Şimdi Ara

duran araca çarpamada yapılacak işlemler?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
6.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar dün gece saglam bir şekilde bıraktıgım aracıma sabah karşı vurup kaçmışlar.aracımda hasar var.Sağ duyulu vatandaşımızın biri çarpan aracın plakasını görmüş ve ön cama bir not iliştirmiş.ve bir eczanenin güvenlik kamerası kayıtları ve ancak bu kayıtlarda plaka görünmemekte ama kaza fark ediliyor.
    polisi aradıgımda bana artık tutanak tutma yetkisinin kendilerinde olmadını sulh ceza mah. bildirimde bulunmamı ve tutanagı onların tutacagını söylediler.aracımın hasarlı bölgesinin fotolarını çektim ve kaza bölgesininde ancak aracımı kaza bölgesinden çekmek zorunda kaldım.şuanda elim kolum bağlı ve hiç bişey yapamıyorum.Bu durum çok moralimi bozuyor.Neler yapılması gerektigi bilen yada beni yönlendirebiliecek durumda bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olun bana...



  • Plaka varsa ve araç kayıtlarda görünüyorsa, aracın o plakaya ait oldugu anlasılır. Zaten sürücü onu görünce daha fazla inkar edemez diye düşünüyorum. Aracı oradan cektiğin için sulh ceza mahkemesine başvuramıyormusun ? O da olmadı tüm delilleri savcıya götür ve şikayetçi ol ilgili vatandaştan.
  • anlattıklarının aynı birkaç sene önce başıma geldi ki bunun için rapora gerek yok çünkü sonuçta burda adli bir suç var.sonuçta normalde senin yapman gereken asiboyzun dediği gibi savcılığa şikayette bulunmak ama ben yerinde olsam öncelikle trafiğe gidip plakadan arabanın adresini istemek olurdu.vermicekleri aşikar ama durumu izah edersen en azından bir polis nezaretinde adresine kadar gider söylersin.hatta adresinin oralarda arabayı bulursan onunda resimlerini çekersin.yani bu şekilde kaçan biri arabasındaki çarpma izlerini yok etmek için hemen yaptırqacaktır sonuçta çarpanı ne kadar erken bulursan o kadar iyi
  • arkadaşlar polisi defalarca aradım.merkeze gittim.ama tutanak tutmuyorlar.aracın plakasından bakılarak sadece tlf. numarasını istedim ancak güvenlik sebebiyle veremeyeceklerini söylediler.Sorasında buna da inanmadım A Blögesi Trafik amirliğine gittim ve durumu anlattım.Ama araç sahibi ve araçla ilgili hiçbir bilgi veremeyeceklerini belirttiler.Ve izlemem gereken yol olarak.B.köyde bulunana trafik amirliğine gitmem gerektiğini ve oradan dava açarak süreci başlatacağımı belirttiler.Ama dediğiniz gibi sonuçta h.sonu oldugu için elimden yapabilecek hiç bişeyim yok.Adresine gitmeyi bende düşündüm ancak memurlarımız pek fazla oralı olmadılar.Sadece bir tlf numarası yeterli olacaktı benim için...
    ama allahın sağ duyuyu verdigi insanlarımızdan biri vuran aracın plakasını camıma iliştirmişti.
    artık tek çarem mahkeme süreci ve sonrası hiç yoktan aracımda en az 1000TL lik hasar var.Yürüyen aksamdan görünen bişey yok ancak araç savrulmanın etkisiyle kaldırıma çarptıgı için jantta yamulmalarda görülüyor.ve direksiyon boşta gibi sanki...

    yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. ve daha önce böyle bişi başına gelmiş olan arkadaşlar varsa lütfen yardım ediniz...yönlendirme konusunda...




  • Duran acıma bir tır çarpmıştı. Kaskom tamamen ödedi. Bir sıkıntı yaşamadım. Vuranı bulsam ne yapacağım diye düşündüm. Hasarsızlık indirimim de gitmedi. Ben de bana çarpan adamın peşini bıraktım. Sonuçta olan oldu. Ama vurup kaçması beni üzdü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi +7Can -- 28 Mart 2010; 19:31:40 >
  • Öncelikle çok geçmiş olsun.

    Biri o kişinin arabasına çarpıp kaçtığında, bu g.zekalılığı yapan arkadaş yaptığı hatanın farkına geç de olsa varacaktır.

    Eğer o kişinin peşine düşmek istiyorsanız savcılığa başvurun. Sonuçta elinizde mesnet var.
    Eğer amaç zararınızı kurtarmaksa bir polis raporu ile (Kasko'nuz varsa tabi) Kasko'dan paranızı alabilirsiniz. Benim anlamadığım polisler neden rapor tutmaktan çekiniyorlar.
  • yeni düzenlemeye göre polisler tutanak tutmuyorlarmış.Belirtilen durumlar haricinde kazaya karışan sürücülerin aralarında yapacakları tutanak yeterli oluyormuş.Ancak sağ duyulu bir vatandaşın kazayı görüp vuran arasın plakasını alması sonucunda..Bu hasarı oluşturan sürücüyü buldum ve tutanak hazırlayarak aracımın hasarını karşılatabildim.
  • geçmiş olsun,sürücüyü nasıl buldunuz ve ödeme yapması için nasıl ikna ettiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gozdekozmetik

    yeni düzenlemeye göre polisler tutanak tutmuyorlarmış.Belirtilen durumlar haricinde kazaya karışan sürücülerin aralarında yapacakları tutanak yeterli oluyormuş.Ancak sağ duyulu bir vatandaşın kazayı görüp vuran arasın plakasını alması sonucunda..Bu hasarı oluşturan sürücüyü buldum ve tutanak hazırlayarak aracımın hasarını karşılatabildim.


    Saçmalığa bakın.Burada bir suç var.Ortada iki kişinin bulunduğu,gel kardeşim tut şu tutanağı denilecek bir durum yokki.Bazen Ülkemizdeki uygulamalara anlam vermek mümkün değil..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dogukan21


    quote:

    Orijinalden alıntı: gozdekozmetik

    yeni düzenlemeye göre polisler tutanak tutmuyorlarmış.Belirtilen durumlar haricinde kazaya karışan sürücülerin aralarında yapacakları tutanak yeterli oluyormuş.Ancak sağ duyulu bir vatandaşın kazayı görüp vuran arasın plakasını alması sonucunda..Bu hasarı oluşturan sürücüyü buldum ve tutanak hazırlayarak aracımın hasarını karşılatabildim.


    Saçmalığa bakın.Burada bir suç var.Ortada iki kişinin bulunduğu,gel kardeşim tut şu tutanağı denilecek bir durum yokki.Bazen Ülkemizdeki uygulamalara anlam vermek mümkün değil..

    aslında bu düzenleme, arkadaşın yaşadığı tip sorunları kapsamaması gerekiyor diye biliyorum.

    2003 yılında konya yolundaki o zaman var olan fen işleri kavşağında bir otobüs bize vurdu. aşağıya indik, şöför karşıya çek gibisinden işaret etti sonra fen işlerinin içine girip kaçmaya başladı. peşinden bizde arabayla yetiştik durdurduk. harala gürele bizi takip et karakola gidiyoruz dedik şöför tamam dedi arkamızda ilerlerken yine kaçmaya başladı tekrar durdurduk. bu sefer iş kavga olayına dönüştü. otobüsteki yolcular üzerimize yürüdüler (onlara ne oluyorsa..)

    bizde mevzuyu orada bırakıp karakola gidip şikayetçi olduk.
    2 ay sonra savcılıktan eve kağıt geldi. suçu bize çıkarttıkları gibi 300 küsür lira ceza gelmişti. cezayı bir şekilde lav ettirdik ancak arabanın hasar aldığıyla kaldı.

    burası Türkiye demekten başka çare yok. parası olanın, gücü olanın düdüğü öter çoğu zaman.

    hakkınızı arayın. kaskonuz varsa gidip yaptırın. dava açmaya niyetiniz varsada uğraşın.




  • Merhaba,

    Öncelikle geçmiş olsun diyorum.

    Yaklaşık 2 yıl önce benzer bir olay benim de başıma gelmişti. Sabaha karşı evimin önünde duran aracıma kimliği belirsiz bir servis aracı çarpıp kaçmış. Komşulardan servis aracını gören olmuş ama plakasını alamamışlar.

    Bu tür olaylarda trafik polisleri devre dışı kalarak asayiş ile ilgili ekipler ilgileniyormuş. karakoldan polisler gelerek rapor tuttular. Çarpan şahıs ile ilgili hiçbir bilgi olmadığı için dava açma gibi birşey olmadı. Tutulan rapor ile kaskodan aracımı tamir ettirdim (yaklaşık 3000 TL).

    Olan tabi ki bana oldu, aracım hasarlı duruma düştü değer kaybetti ve tabi ki kasko hasarsızlık indirimim bozuldu.

    Yeni düzenleme ile nasıl bir yol izlenir tam olarak bilemiyorum. Ama okuduğum kadarıyla polis ekiplerinin rapor tutmaları gerekirdi.

    Trafik kazasına karışan şahısların kendi aralarında tutacakları raporlarda istisna durumlar olduğunu biliyorum. Aşağıda bu istisna durumlar var. Ancak sizin durumunuz ile ilgili net bir açıklama göremedim.

    DİKKAT!!! Asagıdaki durumlarda bu tutanak DOLDURULMAYACAKTIR. Bu durumlarda 155 veya kaza mahalli Jandarma bölgesiyse 156 numaralı telefondan trafik zabıtasına haber veriniz.
    * Sürücü belgesiz motorlu araç kullanılıyorsa veya yetersiz sürücü belgesi ile motorlu araç kullanılıyorsa,
    * Sürücüde yas küçüklügü varsa,
    * Sürücüde alkol veya akıl saglıgı süphesi varsa,
    * Kazaya karısan araçlardan biri veya daha fazlası kamu kurumlarına ait ise,
    * Kamu kurumlarına ait esyada zarar meydana gelirse,
    * Trafik Kazasında sadece 3 üncü kisilere ait esyalara zarar gelirse,
    * Kazaya karısan araçlardan birinin veya birkaçının trafik sigortası yok ise,
    * Trafik kazası ölüm ve/veya yaralanma ile sonuçlanmıssa.


    Saygılarımla,




  • iyiyde 'yeni düzenlemeye göre polisler tutanak tutmuyorlarmış' ibaresi dahi baştan yanlış zaten düşünki bir kazaya akarıştın anlaşamıyorsun karşı tarafla nolacak polis her türlü tutanak tutmak ZO-RUN-DA ceza kesermiş bilmemneymiş o ayrı bir tartışma konusu.

    bu arada benzer bir konuda birkaç gün önce suçsuz olan tarafın lehine sonuçlanmıştı aşağıdaki konu sahibi arkadaşla irtibata geçmenizi öneririm

    http://forum.donanimhaber.com/m_39067504/mpage_1/f_/key_//tm.htm#39067504
  • başıma gelen durumu detaylı olarak belirteyim....
    aracımın başına indigimde ilk yaptıgım şey hsarın fotoğraflamam oldu.(kaskom bulunmamakta)tam bu sırada asayış ekipleri yoldan geçmekteydi ekibi durdurum olanı anlattım ve cama iliştirilen plaka notunu gösterim.Ekip bana bu kağıdın bir delil olmadıgınnı bildirdi , tutanak tutmalarını istedim adli takip yapabilmek için bana artık bu durumlarda tutanağı polislerin tutmadığını benim trafik mahkemesine başvurmamı ve bu başvuradan sonra aracım durumunu belirlemek adına mahkenin görevlendireceği birimin gelip tutanak tutacağını belirttiler.Ben çevrede bulunanan iş yerinin güvenlik kameralarını belirttim ve yine mahmede bunlarıda belirttin dediler yani olay tamamen adli bi vaka yönünde gelişecekti.
    Ben sorasında çevredeki iş yerlerine rica minnet güvenlik kameralarını izlemem gerektğini söyledim(başıma gelenleri anlatarak)esnaflarımız anlayış gösterdiler allah şükür ve kim oldugunu bilemesemde allah razı olsun kazayı gören bir vatandaşımız vuran aracın plakasını almış ve cama iliştirmişti ancak bu plakanın doğruluğunu güvenlik kameralarının birinden vuran aracın kaçış durumunu görerek teyit edebildim.Ve sonrasında bu plaka bilgisinden araç sahibine ulaşmak için çok çaba sarf ettim(bu durum aracı tespit etmekten çok çok çok daha zor) sonrasında kişiyi bulduktan sonra direk adamın adresine gittim ve durumu anlattım.Ancak durumdan haberi yoktu.Çünkü aracı oğlu kullanıyormuş ve adamın kazadan haberi yoktu.Sonrasında oğlunu aradı ve bu olayın varlığını sordu ve BİNGO olay doğru sonrasında oğlunu ve aracı görmek istediğimi belirttim ısrarla geri çevirmedi ve araç geldi ilk yaptıgım şey aracın fotolarının çekmek oldu yine elimde kanıt olması adına..Sonrasında süreci anlatmaya başladım plakayı nası bulduğuma eger durumu kabul etmiyorsanız trafik mahkemesine giderek süreci başlatacağımı ayrıca adli bir suç işlendiği ve maliki olduğum mala zarar verildiğinden dolayı tazminat davası açacağımı belirttim.Durumu anlayışla karşılayarak kaza tespit tutanağı oluşturmayı kabul ettiler ve hemen tutanagı hazırladık...

    işte benim takip ettiğim yol buydu.Bu konu dahilinde bir çok şeyide ögrenmiş oldum tabiki süreç hakkında...




  • Çarpıp olay yerini tek etme var. Aracın plakası belli ama kamera kayıtlarında plaka belli olmuyor. Yine de aracın plakasından markasının ne olduğu ortaya çıkacaktır ayrıca bu plakayı görüntülerle karşılaştırıp sonuca ulaşılabilir. Bunun için yapmanız gereken savcılığa suç duyurusunda bulunmaktır. Savcılığın işi zaten suç duyurularını dikkate alıp soruşturma başlatmaktır.

    Tutanakla ilgili kısım ise doğru. Artık tek taraflı çarpıp kaçmalarda tutanak mahkemece düzenlenmektedir. Ben yine de ısrar edip polise tutanağı tutturmuştum ve 2 ay sonra savcılıktan kovuşturmaya yer olmadığına dair karar gelmişti. Malesef bende kaskodan yaptırmak zorunda kaldım. Siz öncelikle aracınızı kaskodan yaptıracaksınız. Bunun için mahkeme tutanağına bile gerek yok. Kendiniz serviste olayı etraflıca anlatan bir ihbar yazıp imzalayın. Daha sonra savcılığın açacağı ve sonuçlanan karara göre sizin kaskonuz karşı tarafa rücuda bulunabilir. Vakit geçmiş değil. Siz olayın nasıl meydana geldiğini kasko şirketine etraflıca anlatan bir yazı yazın. Yazıda cumhuriyet savcılığına konu ile ilgili müracaatta bulunduğunuzu belirtin. Ayrıca savcılığa da aracın tamirine ilişkin evrakları dilekçenizde sunun.

    Umarım lehinize sonuçlanan bir durum olur.




  • ahaaaaa olamaz böyle bişey ya nerden nereyeeee itiraf ediyim zamanında ben de öyle bi eşeklik yapmıştımyani küçücük,miniminnacık el kadar bir yavrucağın peşine düşmüşsünüz heben de 13-14 yaşlarında babamın iş yerindeki arabasını kaçırmıştım o kadar bodoslama gidiyomuşumki adamın birinin arabasına sürtmüşüm sokak arasında ama arabayı kaçırdığım anki heyecanımdan olsa gerek hiçbişey anlamamıştım bile çok iyi hatırlıyorum.hatta benim kaçırdığım araba station anadol sürttüğüm arabada anadoldu ee o zamanlar anadollar halen kullanılırdı hatta biz o yaşlarda anadol üzerinde şoför olduk diye artistlik yaparım halen aradagerçi bayağı faydası olmuştur bana öyle bir arabanın yani tam şoför yaptı bizi hadi onu geçtim e araba zaten saman sürtsen haşır huşur bi ses çıkar ben de çocuk aklımla hiçbişey anlamamışım iş yerinin önüne getirdim arabayı parkettim tam yanından geçiyorum arabanınki ana o ne!!sağ çamurlukta koca bi delik etrafına taşlar falan koymuştum taş atmışlar diye çocuk aklı işte:)sonra dayanamadım gidip anneme söylemiştim akşam pederden de bi temiz sopa tabi:)zaten adam da ertesi gün görenler sayesinde bizi bulmuş babam da hasarını karşılamıştı.şaka bi yana sizin de en azından hasarınız karşılanmış geçmiş olsun




  • Benim başımada çarpıp kaçma olayı geldi;tek tönden ilerleyip ana yola çıkarken ters yöne giren bir araç kafadan çarptı bana.ne oluyor demeye kalmadan delikanlı araçtan evraklarımı alayım dedi ve kontağı çevirip gazlayıp kaçtı;ağzımız açık adama bakakaldık.hemen 155 'i arayıp durumu haber verdim.ekip gelince diğer aracın olmadığı için sadece tutanak tutup hasarı bildirebileceklerini;kaçanın yakalanıp maddi hasarımızın karşılığını alabilmem için karakolda ifade vermem gerektiğini söylediler.ifademin neticesinde kaçan aracın sahibi,kullanan kişi veya herkimseyi yakalayıp mahkemede hakim karşısında olayı anlatıp hakimin dava sonucu doğrultusunda maddi hasarımızın karşılığını almamın mümkün olduğunu belirttiler .Bu tarihte ifademi verdim;sizlere ileri dönük zamanda neler olduğunu bu forumdan bildireceğimki adli sürecin nekadar sürdüğü konusunda bilgilenelim
  • Sana yardımcı olabilir bizde aynı durumu yaşadık ;

    Gece bir ses geldi silah atmışlar gibi,sonra baktık millet bizim arabaya bakıyor.İndik baktık sol çamurluk, ön tampon vs gitmiş.. yere dogan aynası düşmüş görenlerde markasının dogan oldugunu söylüyor yakında kamera yok, polis geldi tutanak tuttu karakola gidip ifade verdik.. Sonra sanayide dolaşırken sol önü kazalı dogan gördük hemen polisi aradık adam itiraf etti,kasko delinmedi,şimdide dava edeceğiz....

    Forumda plakadan adres çıkartabilecek arkadaşlar var bildiğim kadarıyla,başka aklınıza takılan soru varsa yanıtlamaya çalışırım,sizin durumunuzu gayet iyi anlıyorum,hem maddi kayba ugradınız hemde yapan şerefsiz kaçarak kurtulacagnı sanıyor,aracınızı bu hale getirip sizden özür bile dilememesi zorunuza gitmiştir..Burada polisler plakayı bulursanız hemen durumu hallederiz dediler..

    Tekrar geçmiş olsun, en azından cana zarar gelmemiş..

    Not : olayın çözülmüş olduğunu görmedim, ancak karşı taraftan aracınızın değer kaybını tale edebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nusret_t -- 26 Aralık 2011; 18:56:52 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.