Şimdi Ara

Maaşa %30 kiraya %65 zam revamı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
4.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
64 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Maaşa %30 dediği asgari ücret 22 bin oldu ve çalışanların %70 i asgari ücret ve bin ikibin fazlası olan grup.
    Memurlarda mesela yeni baslayan biris 50-60 bin kazanıyor,bunlarında memurlar içindeki yeri belki % 10 dur.Geri kalan 100 bin bantina dayanmış ve gececektir yılbaşından sonra.
    Kiralar fiyatlandirilirken memur maaşına bakılır.hep böyledir.Tarihde asgari ücretli,emekli ve memur arasındaki makas bu kadar açık olmamıştı.
    Bence en büyük sorun budur.emekliye 12 ver,asgariye 22 ver ama memura ortalama 70-80 ver olmaz bu, adaletsizlik buradan başlıyor..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Sizce sıfır km otomobil alanlar ve ev alanlar,evine karı koca 200 bin giren memur grubumudur yoksa 12 bin alan emekli yada açlık sınırının altındaki özel sektör çalışanı midir(22bin asgari ücretli)??
    30-40 bin kira verenler peki kimdir? Asgari ücretli mi?emekliler mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi popturceyn -- 26 Aralık 2024; 16:32:3 >
  • Bu halka gayet de reva.

Halen şundan sıkılmadınız mı ?
    Benim yurtdışındaki arkadaşlarımın gitmiyor. Demekki sizin arkadaşlarınızda sıkıntı var. Hadi onu geçtim, Türkiye’de kiralarda çok farklı değildi en son.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Morgan Freeman
  • samuray_x S kullanıcısına yanıt

arkadaşın dağbaşında 1+1 de kalıyordur kümes gibi yerde, gitmiyordur. aynı ekipte beraber çalıştığımız kaç arkadaşım gitti. ne masal anlatıyorsun ya? mesleğin nedir bilmem ama türkiye'de iyi bir geliri olan biri için (yazılımcı vs) avrupa cazip değil. ha makina mühendisi ya da inşaat mühendisisindir ya da işçisindir sana çok cazip gelir.

türkiyede kiralar nasıl farklı değil, pes yani. istanbul'da oturuyorum. oturduğum ilçede kiralar 20-30bin civarı. almanya'dan iş teklifi aldığımda inceledim iş teklifi aldığım şehrin kiralarını istediğim gibi bir ev 1.500€. nasıl farklı değil. uzaydan mı geldin sen anlamadım ki.

Maaşa %30 kiraya %65 zam revamı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Dağbaşı dediğin ne kadar uzaklıkta mesala, şehir merkezinden çıkınca zaten dağbaşına benziyor oralar. Şimdi sen bana şunu mu iddia ediyorsun, İstanbul şehir merkezindeki evin kirası Almanya’dan ucuz. Biz mi bilmiyoruz yoksa ne zamandan beri Beşiktaş, Bakırköy, Kadıköy gibi semtlerde kiralar mı ucuzladı. Biraz daha detaylandırırsak, bana belirli kriterlere sahip bir site içinde, mümkünse yeni yapılmış, 2+1 bir evi 20 bine bulabilecek misin bence zor sanki. Mesleğimin bir önemi var mı ? Ben konuyla pek alakasını göremedim. Avrupa’da evet şehir merkezlerinde kiralar pahalı Örneğin İtalya ama Türkiye’de pek farklı değil. Birde kiraların içerisine su, elektrik, ısıtma ve internet dahil olabiliyor onları da eklersin. Uzaydan gelmedim, sadece öyle takılıyorum senin gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 26 Aralık 2024; 19:40:17 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

kesinlikle 2 ucu poklu deynek zamanında gerekli adımlar atılmadı faturayı da tabi ki gariban vatandaş ödüyor asla zengine bir şey olmuyor.

Kasa: Deepcool CH160 | Güç Kaynağı: Asus ROG Strix Loki SFX-L 850W Platinum | İşlemci: AMD 7800x3D @4.2GHz | Anakart: Asus ROG Strix B650E-I Gaming Wifi | Ekran Kartı: Asus Dual AMD Radeon RX-7800XT OC Edition | Ram: Gskill TridentZ EXPO (2*16) 32Gb 6000 Mhz | SSD: Samsung 990 Pro 2TB | İşlemci Soğutucu: Deepcool Assassin IV Premium | Monitör: Xiaomi Mi IPS 34" Ultrawide | Klavye: Logitech G915 TKL | Mouse: Logitech G502 X Plus | Headset: HyperX Cloud III | Gamepad: Xbox One Elite II |Ses Sistemi: Focal Alpha 65" |
    UPS: Powersonic 1000VA |
  • 22 yıldır ülkeyi tek başına yönetip, ülke ekonomisini bu hale getiren bir iktidarı halen savunan insanlara söyleyecek laf bulamıyorum. Adamlar ekonomi de her şeyin ayarını kaçırdılar. Neyi düzelteceğiz dedilerse daha çok bozdular. Konuta el attılar, konut fiyatlarını fırlattılar. Gıdaya karıştılar, gıda fiyatlarını fırlattılar. Dövize müdahale ettiler, dövizi patlattılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jack_sparrow_82 -- 26 Aralık 2024; 23:13:15 >

Seçimden önceki sene bir yüzde 50-70 verip şimdi ağlayan kitlenin oylarını alırlar yine her zamanki gibi. o yüzden oyna devam.

• bundan iki üç ay önce %65 in de üzerinde zam isteyen ve istediği zamı alan ev sahibim aradı asgari ücret zamlandı kirayı güncelleyelim diyor. daha zamlı maaş elimize geçmeden nasıl bunu söyleyebiliyor şaşırdım kaldım Maaşa %30 kiraya %65 zam revamı? kira sözleşmesi 5 yılı yeni dolan her kira zammını fazlasıyla yapan ve kirasını zamanında ödeyen benim gibi kiracıyı ev sahibi mahkemeye verse eline bir şey geçer mi sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Luken Drew kullanıcısına yanıt

İlğinçler hakikaten. Rayiç 20 bin siz 15 bin ödüyorsanız eline hiçbir şey geçmez.

meslekle alakasını yazdım ama anlayamamışsın. türkiye'nin en pahalı şehrinin en pahalı semtlerini almışsın karşılaştırma için, orada da en pahalı şehrin en pahalı semtini almalıydın. kaldı ki orada böyle yoğunlaşma olan bir şehir de yok aslında. elle tutulur bir şey yok söylediklerinde. oraya giden kime sorsan aynı seviyedeki iki evin kirasını karşılaştırınca oranın daha pahalı olduğunu söyler, bunu bile kabul etmiyorsun. kendimi daha fazla yoramayacağım seninle.

zammı 2-3 ay önce yapmışsın zaten, senesinin dolmasını bekle. mahkemeye verirse o iş seneler sürer, cesaret edemez.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.