Arkadaşlar 4gb sınırlı tarifem var. geçtiğimiz ay yani kasım ayı 6 gb kota oldu. Bugun ayın 2 si olmasına rağmen 900 mb kullanılmış gözüküyo. Modemim telekomun verdiği wriless modem ama ben wrilesini kapattım ethernet ile kullanıyorum. yani başka birilerinin modeme girmesi söz konusu değil. Kardeşim ve ben kullanıyorum pc yi ve download kesinlikle yok arada video izleniyo fakat videoda çok fazla izlemiyoruz kotadadan dolayı. Virüs falanmı var dicem ama antivirüs programım var güncel ve arada bir tarama yaparım pc ye. Bu neden olabilir arkadaşlar fikri olan varmı ?
Benim de aynı lanet telekom.
quote:
Orijinalden alıntı: sword-06
Arkadaşlar 4gb sınırlı tarifem var. geçtiğimiz ay yani kasım ayı 6 gb kota oldu. Bugun ayın 2 si olmasına rağmen 900 mb kullanılmış gözüküyo. Modemim telekomun verdiği wriless modem ama ben wrilesini kapattım ethernet ile kullanıyorum. yani başka birilerinin modeme girmesi söz konusu değil. Kardeşim ve ben kullanıyorum pc yi ve download kesinlikle yok arada video izleniyo fakat videoda çok fazla izlemiyoruz kotadadan dolayı. Virüs falanmı var dicem ama antivirüs programım var güncel ve arada bir tarama yaparım pc ye. Bu neden olabilir arkadaşlar fikri olan varmı ?
Bunun çeşitli nedenleri olabilir? Öncelikle dediğiniz gibi bilgisayarınıza bulaşmış bir virüs gerekli gereksiz sitelerden download yapabileceği gibi Windows işletim sistemi kullanıyorsanız işletim sisteminin güncelleme yamaları da azımsanmayacak kadar kota götürür. Ancak eğer tarifen 8 mbite kadar 4 gb kotalı tarife ise hız ile ters orantılı olarak, yaptığın gezinti hızlı bekleme süren ise kısa oluyor. Çok basit bir hesapla hq veya hd 3 dakikalık bir video izledin diyelim Bu da ortalama video başına 40 mb ile 60 mb arasında değişen kota götürür. Bu videolardan günlük 3 sen 3 de kardeşin izlemiş olsun maksumum günlük sadece video izlemek için 180 mb kota harcıyorsun. 180 mb'ı 30 gün ile çarptığın zaman 5400 mb kota yapar ki bu sadece izlediğiniz videoların harcamış olduğu kota miktarı. Bunun dışında şu anda hemen hemen bütün haber siteleri kaliteli görüntülere sahip ve içerik bakımından zengin haliyle bu da bayağı bir kota götürüyor. Yani TTNET'in kota şişirme gibi bir durumu yok. Tamamen tarifenden, girdiğin sitelerin içeriğinden, izlediğin videoların kalitesi ile alakalı bir durum. En basiti harcadığın kota miktarını öğrenmek istiyorsan ağ bağlantısını takip eden programlar var yaptığın download miktarını gösteriyor bunu bilgisayarına indir ve TTNET kota sayfası ile karşılaştır. TTNET kota sayfasının aksine biraz daha düşük çıktığını görürsün kolay gelsin
quote:
Orijinalden alıntı: SNIPER82
quote:
Bunun çeşitli nedenleri olabilir? Öncelikle dediğiniz gibi bilgisayarınıza bulaşmış bir virüs gerekli gereksiz sitelerden download yapabileceği gibi Windows işletim sistemi kullanıyorsanız işletim sisteminin güncelleme yamaları da azımsanmayacak kadar kota götürür. Ancak eğer tarifen 8 mbite kadar 4 gb kotalı tarife ise hız ile ters orantılı olarak, yaptığın gezinti hızlı bekleme süren ise kısa oluyor. Çok basit bir hesapla hq veya hd 3 dakikalık bir video izledin diyelim Bu da ortalama video başına 40 mb ile 60 mb arasında değişen kota götürür. Bu videolardan günlük 3 sen 3 de kardeşin izlemiş olsun maksumum günlük sadece video izlemek için 180 mb kota harcıyorsun. 180 mb'ı 30 gün ile çarptığın zaman 5400 mb kota yapar ki bu sadece izlediğiniz videoların harcamış olduğu kota miktarı. Bunun dışında şu anda hemen hemen bütün haber siteleri kaliteli görüntülere sahip ve içerik bakımından zengin haliyle bu da bayağı bir kota götürüyor. Yani TTNET'in kota şişirme gibi bir durumu yok. Tamamen tarifenden, girdiğin sitelerin içeriğinden, izlediğin videoların kalitesi ile alakalı bir durum. En basiti harcadığın kota miktarını öğrenmek istiyorsan ağ bağlantısını takip eden programlar var yaptığın download miktarını gösteriyor bunu bilgisayarına indir ve TTNET kota sayfası ile karşılaştır. TTNET kota sayfasının aksine biraz daha düşük çıktığını görürsün kolay gelsin
Güzel bir açıklama olmuş öncelikle bunu söylemek istiyorum..
Her ne kadar bende TTNET'in kotaları şişirdiğine kendimi inandırmış olmuş olsamda yinede bu söylediklerine katılmamak içten bile değil , videolar , gazeteler ve başta Donanımhaber olmak üzere kotalı kullanıcıların bir hayli aksine çalışıyorlar. Girdikleri her sitede oynattıkları her bir reklam , istem dışı gidenler , izledikleri videolar ve daha bilmediğimiz yaptıkları bir çok şey. Bu şekilde düşünüldüğünde aslında şişirme olayının olası bile olmadığı görülüyor...
quote:
Orijinalden alıntı: SNIPER82
quote:
Teşekkür ederim açıklamaların için. Dediklerin mantıklı, aslında bunları bende düşünüyorumda bundan önce böyle değildi yani bu kadar kota gitmiyodu şakınlığım o yüzden.. Hatta arkadaşlarım hiç çekinmeden video izleyebiliyorlar daha sonra online film izliyorlar benden fazla kullandıkları kesin ama ay sonu zar zor 4 gb oluyo.. tarifemizde aynı 1mb 4gb kotalı
Ben inanmıyorum 4 Gb'ın bir anda dolacağına bence TTNET birşeyler çeviriyor. Bundan 3-4 sene önce kota 3 Gb'tı. Bir türlü dolduramazdım kotayı, Türk Telekom özelleştirildikten sonra pislik bulaştı bence, yani açıkcası ben böyle düşünüyorum, 2 ay öncede sınırsıza geçtim, limitli tarifedeyken internette sorun olduğunda E-mail atardım Türk telekoma hiç takmazlardı ama şimdi e-mail atıyorum anında arıyorlar sorun nedir diye, bi gariplik var bu işte
bende 2yıldır 4 gb kotalı internet kullanıyorum kullanım tarzım hep aynı ama son 2 aydır kotayı aşıyorum hatta kasımda 5.4 gb oldu bir gariplik var yıllardır 3gb ye bile ulaşmıyordum bir anda 4ü geçtim bu ay 5.4 oldu ...
Şubat ayından beri kotam her ay 5-6 gb geliyor ve ben de TTNET'in şişirme yaptığını düşünenlerdenim. CrackerTurk'e sonuna kadar katılıyorum 3gb kota varken dolduramıyodum videoları ardı ardına izliyordum fakat şimdi ayın 13-14 üne gelmedne 4gb dolmuş oluyor ve video artık izlemiyorum noktasına geldim.
Eylül yada Ekim ayındayken daha ayın 14. gününde kotam 4,1gb olduğunu görünce yeter artık diyip madem kota aştı dur bakalım ne kadar daha zorlarız bunu dedim ve o günden ayın sonuna kadar zevk için video açıp simge durumuna aldım pencereleri. Ay sonunda gördüğüm manzara şok ediciydi hiçbirşey yapmadan 14 günde dolan 4,1 gb'ın üstüne 16 gün peşpeşe sıralanan videolara rağmen kotam 5,6 gb ile ayı kapattı...
Ne diyim daha bilmiyorum ki..
Bir firmada iş başvurusunda bulunmuştum başvuruda bulunduğum firma türk telekomdan ihale almış ve telekomun ürümlerini kampanyalarını tanıtma işi yapıyordu ve bizleride bu işte çalışmak için alacaktı işin eğitim kısmında telekomdan görevli biri gelerek kampanyaları ve kampanyaları tanıtırken nelere dikkat etmemiz gerektiğini filan anlatmıştı. ve bunları anlatırken telekomun mahkeme kararıyla artık herşeyi kotaya yansıttığını belirtti ve eskiden msn filan anlık veri alımı kotaya yansımazken mesela şuan yansıyor ve kotalar daha çabuk doluyor diye birşey söyledi.Bu yüzden artık kota aşımı yapanların daha çok olduğunu ve bizlerdende kotasını aşanları 8gb ta kadar olan pakete veya sınırsıza geçirmemiz için ikna etmemizi beklediklerini söyledi. sanırım artık bu yüzden kotalar daha çabuk doluyor.
Firefox+Flashblock eklentisini tavsiye ederim. İstemediğiniz reklam,video,ıvır zıvır ne kadar flash varsa engelliyor.
bende ie ile AdMuncher kullanıyordum. Firefox'a geçince ABP kullanmaya başladım. Bana da çok kota gidiyor gibi geliyordu fakat EyDSL programı da destekliyor giden kotayı. Galiba 8mpbs de ne olduğunu anlamadan herşey yüklendiği için oluyor bunların hepsi
kota dolumu sadece dosya indirmekle alakalı değil. girdiğin sitelerin görselleri, izlediğin videolar, baktığın resimler, fotoğraflar vs. hepsi kota'nın dolması için yeterli. örneğin donanım haber'e girdiğinde bile smiley'lar olsun, logolar olsun, konulara konulan fotoğraflar olsun hepsi kotanı aşman için geçerli nedenler (: ben de derdim hep bişey indirmiyorum ama kotayı aşıyorum diye. (: sınırsıza geçmeni tavsiye ederim. rahat rahat kullan internetini.
Sanırım öyle yapıcam sınırsıza geçicem.. Şu 2 yıllık sözleşmeli olanlardanım bende 6 ay falan var sanırım sözleşme bitmesine ondan sonra bakarım belkide kapatırım olur biter..
arkadaşlar bende ttnet sınırsız internet var 50 gb den sonra hızı düşüyordu ama ttnet özelleştikten sonra 35 gb oldu az buz değil 35 gb ve toplam 3ü telefon 1 i bilgisayar 5 günde bitiyor anlamadım ben 0 download ama böyle oluyor böyle olan varmı içininizde
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme