebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
17.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Steamdan alabiliyoruz mac oyunlarini fakat kredi kartidir vb ugrasmak gerekiyor ben ugrasmak istemiyorum' CD olarak Half life 2 NFS shift vb. oyunlari TR de bulabilir miyim?? CS 1;6 yukleyemedim zaten aglicak gibiyim moralim cok bozuk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi explorerAA -- 27 Ağustos 2010; 21:31:35 >

beence bootcamp ile windows yukle sonrasinda istedigin gibi oyun oynayabilirsin macbook unla, ama tavsiyem sana bir desktop veya ps3 vb. konsol gibi oyun oynamak icin olan sistemleri alip macbook una yazik etmemendir. Tabi senin kararin..

Not: Orjinal olarak satilan oyunlarin uzerindeki ibareler dikkat et, bazilarinda For Mac OSX yazar, onlari alip sistemione kurup oynayabilirsin,
    orn: FOOTBALL MANAGER 2010
    Veya ucretsiz bir program olan Bootcamp ile ( icinde hazir yuklu ) Windows yukleyip , dasa sonra Windows da calisan tum oyunlari yukleyip oynayabilirsin.

Kolay gele

• Kardesim cevap icin cok tesekkur ederim.

Macbook pro yu kasasi guzel olmasindan stabil calismasinda apple olmasindan ve isletim sisteminden dolayi aldim genelde Multimedya ve oyun amacli kullaniyorum

Bootcamp la Win 7 kurdum oyunlari win 7 den oynuyorum ama os x tete oyun oynamak istiyorum oyunlarin daha iyi calistigi soyleniyor os x te

Birde oyun oynayarak MBP yazaik etme demissin ne gibi zararlari olabilir? Ben MBP yi kasa olarak kullaniyorum ekran klavye mouse vb hersey ayri mbp den vede altta sogutucusu var?
  • Bir çok torrent sitesinden edinebilirsin. Oyunların daha iyi çalıştığını söyleyenler bu işten anlamayanlardır. Ben devamlı oyun oynarım ve uzun süreli Macbook Pro kullanıcısıyım şimdiye kadar denediğim oyunlar Half Life 2, NFS Most Wanted , Counter 1.6, Counter Source ve son olarak Starcraft 2 ki bu oyunda diğerleri gibi port değil direk MacosX için yazılmıştır her Blizzard oyunu gibi, hepsi inanılmaz berbat çalışmaktadır Starcraft 2 dışında, berbattan kastım bootcamp ile kurulmuş Win7 ile arada uçurum vardır sadece Starcraft 2'de fps yaklaşabiliyor Win7'ye. Arkadaş yazık etme demişte, yazık olacak bir durum ben göremiyorum ortada, Apple bile resmi sitesinde artık her Mac'in güncellenmesinden sonra kendileri koyuyorlar oyun testlerini eski nesile göre ne kadar kuvvetlendi diye, koskoca Apple ve Steam işbirliğine gitti Mac sekmesi bulunmakta ayrıca Steam'in 10.6.4 üzerindeki grafik sürücüsü çok zayıf açıklaması birkaç gün önce ekran kartı driverı güncellemesini çıkarttı kısaca anlamsız bir yorum olmuş Apple kendisi oyun sektörüne girmek istiyor o devir geride kaldı.

• tesekkurler losthell bir de konuyla alaksi yok ama simdi mbp acilirken uyku modu isigi surekli yanip sondu biiiip diye ses geldi sonra acildi neden acaba?

O zaman tum oyunlari win 7 kurayim ben 70 gb ayirmistim win 7 ye bu alani arttirabilir miyim?

Orijinalden alıntı: DeepEnergy

tesekkurler losthell bir de konuyla alaksi yok ama simdi mbp acilirken uyku modu isigi surekli yanip sondu biiiip diye ses geldi sonra acildi neden acaba?

O zaman tum oyunlari win 7 kurayim ben 70 gb ayirmistim win 7 ye bu alani arttirabilir miyim?

kurduktan sonra artiramazsin. bencede oyun icin bootcamp w7 en ideali.
  • Aynen üstadın dediği gibi arttıramazsın fakat 70 gb bayaa fazla aslında sadece win7 ve oyun kuracaksın. Sorununa gelince pek bişey anladığım söylenemez Şimdi power tuşuna basıyorsun ve ekran karanlık uyku ışığı yanık şekilde bir süre bekliyor ve sonra birden ses ile beyaz görüntümü geliyor, eğer böyleyse bu durum maclerde olabiliyor ancak bip sesini anlamadım hiç duymadım bugüne kadarda genelde daann diye bir sesle gelir bu beyaz görüntü biip hiç bilmiyorum gerçekten.

Bu arada eğer oyuna düşkünsen ki o cihazla güzel oyun oynanır hdd'yi değiştirmeni tavsiye ederim oyun için bile değil aslında 5400rpm diskler inanılmaz yetersiz hertürlü bilgisayar için ki i7 işlemcin 4gb ramin var resmen baltalıyor o disk sistemi, ben 7200.4 aldım restart 54sn'den 29sn'ye düştü ssd ile youtubetan videoları izleyebilirsin zaten sadece bunlar değil tüm programların yüklenme süresine kadar farkı yaşıyorsun en azından bir adet 7200.4 şart gibi. Momentus 7200.4(titreşim yapar), momentus XT 7200.4+ssd(titreşim yapar), ssd(haliyle yapmaz) şeklinde bütçene göre bişeyler seçebilirsin. 500gb diskede kutu alıp harici olarak kullanabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: losthell

Aynen üstadın dediği gibi arttıramazsın fakat 70 gb bayaa fazla aslında sadece win7 ve oyun kuracaksın. Sorununa gelince pek bişey anladığım söylenemez Şimdi power tuşuna basıyorsun ve ekran karanlık uyku ışığı yanık şekilde bir süre bekliyor ve sonra birden ses ile beyaz görüntümü geliyor, eğer böyleyse bu durum maclerde olabiliyor ancak bip sesini anlamadım hiç duymadım bugüne kadarda genelde daann diye bir sesle gelir bu beyaz görüntü biip hiç bilmiyorum gerçekten.

Bu arada eğer oyuna düşkünsen ki o cihazla güzel oyun oynanır hdd'yi değiştirmeni tavsiye ederim oyun için bile değil aslında 5400rpm diskler inanılmaz yetersiz hertürlü bilgisayar için ki i7 işlemcin 4gb ramin var resmen baltalıyor o disk sistemi, ben 7200.4 aldım restart 54sn'den 29sn'ye düştü ssd ile youtubetan videoları izleyebilirsin zaten sadece bunlar değil tüm programların yüklenme süresine kadar farkı yaşıyorsun en azından bir adet 7200.4 şart gibi. Momentus 7200.4(titreşim yapar), momentus XT 7200.4+ssd(titreşim yapar), ssd(haliyle yapmaz) şeklinde bütçene göre bişeyler seçebilirsin. 500gb diskede kutu alıp harici olarak kullanabilirsin.

Para kiyip SSD almak icinden geliyor ama yerini oturmamis bir teknoloj su an icin ilk cikan lcd ekran lar gibi onlarda cok golgelenmegecikme oluyordu bundada ebnzer vir sey vardir muhakkak... :D simdilik idare etmeyi dusunuyorum cs 1.6 en onemli benim icin ondada ekran akrti ayarlarimi yuksek kalite yapmama ragmen 100 fps den assagi indini gormedim :D

Birde forumda basliklar nasil koyulastiriliyor b kodunu basa sona uyguluyorum olmuyor da?

• Aslında SSD'yi öylesine ekledim dediğin gibi biraz daha yol alması gerekiyor özellikle ülkemizde pek Apple forumları olmadığı için yurtdışı forumlara çok takılıyor ve şimdilik mac için önermiyorlar daha macosx'te trim deteği bile verilmedi 10.6.5 ile verilmeside bir ihtimal henüz. En mantıklı seçim ucuz yollu 7200.4 bir hdd olacaktır tabi ihtiyaç duyarsan.

Forumda başlıklar derken, normal konularda girdiklerin koyu olmaz girmediklerin koyu olur yani okuyup okumadığını anlamak için eğer doğru anladıysam sorunu.
  • Benim ne demek istedigimi anladigin sanmiyorum arkadasim cunku bu verdigin yorumlardanda belli zaten, benim arkadasa verdigim cevaba laf edip ayni sozleri tekrarlamandan belli, her neyse, bu cihaz profesyonel tasarim vs. isleri icin kullanilan bir cihazdi ! amma velakin artik Apple in satis agini arttirmasi , ve cesitli strajilerle birlikte bir cok kullanicinin talep ettigi bilgisayarlar haline geldi , piyasadaki laptoplara olan talep ile birlikte. Hatirlarsiniz belki bundan 3 yil onceye kadar laptoplar masa ustu bilgisayarlar altinda ezilirken simdi bir cok insanin talep etikelri urunler oldular.
    Kaliteli malzeme, mukemmel iscilik, guzel bir altyapi vs her sey var bu cihazda. Fakat bu cihazin fiyat 3.500 - 4.000 tl dostum. Ayni paraya cok cok ustun Sony-Asus vs marka, yine isciligi saglamligi vs si olan cihazlar alinir, ve rahat rahat oyun oynanir. Sen kendin demissin harici bissuru eleman kullaniyorum diye. Bende kullaniyorum orasi ayri sey ama ben tasarim yapmak icin harici mouse gerektigi icin kullaniyorum. O yuzden yazik dedim bilmem anlatabiliyomuyum, ama yok bende para cok derseniz zaten size bir sey diyemem, istediginiz sistemde istediginiz oyunu oynayin. Ama bu zorlama niye onu anlayamadim ? Neyin iddiasindasin ? MAC ISLETIM SISTEMINDE windows a gore duzgun perfomans alman, oyun oynaman baya zor ! Cunku bu isletim sistemi oyun oynanmak icin tasarlanmamistir ! Evet tabiki internet sitesine oyun vs perfomansini koyar zaten biraz bilgisayarlardan anliyosan, islemciyi, ekran kartini en iyi test etmenin yolu, onlara yuk bindirmektir ve oyun gibi butun donanima yuk bindiren programlar bu is icin idealdir..

Oyunlari KORSAN istiyosan, internetten indirebilirsin, ama benim tavsiyem eger illa Mac isletim sisteminde oyun oynayacaksan, uzerlerinde FOR MAC OSX ibaresi olan oyunlari satin almandir.

Saygilarimla,

• Valla ben kimseye laf etmem sözünüde tekrarlamam arkadaşım. Kısa ve öz bu laptop alınır oyunda oynanır bu kadar basit. O işi yapabilen diyorsunuzda bakın bakalım piyasaya hiç exper, casper alan varmı adamlar i7-720q koymuşlar ama insanlar gidip daha yüksek fiyata asus,acer,hp,toshiba alıyorlar hemde daha düşük donanıma sahip olarak neden insanlar bunu yapıyor yani herkes işini gören bir bilgisayar almıyor çünkü herşey iş görmekle bitmiyor bir cihazı seversiniz ve onu alırsınız bunda birçok etken olabilir toshibanın sıradan bir laptopu 2000liraya satılıyor fakat asusun 1250'ye sattığı laptop ondan daha iyi iş görebilecek kapasitede öne çıkıyor ama adamlar seviyorlar tasarımını, soğutmasını, servisini ve alıyorlar. Mac almanın sebeplerinin sonu ise gelmez cihaz ısınmıyor, hiç ses çıkartmıyor, macosx işletim sistemine sahip, oldukça ince ve zarif tasarımı var hatta en iyisi, taşınabilirliği mükemmel ve şarjı çok uzun süre dayanıyor. Adam ne yapsın bunların tutkunu macosxten vazgeçemiyor 6-7 saat pilden vazgeçemiyor ama adam çok sağlam bir steam oyuncusu aynı zamanda codmf2, cs:s, left4dead2,bf2,wow,starcraft durmadan bunları oynuyor boş vakitlerindede. Yani senin dediğin gibi olmuyor herşey bak bu işini görür bunu al parana yazık etme şeklinde işlemiyor işler gerçek hayatta, dediğin asus alma acer al olsa bir nebze kabul edilebilir ama apple ayrıdır tek seçenektir ihtiyacın vardır ama oyunculuğundanda vazgeçmezsin ikisinide 10 numara yerine getirirsin. Ayrıca bir sürü harici kullanıyorum evet çünkü bunu artık özel bir laptopmuş gibi görmekten vazgeçen insanlardanım bu bir laptop istediğin mouse takar istediğin monitöre bağlar istediğin şekilde kullanırsın, ne alaka iş güç anlamıyorum yurtdışındaki forumlarda binlerce konu var en basiti girin macrumorsa adam diyorki ben bir oyuncuyum i7 15'mi yoksa i5 17'mi alayım diye soruyor dünya kadar insan, ordan biriside demiyorki kardeş para yazık git asus al diye çünkü adam oyuncu fakat appledan vazgeçemiyor. Kısaca tekrar söylüyorum yazık olacak bir durum falan yok alırsın cihazını kurarsın bootcamp'i i5-i7 gt 330m ile gün boyu oynarsın ve işin bitincede macosx'e dönüp iyiki almışım bu cihaz hem gayet güzel oyun oynatıyor hemde macosx elimin altında dersin.

• macbook pro 17'' kullanıcısıyım. boot camp ile steam üzerinden cs oynuyorum ve mac tarafında ise World of warcraft, Warcraft Frozen Throne, Starcraft 1 ve 2 yi oynuyorum ve sorunsuz bir şekilde çalıştırıyor. Orjinal oyunlarda direk mac desteği olup olmadığı yazar
  • bende arkadaş gibi MBP umu kasa olarak kullanıyorum. Zalman NC-2000 soğutucu var altında, Samsung P2370 monitöre bağlı, Klavye G19 ve G13, mouse da razer mamba. Gayet de wow oynuorm starcraft 2 oynuyorum hiç bir sorun yok. piyasadaki çoğu bilgisayara çok rahat taş çıkarır.
  • Açıkcası Mac' ime tek kurmak istediğim oyun Counter Strike 1.6 . Sırf bunun için Bootcamp'i açmak istemiyorum çünkü Windows'umda bir serial problemi olmuştu bunu bir programla hallettim ama o programdan sonra kendisi en az 5 dakika sürüyor açılması, kendine gelmesi:) O yüzden bu programı Parallels felan üzerinde olmadan direk yükleyip iyi performans alan varsa bana ulaşırsa sevinirim
  • Mac-torrents sitesinden 1 yıl önce kadar counter 1.6'yı indirmiştim aynen senin gibi macosx üzerinde oynamak için her neyse oyuna girdim ve find server dediğim gibi dünya kadar server buldu ve uzun süre oynamıştım macosxte 1.6'yı heralde şimdide aynısı olur diye tahmin ediyorum. Mac-torrents'e girdikten sonra counter diye ara ilk çıkan seçenek ztn indir dene bakalım.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.