Şimdi Ara

Ukrayna'da eğitim ve deneyimler. Resimler ve güncellemeler eklendi. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
3
Favori
20.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadslar gitmek istersek bunları nasıl ayarlıcaz nasıl yapıcazz bn gitmek istiorm ama nasl yapcm bilmiom
  • Arkadaşlar ukrayna tecrübesi olan biri bana ulaşabilrmi en kısa zamanda. Seneye ukraynadayım inşallah ancak birçok soru işaretini kafamdan kaldırmam şart. aylardır araştırıyorum. bi çok konuda bilgim var . ancak tabi soru işaretlerim bitmek bilmiyor. mail adresim : ahlafcodein@hotmail.com .
    Bi online alışveriş sitesinde çalıştgm için fazla vaktm olmuyor. akşam 8 den sonra msnde oluyorum. İlgilenen arkadas olursa çok sevinirim. iyi forumlar
  • @AhlafCodein e-posta adresini ekledim.
  • arkadaşım bu nedir yasürekli birilerini ukrayna ve bulgaristan gibi III.Dünya ülke üniversitelerine çekmeye çalışıyorlar.iyi komisyon alıyollar galiba.

Orijinalden alıntı: mafia311

arkadaşım bu nedir yasürekli birilerini ukrayna ve bulgaristan gibi III.Dünya ülke üniversitelerine çekmeye çalışıyorlar.iyi komisyon alıyollar galiba.

aynen. çoğu karı kız için geliyor. okul parsının senelik taksidini yiyen mi ararsın ne ararsan var.

Selam hocam konunuzu inceledim.Bende Ukrayna'da okumak istiyorum önümüzdeki sene gidicem yaşım 20 ve bu sene çalışıp tüm paramı toplayıp gitmeye karar verdim.Şimdi 1-2 şey sorucam size oraya gittiğim zaman sadece Türkçe biliyorum,nasıl okuyacağım? Çok zorluk çekmezmiyim acaba?Hazırlık var fakat ordada Türkçe-Ukrayna'ca mı olucak? En büyük sorunum dil sorunu bunu nasıl halledebilirim bana yardım edermisiniz,teşekkürler şimdiden.

Orijinalden alıntı: pRo.

@Watari

Selam hocam konunuzu inceledim.Bende Ukrayna'da okumak istiyorum önümüzdeki sene gidicem yaşım 20 ve bu sene çalışıp tüm paramı toplayıp gitmeye karar verdim.Şimdi 1-2 şey sorucam size oraya gittiğim zaman sadece Türkçe biliyorum,nasıl okuyacağım? Çok zorluk çekmezmiyim acaba?Hazırlık var fakat ordada Türkçe-Ukrayna'ca mı olucak? En büyük sorunum dil sorunu bunu nasıl halledebilirim bana yardım edermisiniz,teşekkürler şimdiden.

Buraya geldiğinizde artık okul hayatınız tamamen Rusça olacaktır. Dersler Rus dili üzerinden işleniyor. Hazırlık sınıfından öğretmenler size, siz ilkokul çocuğu muşsunuz gibi Rusçayı kolaylıkla öğretecektir. Dil konusunda ki tavsiyem Türkiye'de 1 ay daha olsa dil kursuna gitmenizdir çok faydasını göreceksiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Watari

quote:

Orijinalden alıntı: pRo.

@Watari

Buraya geldiğinizde artık okul hayatınız tamamen Rusça olacaktır. Dersler Rus dili üzerinden işleniyor. Hazırlık sınıfından öğretmenler size, siz ilkokul çocuğu muşsunuz gibi Rusçayı kolaylıkla öğretecektir. Dil konusunda ki tavsiyem Türkiye'de 1 ay daha olsa dil kursuna gitmenizdir çok faydasını göreceksiniz.

Hocam ben şimdi ingilizce kursu arıyordum orada zorluk çekmiyim diye fakat sadece Türkçe ile oraya gelinir mi peki?Eğer öyle ise ufaktan da olsa rusça öğrenmeye çalışayım ben en azından ufak şeylerden başlarım yani.Bu arada hazırlıktaki eğitim Türkçe-Rusça gibi mi hocam yani bizim okullardaki ingilizce öğrendiğimiz gibi mi olacak?Son olarakta hazırlıktaki eğitim yeterli olur mu okumak için?Cevaplarsanız sevinirim,teşekkürler.

• Hayır dil eğitimi yani hazırlık sınıfı sadece Rusça olacak, düşününce nasıl olacak deniyor ama gerçekten oluyor :).
    Hazırlıktan alınan eğitim yeterli olmuyor, kendinde bir şey eklemez isen hiç yeterli olmaz. O yüzden pratik çok önemli bir faktör.

Finlandiya en cok istedigim ülkelerden biri. Akrabalarim orada yasiyor. hatta buraya o ülke hakkinda derin bilgi iceren konularda actim. Ama tek sorunum egitimin Rusya Ve ukrayna kadar kolay olamaması.
    Öncelikle TOEFL'dan en az 80 puan almak gerekiyor.
    İngilizce ÖSS yani Entrance Exam dedikleri sınavdan geçerli not aldıktan sonra eğitime başlayabiliyorsunuz.

Bunlari buraya neden yazdin? diyecek olursan, Ukrayna ve Rusya hakkinda pek iyi seyler söylenmiyor.Tamam kari,kiz,ortam hersey güzelde haberlere bakiyorum 2 genc sirf alkol aldi diye koskoca dükkani yakiyor, vs..

1 kelime bile Rusça bilmeden oraya gitmek ne kadar doğru orası tartışılır.

Dostum peki sen üniversiteden mezun oldunmu yoksa tekrar gidicekmisin?
    Cidden suanda herhangi bi ülke olsada türkiye disinda okumak istiyorum ve istemekle kalmayıp herseyimi ona gore hazirladim.
    Buradan gitmek isteyen ve gidecekler varsa beraber gitsek daha iyi olmazmi :)

• Resim ekleyebilirmisin kendi çektiklerin illaki vardır.
  • Sınav sonuçlarının ardından konunun güncellenmesini istedim.
  • Bende Ukrayna da eğitim i ciddi bir şekilde düşünüyorum yurt fiyatı için 210 dolar demişsiniz yıllık, yurtlar nasıl her şey dahilmi.Birde ben elektrik-elektronik bölümü meslek lisesi mezunuyum bu sene 2 yıllık bir myo ya gidicem bittikten sonra ukrayna düşünüyorum.Hangi üniversiteyi önerirsiniz.
  • @akıllı vida; Yurtlarda yemek hariç yıllık 210$ evet, bu para haricinde herhangi bir para ödemiyorsunuz yurda. 2 yıl okuduktan sonra onu devam ettirme şansınız var yani 2 yıl daha okuyup 4 yıllık lisans programı bitirmiş olabilirsin. Eğer Odessa şehrini düşünüyorsan; Odessa Milli Politeknik Üniversitesini öneriyorum.
    Ben mimarlık eğitimi almak istiyorum Ukrayna'da hangi üniversitelerde okuyabilirim?Ayrıca bölüm gereği üniversitenin de köklü,yerleşmiş bir sistemi olması gerekir.Bu tür okullar varsa bizimle paylaşır mısınız?
    Yök'ün Ukrayna'daki okullara denklik verip vermediğini gösteren bir belge görme şansımız var mı?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.