Şimdi Ara

İstanbul Üniversitesine gidenler bilir, yardım:)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • meraba. ben edebiyat fakültesi psikoloji bölümünü kazandım. Bazı sorularım olucak:)
    1) birinci sınıftaki ingilizce dersinden muaf olmak içinde sınava giriliyomuş duyduğum kadarıyla. Bazıları ingilizce ortalama yükseltir kolay diyo, bazıları gir tabi sınava çok kolay diyo boşuna sene içinde uğraşma. napsam bilemedim. İngilizcem iyidir aslında muafiyet sınavını geçerim büyük ihtimalle. Muaf olmalımıyım? ingilizceden muaf olursam eksik kredi kalırmı? Genelde herkes muaf mı olur ingilizceden yoksa dersi alırlarmı?
    2) İngilizce,inkılap, güzel sanlatlar,edebiyat gibi ortak dersler var. Bunlarda hocalar falan derse girmiyomuş sanırım. Sadece sınav öncesi not dağıtılıyomuş. Bu doğrumu bu senede böylemi olucak? (şimdilik yayınlanan ders programına baktım, mesela pzt sadece ortak dersler var. o zaman okula gitmeye gerek yokmu?)
    3)Danışman hocalarımız oluyomuş. Bunları nerden öğrenebiliriz? Kayıt için gittiğimizde belli olurmu?
    4)Güz dönemi akademik takviminde internetten üzerinden otomasyon sistemiyle ders seçimi yazıyo. 1.sınıflarda ders seçiyomu? ne zaman ve neye göre seçicez?
    5)ve genelde 1.sınıfların merak ettiği soru : ilkgün napıcaz:) ders falan olurmu yoksa bahçede boş boş takılıcakmıyız?

**ders programınıda internettenmi öğreniyoruz yoksa ilk gün okuldamı?
    **önkayıt yaptırmak gerekiyormu? Nerden ve nasıl yaptırıcaz?
    ***bide bu öğrenci işlerinden almamız gerekn belgeler nelerdir? öğrenci kimliği vs. ne almalıyız? ilk gün bunları halletmek gerekirmi?

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Başka sorum olursa yine eklicem. Sizinde bunların dışında ekstra bilgi vermek istediğiniz bişeyler varsa yazabilirsiniz. Biraz uzun oldu ama yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shaunee -- 23 Ağustos 2012; 18:00:30 >

• Bırıncı soruna cevap verıyım ıngılızceyı gecmen senın yararınadır. Sınav yukunu azaltır. Ortalamaya pek takılma derım calısırsan yuksek alırsn. Bende muaf olmustum yatıyodum hep evde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1- o sınava mutlaka gir, ingilizce dersleri haftasonu oluyor ve öğretici bir tarafı olmadığını biliyorum. Sınav çok kolay oluyor, am is are falan yerleştiriyorsun. Hani hiç bilmesen 60'dan fazla alırsın.

2- o derslere hocalar girer. ama ders saatinin oturması falan aşağı yukarı kasımı bulur. Zaten bölümler falan çok karışır dersler başladığında. Kesin senin saatin nette yazılı olan değildir. O derslere girsen de girmesen de geçmen şans işidir. Kasma hiç. Bi' hoca vardı Türk Dili'nde, adını hatırlamıyorum ondan geçmen tamamen şanstır. Aynı sınavı hepsini a yaparak finalde 30, bütte 60 almışlığım var yani.

3- danışman hocanı kayıt döneminde öğrenebilirsin. ders kaydına imza atıyor çünkü tanışırsın o zaman.

4- birinci sınıftayken bizde ders seçimi yoktu, seçmeli alttan falan olmadığından. ama ön kayıt vardı. bu sene sistemi bilmiyorum. açıklanmadı henüz sanırım, ben de yeniden iü kazandım.

5- ilk gün ders saatinde amfide' bekleyin. hoca gelir muhabbet eder ufaktan derse giriş yaparsınız. ders çıkışı bahçede zaman geçirirsiniz.

Ben de ekleyeyim bir şeyler.

Mimari itibariyle edebiyat fakültesine ilk bir kaç ay alışmanız mümkün değil, bu yüzden fakülte içinde de oldukça gez.

Kayıt yenileme dönemlerinde bileklerini kesmek isteyebilirsin. Sakin ol.

Kapıdaki güvenliklerle iyi anlaş.

Öğrenci işlerinden beklentiyi düşük tut.

Kantin bayağı ucuz, öğlen yemekleri de öyle. Yemekler kötü değildir, balık çıkan günler yemekhaneye uğrama ama. O hergele meydanı tamamen yemek kuyruğu olur, korkma bekle.

Aklıma gelenler bunlar, sorun varsa her zaman yardımcı olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaplumbagayemi -- 23 Ağustos 2012; 12:21:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kaplumbagayemi

1- o sınava mutlaka gir, ingilizce dersleri haftasonu oluyor ve öğretici bir tarafı olmadığını biliyorum. Sınav çok kolay oluyor, am is are falan yerleştiriyorsun. Hani hiç bilmesen 60'dan fazla alırsın.

2- o derslere hocalar girer. ama ders saatinin oturması falan aşağı yukarı kasımı bulur. Zaten bölümler falan çok karışır dersler başladığında. Kesin senin saatin nette yazılı olan değildir. O derslere girsen de girmesen de geçmen şans işidir. Kasma hiç. Bi' hoca vardı Türk Dili'nde, adını hatırlamıyorum ondan geçmen tamamen şanstır. Aynı sınavı hepsini a yaparak finalde 30, bütte 60 almışlığım var yani.

3- danışman hocanı kayıt döneminde öğrenebilirsin. ders kaydına imza atıyor çünkü tanışırsın o zaman.

4- birinci sınıftayken bizde ders seçimi yoktu, seçmeli alttan falan olmadığından. ama ön kayıt vardı. bu sene sistemi bilmiyorum. açıklanmadı henüz sanırım, ben de yeniden iü kazandım.

5- ilk gün ders saatinde amfide' bekleyin. hoca gelir muhabbet eder ufaktan derse giriş yaparsınız. ders çıkışı bahçede zaman geçirirsiniz.

Ben de ekleyeyim bir şeyler.

Mimari itibariyle edebiyat fakültesine ilk bir kaç ay alışmanız mümkün değil, bu yüzden fakülte içinde de oldukça gez.

Kayıt yenileme dönemlerinde bileklerini kesmek isteyebilirsin. Sakin ol.

Kapıdaki güvenliklerle iyi anlaş.

Öğrenci işlerinden beklentiyi düşük tut.

Kantin bayağı ucuz, öğlen yemekleri de öyle. Yemekler kötü değildir, balık çıkan günler yemekhaneye uğrama ama. O hergele meydanı tamamen yemek kuyruğu olur, korkma bekle.

Aklıma gelenler bunlar, sorun varsa her zaman yardımcı olurum.

aklıma takılan bişey olursa sorarım tekrar, teşekkürler:)

• up
  • up
  • up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • up
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shaunee

meraba. ben edebiyat fakültesi psikoloji bölümünü kazandım. Bazı sorularım olucak:)
    1) birinci sınıftaki ingilizce dersinden muaf olmak içinde sınava giriliyomuş duyduğum kadarıyla. Bazıları ingilizce ortalama yükseltir kolay diyo, bazıları gir tabi sınava çok kolay diyo boşuna sene içinde uğraşma. napsam bilemedim. İngilizcem iyidir aslında muafiyet sınavını geçerim büyük ihtimalle. Muaf olmalımıyım? ingilizceden muaf olursam eksik kredi kalırmı? Genelde herkes muaf mı olur ingilizceden yoksa dersi alırlarmı?
    2) İngilizce,inkılap, güzel sanlatlar,edebiyat gibi ortak dersler var. Bunlarda hocalar falan derse girmiyomuş sanırım. Sadece sınav öncesi not dağıtılıyomuş. Bu doğrumu bu senede böylemi olucak? (şimdilik yayınlanan ders programına baktım, mesela pzt sadece ortak dersler var. o zaman okula gitmeye gerek yokmu?)
    3)Danışman hocalarımız oluyomuş. Bunları nerden öğrenebiliriz? Kayıt için gittiğimizde belli olurmu?
    4)Güz dönemi akademik takviminde internetten üzerinden otomasyon sistemiyle ders seçimi yazıyo. 1.sınıflarda ders seçiyomu? ne zaman ve neye göre seçicez?
    5)ve genelde 1.sınıfların merak ettiği soru : ilkgün napıcaz:) ders falan olurmu yoksa bahçede boş boş takılıcakmıyız?

**ders programınıda internettenmi öğreniyoruz yoksa ilk gün okuldamı?
    **önkayıt yaptırmak gerekiyormu? Nerden ve nasıl yaptırıcaz?
    ***bide bu öğrenci işlerinden almamız gerekn belgeler nelerdir? öğrenci kimliği vs. ne almalıyız? ilk gün bunları halletmek gerekirmi?

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Başka sorum olursa yine eklicem. Sizinde bunların dışında ekstra bilgi vermek istediğiniz bişeyler varsa yazabilirsiniz. Biraz uzun oldu ama yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler:)

tum sorularına cvp vereyım gecen sene bunları yasadım:D ing muafıyet sınavına gır derım cunku okulda ıng dersı gormıceksın cunku uzaktan egıtım dersı fakat kredısını alamazsın o dersın ayrıca uzaktan egıtım derslerı ataturk ılkelerı ıng turk dılı guzel sanatlar beden egıtımıdr hocalar not dagıtmaz sen ısuzemden kendın calısıcaksın iü nokta otomasyon sistemınden ders secımı yapılır harcları yatırdıktan snr 1 .sınıflar ders secer tabı fakat beden yada guzel sanatlardan bırını secebılırsın ıkısı olmaz ilk gun bısey yapmıcaksın cunku okula genelde kımse gelmez yenıler dısında :D ılk gun ders yapılmaz okula ders programı bolumlere gore bloklara yazılır ornek işletme dersı b206 saat 12 00 gbı ön kayıt gerekmez oyle bırsey yok ögrencı kartı hemen cıkmaz 1 ayı bulur bu sebeple ogrencı ıslerınden ogrencı belgesı alman gereklı ıkı tane al cunku bırını ogrencı akbılı ıcın lazım olucak

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.