Şimdi Ara

laptop ekranını tv/hdmi/av/media player'e çevirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
119
Cevap
29
Favori
46.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eski yeni arızalı farketmez evinizde yada iş yerinizde işinize yaramayan bir köşede duran atmaya kıyamadığınız laptop varsa değerlendirmenin bir yöntemi,
    genelde laptoplarda anakart problemi varsa yapım maliyetinden, yedek parça bulunmadığından, dolayı yaptırmamayı tercih edebilirsiniz, yada modeli geçti yavaş falan ama çalışıyor diye bir kenarda atıl duruyorsa değerlendirebilirsiniz. (NOT:laptop arızalı ekrana görüntü gelmiyor olabilir ama LCD panelinin sağlam olması gerekmekte)

ben yapım aşamasını arızalı olan fakat LCD ekranı sağlam olan bir laptop a göre anlatacağım;

-laptopu güzelce söküyoruz, özellikle LCD ekranı söküp arkasındaki barkoda LCD ekranın marka modeline bakıyoruz
    (ben 1 toshiba 2 packardbell söktüm toshibadan samsung panel packard bellerden birinden quanta diğerinden LG&Philips çıktı bende ilk önce
    LG&Philips çıkana yapmaya karar verdim)
    -elimizdeki LCD panele uygun TV CONTROL BOARD yada Kit aramaya başlıyoruz

-uyumluluk kontrollerini yapıyoruz ben satıcıya mesaj attım; elimdeki LCD panelin Model numarasını, sorun olmadığını uyumlu olduğunu mesajla bana bildirdi zaten
    bu kitleri satanlar aldıktan sonra mesajla lcd ekranın marka modelini bildirin diye dip not düşmüşler
    -alışverişi yaptıktan sonra 1 ay kargonun gelmesini bekliyoruz
    -kart elimize ulaştığında LCD panelin arkasından konnektörü takarak kullanıma hazır bir hale getiriyoruz (resimlerde mevcut)
    -kimi satıcılar adaptör speaker vs ile full kit kimisi sadece kart şeklinde satıyor o artık size kalmış, ben speaker li satıcı bulamamıştım adaptörüde kendim
    bir yerden uydururum diye uzaktan kumandalı bağlantı özellikleri hoşuma giden bir kiti aldım
    -bir elektirikçiden 10tl ye 12v0.5ah aldığım adaptör işimi gördü
    -çok hoşuma gitti direk usb destekli olması resim video divx vs birçok formatı desteklemesi, HDMI girişi olması artıları
    speakeri direk kartada bağlayabilirsiniz, yada kartın arkasındaki çıkışa 3.5mm standart jack ile herhangibir speaker bağlarsanızda işinizi görür ben orda çok
    tereddüt ettim tv seyrederken destekleyecekmi diye ama sorun olmadı

Maliyet;
    45 dolar kart tuttu 97TL cıvarı
    10 TL adaptör
    x tl speaker (daha almadım)
     laptop ekranını tv/hdmi/av/media player'e çevirme laptop ekranını tv/hdmi/av/media player'e çevirme laptop ekranını tv/hdmi/av/media player'e çevirme laptop ekranını tv/hdmi/av/media player'e çevirme laptop ekranını tv/hdmi/av/media player'e çevirme laptop ekranını tv/hdmi/av/media player'e çevirme laptop ekranını tv/hdmi/av/media player'e çevirme laptop ekranını tv/hdmi/av/media player'e çevirme laptop ekranını tv/hdmi/av/media player'e çevirme laptop ekranını tv/hdmi/av/media player'e çevirme laptop ekranını tv/hdmi/av/media player'e çevirme laptop ekranını tv/hdmi/av/media player'e çevirme

• Yapay Zekanın Yanıtı

Laptop Ekranını TV/HDMI/AV/Medya Oynatıcısına Çevirme

Günümüzün teknolojik dünyasında, laptop ekranını televizyon, HDMI, AV veya medya oynatıcı gibi harici cihazlara dönüştürmek mümkün hale geldi. Bu, daha büyük ekranlarda içerik izlemek, oyun oynamak veya sunum yapmak için kullanışlı bir çözümdür.

Laptop Ekranını TV Yapma Aparatı

Laptop ekranını TV'ye dönüştürmek için özel olarak tasarlanmış adaptörler ve kablolar mevcuttur. Bu adaptörler, laptopun video çıkış bağlantı noktasına bağlanır ve HDMI, DVI veya VGA kabloları aracılığıyla televizyonlara bağlanır. Böylece laptop ekranındaki görüntü televizyon ekranına yansıtılır.

Eski Laptop Ekranını Monitöre Dönüştürme

Eğer eski bir laptop ekranın varsa, bunu harici bir monitör olarak kullanabilirsin. Bunun için, laptop ekranının video çıkış bağlantı noktasına uyan bir adaptöre ve monitörün video giriş bağlantı noktasına uyan bir kabloya ihtiyacın olacak.

Laptop Ekranı TV Yapma

Laptop ekranını TV olarak kullanmak için, yukarıda bahsedilen adaptörleri ve kabloları kullanabilirsin. Ayrıca, laptopunun ekran ayarlarında "Yansıt" veya "Genişlet" seçeneklerini seçmen gerekebilir.

Laptop TV'ye Çevirme

Laptopunu TV'ye çevirmek için, bunun için tasarlanmış özel bir adaptör kullanabilirsin. Bu adaptörler, laptopun USB-C veya Thunderbolt bağlantı noktasına bağlanır ve HDMI veya DisplayPort kabloları aracılığıyla televizyonlara bağlanır.

Laptop Ekranını Monitör Yapma Aparatı

Laptop ekranını monitör olarak kullanmak için, yukarıda bahsedilen adaptörleri ve kabloları kullanabilirsin. Ayrıca, monitörün ayarlarında "Harici Ekran" seçeneğini etkinleştirmen gerekebilir.

Laptop Ekranını Monitör Yapma

Laptop ekranını monitör olarak kullanmak için, yukarıda bahsedilen adaptörleri ve kabloları kullanabilirsin. Böylece, laptop ekranını bir monitör gibi kullanabilir ve harici bir klavye ve fare ile çalışabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • güzel bir uygulama ve düşünce. Tek sorun malzemenin temini ve uzak ülkelerden ebay ile alışverişe güvenebilme sorunu.
    Bu malzemeler ülkemizdede yaygınlaşsa yapacak çok kişi çıkar
  • Sikinti yurt disindan urun beklemek tr. Satan varmi dir acaba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sefa091124011

Sikinti yurt disindan urun beklemek tr. Satan varmi dir acaba.

Bende bu soruyu merak ediyorum.
  • ilginize teşekkürler arkadaşlar,
    Türkiye'de olsa keşke 1 ay kargo beklemek sıkıcı zaten
    bu tür tv yada fm radyo alıcı verici birimlerini yurt dışından direk ithal edemezsiniz, TRT bandrolü gerektirmekte
    birisinin bunu resmi kanalla alıp getirmesi trt bandrolü ile piyasaya sürmesi maliyeti artıracaktır kartın 97tl ye aldım
    bandrol satıcı kar payı ile 200tl den aşağı olacağını sanmıyorum diğer ekipmanlarla 250tl cıvarı olsa bence yine pahalı sayılır
    çünkü ucuza mal etmedikten sonra piyasada satılan TV yi almak daha mantıklı, o zamanda bunu yapmanın bir anlamı kalmıyor
    yoksa eminim çok yaygın olurdu
  • güzel bir çalışma olmuş tebrik ederim

iş yerinden getirdiğim 1 adet HP 19" kare lcd monitör 1 adet 17" philips lcd monitör var bu karrtan türkiyede bulunsa elimdeki 19" ekranı bir şekilde değerlendirirdim.
  • arkadaşlar sizden ricam; işlemi yaptım işlevsel güzel çalışıyor ama elektronik devre ortada kablolar heryerden çıkmış durumda
    görsele karar veremedim elektronik devreyi ne yapsam diye düşünüyorum bi ara hepsini suntaya monte etsem diye düşündüm o
    zamanda ağırlaşıcak, yada silikonla monitörün arkasına sabitlemek şuan kafamda ama uzun vadede dökülür mü
    kararsız kaldım sizlerin fikirleri varsa bu konuda değerlendireyim
  • Ebayda 15$ unuversal kart var fiyatida uygun nasil olur sizce ben bir tane siparis gececegim
    Onu arastiriyorum hangisinden alsam diye

• Derin_KarayeL kullanıcısına yanıt
    Reklamcılardaki pleksiglas malzemeden kestirin ama sıcak silikon tavsiye etmem en iyisi soğuk silikon ile plastik boru şeklinde parçalar(distans diye geçer) yada tükenmez kalemin gövdesinden eşit uzunlukta kesip yapıştırın. Pleksiyi kesmek için maket bıçağı ile derin çizik atıp cam keser gibi çizilen noktadan bastırın düzgünce kırılır. Yapıştırıcı uygulayacağınız yerleri de zımpara ile çizin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• resimlerdekine mobilyacı bir arkadaş birşeyler deneyecek,
    elimdeki 2. toshibaya da yaptığımda sizin önerdiğiniz gibi denemek istiyorum
    resimleri ekleyeceğim
  • mobilyacı arkadaş işi uzattı ama elimdeki 2. lcd panel için (toshiba laptopdan çıkma samsung panel) ebaydan siparişi vermiştim şu an kargo takipte türkiyede torbaya eklendi yazıyor muhtemelen hafta arasında elimde olur onunda yapım resimlerini ekleyeceğim
  • Merhaba hocam, görüntü kalitesinden memnun musunuz acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: suleymanq

Merhaba hocam, görüntü kalitesinden memnun musunuz acaba?

HD reciver bağlayıp denedim paneldeki görüntü iyi ama eski bir laptop olduğu için panel de eski dolayısıyla yandan çaprazdan bakınca göremiyorsunuz dik bakmak lazım o da çok hoş olmadı eldeki LCD Palle alakalı 2.yi de bu yüzden yapıyorum ilk yaptığım 7 yıl önce alınmış Laptop dan çıkma idi şimdiki yapacağım samsung elimdeki Panellerin en yenisi

• Merakla bekliyoruz sonucu:)
    Yukarıda TRT bandrolünden bahsedildi olayı tam olarak anlayamadım da, aşağıdaki ürün için de aynı sıkıntı çıkar mı çoklu sipariş yapılabilir mi acaba?

• sizin linkini verdiğiniz ürününde tv özelliği olmadığı için trt bandrolü sıkıntısı olmaz, bu tür şeylerde gümrükde şansa bağlı işte şimdi sistem iyi takılırsa tebligat geliyor oraya gidip yüzde 20 ödeyip alıyorsunuz, sizin linkdeki zaten ufak bişeydir 3-4 tane sorun olacağını düşünmüyorum
  • Son hali Mobilyacı arkadaş iyi iş çıkardı 2.sini mika ile birşeyler düşünüyorum birde ilk resimlerdeki adaptör kaldırmadı yandı 2 amper lik adaptör aldım

• ikinci gelen için montajı tamamladım çok uraşmak yerine basitçe halletmet istedim evde kullanmayı düşünüyorum vakit bulabilirsem daha güzel bir çerçeve hatta mika kullanarak birşeyler tasarlamayı düşünüyordum şimdilik bu şekilde idare edeceğim,
    şimdikine yükselticili tv anteni aldım tv modunda kullanıyorum, kanal geçişleri seri değil ama memlunum, usb hdd yi bağladım 320gb lık sorunsuz çalıştı içindeki divx formatındaki filmleri sorunsuz oynatıyor mp4 ve mpeg de sorun çıkmadı sadece 3gp formatını desteklemiyor
    laptobun ayaklarından istifade düz sunta üzerine monte ettim
     laptop ekranını tv/hdmi/av/media player'e çevirme laptop ekranını tv/hdmi/av/media player'e çevirme laptop ekranını tv/hdmi/av/media player'e çevirme laptop ekranını tv/hdmi/av/media player'e çevirme laptop ekranını tv/hdmi/av/media player'e çevirme laptop ekranını tv/hdmi/av/media player'e çevirme laptop ekranını tv/hdmi/av/media player'e çevirme

• quote:

Orijinalden alıntı: Derin_KarayeL

ikinci gelen için montajı tamamladım çok uraşmak yerine basitçe halletmet istedim evde kullanmayı düşünüyorum vakit bulabilirsem daha güzel bir çerçeve hatta mika kullanarak birşeyler tasarlamayı düşünüyordum şimdilik bu şekilde idare edeceğim,
    şimdikine yükselticili tv anteni aldım tv modunda kullanıyorum, kanal geçişleri seri değil ama memlunum, usb hdd yi bağladım 320gb lık sorunsuz çalıştı içindeki divx formatındaki filmleri sorunsuz oynatıyor mp4 ve mpeg de sorun çıkmadı sadece 3gp formatını desteklemiyor
    laptobun ayaklarından istifade düz sunta üzerine monte ettim
     laptop ekranını tv/hdmi/av/media player'e çevirme laptop ekranını tv/hdmi/av/media player'e çevirme laptop ekranını tv/hdmi/av/media player'e çevirme laptop ekranını tv/hdmi/av/media player'e çevirme laptop ekranını tv/hdmi/av/media player'e çevirme laptop ekranını tv/hdmi/av/media player'e çevirme laptop ekranını tv/hdmi/av/media player'e çevirme

slm öncelikle ben yeni üyeyim ama ne zamandır bu siteyi takip ediyorum üstad sana bi soru sormak istiyorum bu ürünü alırken ödeme işlerini nasıl yaptın tehlike durumu nedir bende alıcam bi tane ama korkuyorum bilgi verirsen cok sevinirim saygılar....

• c_set C kullanıcısına yanıt
    Ürünü ebaydan alıyorsun ve paypal hesabın olması gerekiyor kı bı durum söz konusu olunca paypaldan paranı geri alma sansınoluyor

bende kac gundur elımdek LCD paneli nasıl degerlendırsem dıye bakınıyordum

bende nasipse haftaya bir sipariş vereceğim
  • Derin_KarayeL kullanıcısına yanıt
    aldığınız ürünün linkini satıcısını paylaşırmısınız.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.