Yüzbaşı
24 Ağustos 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 30 (Bu ay: 1)
Gönderileri
Merhaba arkadaşlar, aylardır bakınıp bir sonuca varamamamdan mütevellit eskiden çokça uğradığım bu foruma bir danışayım dedim.

Felsefe Öğrencisiyim, çok bir program kullanma ihtiyacım yok ama word kullanımı benim için önemli.

Genelde internette gezinip bir şeyler okumanın dışında, dizi film ya da belgesel izlemek istiyorum

Tablerle çalışmayı seviyorum, tarayıcımda şu an bile 10'dan fazla sekme var

Alacağım bilgisayarın ekranı güzel olmalı

Kasası sağlam olmalı

Klavye ışıklandırması olmasını istiyorum ama çok önemli bir ihtiyaç değilmiş gibi geliyor

Beni uzun yıllar götürebilmeli ya da 2 yıl sonra satarken makul bir fiyata satabilmeliyim

Hafif ve Pilinin uzun gitmesi de beni oldukça memnun edecektir.

Oyun olarak çok bir isteğim yok. Yapacağım en fazla şey en düşük ayarlarda gta oynamayı denemek olur(büyük ihtimalle hotline miami ayarındaki oyunların ötesine geçmem ama çıta burada dursun).

Öte yandan bir tablet sahibi olmam bir çok işimi halledip sadece oyun ve kullanma ihtimalim olabilecek bazı programları (telefona rom atmak veya latex öğrenmek istemek gibi) kullanmamı engelleyebilir gibi geliyor. Öte yandan tabletin bir laptop ikamesi olabilecek seviyeye eriştiğinden şüpheliyim.

Gelelim seçeneklerime:
https://www.trendyol.com/apple/macbook-air-intel-core-i5-5350u-8gb-128gb-ssd-macos-sierra-13-3-tasinabilir-bilgisayar-mqd32tu-a-p-2166330

İşlemcisinin eski olup fiyatının fazla olması dışında her işimi görebilecek bir potansiyelde bir bilgisayar. Fakat işlemcisi 5 yıllık ve 7bin liraya yeni airlar varken almak saçma duruyo
https://www.trendyol.com/acer/swift-3-sf314-41-r0a0-amd-ryzen-3-3200u-4gb-128gb-ssd-windows-10-home-14-fhd-nx-hfdey-005-p-34431391

İşlemcisi zayıf olsa da kasası ve çoğu özelliğiyle beni tatmin edebileceğini düşündüğüm bir bilgisayar. Aynısının ryzen 5 li modeli 4200 liraya satılıyor. Markasından ötürü uzun yıllar sorunsuz çalışacağindan şüpheliyim
https://www.trendyol.com/lenovo/thinkpad-e495-t-amd-ryzen-5-3500u-4gb-1tb-128gb-ssd-freedos-14-fhd-ips-20ne001rtx-p-32934393?boutiqueId=316717&merchantId=109239

Uzun yıllar çalışabileceğine güvendiğim bir seri, kaliteli işlemci, klavye aydınlatması yok :( .
https://www.trendyol.com/dell/inspiron-5490-s210f82n-i5-10210u-8gb-256gb-ssd-2gb-mx230-14-linux-p-37680619

Kaliteli ekran, uzun pil ömrü, ryzen 7 seviyesinde performans,kasanın bazı yerlerinin plastik oluşu beni gıcık ediyor açıkçası.

-iPad Pro

En iyi ekran, Laptop işlemcileriyle yarışan işlemci, yeni. Tek sıkıntısı tablet olması ve iPados un yeniliklerine rağmen bazı noktalarda beni yüzüstü bırakabilme potansiyeli ve yüksek fiyatı.

-iPad 10.2

Laptoplardan daha iyi ekranı olduğunu düşünüyorum ama bu konuda farklı bir fikri olan varsa belirtsin. Benim kullanımım açısından pro modeli çok büyük bir farklılık yaratır mı diye düşünüyorum. Pek bir fikrim yok ama aydınlatmak isteyen varsa çekinmesin. Buna logitechin yaptığı bir touchpad klavye combo kılıfı var. İhtiyacımı giderebileceğini düşünüyorum.

Bu süreçte çok fazla alternatif üzerine düşündüm. Hepsini boşver şu daha iyi dediğiniz önerilere de sonuna kadar açığım. Büyük ihtimal manas destanı gibi uzadı
Okuyanlara ve yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkürler
Merhaba arkadaşlar biraz geç oldu ama bu başlığı açmasam içim rahat etmeyecek ben iki okul arasında kaldım akademisyen olmak yurtdışına açılmak istiyorum. Mimarlık tarihi ilgimi fazlasıyla çekiyor ama okurken belki fikrim değişir. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bilkent İç mimarlık ve Çevre Tasarımı: Yabancı dil eğitimi, yurtdışında tanınırlığı olan bi üniversitenin köklü bir bölümü fakat bu bölümde okumama bizimkiler çok karşı. Büyük ihtimal 4 kişilik yurtlarda kalıp sefil bi öğrenci hayatı yaşıycam ama mezun olunca yurtdışında bi okuldan kabul almam mümkün.

Gebze Teknink Üniversitesi Mimarlık Bölümü: Dinamik bi kadroya sahip yeni bi okul. Sıralamalardaki başarısıyla dikkat çekiyor. Bilkent kadar duyulmamış olması benim çekincelerime sebep oluyor fakat ailem bu bölümü okumamı istiyor. Bu bölümde okursam maddi sıkıntı çekmeyecek olmam kafa rahatlığı açısından bir artı.

Hangi okulu seçmem gerektiğini sebepleriyle söylerseniz çok memnun olurum

http://www.strawpoll.me/10906760
Öncelikle kullanımı yasak olup olmadigini bilmadeigim icin yumusatilmis ifadesini kullandım. simdi xbox smartglass i banlanma ihtimali olan ve bu yuzden internete hic baglanmamis bir xboxla beraber kullanilabilir mi
Apple TV veya chromecast gibi kullanicam. Bunun için ucuz dandik bi tablet kullanmayi düşünüyorum. Alacagim tablet muhtemelen tek çekirdekli 512 MB RAM e sahip olacak. Sizce bu tablet bunları kaldırabilir mi ? Vatan bilgisayar dan alınabilecek apple TV gibi kullanabilecek cihaz var midir?
arkadaşlar geçen gün laptopumu düşürdüm biraz hasar gördü ama çalışmaya devam etti. ben de sorun etmedim
sonra bir daha düştü şarz soketi içine göçtü servise götürürsem çok yüksek fiyat çekerler
bir bilgisayarcıya götürsem parça çalarlar ben açsam elimde kalabilir napsam bilemiyorum

1. Servise giderse ne kadar fiyat söyler
2. kendim açarsam garanti dışı kalır mı
Ve çalışıyor fakat klavyede sürekli birşeylere kendiliğinden basıp duruyor ne yapmalıyım?

bunların dışında:

Oyunları nasıl oynayabilirim (zira kaset bulmak imkansız)

Kolu hiç test etmedim çalışmıyorsa klavye ile oynamak mümkün müdür ?
evet arkadaşlar bahettiğim oyun mario gibi ilerlemeli bir oyundu fakat karakterimiz bir çocuk ve hayvan kostümleri giyebiliyordu kedi tavuk vs gameboy oyunuydu bu oyunun ismini bulabilirseniz minnetkar kalırım
Merhaba arkadaşlar daha önce açtığım konudaki bilgisayarı maddi sorunların patlak vermesi sonucunda o bilgisayarı alamamıştım.
Tablet netbook vs. düşünürken mac teki garageband, virüsün olmaması, linux a göre stabil olması nedeniyle hackintosh yapılabilecek bir cihaz arıyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
pcmin kasasını değiştirmek istiyorum da parçaları ıkarıp takınca tekrar driver ister mi
biraz isyanımdan biraz da famdboyluğumdan bu başlığı açmak istedim http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/msi-x370-425tr-x370-amd-dual-core-e-450-165ghz-4gb-ddr3-500gb-133-amd-hd6320m-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=60177 bu ürün notebook olarak geçiyor fakat özellikleriyle tam bir ultrabook hem de bir ultrabooka göre çok daha ucuz ve özellikleri gayet iyi
Hakkında
Meslek: Aylak
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
AMD
Mobil cihaz
LG
Operatör
Turkcell
ISS
TTNET
Oyun Platformu
Xbox 360
Takım
Beşiktaş
TV
SEG
Tablet
Galaxy Note 10.1 n8000
Notebook
Lenovo
Dünyadan Futbol
Juventus FC
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 6 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 353
İkinci El Bölümü Mesajları: 12
Konularının görüntülenme sayısı: 4.605 (Bu ay: 125)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 7 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Taşınabilir Bilgisayarlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.