Şimdi Ara

Maaşa %30 kiraya %65 zam revamı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
4.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
64 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Maaşa %30 Kiraya %65 Zam revamı demiş konuyu açan.

Cevap: EVET

yetmez ama EVET..

Ahahahha

Avrupa standartlarının bile üstünde hayat yaşıyorsun. Seni ve konunu nasıl ciddiye alalım şimdi...

Not: 44 yaşındayım...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Maaşlara zam yapmak cözüm degil. Bugun asgari ucret 100 bin lira olsa bir ekmek 1.000 lira olur. Ve maaslara zam gelmedigi halde yil sonuna kadar 2 bin lirayi da bulur. Evlere aldigimiz damacana su her defasinda zamlaniyor. Nedeni yok. Herkes sinekten yag cikarir olmus. 22 bin kusur lira fena bir para degil ama piyasa dengede tutulabilirse. Kiraya gidaya giyecek vs ayar verilip duzenlenirse. Bu da yapilamayacagina gore 22 bin liranin hic bir kiymeti kalmiyor.

Dipnot: 12 yillik memurum asgari ucretli hic bi zaman rahat rahat alisveris yapamamistir. Hic sanmiyorum ulkenin butun yukunu onlar cekiyor.

Bi bakiyorum ogretmen polis 65 yas ustu bilmem ne otobuse indirimli biniyor. asgari ucretli tam parasi oduyor. Niye kardesim niye maasi en az olan kesim onlar.

Yani sozum su ki maasi zamlamak mesele degil onemli olan piyasayi tutabilmek. Bu kargolar gidacilar giyimciler herkes pandemiden itibaren cuvalla zenginlensti. Onlarin uatune neden gidilmiyor.

Gıda enflasyonunu tam olarak anlamadım ben de zaten. Nasıl oluyor da dünyada en pahalı gıda bizde oluyor anlamak mümkün değil. Tarımda bu kadar ileride olup tarım ürünleri bu kadar pahalı olan ülke yoktur sanırım.

Kira olayına gelirsek onun mantığı var. Evrensel bir kira değerlendirme metodu olan evin değerini 240'a bölmek, yani 20 yıla.

Ev fiyatları çok ucuzdu eskiden. Şimdi ev fiyatları uçtu.

8 milyon değeri olan daireniz olsa kaça kiraya verisiniz?

8 milyon / 240 = 33 bin lira eder. Yani sizin evinizin kira değeri 33 bin liradır. Ev 4 milyonsa 16 bindir. 2 milyonsa 8 bindir. Tabi 2 milyona ev varsa, ahır falan olur anca.

Ev fiyatları neden bu kadar pahalı? Avrupa'da boş Rus steplerini saymazsak en çok hazine arazisi olan ülkeyiz.

Yani aslında devletimiz çok rahat her vatandaşına ev arsası verebilir. Bu da takribi devletin elindeki yerleşim olabilecek arazilerin % 20'si falan yapar.

Sorun tam olarak bu.

Herkesin evi olursa 600 tane dairesi olan insanlar olmaz. 600 dairesi bir yerine sokamayacağı için ev almayı bırakır yatırım olarak. Rahmetli nur yüzlü ak sakallı Karl ne demiş? Talep düşerse ürünün değeri de düşer.

Bugün Türkiye Cumhuriyeti devleti herkese ev arsası verip maliyetine ev sahibi olması için de 10-20 yıl vadeli sabit faizi olmayan kredi verse kimse kirada oturmaz, herkes ev sahibi olur, ev fiyatları düşer, kiralar düşer.

Tabi böyle bir şey olsa ilk ev sahipleri ayaklanır iktidarı indirir.

Aynı şey araç için de geçerli. Hani demez de farzı misal Erdoğan çıkıp "motorlu taşıtlarda % 18 KDV dışında hiçbir vergi alınmayacak bundan sonra" dese arabası olan komşun, baban, sen, ben, forumdaki dinazorlar, sokaktaki ekonomiden şikayet edenler alayı ayaklanır. Yer yerinden oynar. İşte Akp'yi ancak bu düşürür. Halka iyilik yaparsa Akp düşer. O yüzden köprüye 2. adamı da koyuyor baktı memnun halk 3. adamı da koyuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gcb1903 -- 26 Aralık 2024; 9:21:34 >

ADIN YAZILACAK MÜCEVHER TAŞA.

• ESER14 kullanıcısına yanıt
    Cebap vermemişsin çamur yapmışsın varsa cevabın ver yoksa birşey yazmana gerek yok

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 26 Aralık 2024; 10:33:44 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt

5 değil 7 sene olacak 2025'e giriyoruz ve krizin etkisi hâlen sürüyor ve sürecek de.

Gıda sektöründe çalışıyorum.

Ülke de Avrupa'ya göre kıyaslanamayacak bir talep patlaması var.

Sebebi:

Ülke yaş ortalaması 33.

Almanya 47.

Türkiye şuan en çok tüketim yapacağı yaşta.

İnsanların en çok ev, konut, arsa vs yapacağı, yapmak isteyeceği, mesleki bir seviyeye gelmiş, en verimli yaşlarına gelmiş bulunuyor. Ortalama 45'li yaşlara kadar bu böyle devam eder.

Japonya aşırı yaşlandığı için tüketim ve talep düşüyor. Enflasyon ve faizler ekside. Ekonomi büyümüyor küçülüyor. Avrupa'da 10 sene içinde bu duruma düşecek.

Ben buna bağlıyorum.

Hem serbest piyasaya müdahale ediliyor hem de standart başlangıç maaşı olacak şekilde bir algı oluşturuyor işverenlerde.

Asgari ücret diye bir tabir olmazsa her sektör, her il kendi ücretini belirler piyasanın o anki durumuna göre.

Şimdi diyecekler ki kardeşim devlet çalışanları koruyor işte, kaldırırsalar işverenler daha düşük ücret verirler, çalışanlar daha çok ezilir.

Hayır birader, devlet özel sektör çalışanları ve işverenlerinden vergi alabilmek için bunu hala devam etttiriyor. Zaten kimsenin sigortayı, emekliliği de iplediği yok, millet bugünü kurtarma derdinde, alır elden maaşını geçer kenara, hem işveren hem de çalışanın cebine daha çok girer.

Zaten bizim ülkede biri para kazanabiliyorsa tek yolu vergiden kaçınmak..

Ek olarak bir de işyerleri bu zammı dikkate alıp Ocak'ta tekrar zam yapıyor, sanki yıl içinde yaptığı zamlar yetmezmiş gibi.

Aslında bu da şuna sebep oluyor. 2025 için enflasyon en az %30. Aslında Ocak ayı ile +%30'dan başlıyorsun.

Nereden bakarsan bak saçmalık.

Evet eskiden de asgari ücretliler geçinemezdi, ancak o zaman çıraklara bu para verilirdi.

Şimdi üniversite mezunu kişilere bu ücret layık görülüyor.

• ThePiraeusHunter kullanıcısına yanıt

yüksek faiz politikası da eğer dış ticaret açığını düzeltmezsen devalüasyonla sonuçlanacak bir açmaz.

istanbul'da yaşıyorum ve iyi bir para kazanıyorum. hiç asgari ücret almadım. ilk maaşım bile 1-4 dereceden memur teknik şef (bunları tek tek saydım, memurun maaşını etkileyen şeyler) babamın maaşından yüksekti. inanamadığım bu paranın yetmemesi, zira çok harcadığım halde bana yetiyor. 170bin lira avrupa seviyesinde bile iyi bir maaş. bu parayı kazanıp hala şikayet etmek ancak şımarıklıkla açıklanabilir.

büyükşehirde yaşıyorum, iki çocuğum var, çocuklarımın ikisi de iyi eğitim aldı. 2. çocuğum eğer ki özel üniv. kazanırsa ona da yetiyor bu para. yetmiyor diyen çarpılır. avrupa seviyesinde bir maaş bu. istanbul'da dahi kiralar avrupa seviyesinin altında. üç kuruş kira ödüyorum ben istanbul'da (avrupa'ya ve gelirime göre karşılaştırırsan).

muhtemelen arabalarını da sıfır almışsındır. bak şimdi; ben yazılımcıyım. avrupa'dan teklif geldi ama ben burda kalmayı seçtim. giden arkadaşlarımın hiçbiri sıfır araç alamadılar. hepsi de çok iyi maaş alıyorlar ve evlerinde birer 2. el araba var. bu neyin ağlaması arkadaş? bak bir çocuğun da özel okula gidiyormuş. daha ne bekliyorsun? maaşlı bir çalışan olarak yat sahibi falan mı olmak dileğin? düşünmeden harcayamaman kadar doğal bir şey olamaz. düşünmeden harcayabilmek için ayda 1-2 milyon kazanman lazım. buna rağmen yine de düşünmeden harcarsan 500 milyon doları bitirip parasız kalan ve tekrar maç yapmak zorunda kalan mike tyson'un durumuna düşersin. düşünmeden para harcayamıyorum diye şikayet etmek nedir yahu? başka bir şey bulamadın mı?

ne imf'si, ne programı? imf'yi kovdular ülkeden. imf'ye dilenip dururdu eskiler. ecevit az yalvarmadı para para diye. derviş diye bir imf tahsildarını ülkenin başına koydular. tarihin en basiretsiz hükümetini övüyor bana gelmiş.

bahsettiğin ülkeleri kurtaran tek şey ab'ye girmeleri. ha kurtarmak derken nasıl? bulgaristan'da eskiden antibiyotik fabrikası bile vardı, şimdi boş bir vaha gibi, gençlerin hepsi avrupa'ya dağıldılar. bulgaristan bitti. hiç bir geleceği yok o ülkenin. polonya adapte olmayı başardı, ab'den faydalandı. bahsettiğin ülkelerin hepsi ab tarafından besleniyor. nasıl karşılaştırabilirsin?

bu cahil akıllanmaz halka her şey reva.

kendi düşen ağlamaz...

bu yönetimi seçen herkes beter olsun...

Ey millet! İyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat medeniyet (uygarlık) tarikatıdır. Uygarlığın emir ve isteklerini yapmak, insan olmak için yeterlidir...
    (Atatürk, 30 Ağustos 1925)
  • İyi de halk bunu istiyor, tepki olmadığına göre mutlular demektir. Büyük ölçüde bir tepki var mı? Yok.

Çoğu kişi mutlu, 3-5 kişi çıkıp sitem ediyor o kadar. Kira ödemek ev sahibi olmaya göre lüks birşey zaten,

faizler düşükken kendi evini alsaydı şimdi kiradan daha düşük taksit ödüyordu ve ev onundu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 26 Aralık 2024; 12:10:16 >

İmf'yi kovmuşlarmış. Oldu. Sen 53 yaşında ve geçmişi bildiğinden emin misin? Bizi mi kekliyorsun. İmf programı 2013'e kadar vardı. Ne yapmış akp iktidara geldiği gibi kemal dervişi görevinden mi almış? İmf gidince kimden borç aldın? Abd, ab, katar, bae ? Yüzde kaç faizle? Sizin imf kaşıntınız sadece verilen paranın hesabının sorulmasıdır. Bankadan ev için kredi isteyip o parayla araba alamazsın. Derdiniz hesap vermemek yoksa gerisi hikaye. Parayı kimden aldıysan onun sözü geçer? Yıllarca imfyi öcü gibi gösterdiniz. Katardan, japonyadan borç alınca şart dayatmıyor sanki.

Bahsettiğim ülkeler Ab'ye girdiyse sende müzakere sürecindeydin Ab üyeliği işinize gelmedi. Bilerek işi sürüncemeye çektiniz. Bulgaristan gençleri gitmişte türkiyede fırsatını bulan gitmiyor sanki. Hadı sıkıysa bulgaristan vatandaşları gibi kolayca ab ülkelerine gidiş olsun bakalım burada kimlerle kalacaksın? Bulgar kimlikli arkadaşlarım türkiyeden kaçtı gitti. Gençleri giden bulgaristanın kişi başı milli geliri seni geçmiş hala bahaneler uyduruyorsun. Türkiyede gelecek varsa kişi başı milli geliri niye düşüyormuş? Sonra türkiyenin yerli şirketleri kimin olmuş? Yoksa yerli sandığın sabundan, şişe suya kadar kim satın almış bu şirketleri? Senin tekstil şirketlerinin fabrikaları nerede? Mısıra mı gittiler? Nerede senin büyük tekstil sanayin? Limanlarının tamamının yük elleçlemesinin toplamı çinin bir limanı etmiyor. Bu ülke bitik olmasaydı belki 15 senedir sürekli yeni vergiler icat edip mevcut vergilerin oranlarını artırmazdı. Ab destekli dediğin ülkelerde buradaki tofaş parasına 5-6 yıllık mercedes-bmw alıyorsun. Ha bu olay arnavutluk, gürcistanda da var. Onlarda mı ab üyesi? Saçma sapan şeyleri savunuyorsun.

Boşuna demedim sen bu iktidar sayesinde mal mülk yapmışsın o yüzden savunuyorsun. Sen kazandın diye karşındakini ikna edemezsin. Doların döviz çıpasıyla tutulup bırakılıca iki katı olması, iç borç ödemelerindeki sıkıntıyı yıllarca büyük kriz diye anlattınız. Şimdi sen yüzde 7300 faizde dersin. Dolar 8 lirayken yavaş yavaş 18 olunca kriz olmuyor değil mi? Akp zamanı kriz olsa da olmamıştır ama eskiden kriz olunca ortalık yangın yeri.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    “giden arkadaşlarımın hiçbiri sıfır araç alamadılar.”

Avrupa bitmiş yeğenim, bitmiş.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Morgan Freeman
  • samuray_x S kullanıcısına yanıt

arkadaş yok mu almancı bir akraban? illa ki vardır. sıfır araba almış mı sor. adam 170bin alıyorum diyor. arkadaşım da aynı parayı almanya'da alıyor. maaşının yarısı kiraya gidiyor o adamın zaten. burda 170bin alan kraldır ama hala geçinemiyorum diye ağlıyorsa çarpılır. bu kadar basit mevzu. nerelere çekmeye çalışıyorsun anlamadım ki. kel alaka muhabbetler açıyorsun. burda 170 alan orda 170 alandan daha iyi geçinir dedik, avrupa bitmiş yeğenime çektin. arkadaş bir mantıklı argümanun olsun da tartışalım.

Sanki maaş ve zam orantısızlığından yakınan herkes AKP'li

Sanki herkes %25 zam yaptı şimdi keser döndü sap döndü..

Rezil bir tespitsizlik dönüyor. Bazı üyeler eskiden bu kadar boş değildi.

Asus Tuf Gaming X570 Plus // Asus Rog Strix Gaming-E WIFI2 // Ryzen 5 5600x // Ryzen 9 5900x // FSP Windale 6 // Noctua NH-D15 Chromax Black // H110i GTX // MSI 3060ti Gaming Z Trio // Gigabyte 2070 Super Gaming 3X // Crucial Ballistix DDR4 3600mhz CL16 64 Gb // WD Black SN850 1TB PCI 4.0 // Samsung 970 Evo Plus // Kingston A2000 512GB // Sabrent Rocket NVMe Heatsink // EVGA G3 750W // High Power PG-750 ATX 3.0 SM // Hp Pavillion 1440p // Kingston HyperX Alloy Elite 2 RGB // Corsair Sabre Pro Mouse // Razer DeathAdder v3 // Asus Theta 7.1 // Razer Blackshark 2.0 // Asus Essence STX II 7.1 // Sound Blaster Z // LG 65NANO866NA // BenQ Zowie XL2746S // Phanteks ENTHOO 719 // Cintiq 16 DTK-1660
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.