Şimdi Ara

Ukrayna'da eğitim ve deneyimler. Resimler ve güncellemeler eklendi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
3
Favori
20.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhabalar, bu konuyu uzun süredir açmak istiyordum, şuan açmamın sebebi forumda birkaç konu açılması ve geniş çaplı anlatıma ihtiyaç olması en azından tarafsız bir şekilde anlatılması gerekiyor.
    Okulların iletişim adresleri resmi siteleri mevcuttur, hatta Türkçe bölümü bile vardır, evraklar ve fiyatlar ayrıntıları ile anlatılmıştır;
    Odessa Ulusal Deniz Üniversitesi; (Türkçe dil seçeneği vardır.)
    http://en.osmu.odessa.ua/
    http://tr.osmu.odessa.ua/

Odessa Ulusal Deniz Akademisi; (Türkçe seçeneği mevcut değildir.)
    http://www.onma.edu.ua/index.php?index_uk

Ben Ukrayna'da, Odesa şehrinde Odessa National Maritime University'de hazırlık eğitim aldım şuan Türkiye'deyim, okulumu bitirdim daha doğrusu ben sınavlara erken girerek 1 ay önce bitirdim. Lisans eğitimimi Odessa National Maritime Academy'de uzak yol gemi kaptanlığı okuyacağım.
    Peki ben Ukraynayı nasıl buldum ? Ben Ukraynayı 2008-2009 eğitim yılında lisede okurken buldum, ilk başta Bulgaristan'ı duydum araştırdım mantıklı ama bütçemin yetmeyeceğinin farkındaydım, araştırmalarımı genişlettim ve farklı ülkelere baktım. Tesadüfen Ukrayna ile karşılaştım, baktım fiyatları gayet uygun ve o anla beraber karar verdim. Fiyatlar gerçekten ucuz Türkiye'de devlet üniversitesi okuyan arkadaşlarımla harcamalarım aynı diyebilirim, ki fazla olanlar bile mevcut. bknz;
    Hazırlık fakültesi harcı + 1 yıllık sağlık sigortası - 1165$
    1 yıllık yurt fiyatı - 210$
    aylık harçlık - 400-600$ arası.
    Bu fiyatlar kendi fiyatlarım daha doğrusu ben bu kadar harcadım, tabi ki evrak işlemleri, pasaport paraları da var onlarda küçümsenemeyecek kadar fazla ama sonra deyineceğim.
    Karar verdikten sonra davetiye alınması gerekiyormuş, davetiye almanın birçok yolu var ama ben bir öğrenci bulup almayı tercih ettim. İnternetten bir öğrenci ile tanıştım 40$ davetiye bedeli ve pasaportumun belirli sayfalarını tarayıp yolladım, davetiyemi aldı ve yolladı. Davetiye nedir derseniz; davetiye ülkeye giriş yapabilmeniz ve vize alabilmeniz için gereken temel evraktır. Daha sonrasında gerekli belgelerin hazırlanması gerekiyor;
    - Lise diploması
    - Transkript (lise not dökümü)
    - Formül A (nufüs dairesinden alınan bir belge)
    - Tem teşekküllü sağlık raporu.
    - Eliza testi
    - 8 adet fotoğraf
    - Bu evrakların Ukraynaca tercümesi.

Bunlar hazırlandıktan sonra ağustos aynın 15'inden kasım 15'ine kadar Ukrayna'ya gidip kayıt yaptırılması gerekiyor. Okullar Eylül 1'de başlıyor. Oraya gidiliyor sizi biri hava limanında karşılama şartı varmış ama ben bunun doğrulu ve kesinliğini bilmiyorum ki zaten ben danışman ile gittiğim için bilmiyorum. Evraklarımı hazırlarken bu işlemleri nasıl yapacağım Ukrayna'da ne yapacağım bunları düşünüyordum ama internette tanıştığım birisinin aracılığı ve tavsiyeleri ile danışmanlık şirketi ile gittim. Açıkçası bence iyi oldu ama herkese göre değişir çok fazla artısı olmuyor gittiğiniz zaman anlıyorsunuz ama çokta zararı olmuyor. Bu konuyu daha sonra tartışırız.

Ukrayna'ya gitmek bu kadar şimdi Ukrayna'dan bahsedeyim.
    Ukrayna 1991 yılında Sovyetler Birliğinden ayrılarak bağımsızlığını ilan eden bir ülkedir. 1990 yılında ne kadar bağımsız olmasa da ekonomisinin Türkiye'den fazla olduğu gözlemlenmiş ama şuan biraz farklı. Haksız özelleştirme ile ülke güç ve ekonomisini yitirmiş. Kapitalist sistemde ezilmiş. Ülke bana göre 3. sınıf bir ülke Türkiye ise 2. sınıf ( tabi ki kişisel karşılaştırmam ). Ülkedeki yapılan Sovyet baskısı Ukraynaca konuşan insanları azaltmış ve halk Rusça konuşmayı seviyor, Ukraynaca komik geliyor. İki dil arası aynı Türkçe be Azerice gibidir, ama Ukraynaca köklü edebiyatı sayesinde bir yerlerde yaşatılmış ve bağımsız Ukrayna'nın resmi dili olmuş. Birçok şehir Rusça konuşur ama aynı zamanda birçok şehirde Rusça bilir ama Ukraynaca konuşur, bu şekilde arkadaşlarım olmuştu Rusça'da biraz zorlanan ağzından Ukraynaca kaçıran. Ama Öğrencilerin seçtiği şehirler genellikle Rusça konuşan şehirler oluyor Odesa, Harkov, Simperafol vb. Şehir düzenlemeleri harika hatta mükemmel caddeler tek sıra halinde uzanıp gidiyor, sokak sistemi mevcut değil, yeşilliğe çok önem verilmiş her 1,5m'de ağaç dizilmiş. Ama şehirler eskimiş binalar eskimiş ama mimarileri hoş, motiflerle süslenmişler. Halk genel anlamda fakir maaşlar çok az öğretmenler bizim harçlıklarımız kadar maaş alıyorlar. Ülke iklimi kışın soğuk geçiyor ama kısa yaz ise uzun ve ılık. Özerk kırım bölgesinde iklim çok daha yumuşak. Odesa bu kış -21C kadar düştü, 2 ay kar hiç erimedi. Şehirin eğlence merkezler meşhurmuş ama ben hiç gitmediğim için bilmiyorum :). Yaşam maliyetleri bize göre ucuz da pahalı da olabiliyor, ama ben normal ve ucuz olduğunu düşünüyorum aylık 250$ ve üstü yeterli oluyor. Ulaşım çok ucuz 20krş ama ulaşım araçları eski devletin tranvay ve traleybüsleri var 20krş benim özel olduğunu düşündüğüm sarı dolmuşlar ise 40krş.
    Rus dili zor bir dil ama öğreniliyor, dil öğrenilmesi tamamen kişide bitiyor. Pratik ve kelime bilgisi temel etkenler her dilde olduğu gibi. Dersler tamamen Rus dili üzerinden, Ülkedeki Rus yanlısı başkan Rusçayı resmi dil statüsüne taşıyacakmış. Bu olduktan sonra okullar tamamen Rusça olur liselerde dahil, mesela tanıdığım ilk okullu bir Ağızka Türkü'nün 17 yıldır Ukrayna bayrağı asılı olan okula Rusya bayrağı asmışlar.

Ben yine ana konumuz olan eğitim fiyatları yaşam giderlerine döneyim.

Hazırlık eğitimini herhangi bir okulda alabilirsiniz ve eğitimi tamamladıktan sonra istediğiniz üniversitede istediğiniz bölüme yazılabiliyorsunuz. Ama tabikide hazırlıkta bölümlere ayrılıyor öncelikle okumak istediğiniz bölüme göre hazırlık alıyorsunuz mesela tıp okuyacaklarla, mühendislik okuyacakların hazırlıkları farklı çok fazla fark yok tek fark biyoloji dersi diyebilirim. Dil bölümü okuyacaklarda biraz daha değişik hazırlık alıyor. Benim okuduğum Maritime üniversitesi mühendislik için hazırlık veriyor ama hiç bir sorun olmadan dil bölümlerine yazılabiliyor ama tıpa giden tanımadığım için bilmiyorum. Benim okulumda zaten deniz ile alakalı mühendislik dalları ve deniz işletme bölümleri var.
    Şuan geçtiğim Akademide ise gemi üzerinde çalışacak olan elemanları yetiştiriyorlar. Herkesin aklını karıştıran diploma geçerliliğidir. Bazı okullarda denklik kolayca alınabiliyor ama bu konuda geniş bilgim yok. Ben zaten kaptanlık okuyacağım için beni sertifikalarım ilgilendiriyor. Aldığım sertifikalar ile tüm dünya denizlerinde kaptan sayılıyorum, ama Türk bayraklı gemilerde çalışmak için yine sorun olduğunu duydum ama okulumdan mezun olup Avrupa’da rahatça çalışan öğrenciler olduğunu duydum.
    Odessa National Maritime University hazırlık ücreti - 1165$. Lisans fakülteleri ise 1700-2000$ arası fakülteden fakülteye değişiyor.
    Odessa National Maritime Academy hazırlık ücreti 1400$. Lisans fakültesi ise 2500-3000$
    Şimdilik aklıma gelenler bunlar, ama şunu belirteyim ben öğrenci işleri yapmıyorum yani hiçbir evrak işlemi vb. hiç birini yapmıyorum sadece bilgilendirme amaçlı deneyimlerimi paylaşıyorum. Daha yazılması gereken çok şey var siz soru sordukça aklıma gelir.

Ayrıca aklıma gelen bölümlerin hangi okullarda iyi oldukarini yazayım
    Dil bölümleri Odessa Mechnikov Universitesi
    Mühendislik bölümleri (odesadaki) Politeknik Üniversitesi
    Denizcilik bölümleri Deniz akademisi ve Deniz Üniversitesi

Odessa Ulusal Deniz Akademisi;
    1944 yılında Odessa Yüksek Deniz Okulu olarak açılan okul, 21 Eylül 2002 tarihinde Akademi eğitim kalitesi ve Ukrayna denizciliğine sağladığı imkanlar sayesinde, Ukrayna Başbakanı tarafından Ulusal statüsü ile ödüllendirilerek ismi bugünkü adı olan Odessa Ulusal Denizcilik Akademisi'ne çevrilmiştir.
    Akademi Sovyetler Birliği, Ukrayna ve yabancı ülke donanmalarına 40.000 uzman yetiştirmiştir. 8 mezun " İşçi Partisi Kahramanı " ödülünü almış, 5 mezun devlet literatürüne geçmiş, 10 mezun " Ukrayna eğitim ve biliminin onurlu çalışanları" na girmiş, 300 mezun " Donanmanın onurlu çalışanları " madalyasını almıştır.

Bir denizcinin işi gemide oldukça kritiktir. Bu sebepten dolayı kapsamlı bir eğitim gerekmektedir. Denizcinin faaliyeti her zaman, bilinen çok sayıda temel bilim ve modern teknolojilerin bir sentezine dayanmaktadır.

Geleceğin denizcilerinin eğitimi, ingilizce dili, seyrüsefer, pilotaj, denizcilik astronomisi, uluslararası denizcilik hukuku, gemi kontrol, ekonomi, donanma ve kargo taşımacılığı teknolojisi yönetimi, ticari kanal operasyonları gibi disiplinleri içerir. 4 yıllık eğitim ve 12 aylık gemi stajının ardından öğrenciler fakülteden mezun olurlar.

Odessa Ulusal Denizcilik Akademisi, Ukrayna devlet akreditasyon kurulu tarafından bu alanda en yüksek seviye olan, Seviye IV ile ödüllendirilmiştir. Eğitimler Lisans, Uzman, Bilim Uzmanı ve Önlisans olmak üzere 5'lik not sistemi üzerinden verilmektedir.

Odessa Denizcilik Akademisi tüm dünyada uygulanan IMO standartlarında eğitim vermektedir. Diploması uluslararası geçerliliğe sahip olup, her türlü deniz seyrüseferi için gerekli olan sertifikaları içermektedir. Ayrıca Akademi 2000 yılından beri Uluslararası Denizcilik Üniversiteleri Birliği'ne üye olup, ISO 9001 - 2000 standartlarına sahiptir.

Akademi öğrencilerine, eğitim materyallerinin ve teknik ekipmanların en iyilerini sunmaktadır. 4 bloklu kampüsünde 7 akademik binası bulunmaktadır. Bunların yanısıra, bir spor kompleksi, olimpik bir havuz, 1.000 kişi kapasiteli modern bir yemekhane, 3 kafe, klüp, çamaşırhane, öğrenciler için tecrübeli sağlık elemanlarının çalıştığı, her türlü sağlık hizmetinin verilebileceği bir hastaneyi bünyesinde barındırmaktadır.

Odessa Denizcilik Akademisi mezunları her türlü açık deniz gemilerinde ve endüstrinin pek çok branşında yönetici pozisyonunda başarıyla görev alabilmektedirler.

Okulun eğitim dili rusça ve ukraynacadır.

Fakulteler;
    Gemicilik Fakültesi
    Uzmanlık : Seyrüsefer
    Uzmanlık Alanı : Açık Deniz Seyrüseferi , Kargo Taşımacılığı, Chartering ve Ajans Hizmetleri
    Mezunlar kariyerlerine hiçbir mesafe kısıtlaması olmadan, her türlü gemide köprü subaylığından kaptanlığa kadar geniş bir yelpaze içerisinde devam edebilirler.

Denizcilik ve İçkara Su Yolları Fakültesi
    Uzmanlık : Seyrüsefer
    Uzmanlık Alanı : Deniz ve Nehir Yolları Seyrüseferi , Hidrografik Sistemler ve Gemi Seyrüseferi, Teknik Servis Gemisi Seyrüseferi ve Denizdibi Tarama Sistemleri
    Mezunlar kariyerlerine mesafe kısıtlaması olmadan her türlü nehir taşıtında, servis gemilerinde yada hidrografik gemilerde devam edebilirler. Ayrıca bu alanlardan herhangi birini konu alan bir firmada liman elemanı olarak da çalışabilirler.

Mühendislik Fakültesi
    Uzmanlık : Gemi Reaktör ve Güç Ünitesi Sistemleri
    Uzmanlık Alanı : Gemi Güç Ünitesi Sistemleri ve Reaktör ve Soğutucu Sistemler
    Bu fakültenin mezunları her tip ve seviyede gemide mühendis olarak çalışabilirler. Gemilerde güç ünitelerini kullanabilir yada bakımını yapabilirler. Gemi yapımı tersanelerinde yada üretim planlama aşamalarında çalışabilirler.

Elektrik Mühendisliği ve Radyo Elektronik Fakültesi
    Uzmanlık : Elektrik Sistemleri, Teknolojik Sistemlerin Otomatik Kullanımı
    Uzmanlık Alanı : Radyo Elektronik Aletler, Sistemler ve Ekipman, Gemi Güç Ünitelerinin Otomatik Kullanımı
    Mezunlar denizlerde gemi, elektrik ve radyo mühendisi olarak çalışabilirler. Aynı zamanda limanlarda, tersanelerde, kıyı radyo istasyonlarında ve telekomünikasyon şirketlerinde görev alabilirler. Dünyanın bütün liman ve denizcilik işletmelerinde baş mühendis olarak çalışmaya uygundurlar. İsterlerse tersanelerde gemi yapımında yada denizcilik firmalarında yönetim pozisyonlarında çalışabilirler.

Deniz Hukuku Fakültesi
    Uzmanlık : Hukuk
    Uzmanlık Alanı : Deniz Hukuku
    Bu fakültenin mezunları denizcilik firmalarında, taşımacılık şirketlerinde, limanlarda, vergi dairelerinde, eğitim ve araştırma projelerinde, avukatlık ve savcılık gibi denizcilik hukuku gerektiren alanlarda çalışabilirler.

Odessa Milli Deniz Üniversitesi;
    2 Haziran 1930'da Su Taşımacılığı ve Mühendisliği Enstitüsü adı altında kurulan üniversite, 1994 yılında Odessa Maritime Üniversitesi adını almıştır. Ülke içinde ve uluslararası platformda verdiği eğitim ve öğretimin kalitesinden dolayı 26 Şubat 2002 tarihinde Ukrayna Başbakanı tarafından ödüllendirilerek adının başında ulusal ünvanını kullanmaya hak kazanmıştır. Böylelikle okulun adı günümüzdeki Odessa Ulusal Denizcilik Üniversitesi (ONMU) olmuştur.
    Avrupa Üniversiteler Birliği ve Güneydoğu Avrupa Taşımacılık araştırmacılığı (SEATREF) üyesi olan Odessa National Maritime Üniversitesi 55 profesörü ve 421 öğretim üyesiyle Ukrayna'nın en saygın ve önemli denizcilik üniversitesidir.

Üniversite Avrupa Birliği Eğitim Programları kapsamında başlatılan " Tempus Tacis " projesine 1995 yılından beri üyedir. Ayrıca ONMU, 2003 senesinde uluslararası kalite yönetmeliği kriterlirini başarıyla yerine getirerek, bu tarihten itibaren ISO 9001 : 2000 certifikasına sahiptir.

Ülkeler arası üniversitelerde kalite güvencesini sağlamak amacı ile 19 Haziran 1999 tarihinde imzalanan Bologna Anlaşması'na dahildir.

Okulun öğretim dili rusçadır.

1 yıl hazırlık bölümü olmak üzere öğrenim yılı 5 yıldır. Ayrıca Lisans, Y. Lisans ve Doktora imkanı bulunmaktadır.

Fakulteler;
    Ekonomi ve Yönetim Fakültesi
    Uzmanlık : İşletme Ekonomisi
    Uzmanlık Alanı : İş Ekonomisi, Firma Yönetimi
    Mezunlar denizcilik firmalarında, deniz ve nehir limanlarında, tersanelerde, taşımacılık şirketlerinde, brokerlık acentalarında ve gümrüklerde her türlü yönetim ve araştırma kadrosunda çalışabilirler. Ayrıca denizcilik bankalarında ve diğer işletmelerin denizcilik bölümlerinde de çalışabilirler.

Su Taşımacılığı Fakültesi
    Uzmanlık : Su Taşımacılığı
    Uzmanlık Alanı : Su Taşımacılığı Teknikleri, Hidroteknik Sistemler
    Mezunlar liman yapımından, gemi kaldıraç sistemleri, kıyı tersaneleri, liman makineleri, hidroteknik sistemlerin üretimi ve kontrolüne kadar geniş bir alanda iş imkanına sahiptirler.

Gemi İnşaa Fakültesi
    Uzmanlık : Gemi İnşaa ve Okyanus Mühendisliği
    Uzmanlık Alanı : Gemiler ve Okyanus Mühendisliği, Bilgisayar Sistemleri
    Bu fakültenin mezunları tersanelerde her türlü sefere uygun gemi yapımında, bakım-onarım şirketlerinde ve eğitim merkezlerinde çalışabilirler. Ayrıca arama kurtarma operasyonlarında, deniz dibi enkaz çıkarma gibi alanlarda da görev alabilirler.

Deniz Hukuku Fakültesi
    Uzmanlık : Deniz Hukuku
    Uzmanlık Alanı : Hukuk Doktrini
    Mezunlar modern, ulusal ve uluslararası platformlarda deniz hukuku bilgileri ile her türlü hukuk firmasında yada taşımacılık ve denizcilik firmalarında hukuki danışman olarak çalışabilirler.

Liman Mekanizasyonu Fakültesi
    Uzmanlık : Mekanik Mühendisliği
    Uzmanlık Alanı : Makine ve Ekipman Üretimi ve Bakımı
    Bu fakülteden mezun mühendisler, tersane ve limanlarda kullanılan her türde mekanik ekipmandan sorumlu olabilirler. Yükleme rampalarının üretimi ve bakımı, yükleme otomasyon ünitelerinin işletimi ve geliştirilmesinde çalışabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korefakiri -- 16 Temmuz 2013; 18:57:20 >

• Peki aylık toplam gideriniz ve burada bir üniversite kazanamamış biri oraya gidip okuya bilir mi?(Yani oradaki puanlar ülkemize göre düşük mü yoksa yüksek mi? )
  • @d.eray Ukrayna'da yabancı öğrencilerin üniversite okuması için herhangi bir sınav şartı aranmıyor, yani ÖSS'den kaç puan aldığınız veya girip girmediğiniz bile umurlarında değil. Lise diplomanızı inceliyorlar. Ben ÖSS'den önce başvuru yaptım daha lise okuyordum. Sınava zaten Ukrayna'ya gitme rahatlığı ile girdim ve çok düşük puan aldım. Aylık toplam giderim 250$ ve üstü yeterli oluyor. Ama en ideal geçim değeri 300$. 200$'ada geçinebilirsin ama 250$ ve üstünü tavsiye ediyorum ki bunlar yaşamsal değerler aslına bakarsanız 300$'a diskoya gidip günlük sigara parası olanda, sigara içmeyen gece hayatı olmayanlarda. Tamamen kişiye bağlı harcama oranlarınız 500$ alıpta 10 günden sonra para arayanlarıda biliyorum.
  • quote:

@d.eray Ukrayna'da yabancı öğrencilerin üniversite okuması için herhangi bir sınav şartı aranmıyor, yani ÖSS'den kaç puan aldığınız veya girip girmediğiniz bile umurlarında değil. Lise diplomanızı inceliyorlar. Ben ÖSS'den önce başvuru yaptım daha lise okuyordum. Sınava zaten Ukrayna'ya gitme rahatlığı ile girdim ve çok düşük puan aldım. Aylık toplam giderim 250$ ve üstü yeterli oluyor. Ama en ideal geçim değeri 300$. 200$'ada geçinebilirsin ama 250$ ve üstünü tavsiye ediyorum ki bunlar yaşamsal değerler aslına bakarsanız 300$'a diskoya gidip günlük sigara parası olanda, sigara içmeyen gece hayatı olmayanlarda. Tamamen kişiye bağlı harcama oranlarınız 500$ alıpta 10 günden sonra para arayanlarıda biliyorum.

Aylık 300$ mı dedin. Okul parası ayrı ödüyoruz galiba.

• Evet, okul parası peşin olarak veriliyor.
  • Sanırım pek ilgi çekmedi :).
  • Bir arkadas Rusya üniversiteleri hakkında konu acmış Ruya'da mantıklı bir secimdir ama galiba Ukrayna ekonomik acıdan daha uygun kalıyor. Birdeo okuyacağınız bölümde çok büyük bir etmen mesela; Rusca hocam dediki Sovyetler'den ayrılan ülkeler arasındaki en iyi üniversiteymis. Kısacası okumak istediğiniz bolumun hangi okulda iyi olduğunu araştırmanız gerekiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İLGİNÇ BİLGİLER VE ADETLER
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Resimler ve güncellemeler eklenmiştir.
  • Valla bu okulda okumak isterim ama bizimkilerin göndereceğini hiç sanmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Özgür Can

Valla bu okulda okumak isterim ama bizimkilerin göndereceğini hiç sanmıyorum

Ailene tanıt ve ondan sonra karar ver bence.
  • Odessa da Mimarlık için politeknik üniversitesini önerirmisiniz ?
    Birde, danışmanlık şirketine kaç para verdiniz ?
    Hazırlık yılınız toplamda kaç liraya mal oldu ?

Danışman gideri, Okul gideri, harçlık vs... toplamda verdiğiniz parayı merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DevTurk

Odessa da Mimarlık için politeknik üniversitesini önerirmisiniz ?
    Birde, danışmanlık şirketine kaç para verdiniz ?
    Hazırlık yılınız toplamda kaç liraya mal oldu ?

Danışman gideri, Okul gideri, harçlık vs... toplamda verdiğiniz parayı merak ediyorum.

Evet kesinlikle, Ukrayna'nın en iyi okullarından biridir.
    Ben 3000$ verdim herşey dahil.
    Hazırlık yılım toplam 5000TL'ye mal oldu. Pasaport vb. dahil. Yani 5000TL harcadıktan sonra Odessa'daydım, geri kalan harcamam aylık harçlıklarımdı.
  • Hususi deniz hukuku fakültesi mi açmışlar adamlar? Bu okul hakkında bilgin var mı Watari? Gideceğimden değil de merak
  • @Mr.Tambourine Man; Evet , ve prestijli bir meslek olduğunu düşünüyorum.
  • Hocam deniz hukuku en çok parası olan alan Buradan mezun olan işi bitirir
  • Bende Denizcilik akademisinde okumayı düşünüyorum ama danışmanlara para vermek istemiyorum :D ne yapmam lazım yada bana danışman tavsiye eder misin?
  • Bu denizcilik fakultesinden mezun olan kişilerin iş olanakları nedir aldıgınız diploma uluslararasımı

Ayrıca Öğretim dili Nedir ukrayna ve rusyada mafyanın çok oldugunu duydum cevaplarsanız sevinirim.
  • @cihad123 Evet, danışmanlarla uğraşmak daha doğrusu en iyisini bulmak çok zor. Bireysel gitmekte çok sancılı bir şey size ben ya paket paket hizmet almayı ya da kendi danışmanımı öneriyorum.

@boost10 Denizcilik, dünyanın en köklü mesleklerinden biridir, sonuçta dünyada ağır yükleri taşıyabileceğiniz alternatif bir ulaşım yolu yoktur. Aldığımız diploma ve gemici sertifikaları uluslararası, kaldı ki sertifikaları ile dünyanın tüm sularında kaptan oluyorsunuz. Öğretim dili Rusça'dır. Ukrayna ve Rusya artık o mafya dönemini çoktan atlattı. Ben kimseden mafya ile karşılaştığını ya da sorun yaşadığını duymadım. Sonuçta biz öğrenciyiz ne işimiz olur mafya ile.
  • Araştırma mükemmel olmuş ellerinize sağlık gerçekten baya uğraşmıssınız anlaşılan
  • quote:

Orijinalden alıntı: lejyoner236

Araştırma mükemmel olmuş ellerinize sağlık gerçekten baya uğraşmıssınız anlaşılan

Gelmek isteyenlere tarafsız, ticari amaç gütmeyen salt bilgiler vermek istedim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.