Şimdi Ara

Herkez bişey söylüyor yardim lütfen....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar AMD Turion 64 X2 DUOCORE TL-50 1.6 GHz işlemci hakkinda

detayli bir bilgi bulamıyorum. Forumdaki tüm topicleride inceledim.

Bir AMD#Intel çatışması almış başını yürümüş objektif bakanla bakmayanı

ayırt edemiyorum.. Intel Duo T2300 işlemci ile arasındaki farklar nedir??

Yada INTEL işlemcilerden hangisine tekabül eder... Performans açısından

aralarında uçurum farklar bulunurmu.. L2 Önbelleğinin 512kb olmasi çok

büyük bir dezavantajmıdır?? Daha önce AMD kullanmadığım için

hiçbir bilgim yok... En ufak detay bile benim için aydınlatıcı olabilir...

Yardım edebilirseniz sevinirim.. Şimdiden Teşekkürler....

• selam. core duo t2300 islemcili sony kullandim, su an t64 x2 tl-50 kullaniyorum. bu islemci core duo nun rakibi ve 64 destekliyor. core 2 duo gibi yani. tl-50 modeli 256 L2 bellekle geliyor ama performansi inanilmaz. core 2 duo yu beklemek istersen en erken ekimin basinda alirsin. turkiyede almak istesen tahminen 1500 dolardan alirsin. ocak ayinca core duo nun cikmasina ragmen bakiyorum fiyatlara hala cok yuksek. gerci amerikadada yuksek nedense. sana tavsiyem ikisini de kullandigim icin t64 x2 olur. param cok beklerim de dersen core 2 duo derim ama performans olarak arasinda atla deve yoktur.

sadece kafamdaki soru işareti
    t64 x2 tl-50 core duo t2300 kadar performans gosterirmi

eger arada ucurum bir fark yoksa secimimi amd'den yana kullanıcam...
  • suan t2300 kullanıyorum ama amd nin kötü bir işlemci yapmadığınada eminim zaten teamgsi arkadaşımızda tl50 kullanıyormuş gayette hızlı olduğunu söylüyorbi amd fanatiği olarak suan intel kullanıyorum ama ilk kez çok memnunum intelden

quote:

Orjinalden alıntı: frzbjk

Oncelikle cevap verdiğin için teşekkür ederim.. Core 2 Duo'yu beklemiyorum zaten

• aynı şekilde ben de iki işlemci arasında sıkışıp kaldım...hatta Acer'ın amd x2 ve core duo modelleri arasında fiyat farkı sile yok...o lüzden iyice kararsız kaldım..Allah yardımcımız olsun :))))

quote:

Oncelikle cevap verdiğin için teşekkür ederim.. Core 2 Duo'yu beklemiyorum zaten

*** UYGUN NOTEBOOK ve DESKTOP PC FİYATLARI İÇİN PM ATIN ***
  • arkadaslar, iki islemci arasinda buyuk performans farklari yok. yalniz dikkat ettim amerikada cikan core duo islemciler subat-mart gibi ilk core duo islemcili notebook lar t2300 (667mhz) olarak satiliyordu ama simdi hepsi t2050(533) donduler. turkiyedekileri hic gormedim ama burdakiler elde kalan mallar degilse (sony gibi) t2050 modelli core duo lar. x2 nin gusel tarafi 64 bit desteklemesi core duo ile karsilastirisaniz.
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Biraz daha bekelicem Acer 5112'nin test sonuçları bi çıksın bakalım.. Ondan sonra karar vercem...

Orjinalden alıntı: teamgsi

arkadaslar, iki islemci arasinda buyuk performans farklari yok. yalniz dikkat ettim amerikada cikan core duo islemciler subat-mart gibi ilk core duo islemcili notebook lar t2300 (667mhz) olarak satiliyordu ama simdi hepsi t2050(533) donduler. turkiyedekileri hic gormedim ama burdakiler elde kalan mallar degilse (sony gibi) t2050 modelli core duo lar. x2 nin gusel tarafi 64 bit desteklemesi core duo ile karsilastirisaniz.
  • bence t2300 ler amd ye fark atar kimse kusura bakamsın ama ıntelın t seri (core duo) işlemcileri gercekten hızlı. kımse 512kb onbellek kullanan amd nın 2 mb onbellek kullanan core larla yarısacagını solemesın allah rızası ıcın bende cok arastırdım bu ıslemcıyı 64 x2 lerı ama su anda satılan modelı bence berbat 1mb onbellek kullanan tl52 var 1.6 yıne adam onu nıe cıkarsın ozmn daha performanslı o yuzden bence gıt core duo al pişman olman imkansız vistayı dusunuorsan(64 bit) 32 bitlikleride olıcak zaten 64 bit geciş tamamlandıgında aldıgın laptopun omru bıtmıs olur amd ye en azından 512 kb lı modellere para verıp uzulme ve ayrıca teamgsi arkadasın laptopunun ona hızlı gelmesının sebebı 1 gb ram olması ve 2 cekırdek olması baska bısı deıl amd trıuon 64 ler bıle su anda tr de bulunan 64 x2 lerden daha iyi. sonuc olarak performans ıstıyorsan core duo su ankı en mantıkı cozum
    Anakart: Asus ROG Strix X570-F Gaming İşlemci: Ryzen 5600x İşlemci Soğutucu: ID COOLING 240L liquid cooler Ekran Kartı: Zotac RTX 3080+3060ti+3060+gtx1070 Ram: Corsair Vengeance Pro Led 2x8 16 GB HDD: Seagate Barracuda 1 TB x2 SSD: Samsung 850 Pro 250 GB Güç Kaynağı: Corsair 850W +80 Gold Kasa: Corsair graphite 760T arctic Monitör: Asus 27" MG279Q 2K 144hz IPS Klavye: Corsair K70 Lux mx blue Mouse: Steel Series Sensei Raw Mousepad: Kingston Hyper X long mat Kulaklık: Audio Technica M50Oyun Kulaklıgi: Audio Technica ADG1X Hoparlör: Kef Q100 Amfi:Onkyo A9030

• fzrbjk adlı arkadasım bende acer 5112 yı beklıordum ama test sonuclarını gorum 3d mark 2005 ten 2416 puan aldı ekran kartı 1600 ama 64 bitlik mıs forumda bı arkdasımız screenshot koydu arastırırsanız gorursunuz bence bu skor cok kotu buyuk hayal kırıklıgına ugradım normalde bu kartlar 3500 puan felan alıyo ortalama. performans cok kotu
    Anakart: Asus ROG Strix X570-F Gaming İşlemci: Ryzen 5600x İşlemci Soğutucu: ID COOLING 240L liquid cooler Ekran Kartı: Zotac RTX 3080+3060ti+3060+gtx1070 Ram: Corsair Vengeance Pro Led 2x8 16 GB HDD: Seagate Barracuda 1 TB x2 SSD: Samsung 850 Pro 250 GB Güç Kaynağı: Corsair 850W +80 Gold Kasa: Corsair graphite 760T arctic Monitör: Asus 27" MG279Q 2K 144hz IPS Klavye: Corsair K70 Lux mx blue Mouse: Steel Series Sensei Raw Mousepad: Kingston Hyper X long mat Kulaklık: Audio Technica M50Oyun Kulaklıgi: Audio Technica ADG1X Hoparlör: Kef Q100 Amfi:Onkyo A9030
  • Bende okudum topic'i gerçekten tam bir fiyasko umduğum gibi çıkmadı sonylerde

indirim var artık son araştırmalar en geç 1 aya kadar alcam beklemeyle olmayacak bu iş....

quote:

Orjinalden alıntı: recaro

fzrbjk adlı arkadasım bende acer 5112 yı beklıordum ama test sonuclarını gorum 3d mark 2005 ten 2416 puan aldı ekran kartı 1600 ama 64 bitlik mıs forumda bı arkdasımız screenshot koydu arastırırsanız gorursunuz bence bu skor cok kotu buyuk hayal kırıklıgına ugradım normalde bu kartlar 3500 puan felan alıyo ortalama. performans cok kotu

• core duo lar x2 den hizli oldugunu kabul ediyorum ama arasinda buyuk farklar yok. onu anlamaniz icin profesyonel yazilimlari sonuna kadar limitlerinde kullanmaniz gerekiyor. sanmiyorum su an bu forumda kimse oyle kullansin alacagi notebook u. x2 64 bit destekli core duo ise biraz daha hizli. turkiyedeki modellerle amerikadaki modeller arasinda inanilmaz farklar var cunku burda cogu firma internetten ozelliklerini belirleyerek satis yapiyor. karari siz verin atla deve oynamiyor iki islemci arasinda ama core duo lar subatta cikmalarina ragmen hem cok pahali hem de t2050 gibi islemci gucu dusurulmus. ben notebook a isim geregi aldim o yuzden ekran karti onemli degil ama yeni ogrendim ekran kartim geforce go 6150 ve 256mb harici bellek koymuslar. oyunlarin hepsi orjinal oldugu icin oyun alip deneyemedim. ancak su an karsilastirdigiz islemciler bmw-mercedes-audi hangisi en iyisi demek gibi bisey. hangisi size hitap ediyorsa onu alin.
  • 64 bitlik core duoların(core 2 duo) dıerlerıne gore bıras daha hızlı oldugunuda nerden cıkardın? daha işlemcıler pıyasaya surulmedı.(Amerika dahil) intelde mı calısıosunn yoksa ayrıca ayrıca ben butun 64x2 amd lerı kotulemıorm sadece 512 kb lık tl 50 yı kotuluorm. hatırlarsanız zamanında ıntelde celeron ılk cıktıgında aynı hatayı yapmıstı celeronu ucuz yapabılmek ıcın onbellegı tamamen kaldırmıslardı yanı 0 onbellek sonuc: tam bır fıyasko. ama sonra ne yaptılar? celerona su anda hatırlayamadıgım bır mıktar on bellek ekledıler ve sonuc : celeron p2 lerı solladı daha performanslı cıktı (ozmn ıntelın en ıyı ıslemcısı p2 ıdı) Buraya bakıcak olursak amd 1.6 lık 64 x2 lerın 2 cesıdını cıkardı tl50 ve tl 52 fark bırnın 512k dıerının 1mb onbellegı var. burada kı tl 50 performans ıslemcısı deıldır ve bu ıslemcıyı sen 2mb onbelleklı core duolarla karsılastıramassın hee sımdı bırı cıkıp sende onbellege takmıssın demesın gercekten performanta cok onemlı bısı bu tabıkı stabılıtede onemlı ama bunu ıntel ve amd coktan asmıslar...

• ayrıca t2050 ne?? tr de hala t2300 var bır cok yerde. yada t2500 vs vs.. t2050 fsb hızı kısılmıs olanlarmı oluyor???
  • t2050 fsb 533mhz t2300 667mhz turkiyedekiler eski partiler sanirim t2300 burda dogru durust goremedim. bu bi ara amd nin yaptigi turion64 ML serisinden MT serisine gecmesi gibi bisey olabilir. bu arada turion64 x2 tl-56 burda satiliyor. tl-50 ile tl-52 arasinda 30 dolarlik bi fark var hp nin sitesinde. fiyat bu kadar ucuz kimse sallamasin amd islemciyi ucuza yapiyor diye. intel pahaliya satiyor nedeni de ilk olmanin getirdigi fark.
    size ilginc bi ornek vereyim karari da siz verin. bmw m5 500 hp gucunde fiyati $81.000, ferrari f430 440 hp gucunde $170.000 fiyatinda. simdi bmw daha guclu ve ucuz ama digerinin sekli daha gusel. burda amd bmw, ferrari de intel oluyor. amd ucuza daha hizli islemciler uretiyor,intel ise daha buyuk firma. neyse arkadaslar cok takmayin artik alin birini kurtulun.

Bende okudum topic'i gerçekten tam bir fiyasko umduğum gibi çıkmadı sonylerde

indirim var artık son araştırmalar en geç 1 aya kadar alcam beklemeyle olmayacak bu iş....

quote:

Orjinalden alıntı: recaro

fzrbjk adlı arkadasım bende acer 5112 yı beklıordum ama test sonuclarını gorum 3d mark 2005 ten 2416 puan aldı ekran kartı 1600 ama 64 bitlik mıs forumda bı arkdasımız screenshot koydu arastırırsanız gorursunuz bence bu skor cok kotu buyuk hayal kırıklıgına ugradım normalde bu kartlar 3500 puan felan alıyo ortalama. performans cok kotu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bscol -- 16 Ağustos 2006; 0:59:07 >

• yaaa birde 3000 alsa ne olur 5000 alsa ne olur önemli olan oyunu takılmadan yüksek çözünürlükte oynatması oynatması değilmi benim kart bunu yapıyor gersi boş......mesela nfsmw full detay her sey sonuna kadar acık takılmadan oynuyorum...bu akşamda cod2 yi deneyecem
    sanırım acerın X1600 lerinde bi farklılık var o yüzden skorları düşük.
    yoksa zaten X1600 şu an için piyasadaki en ii kartlardan...
    kafam karıştı bu acer bizi kağıt üstünde mi kandırmaya çalışıo.

kolay gelsin
    Sony Vaio Fit Multi-flip 13.3"
    Insignia 1.4 140 hp
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.