Şimdi Ara

Maaşa %30 kiraya %65 zam revamı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
4.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
64 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynen öyle. Diğerlerinin sebep olduğu krizleri yaşadık biz. Çok zordu. Gençler bilmiyor, yaşlılar da unuttu galiba. Çok zordu.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Nesi zordu ya. 2001 krizinin etkisi 2003'te kalmamıştı. Ülke belki 5 senedir krizde hala aynısını diyorsunuz. Üçlü koalisyonda 20 sene sürse belki daha iyi bir ülke olacaktı. Sanki biz ne oldu ne bitti bilmiyoruz. Eşeği koysan 23 senede birşeyler değişirdi. Dünyada geriye giden ülke yok ancak türkiyeyi geriden gelip sollayan hatta fark koyan bir sürü ülke var.

şimdi kiraya min. %100 zam zamanı.

Ssangyong XLV 1.6 AT Diesel LACİ
  • Kirada yüzde vermekte doğru değil yıllardan beri kirada duran ev veya dükkan kiracıları kim bilir ne kadar ucuza duranlar var bu arkadaşlara %100 yapsan bile çok komik kalabilen rakamlar oluyor

Güldük eğlendik, yaşınızın 53 olduğuna emin misiniz ?

Türkiye’de zenginin servetinin azaldığı nerede görüşmüş acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 25 Aralık 2024; 23:21:9 >
  • samuray_x S kullanıcısına yanıt
    Ya arkadaş gülüp eğleniyorsun ama tek bir argümanın yok, boş muhabbet. Hadi sana kolay gelsin.

Morgan Freeman
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

Ne yapmışta dinamitlemiş? 2002 sonunda zaten krizden çıkılıyordu. Senin akp ise üçlü koalisyon zamanı imzalanan imf programını uygulamaktan başka birşey yapmadı. Bana 2002 yılını anlatma. Biz bu ülkeden 2001'den beri nasıl döviz çıktığını, nasıl erken seçime girildiğini iyi biliyoruz. Erken seçim olmasa ekonomi düzelecekti akp ekstra birşey yapmadı.

Sen akp zamanı parayı buldun diye böyle yazıyorsun. Tek derdin avantan bozulmasın. Gerisi boş muhabbet. Övündüğün 22 senelik iktidardan önce bulgaristan, polonya, romanya gibi ülkelerin kişibaşı milli gelirine bak bakalım 2002'de neredelermiş şimdi ne olmuşlar? Yoksa dünkü aç komünist ülkeler türkiyeye takıp geçmişler mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 26 Aralık 2024; 0:43:47 >

2018 yılından itibaren net krizdeyiz bu sadece ekonomik kriz değil, yönetim ve sistem krizi. saray kapatılmadıkça ve başkanlık zırvası kaldırılmadıkça düzelmeyecek ve hep kötüye gidecek.

2018 tabi. O seçimde iş bitti. Bu saatten sonra düzelmez. O yıllarda evi barkı satıp yurtdışına gidenler akıllı insanlarmış çoktan düzeni kurup burayı unutmuşlardır. Kafama tüküreyim imkan varken gitmedik. Üniversite arkadaşlarıma bakınca çoğu gitmiş hayatları güzel. Buradan cacık olmaz. Buranın cahiliyle, ihtiyarıyla, torpillisiyle, avantacısıyla uğraşılmaz. İmkanı bulan gidecek burada kendi başlarına kalsınlar. Zaten ülkede ne doğal güzellik ne ekonomi hiçbirşey kalmadı. Ne gerek var uğraşmaya?

Büyükşehirde yaşayan ve iki çocuğu olup iyi eğitim alsın derdinde bir aile isen 170K yeterli bile gelmez bilginiz olsun. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bende 2012 yılında evlendim.
    Asgari ücret 700 liraydı, benim maaşım 1250 lira eşimin maaşı 1200 liraydı. Yav parayı harcayacak yer bulamazdık. Öyle çokti o para. Gittik sonra ev aldık yatırım olsun diye. 65 bin lira kredi çekmiştim aldığım evde 120 bin liraydı üzerini düğündeki takılarla tamamlamıştım, aylık ödemesi 800 liraydı.

Şimdi yine karı koca çalışıyoruz. İki çocuk var.
    Eve giren parayı söylemiyeceğim ziraa inanmıyorsunuz siz.
    Çünkü arkadaşın 170 bin giriyor dediğine inanmamışsınız.
    İnanın eskisi gibi rahat harcayamıyorum. Yav bir markete giriyorum en temel malzemeleri alıyorum maksimum 3-4 poşet 2 bin lira. Pazara gidiyorum 500-600 lira.

Yani 170 bin lira büyük bir para değil emin olabilirsiniz.
    Karı koca çalışan bir aile için normal. Ha siz hep asgari ücret aldıysanız bu para size büyük gelebilir. Normaldir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• kimbehicayy kullanıcısına yanıt

10 asgari ücret tutarında ki çıktılarınızı bir listelesenize.

İnceleyelim..

Çok merak ettim, ironi değil.

Adam 10 asgari ücretle bim'e giremiyorum, dışarıda yiyemiyorum demiş.

Bütçe giderlerini şeffafça ortaya döksün de inceleyelim bence.

Yardımcı olalım şu fakir kardeşimize.

Başkası olsa herhalde bütün dünya faiz artırırken, düşük dolar düşük faiz politikası aklının ucundan bile geçirmezdi paraya git dediler resmen kaç bu ülkeden.

Yaw londrada tefecilerden 8% faizle dolar alıp iç piyasaya satıyoruz yıllardır. Dolari aşağıda tutabilmek için kolayla mi battı sanıyorsun bu ülke? bile isteye batırıldı bu ülke

• Banane gitsinler İstanbuldan Dünyanın hiçbiryerinde böyle bir mantık yokki.Asgari ücret verilcek en düşük maaşdır.İnsanlar kendini geliştirip ücretini artırmanın yollarını bulamadıysa bu kimsenin problemi değil.Kaldıkı İstanbulda asgari ücrete çalışan yok zaten kolay kolay İstanbulun asgari ücreti 30.000 benim bildiğim büyük kurumsal firmalarda küçücük esnafda çalışıyorsa bilemem. Kuryeler asgari ücretmi kazanıyor mesela örnek.Ağlamayacaksınız bu parıltılı hayatı sandıkda siz seçtiniz ağlayanın suratına bu saatten sonra kürekle vurma devri.Zırlama yok! Dünden belli Akp lilerin ağlayışına şait oluyorum biz bu parayla ne yapıcaz! Ne yaparsan yap çokta tın!Sanki uzaylılar verdide oy söyleniyorlar. Biriyle kavga ediyordum az daha o derece adama ağzıma geleni saymamamak için kendimi zor tuttum işden kovulurdum o seviye doluyum ve onlardan nefret ediyorum artık zamanında hiçbirşey yapmayan toksik kitlenin ağlamasını dinliyoruz şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 26 Aralık 2024; 12:27:41 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• ESER14 kullanıcısına yanıt
    Orda düşünmeden kolay para harcayamoyorum yazıyor dostum önce okuduğunu anla 1 çocuk özel okula gidiyor 2 araba var evde başka kalem saymaya gerek varmı annesiyle yaşayan ergenler akıl edemez tabi bu giderleri konu bu değil dağıtmayalım toplu cevap olmuştur heralde giderler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.