Şimdi Ara

Türkiye'ye Afgan Göçmen Akını (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
424
Cevap
6
Favori
26.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
457 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Horoz Nuri


    quote:

    Orijinalden alıntı: riaz

    Afgan,Suriyeli,Türkmen,Kırgız,Azeri,Afrikalı ne lan bu?Toplama kampına döndü ülke.Hayır kayıtlı olsalar neyse hepsi kaçak çalışıyor birde..Nerde cahil suça meyilli toplum var dolduruyorlar.Ulan iç savaş çıksa kıtır kıtır keser bunlar bizi.Ülkeye bak lan!Duy sesimi K.Kore bize bir nükleer at dünya kurtulsun

    Türkmen gelmez yigenim vatansız sefil suriyelilerle turkmenleri bir tutma turkmen topraginda ölür gene birakmaz toprağını.

    nasıl gelmez?Türkmenistan'dan kaçmak için can atıyorlar resmen..
    bizim işyerinin burda kaçak çalışan var..Ayrıca tanıdığım biri daha vardı kaçak çalışan..
    avcılar Türkmen dolu hepsi kaçak çalışıyor..Kendileri anlattı bana Türkmenistan devleti izin vermiyormuş çıkışlarına..
    sanıdığınız gibi de dinine bağlı değiller onuda not düşeyim anlatsam ban yerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riaz -- 5 Nisan 2018; 13:48:1 >




  • mustf9 kullanıcısına yanıt
    "devlet hükümete bu konuda sınır boylarına çadır kentler yapılmasını önerdi" sen ne diyorsun lan deyişik ? :D:D devlet hükümete mi önerdi ? lan devlet kim ?

    savaş olmasa mı :D:D adamlar bayramlarda memleketlerine gittiler 1-2 hafta kalıp geri döndüler. nasıl bir savaş lan o ?

    avrupaya kaçmaya calısması değil mesele. Mesele tayyip onları serbest bırakmadığı sürece türkiyede kalacak olmaları ki tayyip bunları hiçbir zaman serbest bırakmayacak,tayyip'in sınır kapısını açacağına inanan insan bir zahmet seçimlerde oy falan kullanmasın,koskoca ülkenin kaderini böyle mal insanlar tayin etmemeli.uzun lafın kısası, suriyeliler burada KA-LA-CAKKK.

    suriyelilerden vergi alınmıyor.suriyelilere her ay belli tl yüklü olan alışveriş kartı veriliyor.kendi vatandaşına uyguladığı zulümü suriyelilere de uyguluyor sanma.suriyelileri alıp suriyelilere bu yardımı yapmasın devlet,üzerine suriyelilerden türklerden aldığı gibi verginin vergisinin vergisini almaya kalksın,suriyeliler ayaklanır,bizim türklere eşşek yüküyle vergiyi daya,yine gıkları çıkmaz.bir de bana ülkede yaşamıyor falan demişsin,senin aklın 5 karış havada,bize laf atmaya calısıyorsun.

    suriyenin şartları bizden rahattı ya da değildi.umrumda değil.bu kültür meselesi.ona bakarsan avrupada da var bazı ülkeler refah olarak diğerlerinden geri olan.ama avrupalılar kendi aralarında birbirlerini dışlamıyorlar cünkü avrupalı insanların kültürü ortadoğulu insanların kültürü gibi değil.ortadoğulular gibi karı kıza asılmaya calısan,onun bunun karısına salça olup sahillerde kız kesen,sokaklarda bağıra bağıra küfür ede ede konusan.uyarınca bıcak çekip her an bıcağı saplayabilecek potansiyelde olan,kaybedecek birşeyi olmayan insanlar. bu kültürdeki insanlardan milyonlarcasını avrupa kabul edecek öyle mi ? :D:D

    tayyip sınır kapısını açmadığı sürece NAH kaçar o 1.5 değil 15 milyon olan afgan.

    hadi sen hayal aleminde yaşamaya devam et.bak 40 yaşını geçeceksin önce falan demişsin,sen geçmişsin de bunamışsın bile.o yüzden hadi böyle yaşlı bunamış halinle boş boş yorumlar yapma da,bizi de boşuna şu mal değneği yazına böyle cevap vermek zorunda bırakma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 5 Nisan 2018; 14:16:50 >




  • Sanat Günesi kullanıcısına yanıt
    bu kanser gibi birşey değil. bir otobüstesin otobüsün şöförü otobüsü sürmeyi tam bilmiyor.kafasına göre manevralar yapıyor otobüsle.sen bunu diğer yolculara anlatıyorsun ve bu şöförün kaza yapacağını söylüyorsun,fakat diğer yolcular söförün otobüsü gayet iyi sürdügünü,ondan memnun olduklarını söylüyorlar.

    eninde sonunda eğer otobüsü durdurup bu şöför değişmezse kaza yapacağını bilirsin.ve bu şöför otobüsü durdurmaz,otobüsü şarampole yuvarlar ve sen yaralanırsın.sonra da hastanede yaşam mücadelesi verirsin. ama bir taraftan da buna sebep olan şöförün ve onu destekleyen kişilerin ceza almalarını istersin.ve adalet işlediği sürece bu insanlar ya ölür,ya da hapiste sürünür.

    fakat şu anki durum öyle olmayacak.bizi bugünlere getiren yöneticiler kaçacaklar.cogunun yurtdışında paraları dahi hazır.başka ülkelerden vatandaşlık dahi alanlar var şimdiden. bunlar kaçacak,biz hayat savaşı verirken,bunlara hiçbir şey olmayacak.işte bu durum insanların savaş motivasyonunu kırabilir. eskiden savaş din eksenindeydi.1.dünya savaşında askerler toplu namaz kılıyorlardı,1-dini korumak 2-ailelerini korumak amaçtı neredeyse savaşan erlerde. şu anda gençlerin %kaçı dini korumak diye birşeye inanıyor ? şu anda ülke savaşa girse seferberlik çıksa emin ol suriyeliler gibi ülkenin çok büyük kısmı sınırlara yığılacak.adım gibi eminim. ülkedeki toplum karakteri 1.dünya savaşındaki toplumla aynı karakterde değil.onu da geçtim eskiden düşmana karşı cephe cepheye savaşılırdı. şu anda bu ülkeler terör örgütleri satın alıp kendi ülkende 3-4 terör örgütü ile ayrı ayrı gerilla taktiği ile savaşmanı sağlıyor. ordu buna alışık değil. tanklar bunun için değil. ucakların oldugu üssleri koruyamazsan uçakta kaldıramazsın ki zaten 1.dünya savaşında uçaklar yoktu. şu anda diyarbakır,ankara,eskişehir bu üsslerin vurulması en fazla yarım saate bakar.bizim yüksek irtifa savunma sistemimiz dahi yok.sonuc olarak öyle bir durumda suriyeden beter hale döner bu ülke. 1.dünya savaşı gibi bir sonuç anca hayallerde olur.o zamanlar zırhlıları vurduğumuz bataryalara sahiptik ve onları havadan vuracak ucaklar daha geliştirilmemişti. denizdeki mayınlarımız vardı,fakat onları etkisiz hale getirecek sonar denizaltı yoktu.şu anda adamlarda atmosfere çıkan savaş uçakları var.atmosfer dışında yıldızların konumuna göre hareket eden balistik füzeler var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 5 Nisan 2018; 14:47:46 >




  • Gelsinler herkes gelsin anasını satıyım hoş geldin iç savaş hadi buyurun.
  • Nerede Radikal İslamcılık yaygın ve onun üzerinden insanları kontrol altında tutmaya çalışan ülke veya o ülkede öyle gruplar var ise oralardan geliyorlar hep.
    Bu gelenler radikallerden ve onların baskılarından bıkıp gelmek yherine kendileri de radikal İslamcı ve zaman içinde çoğalıp burayı da karıştırma peşindelerse gelecekte çok ciddi sorunlara gebe bu ülke...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 5 Nisan 2018; 18:11:48 >
  • Nizam-ı Cihan kullanıcısına yanıt
    kürtler heryerdeler. bunlar da heryerde. sonuc olarak belli bölgelerin değil tüm türkiyenin yapısı yavas yavas değişecek. bazı illerde bazı sokaklara gir her taraf kürt dolu. bazı hatta türkiyede işler kürtlerin tekelinde mafyavari şekilde posta koymuşlar,belli işleri himayelerine almışlar.ileride aynısını afganlarla suriyeliler de yapacak,hele şöyle bir serpilsinler topluluklarını oluştursunlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oguz020

    Ümmet kardeşlerimiz arkadaşlar

    100 yıl önce balkanlardaki gavur devletlerinden önce isyan eden "ümmet" kardeşleriniz.
  • Ülkeye getirilen mültecilerin sehir merkezöerine salinmasi tehlikelidir. O insanlari entegre edemezseniz beladan baska bir getirisi olmaz. Kücük hesaplar yaparken birgün büyük hesap yapmaya zorlarlar. HDP nin oy aldigi yerlerde demografi degistirecegim derken ülkeninde demografisi degisip baska sorunlar acilacak. Bu yolun sonu iyiye gitmiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nizam-ı Cihan

    ne kadar göçmen varsa suriyeli afgan vs. ne kadar varsa hepsini toplayıp hdpnin yüksek oy aldığı bölgelere yerleştirip bölgenin demografisini değiştirmek lazım

    %100 katılıyorum. bari bunun için kullansalarda işe yarasa
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İl teber

    İran sınırına duvar örülüyordu ne oldu o iş

    Mayınları AB temizledi. Duvarıda aynı Suriye sınırında olduğu gibi hepsi geçtikten sonra kurarlar.
  • maraşta yaşıyorum artık onlarda bizden gibi bir şey zaten dükkan acmaları filan böyle normal karşılanmaya başladı bir kadının elinde en az 5 6 tane cocuk oluyor sürekli çocukları oluyor sorun yok veersinler mehteri bize halen
  • hop-e3 kullanıcısına yanıt
    Türklerin issizlik maasiyla yan yatmasi bicaklama ve tecavuzlemi karsilastiriliyor. Afganlarin büyük bir bölümünün psikolojisi cok bozuk her halti gözlerini korpmadan yiyorlar. Bence cok saf düsünüyorsun, istisnalar kaideyi bozmaz.
  • Ekşi hesabım yok, olan arkadaş varsa oraya yapıştırırsa sevinirim.



    Not: Aşağıdaki metin, konu hakkında uzman bir kişinin bilgilendirmesinin bir alıntısıdır. Şahsımın göçmen ya da sığınmacılarla ilgili yasal prosedürler hakkında bilgisi yoktur.



    "... Güvenlik güçleri de bürokrasiden dolayı herhangi bir engelleme yapamıyor. Bu işin yasal girişle ve gayri resmi girişle yapılan iki versiyonu var. Yasal girişle olan versiyonunu genelde İran uyruklular yapıyor, pasaportuyla ülkemize giriyor(ki bu şekilde herhangi bir seyahat kısıtlaması olmuyor) süresi dolmaya yakın UN'a başvuruyor "ülkemde inancım ve siyasi görüşümden dolayı hayati tehlikem var" beyanatıyla geri dönmek istemediğini söylüyor, ülkemizde kalma süresi dolsa da bu kişileri sınır dışı edemiyorsunuz. Tabi bu esnada boş durmuyorlar organize suç örgütü kurup, uyuşturucu ve dolandırıcılık işlerine bulaşıyorlar. Tabi Avrupa ülkelerine gitme istekleri de ne red, ne de kabul görmeyip uzun süre askıda beklerken de ülkemizde kalıyorlar. Gayri resmi girişle yapılan versiyonu en göz önündeki örnekle Suriyeliler. Bu insanların sığınmacı kabul edildiği ilden başka bir il'e gitmeye hakları yok, sadece sığınmacı oldukları ilin Valiliğinden aldıkları izinle seyahat edebilirler, fakat şehirler arası yolcu taşıyan her otobüsün neredeyse yarısı Suriyeli dolu, bunlara da bir işlem yapılamıyor, tebliğ belgesi imzalatıp bırakılıyor.



    Şimdi "neden? , nasıl?" diyorsunuz değil mi? Bu bürokratik engellerin en büyük sebebi aniden kurulan İl Göç İdareleri! Yabancılar Şubesi kapatılıp, tüm yetki İl Göç İdarelerine verildiğinden bu yana olay sarpa sarmış durumda. Çünkü yapılan her işlem "Kurumlar Arası" olarak değerlendiriliyor artık. Jandarma ya da Polis Suriyeliyi alıp "bu İl'de bulunma hakkın yok" diyor, geri gönderecek kurum kim? İl Göç İdaresi. Saat: 17.00'den sonra zaten ulaşmak mümkün değil. Böyle önemli bir kurum 8-5 çalışıyor, güya bir nöbetçi bırakıyorlar. Saatlerce uğraşıp nöbetçiye ulaşıyorsun, "tebliğ edin ve salın" diyor. Israr eder ve İl Göç İdaresine götürürsen iş daha da karışıyor. "Bu şahsın parmak izini, doktor raporunu, tercüman eşliğinde alınan beyanını, olay tutanağını ve kurumunuzdan üst yazı" getirin diyorlar. Sadece üst yazıyı çıkarmak birkaç gün, çünkü kurumlar arası yazışmada kurumunuzun İl Müdürü ya da İl Müdür yardımcısının imzası gerekli. Amacım kimseyi ya da herhangi bir kurumu suçlamak değil, sadece ne kadar ağır bir bürokrasi olduğunu anlamanızı sağlamak. Ki ben bir kısmını yazdım bürokratik engellerin, daha çok maddesi var... "




  • vollkan59 kullanıcısına yanıt
    Ben bir insan olarak kendimi devletlerin kanunu ile sınırlandırmıyorum. Adalet anlayışımızın bu kanunlar dışında da düşünmesi gerektiğine inanıyorum. Mesela oturma izni konusunda, her insanın istediği ülkeye gidip yerleşme hakkının olması gerektiğini düşünüyorum. Bir tür kozmopolitanizm yani. Bu durumda bir Afganin gelip Türkiye'de yaşamak istemesi de bir Türkün Almanya'da gidip yaşaması da meşrudur benim gözümde.



    Ayrıca gelenlerin birçoğunun kaldığını nereden biliyorsunuz? Sadece Akdeniz ve Meriç nehrinde binlerce insan boğuluyor. Geçenlerin sayısını ise tam bilinmiyor. Hem kalan yabancılar hak etmediği halde sizin işinizi elinizden mi alıyor?

    Yabancıların çoğu artık Türklerin çalışmaktan kaçtığı beden işlerinde çalışıyor. Her insan gibi emeğini satıp para kazanıyor.



    Ayrıca Avrupa ülkelerinin yabancılara karşı daha anlayışlı olduğunu düşünüyorum. Almanya'da 8 milyon yabancı yaşıyor. İşsiz olanlara maaşlar veriliyor. Orada da küçük bir azınlık olan Neo-Naziler yabancı düşmanı. Türkiye'de yabancı düşmanlığı çok daha fazla.



    Osmanlı hayranı değilim ama Osmanlı döneminde çok farklı milletler Anadolu'da rahatlıkla yaşayabiliyordu. Bu çeşitliliğin getirdiği evrensel bir anlayış vardı. Şimdi milliyetçilik ile tüm dünya düşman kesilmiş bir Türkiye ve Türkler var. Bu ülke bu kadar nefret ve cahillik ile bir yere gidemez. Güçlü ülkelerin hepsinde yabancılar çok ciddi işler yapıyor. Yabancıları düşman görmek yerine nasıl entegre edebiliriz diye düşünmek lazım. Memlekete yapılacak en büyük iyilik bu olur.




  • hop-e3 kullanıcısına yanıt
    Bir üst mesajımda tüm sorularınıza cevap verdiğim gibi, bu mesajınıza da cevap veririm. Fakat görüyorum ki, ayrı dünya görüşlerimiz var, beyhude zaman kaybı.
  • Binali Yıldırım'in dediği gibi basınımız artık çok renkli, saraydan yayılan bir gökkuşağı mübarek, her muhalif ses susturuluyor ve toplum "oh olsun bunlar zaten haindi" diye düşündürülüyor sayısız radyo, gazete ve tv aracılığıyla.



    https://odatv.com/latif-demirci-hurriyetten-kovuldu-05041834_m.html
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kanaryalıyık

    Bi izmirlilerin canım istabula göçüşü



    Bi de şu arapları tr ye göçüşü.



    Al birini vur ötekine. Yaşanmaz hale getiriyorlar memleketi

    Hacım o olayı ters yazmışsın.

    İZmir en çok göçü yılda 20.000 kişi ile istanbuldan alıyor.

    İStanbula en çok göç eden iller sıralamasın da ilk 10 da izmir in "İ" si bile yok. İZmir in istanbula verdiği göç yılda 5-6 bin dolayların da.

    ne çok seviyorsunuz bir tarafınız dan sallamayı.
  • Burda önceden gelen yaşlı afganlar var, özellikle yaşlıların giyimi falan çok iyi gayet düzgünler ve benim gördüklerim ülkesizliğin ne olduğunu bildikleri için hain tipler degiller.

    Uyuşturucu ticaretini kürtlerin elinden alabilecek potansiyelleri var çünkü afganistan dunya uyusturucusunun merkezi.

    İstanbul yerine nüfusun az olduğu doğu illerine yerleştirilmeleri çok daha mantıklı olurdu.

    Beyler yinede siz kendinize adet av tüfeği alın bulunsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RocknRoll@

    Bunların arasına teroristlerde sızabilir.Sanki zaten amaç o galiba.

    arasına terörist değil sanki terörist arasına normal vatandaş sızabilir.


    Sonuçta adamlar dünyada terörün, eroin üretiminin ve savaşın tek iş alanı olduğu bir yerden geliyorlar.
  • bütün bunları başımıza yığan batı bizede kendi ülkesinde oturma çalışma izni versin. ben meraklı değilim burada kalmaya.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.